Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard | Teknik Direktör

Bence iyi bir T.D bukelemun gibi olmalı gittiği yere ayak uydurmalı yoksa Barselonada kamp yapmıyordum burdada yapmam dersen başarıyı yakalayamassın.Evet futbolun kuralları her yerde aynı ama doğruları ülkeden ülkeye değişir.Taktik teknik kariyer karizma tamam ama bence her şeyden önemlisi sevk ve idare edebilmek takımı,saygıyla sevgiyle karışık çekinme duygusudur başarıyı getiren (örnek:F.TERİM)tabi çalışmayı seven profesyonel yaşayan futbola çoşkuyla bağlı oyunculardan oluşan bir kadroyla.(örnek:1996-2000 deki kadronun hemen hemen tamamı)

lucescu gelse ne güzel olur

Çok net söylüyorum.

Bu forumda topu topu 5 kişi falan dışnda hiç kimse futbol hakkında hiç bir şey bilmiyor.

En azından ben Galatasaray'ın alt yapısında tam 5 sene futbol oynadım. 15 yaşımdayken çapraz bağlarım koptuğu için mecbur bıraktım.

O yaşlarda bile soyunma odalarında ne olur, nasıl antreman yaparız, nasıl moralimiz artar, nasıl motivasyonumuz artar, kaliteli hoca ile çalışınca ne olur vs.

Çocuk yaştada olsa ufak tefek deneyimlerim olduda, bu deneyimlerim çerçevesinde konuşuyorum.

Biz UEFA'yı alsak ama Fener'e yenilsek gelecek sezon, "ama fener'e yenildik " diyecek kadar dar görüşlü insanlarsınız.

lucescu gelse ne güzel olur

Şampiyon olamazdık.

Barış Özbek yine Barış Özbek.

Servet yine Servet.

Aksine, Lucescu olsaydı sanıyorum Servet Çetin hala ilk 11'de forma giyiyor olurdu. Tam Lucescu'nun sevdiği tip defans oyuncusu.

Çok net söylüyorum.

Bu forumda topu topu 5 kişi falan dışnda hiç kimse futbol hakkında hiç bir şey bilmiyor.

En azından ben Galatasaray'ın alt yapısında tam 5 sene futbol oynadım. 15 yaşımdayken çapraz bağlarım koptuğu için mecbur bıraktım.

O yaşlarda bile soyunma odalarında ne olur, nasıl antreman yaparız, nasıl moralimiz artar, nasıl motivasyonumuz artar, kaliteli hoca ile çalışınca ne olur vs.

Çocuk yaştada olsa ufak tefek deneyimlerim olduda, bu deneyimlerim çerçevesinde konuşuyorum.

Biz UEFA'yı alsak ama Fener'e yenilsek gelecek sezon, "ama fener'e yenildik " diyecek kadar dar görüşlü insanlarsınız.

gecmis olsun renkdas

En az 10 puan fark atardık.

Lucescu olsaydı en az 10 puan fark demek. Harika.

Leo Franco

Uğur Uçar

G. Zan

Servet Çetin

Hakan Balta

Mehmet Topal

Elano Blummer

Sabri Sarıoğlu

Arda Turan

A. Kader Keita

Milan Baros

Çıkaracağı kadronun bu olacağına %100 eminim.

Çokta bir fark yok göreceğin gibi. (Sezon başı kadrosu)

-------------------Leo Franco----------------------

-Uğur Uçar----G. Zan------Servet-----------Hakan-

------------Elano Blumer--Mehmet Topal-----------

---Sabri--------------------------------Arda------

----------Kader Keita------Milan Baros-------------

Senle bu konuyu tartışıcak değilim. Lucesu olsaydı şu an liderdik bundan adım gibi eminim. Uefa'da da Atletico'ya elenmezdik.

Bahsi geçen isim Frank Rijkaard.Hakikatten biraz daha tutarlı konuşalım.Aynı zamanda bahsi geçen takım da Galatasaray.Ne bir Inter ne de bir Bayern Munih.

Rijkaard'ın başarılarını (teknik direktor olarak) bir hatırlatalım da en azından "Gerets gelsin,Fatih Terim geri donsun,Abdullah Avcı en iyisi" konuları kapanır diye umuyorum.

''

- Barcelona

UEFA Champions League

2005/06

La Liga

2004/2005, 2005/06

Supercopa de España

2005, 2006

-The Netherlands

UEFA Euro 2000

Semi-finalist ''

O başarılar olmasa asıyordunuz şu an adamı. :)

eger fatih terimden sonra lucescu ile devam etmis olsaydik

hem kulüp finans olarak hem de sportif olarak birince durumdaydik

en az iki senede bir sampionluk art belki de en az bir uefa kupasi daha

Lucescu olsaydı en az 10 puan fark demek. Harika.

Çıkaracağı kadronun bu olacağına %100 eminim.

Çokta bir fark yok göreceğin gibi. (Sezon başı kadrosu)

-------------------Leo Franco----------------------

-Uğur Uçar----G. Zan------Servet-----------Hakan-

------------Elano Blumer--Mehmet Topal-----------

---Sabri--------------------------------Arda------

----------Kader Keita------Milan Baros-------------

Savunmada güvendiği rambo Emre Aşık'ı garanti oynatırdı. Lucescu yeni şeyler denemekten korkmazdı ama Rijkaard korkuyor. Yoksa 20 maç boyuunca milli takımın fiyasko defansı Zan ve Servet'i oynatmazdı. Sezon boyunca vasat oyuncular Sarp-Topal ikilisini takımın demirbaşı yapmazdı.

Lucescu madem bu kadar büyük adam neden Avrupa'nın önemli liglerinde teknik direktörlük yapmıyor?

Kalitesiz futbol'un dışında bir bilgisi yok çünkü.Oynattığı oyun belli.Beraberlik takımı yaratıyor.Atarsa da bir tane oh ne ala memleket.Geçiniz.Lucescu'nun bu takımdan taraftar tarafından nasıl istenmeyen adam ilan edildigini ben hatırlıyorum.Madem on puan fark attıracak bir teknik direktördü neden yollandı?Bakın ayrıldı demiyorum yollandı.

Gerets diyenleri de anlayamıyorum.Avrupa kupalarındaki yaşattıkları,bazı futbolculara takıntılı oluşu (Marek Heinz) Gerets'in eksikleri idi.O da yollandı.Tekrarlıyorum yollandı.

Sonra gel gelelim Fatih Terim diyenler.Oyle bir taraftar profili ki Fenerbahce galibiyetleri ile yaşam sürdürebiliyor.Ama aynı taraftar Fenerbahçe'den 6 farklı mağlubiyet alınmasının baş aktörü Fatih Terim'i istiyor.Fatih Terim zamanında Galatasaray'a vereceğini verdi ve bitti.Unutun artık.

Frank Rijkaard kalitesiyle sanırım bazı taraftarlara "extra large" geliyor ondan kaldıramıyorlar.Sadece Servet Çetin'i bu sezon klübeye hapsetmesi benim Rijkaard'a saygı duymam için yeterli sebeb.Çünkü bu hareketi yapmaya ne Skibbe'nin ne Bülent Korkmaz'ın ne de Fatih Terim'in sistem kararlılığı yetti.Çünkü unutulan bu isimlerin bir sistemi,savundukları futbol inancı veya oyun stili yok.

Ancak Rijkaard'ın her hamlesi doğru-yanlış bakıldığında aynı hedefe yönelik bir adım.Hedef güzel futbol.Bu adımlar yazıktır sene içinde her zaman ileriye olmadı,sebebleri başka konu başlıkları altında incelenebilir,ancak ben Galatasaray'ın hedefi olan Teknik adamlarla,ne yaptığını bilen sistemi olan isimlerle çalışaması gerektiğini savunuyorum.Bu sebeble boş boş sağa sola atılan "Şu adam olsa bu olurdu" tümcelerini kaale almamayı tercih ediyorum.Tavsiye ederim.

Rijkaard takım kurguları açısından kendi kariyerine yakışmayacak hatalar yaptı. Bence bunları yapması mantıksız! Çünkü bazı inatla yaptığı hataları ilkokulllu taraftarlar bile yapmaz. Bence

kovulup tazminat almak istiyordu diye düşünmeden edemiyorum. Yoksa dünyaca ünlü büyük bir teknik direktör neden kendini bu kadar inkar etsin?

Çok net söylüyorum.

Arkadaşım, 2-3 kez yorumların gözüme çarptı. "Şunu söyleyenle futbol konuşmam, bunu söyleyen futboldan anlamıyordur." gibi. Seninle bir tartışmaya girmekte de niyetli değilim. Sadece uyarma niyetindeyim. Bu tarz "futbolu bilmiyorlar" kelimesi hoş değil. Zira, futbol yorumu kişiden kişiye değişir. Herkes bir şeyler biliyordur. Kimse bilmez değildir. Herkes bir şey biliyor mutlaka ki burada yorumlarını dile getiriyor. Burada bilimsel yorum yapmıyoruz ki. Mantıki yorum yapıyoruz. Herkes kendi aklınca, fikrince yorumlarını dile getiriyor. Bunda problem yok. Galiba sen futboldan çok anlıyorsun. Ne güzel.. :) Böyle futboldan anlayan insanlar çoğaldıkça ülkemizin sırtı yere gelmez.. Ülke futbolu geçen senelerdeki gibi artmaya devam edecektir. Kalitemiz günden güne afişlerde ilk sayfalarda... Türkiye Süper ligi, dünyanın konuşacağı bir lig olma yolunda hızla ilerliyor nasılsa.

Rijkaard takım kurguları açısından kendi kariyerine yakışmayacak hatalar yaptı. Bence bunları yapması mantıksız! Çünkü bazı inatla yaptığı hataları ilkokulllu taraftarlar bile yapmaz. Bence

kovulup tazminat almak istiyordu diye düşünmeden edemiyorum. Yoksa dünyaca ünlü büyük bir teknik direktör neden kendini bu kadar inkar etsin?

:asd::asd:

Biran önce sözleşme uzatılsın artık.

Ya Lucescu'nun futboluna laf ediyorsunuz çözemiyorum cidden.Rijkaard ondan farklı ne oynattı? 1-0'a yatmadık mı biz kaç kere? Son dk. gollerini bu sebeplerle yemedik mi? Uzun süre 2 farklı galibiyet alamayan, her maç tüm taraftarın ne olur bitsin artık moduna sokan takım Galatasaray değil miydi? Lucescu yapınca kötü hoca oluyor, ama Rijkaard yapınca taktikle alakalı oluyor.Eleştirileri mantıksız bulan arkadaşların mantıklı şekilde savunması gerekir bence hocayı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt