Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard | Teknik Direktör

3) His choice of formation

Zola is an outspoken advocate of the beautiful game played the beautiful way - for which read Chelsea's potent and fluid 4-3-3/4-5-1 formation - and while his determination to introduce such a style of football at Upton Park chimed with West Ham's own rich history, the Italian's failure to recognise that he lacked the personnel to pull it off almost ended in disaster. Whether borne out of naivety or arrogance, Zola's refusal to put substance before style was one of his major undoings.

Zola'nin neden kovulduguna dair.

İnanılmaz, resmen Rijkaard-Galatasaray olmuş.:sad007:

Rijkaard çok kaliteli bir hoca bunu hepimiz biliyoruz. Oynatmak istediği sistem çok zor bir sistem. Para gerektirir bu sistem, kadife ayaklı oyuncular gerektirir, soğukkanlılık vs. gerektirir. Madem biz bu oyunculara sahip değiliz ve alacak gücümüz yok, sistemde ısrar etmeninde bir mantığı yok. Yönetim ne kadar Rijkaard bir devrimdir dese de bu devrim kısa sürebilir. Devrim gerçekleştirmek için bazı şeylerden fedakarlık etmek lazım. Her fırsatta yönetim maddi gücümüz yok diyor. Eldeki oyuncular ve kapasiteleri belli. Sağlam takviyeler yapmadıktan sonra sonumuzun yine hüsran olacağı düşüncesindeyim.

Gelecek sezon planlaması yapan yönetimimiz açık açık transfer olarak beklenti içerisine girmeyin, Maddi olanaklarımız çok kısıtlı dedi. Bana kalırsa Rijkaard sistemi için gerekli olan oyuncuları bu senede bulamayacak. Hepimiz isteriz 5 Milyona Xavi gibi İniesta gibi oyuncu almak. Ama malesef futbol piyasası belli. Madem bu devrimi yapamayacağız, üzerinde ısrar etmeninde bir mantığı yok. Bırakalım biz devrimi falan eldeki malzemeyi değerlendirelim. Bizim maddi kapasitemiz bellidir. Bu kapasiteye göre devam edelim.

Tabiki bende isterim Rijkaard'ın istediği oyuncuların alınmasını. Sistemin oturmasını. Rijkaard'ın uzun seneler takımın başında kalmasını. Fakat Galatasaray'ın maddi gücü bellidir. Üstesinden gelemiyorsak vazgeçelim. Daha fazla zaman kaybetmeden.

Rijkaard takımın başında kalmalı hemde uzun seneler boyunca. Ayrıca Rijkaard'ın illa başarılı futbol oynatması için Ronaldinho, Xavi, Etoo'lara gerek yok. Neill transferinden sonra savunma nasıl toparlandı saçma sapan hatalar yapan takım bir anda savunmada daha güçlü hale geldi. Yani Neill gibi adamlar bile bu takımı istenen düzeyde futbol oynamaya yaklaştırıyor. Ortasahayada bu kalitede yapılacak takviyelerle Rijkaard bu ülkede şampiyonluklar yaşar belki birgün Avrupa'da tekrar bir kupa kaldırırız.

transfer edilecek veya gönderilecek isimler konusunda tek yetkili olmasu bence bişeylere başlamadan yapılmış iyi biri karardır... yani yönetim değil FR yapacak transferleri, o verecek kararları gelecek yada gidecekler konusunda...

Ya transferleri yönetim kafasina göremiyo yapiyor?

en dogrusu sudur: rijkaard istedigi oyuncularin alternatifleri ile bir liste sunar yönetime, yönetim bu futbolcuyu en az 6/7 mac izler, özel hayati ile iligili arastirma yapar, karakteri ile ilgili arastirma yapar, sorunlu mu degilmi diye.

onayi alan futbolcular ile masaya oturulur. transfer yapilir!

ben adnan polat ve haldun üstünel rijkaard'a sordugunu hic sanmiyorum

yoksa rijkaard joyu hayatta almazdi

gösteris transferi oldu:SS::SS::melek:

Tek korkum Rijkaard gitse yada gönderilse 1 senemiz daha en az gider.

Rijkaardin gelmesine cok sevinmeme ragmen ilk sezonunda basarili olmayacagini tahmin etmistim. Hemen ilk sezonunda gönderilsin demek cok sacma. Bosuna demiyoruz, 5 yillik sözlesme imzalansin diye. Rijkaardin istedigi takimi kurmasina zaman tanimaliyiz ve mümkün oldugunca yardim etmeliyiz.

Yoksa daha cok teknik direktörler eskitiriz biz.

Bence sen Galatasaraylı değilsin kendisini öyle sanan birisin. Hayal aleminde geziyorsun. Başarısız ve mert olmayan bir TD'nin Galatasaray'da kalması için ısrar ediyorsun. Bu futbolcular geçen sezon takviyesiz çeyrek finale çıkacaklardı Avrupa'da. Bu futbolculara yapılan hakaret Galatasaray'a yapılmış sayılır. Hakaret etmeyi bırak. Cümlelerin arasına hakaret sıkıştırma.

Mehmet Topal bitti simdi de Rijkaard'a mi sallamaya basladin ? Rijkaard'i kim sisiriyor, onun da mi lobisi var ? Halen 1000 aptalim mesajlarini bekliyorum. Zaten yazsan da yazmasan da ne oldugun belli. Hayatinda topa bir kere dokunmadan gelmis buralara ona buna salliyorsun. Biraz sus ta daha fazla batma, kapaklar ardi ardina geliyor.

Milan'a gider mi gitmez mi? Bilmiyoruz ama bir an once acıklıga kavusması sart. Rijkaard cıkıp birseyler soylese iyi olur.

80945216.jpg

Rijkaard'ın kredisini sen belirleyemezsin. Kredisi bitmiş olsa taraftar futbolcuları ıslıkladığı maçlarda Rijkaard Rijkaard diye inletmez stadı. Sadece hayal alemindesin. Sen Galatasaraylı değilsin kendisini öyle sanan birisin. Futbolcular suçlu melekmi o futbolcular ? sanki ellerinden gelen mücadeleyi yapıyolar da Rijkaard'ın verdiği hatalı sistemle kazanamıyorlar maçı. Adaletli olmayı öğren. Skibbenin neden gönderildiğini Adnan Polata bir mail atsan belki sana anlatır. Son olarak avatarımdaki kişi Mourinhodur td ye benzemez td nin kralıdır tabiki bana göre.

evet katılıyorum futbolcuların ıslıklandığı maçlarda tribünler rijkaard diye inliyodu. taraftar olarak rijkaardın tamamen arkasındayız ve biliyoruzki onun istediği sistemi oturtmak için zaman gerekli. bu senede yapılacak takviyelerle önümüzdeki sene rijkaard bu takımı çok iyi yerlere getirir yeter ki ona güvenelim

Terim haricinde kim gelirse gelsin. Sıkışınca futbolcularını suçlayan TD Galatasaray'a yakışmıyor. O Avatarındaki kişi TD'ye benziyor o bile gelebilir. Neeskens bile devam edebilir. Rijkaard kredisini tüketti. Rijkaardsaraylı değil Galatasaraylıyım. İstikrar önemliyse, Avrupa kupasında doludizgin giden Skibbe'nin suçu neydi?

Daha Mourinho'yu tanımayan adam bırakında Rijkaardı eleştirsin zaten :asd::asd:

Aşağıdaki yorumları iki Gs taraftarı bir gazeteye yazmış, çok şey açıklıyor ekliyorum:

"Riijkaard ı savunan futbol cahillerine soruyorum:Bu adam hazırlık maçları dahil 60-65 maçtır takımın başında,hala bir sistem oturtamamışken,oyuncu değişilliklerini bile yanlış yaparken nasıl hala başarılı olacağına inanıyorusunuz?Sizin aklınız gitmiş"

"İstikrar diye yırtınanlar bir td de istikrar o td bir ışık veriyorsa olur.Rijkaard'ta herşey sıfır.Oyuncu değiştirme,kondisyon,disiplin,oyunu okuma,takım oyunu hepsi kocaman bir SIFIRdır.Siz futboldan anlayın seneye de kalsın zaten ilk yarıda kovulur"

Ne kadar kolay ya bu adamı karalamak sizin için ?

Çok merak ediyorum bu kadar neyi analiz ettiniz de bu kadar net bir şekilde olumsuz yorumlar yapabiliyorsunuz. Kaç maçı gidip stattan izlediniz de oyuncuların gelişimlerini gözlemlediniz. Televizyondan pozisyonlara bakarak yorum yapmakla olmuyor bu iş öncelikle onu söyleyeyim. Sonra da şunları ekleyeyim.

Rijkaard bir sistem hocasıdır. Onun takımında sisteme uymak isimlerden önce gelir. Bu uğurda Riquelme gibi bir adam feda edilmiştir. Hayatını total futbola adamış bir adamdır Rijkaard bu yüzden de Türk futbolunun farkını anlaması geç oldu. Rijkaard'ın forma giydiği teknik direktörlük yaptığı ülkelerde bu tip kasap diye tabir edebileceğimiz futbolcular azınlıktayken burada her takımda en az 1-2 tane olduğunu gördü. Türk futbolcularının soğukkanlılık duygularının zayıf olduğunu baskıyı kaldıramadıklarını geç anladı. Adama çaycıdan farkın yok dediler çıkıp da başka teknik adamlar gibi ortalığı karıştırmadı. Rijkaard bu yıl Türk futbolunu gördü tanıdı birşeyleri geç farketti ve toparlayamadı. Futbolcuların mental seviyelerinin Türkiyede bu kadar düşük olduğunu geç anlayabildi. Yoksa Avrupa'da forvetsiz oynamayı göze alır mıydı acaba ?

Bu adam total futbol ekolünün temsilcilerindendir ve geçmiş tarihte dünyanın en iyi futbolcularından biridir ve eminim ki birşeyler gözükmese de Rijkaard oyuncularımıza çok şey kazandırdı. Sistemini oturtabilmesi için şu an daha şanslı zaten iyi bir takım var ve sistemin işlemesini en çok engelleyen bölgeye gerekli transferler yapılacak. Bana göre iki tane iyi ortasaha oyuncusu ile seneye çok iyi bir takım izleyeceğiz .O zamanlarda da bu yorumları yapanlar ne diyecek çok merak ediyorum.

Aşağıdaki yorumları iki Gs taraftarı bir gazeteye yazmış, çok şey açıklıyor ekliyorum:

"Riijkaard ı savunan futbol cahillerine soruyorum:Bu adam hazırlık maçları dahil 60-65 maçtır takımın başında,hala bir sistem oturtamamışken,oyuncu değişilliklerini bile yanlış yaparken nasıl hala başarılı olacağına inanıyorusunuz?Sizin aklınız gitmiş"

"İstikrar diye yırtınanlar bir td de istikrar o td bir ışık veriyorsa olur.Rijkaard'ta herşey sıfır.Oyuncu değiştirme,kondisyon,disiplin,oyunu okuma,takım oyunu hepsi kocaman bir SIFIRdır.Siz futboldan anlayın seneye de kalsın zaten ilk yarıda kovulur"

:b5:

Rijkaard'ın en az 2 sene daha kalması lazım. Bu sene herşey daha iyiye gidecek zaten. Artık gidecekler belli, yerlerine gelecek oyuncularda kesinlikle kaliteli olacaktır. Ayrıca Rijkaard'ın zor durumdayken futbolcuları suçlama gibi bir huyu yok. Sezon başından beri bakın, kötü sonuç aldığımız çoğu maçta hep sorumluluğu üstüne almıştır. 5 puan farkla liderken şampiyonluğu kaybedip 3. olmamızın nedenlerinden çoğuda o Rijkaard'ın savunduğu futbolculardı. En sonunda Rijkaard'da içindekileri söyledi bu kadro kalitesiz dedi. 5 puan farkla lider gittiğimiz Eskişehir maçında Mehmet Topal'ın yaptığı pas hatası ve maçın kaybedilişi, Trabzon maçında Emre Güngör'ün hatası ve kaybedişimiz, Fener maçında Leo Franco'nun hatası ve yine giden 3 puan, Sivas maçında Aykut'un topu en olmayacak yere sektirmesi ve yine puan kaybı. Bu kadar saçmalığın sebebi Rijkaard mıdır.

Bütün bunların yanında ortasahanın rezil, içler acısı durumu. Mustafa Sarp rakibe refaakat eder, Barış hiçbir halta yaramaz, Ayhan zaten yaşlı, Mehmet Topal'da son zamanlarda fena oynamamasına rağmen sezon başında sakattı.

Pas atmasını bilmeyen adamlarla 3. olduk yinede hatta bir ara liderliğe bile çıktık, ayağına her top geldiğinde dan dun vuran çoğunu rakibe gönderen Servetle, Almanya 5. liginde ancak oynayabilen Barışla, Bursa'nın bedavaya bıraktığı her ne hikmetse 29 yaşında genç bile olmayan Mustafa Sarpla ancak bu kadar.

Hala bazı aptallar, Rijkaard'a futbol cahili derler. Kendileri Fm'de her aldıkları takımı başarıdan başarıya koşturan, bu sebeple de kendilerini futboldan çok iyi anladıklarını zanneden sözde Galatasaray taraftarıdırlar.

Rijkaard kesinlikle kalmalı ve kalacak. Öncelikle bunu belirteyim. Lakin bu onu eleştirmeyeceğim manasına da gelmez. Ufak başlıklar halinde toplarsam;

-Sezon başında farklı galibiyetler alırken, takımın kalitesinden hiç şikayetçi değildi. Gayet yeterli, sadece zaman lazım diyordu. Her maç sonunda futbolculara övgüler yağdırıyordu. Ki bu doğal o maçlardan sonra. Ancak Rijkaard gibi bir hoca o zaman takımdaki adamların yetersiz ve kalitesiz olduklarını anlamamışmıydı? Anladıysa neden diğer türlü konuştu?

-Her maç sonunda bir futbolcuyu suçladı. Bunu bazen direk söyleyerek yaptı, "aptalca" bile dedi son toplantısında. Bazen de konuşmadan hareketleriyle bunu belli etti. Bir sonraki maç keserek ya da erken oyundan alarak.

-Sezon başından beri gelişim kaydeden bir oyuncumuz bile yok. Biraz Emre Çolak. Geri kalan bütün futbolcular bir şekilde geriye gitti.

Bunlar kafamda soru işareti. Mantıklı açıklaması olan varsa zevkle dinlerim:)

Önümüzdeki sezon bu oyuncular ile devam etmek istememesi. Sivas maçındaki 11 buna örnek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt