Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Rijkaard'la Olmaz

Konu Güzel; Lig başlamadan Herkesin eteklerindeki taşları dökmesi açısından güzel olmuş.

1. Fatih Terim: Galatasaray Efsanelerindendir. Hakkını inkar edersek taş oluruz ancak bu söylediklerim ilk Fatih Terim dönemiyle ilgilidir. İkinci Fatih Terim dönemi bu klubün bunca borç batagında son 8 yılını geçirmesinde baş sorumludur. Tam olarak hatırlamıyorum ancak 60-65 arası futbolcu getirip göndertti ve ikinci Fatih Terim dönemi Milan'ın teknik direktörlüğünü yapmış, özel uçaklarla Türkiyedeki işadamlarına liderlik ve takım çalışması dersleri vernek üzere getirtilen Narsist bir adamın git-gel leri yüzünden harcanan klüp gelecegi oldu. Şimdi gündemden düşmüş, aç bir Fatih Terim galatasaray da tekrar başarılı olabilir ancak bu başarıyı ne saydığınız ile alakalı. Galatasaray da Kendisi hariç herkesle kavgalı olan birinin tekrar kendini gösterme, gündeme oturma amacıyla, büyük bir hırs ve kapışmayla elde edilecek şampiyonluk herkesi tatmin edecekse sorun yok. Ancak Ben Galatasarayı Altyapısı ile ileriye yönelik hamleleri ile uzun süreli hedefleri olan Dünya klubü olarak görmek istiyorum diyorsanız; bu fatih Terim ile olmaz.

2. Rijkard'ın başarısızlığı: Herkes için bir şey olup bittiği zaman şu şöyle olmalıydı bu böyle olmaıydı şeklinde eliştiri yapması kolaydır. Önemli olan bu eleştirileri yaparken hataların yapıldıgı zamanki koşulları unutmamaktır. Herkes sarp,Barış, Ayhanlı ortashanın yetersizliğinden, sevet'in defeanstaki kazmalığından Ardanın ilk yarının sonlarına doğru başlayan inanılmaz düşüşünden bahsediyor. Haklıdırlar. Herkes devre arasında Galatasaray ortasahasına neden takviye yapılmadığını eleştiriyor bu da doğrudur. Ancak şunlarda unutulmamalıdır ki; hiç kimse ilk yarıda takımın en iyilerinden olan mustafa sarp'ın bu kadar düşecegini tahmin edemezdi, ilk yarının sonlarına doğru formu ve takıma adaptasyonu artan ve artık alışma dönemini atlatdığına inandığımız elanonun ikinci yarıda tekrar yokları oynayacagını da tahmin etmiyordu. Yine Ardanın ikinci yarıda bu kadar etkisiz olacığınıda tahmin edemiyordu. daha bir yıl önce ortasahada önemli katkılar veren Ayhanın bukadar tepetaklak olacıgıda kimsenin aklına gelmiyordu. Ara transfer de Neil tam isabetti, Gio ileriye yönelik yatırım ve Kewell'in yerini doldurabilmek için Çok az maliyetle kiralandı. Bugün sorsak çoğumuz Gio'nun takımda kalmasını ister. yapılan tek hata Jo transferi olarak görünüyor. Allah aşkına yine çok düşük maliyetle gelen Jo kariyerindeki bir adamdan hanginiz bu kadar düşük bir katkı bekliyordu ? Ortasahya Gelince Devre arasında yine düşük maliyetle alabilecegin galatasaraya sınıf atlatabilecek hangi orta saha oyuncusu boştaydı ?

3. Tribün ve yönetim desteği: ilk yarıda Fenerbahçe bizi dayak atarak, ofsayttan atılan gollerle yenerken, Takımın en önemli futbolcusunu sakatlarken, yönetim olarak ne tepki koyduk. Taraftar olarak ne yaptık ? Elin Antalyası bile bize racon koyarak futbolcularımızı saha ortasında döverek, sakatlayarak ve Ali sami Yen den elini kolunu sallayarak çıkarken biz ne yaptık ? ligin son 10 Haftasında hemen her maç bir penaltımız verilmezken, seçim telaşına kapılmış yönetim ne yaptı? Tribünler nevizade zırıltısı ve kendi Futbolcularına sövmekten başka ne yaptı? Hangi hakem Galatasaray aleyhine gerine gerine hata yaparken, endişeye düştü.

Galatasary aleyhine yazmaktan haz alan eski futbolcularımız yazılı ve görsel basında köşelere yerleştirilken bu yönetim ne yaptı ?

Şimdide Frank Rijkard başarısızdır. Evet Başarısızdır; ancak biz Galatasaray yönetimi, taraftarı ve medyası olarak çok daha başarısızız. Önce gerekli destegi her yönüyle verecegiz, sabır gösterecegiz ve sonra başarıyı hakedecegiz. Yoksa son yıllarda görüyoruz hep aynı terane ; kadro iyi gerets'i yolla, kadro iyi Feldkamp'ı yolla, kadro iyi Skippe'yi yolla, bülenti yolla, şimdide FR'ı yolla. Ne degişecek ?

Bunun üzerine yorum yapılmaz daha.

İmzamı atarım.

Bahsettiğiniz maddelerin sonuncusundan başlayayım. Rijkaard'ın hırssız olduğu bilindik bir gerçektir. Bunun takıma dezavantaj olarak yansıyacağı ve yansıdığı da bariz bir başka gerçek. Giderilmesi kolay olmayan bir konu olduğundan, bunun yokluğu her daim hissedilir.

Sistem hakkında söylediklerinizi ise şöyle açıklayabiliriz. Biz geçtiğimiz sezon farklı anlayışlarda oynadık. Sezona girişte takıma oturtulmak istenen anlayış dahilinde 4-3-3 oynadık. Ardından gelen sakatlıklar ve sezona girişte yaşanan motivasyonunun yerini sıradanlığa bırakması ve tabi ki Fenerbahçe maçlarını kaosa dönüştüren amatörce bir anlayış sistemde bazı değişikliklere gidilmesini sağladı. Burada katı orta sahaya sahip, topun arkasına geçerek savunma yapan ve topun rakipte daha çok kaldığı bir takım gördük. İleride sadece Kewell-Nonda-Arda üçlüsü vardı. Nonda'nın maç yoğunluğunu kaldıramaması, Keita'nın takıma dönüşü ve ardından gelen Kewell sakatlığı yine bazı değişikliklerin yapılmasına neden oldu. Tabi bu sürecin öncesinde de hala Elano'nun takıma entegre edilmeye çalışıldığını da söylemek lazım. İşte bu dönemde asıl sorun yaratan futbol oynanmaya başladı. Rijkaard 4-3-3'te çok iyi varyasyonlar yaratan ve sahaya çok güzel bir futbol çıkartabilen teknik direktördür. Ancak Rijkaard'tan tüm bunlardan vazgeçip takıma başka bir sistem oturtmasını beklemek biraz saçmalık oluyor. Yönetimin bu konuda teknik ekiple paylaştıkları ve yaşanan sakatlıklar bu saçmalığın gerçekleşmesini sağladı. Sorun olarak bahsettiğiniz Elano'nun geride gömülü kalması da bundandır. Topun arkasında kalıp savunma yapmayı tercih eden ve rakibine topla oynama konusunda oldukça izin verince, ataklar tamamen hızlı ataklara döndü. Gio'nun transfer edilişi, Keita'nın buna uygun bir oyuncu oluşu zaten tüm bunları tetikliyordu. Böyle bir durumda, bu oyuncuları hızlı bir şekilde atağa kaldıracak oyuncu da Elano'ydu. Elano'nun o anlayışta geride kalmasının nedeni budur. Tabi olay biraz abartılınca Elano'yu ceza sahası çevresinde hiç göremez olmuştuk. Ben bunun kendisinden de kaynaklandığını düşünüyorum. Çünkü bu oyun anlayışından vazgeçmemiz ile birlikte klasik 4-3-3 oynamaya başladık. Elano bu maçlarda bile ceza sahasına doğru hiçbir hamle yapmadı, sorumluluk almadı.

Yine bu sistem değişikliklerinden kaynaklanan bir olaya değinmişsiniz. Arda'nın ileri uçta oynaması. Bu hamle de kısa sürede uygulanmaya çalışılıldığından gereken verimi vermemiş olabilir ama bu olmayacak birşey değildir. Bahsettiğiniz şekilde Arda santrafor oynatılmak istenmemiştir. Santrafor tamamen başka bir tanım. Arda takımın en ileri uçtaki oyuncusu olarak arkadan ve kanatlardan destek verecek oyuncular ile sıkı bir şekilde yardımlaşacak ve bu şekilde rakip yarı sahada hem topa sahip olunacak hem de yardımlaşmalardan dolayı rakip savunmanın vereceği boşluklar değerlendirilecekti.

Takımın kamp yapma konusunda yönetimle onlarca konuşma geçmiştir aralarında. Çoğu konuşmada bir uzlaşma ile bitmiştir, ancak futbol konusunda özgün karalar vermekten uzak bir anlayışa sahip ve medyada çıkan haberleri anında benimseyen yönetimin son olarak sıkı bir baskı yaptığı da açık. Bahsettiğiniz şekilde büyük bir diyalog sorunu olduğunu da düşünmüyorum. Yönetimin bazı istediklerini Rijkaard'a kabul ettirebildiği açık ama bu da diyalog sorunu değil başka bir sorun.

Oyuna müdahale konusu da abartılan başka bir konulardan. Bir ara B planı çıktı, basını aylardır o doğrultuda götürdü. Bir takımın bir sezonda 5-6 maçı sadece kenardan gelen müdahalelerle çevirmesi olağanüstü bir durumdur ve seyrek bir durumdur. Ligin çoğunu etkili oyuncularından yoksun bir şekilde geçirmiş takım için acımasız bir eleştiri olur bu.

Konu Güzel; Lig başlamadan Herkesin eteklerindeki taşları dökmesi açısından güzel olmuş.

1. Fatih Terim: Galatasaray Efsanelerindendir. Hakkını inkar edersek taş oluruz ancak bu söylediklerim ilk Fatih Terim dönemiyle ilgilidir. İkinci Fatih Terim dönemi bu klubün bunca borç batagında son 8 yılını geçirmesinde baş sorumludur. Tam olarak hatırlamıyorum ancak 60-65 arası futbolcu getirip göndertti ve ikinci Fatih Terim dönemi Milan'ın teknik direktörlüğünü yapmış, özel uçaklarla Türkiyedeki işadamlarına liderlik ve takım çalışması dersleri vernek üzere getirtilen Narsist bir adamın git-gel leri yüzünden harcanan klüp gelecegi oldu. Şimdi gündemden düşmüş, aç bir Fatih Terim galatasaray da tekrar başarılı olabilir ancak bu başarıyı ne saydığınız ile alakalı. Galatasaray da Kendisi hariç herkesle kavgalı olan birinin tekrar kendini gösterme, gündeme oturma amacıyla, büyük bir hırs ve kapışmayla elde edilecek şampiyonluk herkesi tatmin edecekse sorun yok. Ancak Ben Galatasarayı Altyapısı ile ileriye yönelik hamleleri ile uzun süreli hedefleri olan Dünya klubü olarak görmek istiyorum diyorsanız; bu fatih Terim ile olmaz.

2. Rijkard'ın başarısızlığı: Herkes için bir şey olup bittiği zaman şu şöyle olmalıydı bu böyle olmaıydı şeklinde eliştiri yapması kolaydır. Önemli olan bu eleştirileri yaparken hataların yapıldıgı zamanki koşulları unutmamaktır. Herkes sarp,Barış, Ayhanlı ortashanın yetersizliğinden, sevet'in defeanstaki kazmalığından Ardanın ilk yarının sonlarına doğru başlayan inanılmaz düşüşünden bahsediyor. Haklıdırlar. Herkes devre arasında Galatasaray ortasahasına neden takviye yapılmadığını eleştiriyor bu da doğrudur. Ancak şunlarda unutulmamalıdır ki; hiç kimse ilk yarıda takımın en iyilerinden olan mustafa sarp'ın bu kadar düşecegini tahmin edemezdi, ilk yarının sonlarına doğru formu ve takıma adaptasyonu artan ve artık alışma dönemini atlatdığına inandığımız elanonun ikinci yarıda tekrar yokları oynayacagını da tahmin etmiyordu. Yine Ardanın ikinci yarıda bu kadar etkisiz olacığınıda tahmin edemiyordu. daha bir yıl önce ortasahada önemli katkılar veren Ayhanın bukadar tepetaklak olacıgıda kimsenin aklına gelmiyordu. Ara transfer de Neil tam isabetti, Gio ileriye yönelik yatırım ve Kewell'in yerini doldurabilmek için Çok az maliyetle kiralandı. Bugün sorsak çoğumuz Gio'nun takımda kalmasını ister. yapılan tek hata Jo transferi olarak görünüyor. Allah aşkına yine çok düşük maliyetle gelen Jo kariyerindeki bir adamdan hanginiz bu kadar düşük bir katkı bekliyordu ? Ortasahya Gelince Devre arasında yine düşük maliyetle alabilecegin galatasaraya sınıf atlatabilecek hangi orta saha oyuncusu boştaydı ?

3. Tribün ve yönetim desteği: ilk yarıda Fenerbahçe bizi dayak atarak, ofsayttan atılan gollerle yenerken, Takımın en önemli futbolcusunu sakatlarken, yönetim olarak ne tepki koyduk. Taraftar olarak ne yaptık ? Elin Antalyası bile bize racon koyarak futbolcularımızı saha ortasında döverek, sakatlayarak ve Ali sami Yen den elini kolunu sallayarak çıkarken biz ne yaptık ? ligin son 10 Haftasında hemen her maç bir penaltımız verilmezken, seçim telaşına kapılmış yönetim ne yaptı? Tribünler nevizade zırıltısı ve kendi Futbolcularına sövmekten başka ne yaptı? Hangi hakem Galatasaray aleyhine gerine gerine hata yaparken, endişeye düştü.

Galatasary aleyhine yazmaktan haz alan eski futbolcularımız yazılı ve görsel basında köşelere yerleştirilken bu yönetim ne yaptı ?

Şimdide Frank Rijkard başarısızdır. Evet Başarısızdır; ancak biz Galatasaray yönetimi, taraftarı ve medyası olarak çok daha başarısızız. Önce gerekli destegi her yönüyle verecegiz, sabır gösterecegiz ve sonra başarıyı hakedecegiz. Yoksa son yıllarda görüyoruz hep aynı terane ; kadro iyi gerets'i yolla, kadro iyi Feldkamp'ı yolla, kadro iyi Skippe'yi yolla, bülenti yolla, şimdide FR'ı yolla. Ne degişecek ?

+1905

ellerine saglik cok guzel yazmissin renktas

Hello, my name is Frank Rijkaard!

My purpose high organization a team the create. I came here for something. I came change for something. I know, this will take time. I want one Galatasaray fans is support. My hand staff is not enough. And this just in one year not will be. Everyone want be success. Trust me, please.

Bak ozan kardeşim daha ilk sayfada bu yazı verilmiş.Bu yazı önemli bir yazı olmalı senin düşüncende insanları biraz yumuşatabilmesi için.

Bu adam Barcelona'yla ilk yılının yarısında rezilleri oynadı.2.yarısı ise oyuncular sisteme adaptasyonu sağlayacak kadar kaliteli oyuncular oldukları için başarılı oldular ve hergün üstüne kata kata bugün uzay futbolu dediğimiz futbola kadar ulaşmayı başardılar.

Şimdi senin anlamadığın ne biliyo musun? Ya da çoğumuzda hayal kırıklığı yaratan mesele. Bizim oyuncularımız hızlı düşünebilen hızlı oyun oynama yeteneğine sahip olan pozisyon almayı 6 ayda öğrenebilecek gerekli altyapıyı almamış oyunculardan oluşuyor olması. Bu sistem'de Baros çok önemli bir parça derken bunu senin de bir kere kabul etmen gerekiyor.

Kewell Arda Keita bu 3 oyuncu ve Baroş bu sistemin oyuncuları olduklarını en azından o kalitede olan futbolcularımız olduklarını bizler de ilk 8 haftada gördük takımımızın oyunundan zevk de aldık.

Mustafa Sarp geldiğinde Topal dikkat etsin formayı bir daha zor alır ondan demiştim geçen yıl burada çoğu kişi şüpheyle bakarken.Sorun bu çocukların yeteneksiz olması değil. Sorun yeteneklerinin bu sisteme uygun olmaması.

Fenerbahçe maçına kadar gayet iyi oyunlar çıkarttığımızı da düşünüyorum ben.Ve Sabri'yi kazandık sayesinde Rijkaard'ın bu yılın belki de en iyilerinden biriydi. Hakan Balta'yı ne kadar beğenmesem de sol kanada uğur'u koyduğumuz Balta'yı stoper oynattığımız ondan yararlanamadığımız maçlar oldu.

Şimdi o elindeki videoları al tek tek izle maçları.Sonra Baroş'un sakatlandığı maça gel.Kewell zaten gitti.Nonda'nın ne kadar verimsiz olduğunu da seyrediyor musun videolardan? Leo güven verdimi bütün sezon boyunca o videolarda. Peki çok övdüğün servet bu sistemde sola açılıp 3 kez üst üste dikine orta saha oyuncularına isabetli pas atabilmiş mi yoksa sol bek'e sağ bek'e doğru mu yollanmış o toplar..

Normalde sağ'da oynayan Elano'yu sol iç oynayacak yetenekte oyuncumuz olmadığı için oraya sıkıştırmak zorunda kaldık mı.Ve bu adama gol atmaya ileri destek ver dededik mi sol taraftan. Maçları iyi izle.Hız eksiği düşünme eksiği olan adamlar yüzünden elleri havalarda bomboş pozisyonlarda pas isteyerk geçti 1 yılı adamın. Hem defans yaptı hem forvete katkı yapmaya çalıştı.

Nereye kadar? Tamam DK nedeniyle isteksizdi sakatlanmak istemedi v.s v.s. herşeyi geç bizler sinir olmadık mı alamadığı paslar için buralarda.

Keita kırmızı yedikten sonra sağ kanadımızı da kaybettik.Kim oynadı orada.Hazard'ı mı koyabildik yerine.Sol kanat Arda'mızın haline de baktın mı Baroş Kewell gittikten sonra.Bu sefer de onu sıkıştırdık oraya maçı kurtarmasını bekledik.

Ben Mustafa Sarp'ın Mehmet Topal bir maç içinde orta sahanın gerisinden kale çizgisine kadar topla deparını hatırlamıyorum.Ama Elano'nun hatırlıyorum be kardeşim.Defans'ı bölge defans ve takım olarak yapmamız gerektiğini öğretmeye çalıştı Rijkaard onu da beceremedik.Sağda sabri basamadı solda Hakan Balta pozisyonunu ayarlayamadı. Servet zaten içler acısıydı sistemde.Kötü futbolcu diyen yok ama iyi futbolcular.O dediklerin çok ayrı.

Demişsin ki "Hırs olmalı oyuncularda" hırslı hoca lazım.Rijkaard oyuncularla yönetim bilgi akışını dengeleyemedi v.s. Bu onun işi değil sevgili kardeşim.Haldun Üstünel Adnan Sezgin ne yaptılar bütün yıl antreman sahasının dibinde.

Ayrıca bütün bu başımıza gelen arızalara rağmen Keita'yı bile denemedi mi Rijkaard forvette? Her 70'inci dakika da Elano'yu çekip ya Barış'ı ya Mustafa'yı koymadı mı.Ayhan Mustafa oynarken beğenmediğimiz Elano'yu arar olmadık mı?

Leo 50 metreden gol yemese 1 gol atabilsek ve yenebilseydik Fenerbahçe'yi bizim çocukları hırslandırmak için herhangi birşeye gerek kalır mıydı o saatten sonra.

Eskişehir'de eline başına değe değe adamların attıkları golller 1 gün manşetlerde kalırken Lig sonuna kadar kırmızı yemeyi yaklaşık 6 kere hakeden Emre sahadaydı kardeşim.Biz medya'yla da savaştık.Medya Arda'mızın bu kadar üstüne gitmese benim UA m o şiiri döşermiydi.Bugün 10 puan gerideyiz deyip rezilliğe bak minvalinde söylediğin puan farkı 1 olmaz mıydı morali bozulmayan bir takım olabilseydik.

Her maçtan sonra bu adamın yüzündeki "ulan biraz anlayın ya" birazcık gelişebilseydiniz keşke" bakışını anlamadımı bizim yetenekli oyuncularımız.

Şunu dersen anlarım dersin ki biz 4-3-3 oynayamayız.Abdulah abi gelsin 4 4 2 paşa paşa Mustafa da deliler gibi bassın ortaya bi Lincoln alalım zaten sağda Keita solda Arda ilerde Baroş.Ohh.Sonra Lincoln'ün ayağına bakalım keyfine bakalım ve bunun adına süper futbol diyelim.

Bak yönetim 4-3-3 için Rijkaard'la birlikte transferler yapıyor.5 adam alındı.Daha da alınacak inşallah.Bu adam kendi istediği oyuncularla oynamadı kardeşim.Bu adam öoğumuzun bilmediği bir Emre Çolak çıkarttı bu yıl.Bir Serdar Eylik izledik sevindik.Berkin geliyor inşallah seneye. Yani takımı da Türkiye şartlarını da artık biliyor.Seneye kadroya da suç bulamayacaktır muhtemelen ama yine de 7-8 oyuncumuz yeni oyuncu olacak.Yine zamana ihtiyacımız olacak bu yaz kampında belli olacak herşey inşallah önümüzdeki sene için.

Tugay süs olsun diye gelmedi oraya misal.Değişiyoruz siz hala videolarda taktik teknik yanlışlık ararken.Gelişiyoruz dönüşüyoruz.Ve bu sancılı oluyor.Bu yıl futbol şansı da yanımızda değildi unutmamak lazım.

Yani bunca olan biteni üst üste koyduğunda bunda en az suçu olanın Rijkaard olduğunu görmemen için kör olman lazım cidden.Kamp ister misiniz diye futbolcularına soracak kadar özgürlük vermiş bu adam.Yeterki işinizi iyi yapın demiş.Benim kaptanım neden önemli maçlar öncesi hadi toplanalım kampa kendi isteğimizle girelim dememiş.Hani Türk'üz ya gazla çalışırız.E benim kaptanım bunun bilincinde değilse ne diye kaptan orada? Şekli olsun diye mi?

Herşeyin tek suçlusu Rijkaard olamaz.Mutlaka yanlışları vardı bu yıl kimse yok demiyor zaten.Ama bu 4-3-3 oynayabilecek kadro kapasitesiyle ve anlattığım bir çok nedenden dolayı bugün bunları konuşmak zorunda kalıyoruz.

Yönetim suçlu de, Haldun bağları iyi kuramadı de Basının üstümüze gelmesine engel olunmadı de hakemlerden çok canımız yandı elalem bağırırken sesimizi çıkartmadık fair play uğruna de.Ama gelipte Bütün yılın suçunu sadece Rijkaard'ın sistemine yüklemeye kalkışma gülerle cidden gülerler.

Seneyi bekleyin senin gibi düşünen renktaşlarım.Mümkünse 2.olursak seneye ve bir Berkin ,bir Emre 15 maç oynayabildiyse seneye.1 sene daha sabretmeyi göze al ondan sonra.Rijkaard'ın hatalarını da Terim'in hataları gibi kabul edelim bir müddet.Belki 4 yıl mümkünse ucunda varsa bir Avrupa Finali kimbilir.

sevgiler.

Cengiz kardes, söyleyeceklerimi söyledim, pek yeni bir sey de görmüyorum. Halen insanlarin "aman Rijkaard'a zeval gelmesin" mantigiyla anormal derecede korumaci oldugunu ve futbolun en basit gerekliliklerini bile sergilemekten aciz bir sezonu geride biraktigimizi göremediklerini görüyorum.

Yine Rijkaard'in oyuna müdahale konusunda yeni yetme teknik direktörlerin bile göstermeyecegi bir aciziyet icinde oldugunu gördüm.

Akli ve vicdani hür herkes zaten Sarp'i, Topal'i suclamanin komedi oldugunu görür. Eger takimdaki oyuncularin performanslarinda düsme varsa, bunun birinci sorumlusu teknik heyettir. Sizin kulübünüzde böyle bir sorun yasansa hesabini futbolculardan degil, teknik heyetten sorarsiniz. Ama sirf ismi Rijkaard diye olmadik kulplar takip komik yerlerde gerekceler yaratmaya calisiyorsunuz.

Halen kalkip "önümüzdeki sezon da basarisiz olabilir, öbür sene ucacak" deniliyor :)

Rijkaard basarisiz olup kovuldugunda ben tabi ki "BEN SÖYLEMISTIM" diyecegim. Bu bana keyif verdiginden degil. Galatasaray'in basarisizligi hic bir kosulda zerre kadar memnuniyet vermez. Ama bugün ipe sapa gelmez gerekcelerle, cimbizla sece sece Rijkaard'in yarattigi fiyaskonun Rijkaard'in sucu olmadigini böyle atesli sekilde savunanlara yanildiklarini üstüne basa basa, büyük puntolarla yazacagim.

Olur da aksi olur ve ben yanilirsam, yanilidigimi seve seve kabul ederim, öngörülerimin yanlis oldugunu söyleyip özelestiri yaparim ve her seyden öte Galatasaray'in basarisiyla mutlu olurum.

üst üste bu kadar fiyasko yaşamış yine de iş bulmayı başarmış (eften püften takımlar da değil) terim'den başka teknik direktör yoktur herhalde.

Bizim elimizde bence hala güzel bir kadro var Lig için.Rijkaard ülkemizi daha iyi tanıdı.Şampiyonluğa ben inanıyorum.Bu sene seçim telaşı da yok.Bütünleşme sağlanır yani bu sene.Geçen sene Trabzon maçına kadar nasıl geldiysek bu sene de o haftaya lider olarak gelelim,Şampiyon oluruz diye düşünüyorum.

Tekrar Sil baştan yapmaya kimsenin niyeti yok

Yerine Mourinho, Wenger, Ferguson gelmiycekse Rijkaard kalsın

Cengiz kardes, söyleyeceklerimi söyledim, pek yeni bir sey de görmüyorum. Halen insanlarin "aman Rijkaard'a zeval gelmesin" mantigiyla anormal derecede korumaci oldugunu ve futbolun en basit gerekliliklerini bile sergilemekten aciz bir sezonu geride biraktigimizi göremediklerini görüyorum.

Yine Rijkaard'in oyuna müdahale konusunda yeni yetme teknik direktörlerin bile göstermeyecegi bir aciziyet icinde oldugunu gördüm.

Akli ve vicdani hür herkes zaten Sarp'i, Topal'i suclamanin komedi oldugunu görür. Eger takimdaki oyuncularin performanslarinda düsme varsa, bunun birinci sorumlusu teknik heyettir. Sizin kulübünüzde böyle bir sorun yasansa hesabini futbolculardan degil, teknik heyetten sorarsiniz. Ama sirf ismi Rijkaard diye olmadik kulplar takip komik yerlerde gerekceler yaratmaya calisiyorsunuz.

Halen kalkip "önümüzdeki sezon da basarisiz olabilir, öbür sene ucacak" deniliyor :)

Rijkaard basarisiz olup kovuldugunda ben tabi ki "BEN SÖYLEMISTIM" diyecegim. Bu bana keyif verdiginden degil. Galatasaray'in basarisizligi hic bir kosulda zerre kadar memnuniyet vermez. Ama bugün ipe sapa gelmez gerekcelerle, cimbizla sece sece Rijkaard'in yarattigi fiyaskonun Rijkaard'in sucu olmadigini böyle atesli sekilde savunanlara yanildiklarini üstüne basa basa, büyük puntolarla yazacagim.

Olur da aksi olur ve ben yanilirsam, yanilidigimi seve seve kabul ederim, öngörülerimin yanlis oldugunu söyleyip özelestiri yaparim ve her seyden öte Galatasaray'in basarisiyla mutlu olurum.

böyle diyosun güzelde bu adam ilk 7 hafta takımı gs tarihinin en çok gol atacak takım gibi oynatmadımı? sakatlıklar sence sonuca tesir etmedimi jo ilk geldiği haftalarda oynarken bu takım lider değilmiydi adamın elinde tam kadro varken başarılı burda onu savunmamızın nedeni onun hiç bi zaman tam kadroyla çalışamadığı için bence bir sezon daha beklemeye değer hep diyorum türk futbolu için bir şans rijkaard ve neskens

Böyle bir konunun bu forumda tartışılıyor olması bile üzücü. Çünkü bu eleştiri değil, tamamen artniyet. Zira konuyu açan arkadaş her yazana laf yetiştirme derdinde.

Böyle bir konunun bu forumda tartışılıyor olması bile üzücü. Çünkü bu eleştiri değil, tamamen artniyet. Zira konuyu açan arkadaş her yazana laf yetiştirme derdinde.

Görüşlere kapalı olmamamalıyız, eleştiri sınırlarını aşmadan, medeni şekilde her şey tartışılabilmeli.

6900 üye Rijkard 'ı sever 100 'ü sevmez, o 100 'inin söz söyleme hakkı vardır.

Lakin Ozan arkadaşımızın her yoruma laf yetiştirmeye çalışması, gerçekten yazıyı ve kendini antipatik yapmaktadır. Buna biraz dikkat edilebilirse iyi olur.

Not: Talep olursa başlığı "Rijkaard 'la olur mu?" olarak değiştirebilirim.

Neyse bakalım bu sezon Rijkaard geçen sezondan ders çıkarmamışsa devre arasında gönderilir zaten.

Ben yine de Lucescunun bu takımın başına gelmesini daha çok isterim.Ama bu sezon Rijkaardla devam edelim bakalım

2003'te Barcelona'nın başına getirildi...

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ:

BARCELONA

Şampiyonlar Ligi 2006

La Liga şampiyonluğu 2005, 2006

İspanya Süper Kupası 2005, 2006

Barcelona Rijkaard gelmeden önce tam 6 sene şampiyon olamamıştı.

Messi, Iniesta, Valdes gibi adamları alt yapıdan cıkarrttı ve bugun barcelonanın temelini oluşturdu...

Barcelonanın başına getirildiği 2003-2004 sezonunda 1. ile arasında 5 puan farkla 2. oldu takımı ...

2004-2005 sezonunda 2 ile arasında 4 puan farkla takımını La Liga ve İspanya Süper Kupası şampiyonu yaptı...

2005-2006 sezonunda ise en yakın rakibine 12 puan farkla La Liga şampiyonluğuna ulaştı ve bir defa daha İspanya Süper Kupası şampiyonu yaptı takımını...

Ve bu Barcelona 2005-2006 sezonunda Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırma başarısını kazandı...

Bugün ise hala Frank Rijkaard ve ekibinin sistemiyle devam eden Barcelona otoriteler tarafından günümüzün en güzel futbol oynayan takımı kabul ediliyor.

ve o Frank Rijkaard ve ekibi bugün Galatasarayımızın Futbol takımının başında...

Alt yapıdan A takıma kadar aynı sistem oturtulmaya çalışılıyor, yapılanma deniyor bunun adına ve bir kişi değil aynı manteliteye sahip bir ekiple çalışılıyor !!!

Elbetteki bu tablo benzeri, Fatih Terimli efsane 4 sene içinde aynen detaylandırılabilir...

Ama ortak noktanın başarının gökten zembille inmediği aşikar, o takım oyunu o göze zevk veren futbol için sabretmek gerekitiğidir...

Bu analizi görüp zaman vermeden sallamak bugün kendini futbol üstadı sayan köşe yazarları ve yorumcularda görülen bir özelliktir...

2003'te Barcelona'nın başına getirildi...

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ:

BARCELONA

Şampiyonlar Ligi 2006

La Liga şampiyonluğu 2005, 2006

İspanya Süper Kupası 2005, 2006

Barcelona Rijkaard gelmeden önce tam 6 sene şampiyon olamamıştı.

Messi, Iniesta, Valdes gibi adamları alt yapıdan cıkarrttı ve bugun barcelonanın temelini oluşturdu...

Barcelonanın başına getirildiği 2003-2004 sezonunda 1. ile arasında 5 puan farkla 2. oldu takımı ...

2004-2005 sezonunda 2 ile arasında 4 puan farkla takımını La Liga ve İspanya Süper Kupası şampiyonu yaptı...

2005-2006 sezonunda ise en yakın rakibine 12 puan farkla La Liga şampiyonluğuna ulaştı ve bir defa daha İspanya Süper Kupası şampiyonu yaptı takımını...

Ve bu Barcelona 2005-2006 sezonunda Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırma başarısını kazandı...

Bugün ise hala Frank Rijkaard ve ekibinin sistemiyle devam eden Barcelona otoriteler tarafından günümüzün en güzel futbol oynayan takımı kabul ediliyor.

ve o Frank Rijkaard ve ekibi bugün Galatasarayımızın Futbol takımının başında...

Alt yapıdan A takıma kadar aynı sistem oturtulmaya çalışılıyor, yapılanma deniyor bunun adına ve bir kişi değil aynı manteliteye sahip bir ekiple çalışılıyor !!!

Elbetteki bu tablo benzeri, Fatih Terimli efsane 4 sene içinde aynen detaylandırılabilir...

Ama ortak noktanın başarının gökten zembille inmediği aşikar, o takım oyunu o göze zevk veren futbol için sabretmek gerekitiğidir...

Bu analizi görüp zaman vermeden sallamak bugün kendini futbol üstadı sayan köşe yazarları ve yorumcularda görülen bir özelliktir...

Bravo kardeşim. Daha güzel anlatılamazdı.

Leeds maçı gerilerde kaldı.

Bak Fatih Terim gerçeği

south-africa-2010-world-cup-logo.png

Ben rijkaard'ın gitmesinden yana değilim ama senin fatih terimi tek resimle kötülemen mantıksız 2008'de nasıl 3. olduğumuz belli de ne demek ? o zaman rijkaard'ın barca'yı nasıl şampiyon yaptığıda belli onuda geçiniz eğer tek resimle hoca sileceksek al sana resmin kralı. Bu 2010'a gidememize felan benzemez o resmin çekildiği yer Ali Sami Yen beğenmediğiniz fatih terim döneminde rakip takımların korkarak geldiği bir yer.

1269967603-1.jpg

Bak orada bir sürü şey yazdım insanlarda cevap veriyorlar saygı duyup.Cımbızla çekmiyoruz hiçbirşeyi ,olanı söylüyemeye senin ürettiğin fikirlere anti tezlerle bizim gördüğümüz şekilede yaklaşıyoruz.

Seneye 5 sakat vermeyeceğimizin garantisi var mı? Olabilir futbol bu hatta hayat bu.Mükemmel oynar puanlar kaybedersin.2.olursun.olamaz mı ?

Söylediğimiz şeylere cevabın yoksa uzatma.Yok efendim aklı vicdanı hür insanlarmış. Benim babamın aklı vicdanı hürdü 14 yıl şampiyonluk beklerken. Fenerden 6 yediğimizde de hürdü vicdanım ve savunuyordum Terim'i. Geçen yıl Skibbe gitmesin diye yazılar yazdım Rijkaard'dan önce. Gerets keşke gitmeseydi dedim.

Adı Rijkaard diye değil buradaki insanların çoğu sabretmek istiyor kardeşim artık.Neden Rijkaard olsun deniyor çünkü ne skibbe gibi kariyersiz ne Fatih Terim gibi 2.döneminde takımın tüm dengelerini alt üst etmiş ne de artık Gerets gibi bir adamı kovacak İdari Yönetimimiz var.Altyapısından üstyapısına kulübun yönetim kademelerine kadar binbir tane gözle görünür değişiklik yapılıyor lafla değil.Bizlerde bunu görüp iyiye gidecek sabretmek lazım gelir diyoruz.Senin Skibbe çok iy geldiyse Almanya futbolunu takip et o forumlarda video analizlerini sun.Değişim 1 günde olmuyor bu dünyada.

Yani buraya gelip ahkam kesmeden önce mahallende takım kadrosunu sayamayan Fenerbahçe ezikliği yaşayan popüler kültür taraftarlarının var olup olmadığını bi kontrol et.Bugün Abdullah Avcı'da gelecekse sabredilmesini isterim ben.Anladın mı? Ama sen seneye 3.olsak yine gelir Abdullah AVCI'yla olmaz ahada videolarda analiz yaptım başlıkları açarsın.eminim.

Söylediklerine değer verdik cevap yeriyoruz.Padişahım iki sayfa önce "kimse argüman sunmuyor" herkes dalga geçiyor derken şimdi haşmetmahapları aynısını yapıyor.Senin sorunun Rijkaard'la falan değil hoca, direk kendi kişiliğinle bu arada.Olamışsın daha Galatasaray taraftarı.yavaş yavaş.

Cımbızı da ağdalı sözlerini de al kendini tatmin edeceğin "heee yhaa haglısın ozan ağbeeey" diyecek kalibrede adamların olduğu yerlere git oralarda büyük puntolarla konuşurken şakşakçı çok bulursun.Hepimizin gayreti Galatasaray burada.Ve sen haksız çıksan da ben gelip bu başlığı Up'layacak kalibre'de bir adam olmadım hiç.Ve çoğu üye de burada aynı şekilde davranacak gençler haberin olsun.

Rijkaard'ı beğenmeyen Fatih Terim'i nasıl beğenir anlamadım...

Rijkaard'la olur, ama bu kadroyla olmaz diyorum kısaca.

Ne demek yani bu kadroyla olmaz.Messiyi, Ronaldoyu, Xaviyi, İniestayı mı getirtelim yani.

Eğer elindeki kadroyu kullanmayı bilirsen her kadroyla başarılı olabilirsin.(Geçen seneki Fulham,Bursaspor,Montpellier,Auxerre vs örnekleri)

Bu sene 2 tane ön libero alınır ve hala bir başarı elde edilemezse Rijkaard gönderilir.

Ne demek yani bu kadroyla olmaz.Messiyi, Ronaldoyu, Xaviyi, İniestayı mı getirtelim yani.

Eğer elindeki kadroyu kullanmayı bilirsen her kadroyla başarılı olabilirsin.(Geçen seneki Fulham,Bursaspor,Montpellier,Auxerre vs örnekleri)

Bu sene 2 tane ön libero alınır ve hala bir başarı elde edilemezse Rijkaard gönderilir.

Rijkaard'ın kadroyu sakatlıklar yüzünden kullanabildiğini düşünüyomusun zira bu kadar sakatlık olmadan önce rotasyonuda harika yapıyordu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt