Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard | Teknik Direktör

Rijkaard'ın bu sene takıma neler verdiğini, gelecek sene neler verebileceğini iyi düşünmek gerek. Rijkaard'ın muhteşem bir futbolcu olduğunu, marka olduğunu, Barcelona efsanesini yaratanlardan bir olduğunu, Messi'yi piyasaya çıkardığını vs. hepimiz biliyoruz ve takdir ediyoruz. Ama aynı rijkaard geçen sene ne verdi bu takıma? Bir taktik oluşum yaratamadı bence. Bir oyuncu parlatamadı, aksine Elano'yu kötü oynattı, gözden düşürdü. İlk 6 hafta ve sezon içerisinde birkaç maç dışında oynanan futbol ışık vermedi. Bunun sebebini Rijkaard'ın ligimizi ve takımı tanımamasına bağlamamak lazım. İlk sezonunda, takımı ve ligi tanımadan şampiyon olan birçok teknik adam var. Örnek Gerets, hem de puan rekoru kırarak. Veya dökülen bir kadroyla, kiralık futbolcularla şampiyon olan bir Lucescu. Rijkaard'ın kalitesine yakışmayan bir sezon oldu. Bence çok büyük hatalar yaptı. Elano'yu geride oynatmakta ısrar etmesi, Jo'nun alınıp Nonda'nın gönderilmesine (Beşiktaş'ın Delgado'nun sözleşmesini askıya aldığı gibi Kewell'in sözleşmesi askıya alınabilirdi) karşı çıkmaması, Arda'dan gerekli verimi alamaması, özellikle dirençli ve bilinçli bir orta saha yaratamaması sebebiyle (ki bunlar sadece şu anda aklıma gelenler), Rijkaard bence geçen sezon sınıfta kaldı. Tabii ki başarısızlıkta herkesin payı var, ama Rijkaard sütten çıkmış ak kaşıkmış gibi düşünmemek lazım. Sonuç olarak bu taraftar Arda'yı ıslıklarken Rijkaard lehine bağırıyordu. Teknik direktöre destek vermek güzel, ama Rijkaard sevgisi kimsenin gözünü kör etmemeli. Bu sene yapılacak transferlerle birlikte iyi futbol görmek istiyorum. Aslantepe'nin ihtişamına yakışır bir futbol oynatsın takımı, başka birşey istemiyorum.

Umarım bu yıl farkını gösterir ve herkese kapak olur bu

Kapak olur mu bilmem ama gelecek sene de başarısız olursa gider. Orası kesin.

Kapak olur mu bilmem ama gelecek sene de başarısız olursa gider. Orası kesin.

Türkiye'deki başarı kıstası farklı biraz. Örneğin bir Kayserispor maçı vardır 572 pasla oynadığımız. Ne kadar geriye ve yana paslar çoğunlukla olsa da bu istatistik iyi bir istatistikti. Oyuncularımız az da olsa soğukkanlı olma ve yerden hızlı oynama konusunda tecrübe kazandı. Ha kupa kazanamadık ama olumlu olarak çok şey katıldığına inanıyorum ben.

Bana kalırsa seneye başarısız olsa bile kalmalıdır ama Türkiye'de bu imkansız. Frank Rijkaard bizim içinn büyük bir şanstır onu asla kaybetmemeliyiz.

Bence 10 sene başarısız olsa bile kalmalıdır sonuça 14 yıl şapiyon olamadığımız dönemlerde oldu 14 sene bekledik 11 yıl daha bekleriz önemli olan Rijkaard gibi bir adamın bizim başımızdan kalmasıdır....

kusura bakmayın çok aradım ama el haraketi smiley i bulamadım bununla idare edin

:p

Yeni sezon hazırlıklarına yarın başlayacak olan Galatasaray'da, teknik direktör Frank Rijkaard İstanbul'a geldi.

KLM Havayollarına ait bir uçakla Amsterdam'dan İstanbul'a gelen Rijkaard Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Transfer çalışmalarına yönetim ile yapılacak görüşmenin ardından karar vereceklerini belirten Hollandalı teknik adam, "Bu sene lig daha heyecanlı olacak. Bu yarışın içinde bizde varız" diye konuştu

---------------------------------------

türkiye'ye gelmiş sonunda :)

yeni saçlarını gören var mı ? :asd:

tsn4170.jpg

Artık kimse gelip ov total futbol, ov Rijkaaaaaard tarzında yorumlar yapmasın buraya. İnanıyoruz falan da demeyin. Çünkü futbolu Rijkaard'dan daha fazla bildiğinizi iddaa ediyorsunuz. Herif satabilirsiniz veya direk satın demiş, siz gelmiş en iyi adamdı bla bla bla. Bana göre en iyi adamdı, sana göre en iyi adamdı. Rijkaard oturtmak istediği sistemde Keita'yı düşünmüyor. Bu kadar açık.

Nerde verilen sözleriniz? Nerde?

Artık kimse gelip ov total futbol, ov Rijkaaaaaard tarzında yorumlar yapmasın buraya. İnanıyoruz falan da demeyin. Çünkü futbolu Rijkaard'dan daha fazla bildiğinizi iddaa ediyorsunuz. Herif satabilirsiniz veya direk satın demiş, siz gelmiş en iyi adamdı bla bla bla. Bana göre en iyi adamdı, sana göre en iyi adamdı. Rijkaard oturtmak istediği sistemde Keita'yı düşünmüyor. Bu kadar açık.

:animation:

Yazdıklarına katılıyorum.... Rijkaard ne derse o olur...

Böyle üyeleri görmek güzel. Tebrikler, kısa ama öz yazmışsınız.

keita nın satılmasına izin verdi kendisi,ama istediği adamlar yine alınmayacak,listesinin 10. sırasındaki adamlar transfer edilecek yazık.

keita nın satılmasına izin verdi kendisi,ama istediği adamlar yine alınmayacak,listesinin 10. sırasındaki adamlar transfer edilecek yazık.

Teşekkürler Sayın Başkan. Peki bu stadın son hali ne olacak başkan? Bide başkan Haldun Üsünel konusuna açıklık getirseniz? Bide başkan Arda satılacak mı? Bide başkan Fenere misilleme olacak mı? bide başkan..

Bu sene belentiler daha yüksek, bu sene başarısızlık tolare edilmeyecek ama sonuna kadar destek Rijkaard için. Yeter ki takımın ihtiyacı olan yerlere gerekli transferler yapılsın gerisi kendiliğinden gelir zaten. Rijkaard işini bilir.

Takımın başına babam geçse hatta bırakın babamı ben geçsem kendime bu kadar güvenmem bu adama güvendiğim kadar. Hatta Neeskens'e de.

Dün gece rüyama girdi.Baya tatlı adam yahu.)Elano ile Cana'nın yanına kimi istersin dedim Hamit dedi.:)

Dün gece rüyama girdi.Baya tatlı adam yahu.)Elano ile Cana'nın yanına kimi istersin dedim Hamit dedi.:)

Benim elime böyle fırsat geçse direk Essien diyecem :D

Bu sene değişik şeyler planlıyor gibi. Bence Arda'yı Elano'nun yerine monte etmeye çalışıyor. Sol tarafa transfer gelmesi muhtemel. Tabi Elano'nun satılmaması durumunda yine işler değişecektir. Bugün hazırlık maçında yine izleriz Arda'yı bakalım nerede oynatacak.

Benim elime böyle fırsat geçse direk Essien diyecem :D

Bu sene değişik şeyler planlıyor gibi. Bence Arda'yı Elano'nun yerine monte etmeye çalışıyor. Sol tarafa transfer gelmesi muhtemel. Tabi Elano'nun satılmaması durumunda yine işler değişecektir. Bugün hazırlık maçında yine izleriz Arda'yı bakalım nerede oynatacak.

Hazırlık maçını izlemedim.Arda nerde oynadı acaba o maçta?Sol içte mi?

5 yıllık sözleşme istiyoruz...Takımın iskeletini kurup her yıl bu adamın vereceği listede 1.sıradaki 1-2 topçu alınsın istiyoruz.Altyapımızı bambaşka bir çehreye büründürsün istiyoruz. Seneye 2.olursak kurda kuşa yem etmeyin bu adamı istiyoruz..Ekibinizden çok şey bekliyoruz Rijkaard..Bundan 10-20 yıl sonra bir tesisimize adını verecek bir DEVRİM gerçekleştirmeni istiyoruz ekibinle..

Bize Futbol izlettir üstad..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt