Frank Rijkaard

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Frank Rijkaard | Teknik Direktör

5 yıllık sözleşme istiyoruz...Takımın iskeletini kurup her yıl bu adamın vereceği listede 1.sıradaki 1-2 topçu alınsın istiyoruz.Altyapımızı bambaşka bir çehreye büründürsün istiyoruz. Seneye 2.olursak kurda kuşa yem etmeyin bu adamı istiyoruz..Ekibinizden çok şey bekliyoruz Rijkaard..Bundan 10-20 yıl sonra bir tesisimize adını verecek bir DEVRİM gerçekleştirmeni istiyoruz ekibinle..

Bize Futbol izlettir üstad..

Niye 5 yillik sozlesme istiyoruz? Ismi buyuk diyemi? Kariyeri mi?

Futbolculuk kariyerine bakip karar veriyorsak diyecegim bir sey yok ama antrenorluk kariyeri hakkinda ayni seyi soylemek pek mumkun degil.

Neler soyleyeceginizi simdiden duyuyor gibiyim.Geldiginde bende muthis heyecan duydum.Ama Barcelona disinda bir basarisini anlatmamiz mumkun olmuyor.

Gecen sezonu dusundugumde aklimda hala soru isaretleri devam ediyor.

- Koca bir yil takimin iskeletinin olusturulamamasi.Birak iskeleti bizim 11'imiz kim onu bile bilemememiz.

- Gectigimiz sezon 5,bu sene 3'uncu olduk basariliyiz aciklamasindaki vizyonsuzluk.Eger 3.olduk ise bu Besiktas'in sayesindedir

- Nonda'nin satisina onay verip takimi santraforsuz birakmasi.

- Elano'yu surekli oyundan alarak pasifize etmesi

- Genclere onem verdigini soyleyen hocanin,oyuna her girdiginde gol atan genc Emre'yi onemsememesi

- Takim ici arkadasligi olusturamamasi

- Adaleti konusundaki endislerim halen devam ediyor

- Oyunu okuma ve hamleleri konusundaki endiselerim halen devam ediyor

- Alt yapi icin getirilen Hollandalinin ustune Tugay getirildi o sirada neler oldu ogrenemedik.Madem bu adam cok iyiydi Tugay niye getirildi?Tugay getirildi ise Hollandali niye gonderilmedi? Alt yapi secmeleri yapilirken Tugay niye Bodrum'da bronz atiyordu?

- oynatacağı sistemde oynabilecek oyuncular iskeleti değil iskeletin kemiğini bile oluşturamayacak yetenek sınırlısı oyuncular

- O açıklamayı bildiğim kadarıyla Elano yaptı.

- Adnan Polat'ın taraftar baskısıyla Kewell'ı satmadıklarını ve Nonda'yı gönderdiğini biliyoruz.Ayrıca Nonda Baros sakatlandıktan sonra bizi resmen 10 kişi oynattı..Sisteme adapte olacak kadar hızlı düşünebilen yırtıcı bir forvet değildi.

-Emre Çolak Serdar Eylik daha PAF'tayken sistemi iyice hazmetmeleri gerekiyor..Uğur Uçar aynı nedenlerle erken oynatıldığı için Futbol hayatı bitme noktasına geldi..

-Takım içi arkadaşlığı oluşturamayan sadece o değil..Skibbe'nin zamanında en eğlenceli zamanlarda bile hizipleşmeler vardı..Son 10 yıldır zaten var..Daha ilk yılında yeni geldiği ülkede bu sorunları görmek onu bile şaşırtmıştır..Birbirine tokat atan oyuncusu var mıydı Barcelona'da acaba?

-Elano konusuna katılıyorum..İyi oynadığı maçlarda bile oyundan aldı Rijkaard onu..

-Adaletine güveniyorum ben. Geçen yıl kadroda bulunan hemen hemen her oyuncu lig boyunca mutlaka oynadı.

-Oyunu sadece kendisi değil yanındaki Neeskens'le beraber okuyorlar..Ayrıca okuması için önce takımın oyun yazması gerekiyor :) Takımın onun öğrettiklerini uygulayabildiklerini hiç düşünmüyorum geçen yıl..

-Altyapı konusunda bilgim yok..Belki de sistemi Tugay öğrensin diye getirmişler olabilir.Sonuçta Türk Antrenör istemedi..E bu adam giderse sisteme kim devam edecek bir de öyle düşünmek lazım..Tabi ne kadar bu amaçla getirilmiştir bilemiyorum..Ama ben olsam bende sistemi öğrenecek ve aktaracak bir Türk Cruyff modeline hayır demem..

- ice hazmetmeleri gerekiyor..Uğur Uçar aynı nedenlerle erken oynatıldığı için Futbol hayatı bitme noktasına geldi..

-Takım içi arkadaşlığı oluşturamayan sadece o değil..Skibbe'nin zamanında en eğlenceli zamanlarda bile hizipleşmeler vardı..Son 10 yıldır zaten var..Daha ilk yılında yeni geldiği ülkede bu sorunları görmek onu bile şaşırtmıştır..Birbirine tokat atan oyuncusu var mıydı Barcelona'da acaba?

.

Hocam takimlarin icinde neler oluyor neler.Topic'in amacini asacagim ama bizim 2000 efsane kadromuzun saginda oynayan Capone,Fenerbahceli Bilicanin ustunde yakalandi Brezilya'da takim otobusunun 36 numarali koltugunda:D

Ayrica hatirlatmakta fayda var,bugune kadar hicbir takim kaptaninin butun sene boyunca her firsatta basina "ben Liverpool'a gitmek istiyorum" gibi bir aciklama yaptigini duymamistim.

Senin goruslerin FR icin sana gore dogru olabilir ama ben hala Abdullah Avci'da israr ediyorum :D

Abi Capone olayını açma hiç :D

Eh büyük Galatasaray'lı adamımız kendisi..Başkan bile sırtını sıvazlıyorsa..Hatta daha önceleri hocamızdan memnunuz takımda kalmasını istiyorum açıklamalarına saygı duyulup kaptanlık pazubandı veriliyorsa bütün suçu da Rijkaard'a atmayalım diyorum takım sevgisi oluşturamamakta :) Seneye gitsin de Liverpool'da görelim kendisini mutlu olsun..Bir zahmet bu yıl bize kupa kazandırsın da öyle gitsin..

Aklı sürekli Avrupa'da olan oyuncu istemiyorum takımımda ben..Servet içinde aynı..Gerçi en azından hepsinden profesyonel adam o..Çıkar yine elinden gelenin en iyisini yapar.Galatasaray'da oynuyorlar daha 22 23 yaşlarında..Gelsinler 27'ye 28'e dünya aleme ispatlasınlar kendilerini hem oyunlarıyla hem aldırdıkları kupalarla sonra nereye giderse gitsinler..Hepimiz de gurur duyalım.

Hakan Şükür'de gitti Torino'lara İnter'lere..Orada bir hizipleşti yabancılar ardına bakmadan geri döndü ağlamaklı..Biraz ders alsınlar geçmişten ona göre davransınlar gelen yabancılarımıza..Gerard bir takarsa Arda'ya Tuncay'dan beter olur oralarda..

Dikkatlice izleyeceğim kendisini bu yıl..Yaptığı istatistiklerin de önemi yok gözümde..Başkalarının yapacağı istatistiklere engel olmasında..

Fener maçında Mehmet Badtal'ı çıkarıp Emre Çolak'ı alması mantığa sığmayan bir harekettir ve geçen sene ki hatalarından zerre kadar ders almadığını görüyorum. Kısmen doldur boşalt oynuyoruz saçma sapan Arda, Emre Ç. vs. gibi orta saha elemanlarının gol atmasın ın bekliyor sabaha kadar beklese bile golsüz biterdi bu maç!Hatalarına aynen devam ediyor bakalım nereye kadar bu yılımızda ziyan olacak ne yazık ki!

Tercüman hataları vs oyunu yönlendiremediğini söyleniliyordu. Üsteki mesaja hitaben batdalı çıkararak başkana forvetsiz bişey yapamıyacağımız söylemiş gibi. Bu sene daha iyi olacağımızı düşünüyorum.

Fener maçında Mehmet Badtal'ı çıkarıp Emre Çolak'ı alması mantığa sığmayan bir harekettir ve geçen sene ki hatalarından zerre kadar ders almadığını görüyorum. Kısmen doldur boşalt oynuyoruz saçma sapan Arda, Emre Ç. vs. gibi orta saha elemanlarının gol atmasın ın bekliyor sabaha kadar beklese bile golsüz biterdi bu maç!Hatalarına aynen devam ediyor bakalım nereye kadar bu yılımızda ziyan olacak ne yazık ki!

:lol: Arda'nın kafası girmeyince "Sabaha kadar gol atamazdık oldu." Vay canına :lol:

Biraz sakin olmayı dene yahu.

Gol atmak forvetle alakalı değildir. Şampiyon olduğumuz senelerde çok santrafor olmamızın da ekstra katkısı yoktur.

Santrafor dediğin orta saha gibi oynayamıyor veya üstün bir bitiriciliği yoksa, tamamen takıma zarardır.

Orta saha oyuncusu gibi oynayabilen ve takım oyuncusu olan bir santraforumuz var. -M. Baros-

Böyle olmamasına rağmen üstün bir bitiriciliği olanıda vardı. -Jardel-

Açıkçası, Fenerbahçe maçında Arda'nın kaçırdıkları sinirimi bozdu. Bir profesyonel oyuncuda bir maçta bu kadar çok pozisyon kaçırmamalıdır. Boş kaleye gol atamadı.

Önemli olan santrafor değil, komple hücum yapmaktır. Bitirici bir adam zaten hıyarca bir laf. Sen takım oyunu oynarsan golü Arda ilede bulursun, Elano ilede. -ki bu dediklerime Milan Baros uyuyor çünkü kendisi tek santrafor oynayacak bir oyuncu değildir. M. Baros ilede oynarken aslında santraforsuz oynuyoruz. Milan Baros aslen sağ-sol forvet oynayacak cinste bir oyuncudur. Veya ikinci forvet. Nihat gibi. Peki Nihat'tan tek santrafor olur mu? Olmaz.

M. Baros niye başarılıdır? Takım halinde hücum yapabildiğimiz için. Bizim sıkıntımız, takım halinde Kewell hariç yeterince bitiricilik özelliğine sahip olamamızdır. Arda, Keita vs. bunlarda bitiricilik daha yüksek olsaydı, geçen sene takım daha başarılı olurdu.

Mehmet Vural, anlamışsındır umarım dediklerimi. Bana sorarsan eğer, kadronun ciddi revizyona ve bu revizyonla birlikte istikrar sağlması gerekmektedir. O ayrı.

Rijkaard'ın son şansları kariyerini ya güzel devam ettircek ya da bizde diplere vurdurcak.

Biz Rijkaard a bizi takım yapacak diye güvendik istedik sistemimiz olacak dedik.

Hala orta da ne takım oyunu ve hırs ve istek var. Bu sene artık bişiler yapacaksa yapacak veya 10. hafta FB derbisi son maçı olabilir bendne söylemesi. Niye derseniz 10 hafta çok zorlu 8-10 puan geriye düşersek bu taraftar 2 sene üst üste bu başarısızlığı hazmedemez.

Rijkaard'ın son şansları kariyerini ya güzel devam ettircek ya da bizde diplere vurdurcak.

Biz Rijkaard a bizi takım yapacak diye güvendik istedik sistemimiz olacak dedik.

Hala orta da ne takım oyunu ve hırs ve istek var. Bu sene artık bişiler yapacaksa yapacak veya 10. hafta FB derbisi son maçı olabilir bendne söylemesi. Niye derseniz 10 hafta çok zorlu 8-10 puan geriye düşersek bu taraftar 2 sene üst üste bu başarısızlığı hazmedemez.

Lütfen herkesi kendiniz gibi görmeyin.

Nice taraftarların ve yönetimin sabrı sayesinde Derwall bu takımda ilk 2 senesini şampiyon olamadan bitirdi. Taraftar ayaklanıp, tesisleri basmıştı.

Eğer o gün o taş kafalı taraftar dinlenmiş olsaydı, bugün UEFA kupası dahil hiç bir başarımız olmazdı.

Bu adama taraftar sabreder. Çünkü herşeyin farkında taraftar. Beni bu sevindiriyor açıkçası. Şu anda olan başarısızlığın ve olacak başarısızlığın asıl sorumlusu yönetimin transfer konusundaki beceriksizliği ve GS'yı basına karşı koruyamaması.

Fakat asıl soru Riijkard bu yönetime sabreder mi ?

Bir daha ki sene bu sene şampiyon olsak dahi takımdan ayrılır diye düşünüyorum. Tek ümidim taraftar ile kurulacak bağdır Riijkard adına. Eğer bu bağ kurulursa o zaman kalabilme ihtimali artır.

Gayet hazmeder. Zamanı gelince artis artis arma için sevdik bilmem ne deyip, şampiyon olamayınca ''Sinema kapattırır, ruhsuzlar'' derseniz, bu sizin karakterini gösterir.Yazdıkların da bu doğrultuda.

arkadaşım o maçtan önce Mehmet Batfal'ın sakatlığı vardı o yüzden çıkarmıştır zaten adı üstünde hazırlık maçı

adamı geçen sene transferde dinleyen yoktu bu hale geldik...bu sene dinlediler görücez bakalım ne olacak

bence bu sene çok iyi olacaz ama anadolu takımları çok hırslandı çok zorlu ve zevkli maçlar olacak.kalbimiz cimbomdan yana inş..şampıyon olacaz hayırlısıyla

Rijkaard rakibi ileride tutan Batdal ve Serdarı çıkarıyor Cana ve Pinoyu alıyor. Rijkaard çok hata yapıyor. Emre Çolak'ı yine derin doncurucuya koydu 1 yıl daha bekletir. Sarp 90 dakika bankosu. Not: Yorum belgrad maçının 87. dakikasında yazılmıştır.

Rıjkaard ı ilk defa eleştireceğim ama Bu maçın skorunun oluşmasındaki tek suçlu rijkaard dır.Maç başından beri takımı 10 kişi oynatan barışa 82 dakika tahammül etmesi,maçın en iyilerinden serdar özkanı çıkartması.60 dakika geçmeden asla değişiklik yapmaması,Batdal ı çıkarıp kewell ı alması(sanki deplasmanda derbi oynuyoruz) ayrıca Emre çolak bu maçta oynamayacakta hangi maçta oynayacak acaba?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt