Fransa Katliamları

Durum budur. Tarihi kendi şartlarında saoyutlamadan dillendirin derken bunu söyledim. Fitne, nifakçıların gazıyla yeni yetme South Parklarla yetişen toplumdan bunu görmeden "ulan yapmışık hadii gay olalım" mantığına karşıyım. Okuyun, okuduğuna güvenmnediyseniz gözlemleyin. Gelin burada yaşayın. Ya da ermeni-yunan-rum gibi içimizdeki etnik gruplarla kaynaşın sonra ahkam kesin. Özgürlükçü diye geçinen batılı haddini bilsin önce.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: Fransa Katliamları

Aynı Başbakan şikeyi de geçidi. Aynı başbakan bir çok işine geleni itiraf etti. Ne zamandır başbakancı oldun sen ? İşine gelince mi yoksa ? Faşoluk yapan, dolaylı olarak sensin. O yüzden bölgeleri yaftalayacağına beynini formatla.

basbakanci mi olmusum :asd:

komik bir adamsin. basbakan BILE itiraf etti diyorum. heralde basbakanci olan biri bunu demez. beynimi formatlayayim, olur. sonra da senin dnani yedekleriz senin gibi buyuk bir ermeni dusmanini mazallah kaybederiz falan diye.

neyse bu forumda memleketi insanligi kurtarmaya gerek yok, lord of the rings izleyeyim bari. bakiyim orda kim kimi kesmis

Emin olmak istediğin soruları google'a sor. Cevabımı verdim, tencereyle dibini ayırt etmek senin fiiliyatın.

Biliyorum az cok ne oldu ne olmadi. Gønderilen konsolosluk raporlari falan Turk tezlerini ki Turk tezlerinin birbiri ile sayisal olarak celistiklerini de biliyorum vs. vs. Turklerden yanan olan ABD'deki bazi proflari da biliyorum Taner Akcam'i da biliyorum konu hakkinda ne dedigini. Tencere dibin kara evet cunku direk gene ordan vurgu yaptin diyorumki zaten onlar tamam yapti yapmadi diyen yok.

Nefret içeren cümle mi?Senin bu sitedeki her 2 mesajından 1 tanesi yeterlidir.Benim yazdıklarımı da iyi oku.Ben karşılıklı konuşalım sorunu çözelim yanlısıyım sen konuşmaya bile gerek yok siz soykırım yaptınız diyorsun(özellikle siz kısmı çok manidar)

mesaj gosterememis, siz soykirim yaptiniz gibi olmayan bir ifadeyi bana attribute etmissin

o yuzden soyleyecek birseyin yoksa bye

basbakanci mi olmusum :asd:

komik bir adamsin. basbakan BILE itiraf etti diyorum. heralde basbakanci olan biri bunu demez. beynimi formatlayayim, olur. sonra da senin dnani yedekleriz senin gibi buyuk bir ermeni dusmanini mazallah kaybederiz falan diye.

neyse bu forumda memleketi insanligi kurtarmaya gerek yok, lord of the rings izleyeyim bari. bakiyim orda kim kimi kesmis

Baz aldığın adam başbakan o yüzden bu lafı afiyetle yemeni bekliyorum. Bana kişilerle gelme. Olaylarla gel. İstediğin zımbırtı "hikayeyi" izle tıpkı inandığın safsata gibi. Memleketi kurtarmıyoruz, senin gibilere haddini bildirmek vazifemdir. Tarihi tarih içinde yargılamayan adama Lord of The Rings ten ziyane ben Hayri Pıtırı tavsiye ederim. Hayal dünyana bir yenisini eklersin. Karadenizmiş... Keşke onlar kadar 1gr vatanseverliğin olsa saygımı kazanırdın. Milliyetçi değilim. Aştını çiziyorum. Beceremiyorum. Ama doğruyu yanlışı görebiliyorum. Yanlış olanda sizin kafanız..

Kurulsun tarih komisyonu,araştırılsın. Ama yemiyor gibi hareketler olunca da, "yüzleşelim" durumunu da biz yemiyoruz.Fransız parlamentosu benim tarihim hakkımda karar verecek,hatta onu biçimleyecek ve bana bunu ödettirecek.

Nous nous excusons pour !

Moderatör tarafında düzenlendi:

Tamam derdiniz gercek anlamda burda Fransa'nin yaptigi katliamlar ve Cezayir soykirimi ise onu da tartisalim. Evet Cezayir'de katliam yaptilar kadinlara tecavuz ettiler ve Cezayir bagimsizligini kazandi. Tamam burdan daha derine gidelim ve o dønemki Fransa'daki asiri milliyetci cevreler ile gunumuzdeki milliyetci Turk cevrelerini karsilastiralim søylemlerini karsilastiralim.

Kusura bakmayin da bilmiyor falan filan sizin cogunuzun su Cezayir konusunda bile bilgi sahibi olduguna inanmiyorum. Ittihat Terakki, Turk aydinlanmasi, milliyetciligin Ittihat Terakki icinde gelisimi sonrasinda Ermeni gruplar bunlarin zamaninda Ittihat Terakki ile bazi konularda ittifak yapmasi hatta 1902den sonra kopmalari vs. vs. onlarca sey olaylarin øncesi ve gøc ve sonrasi falan ciddi ciddi okuduguna kendi Ermeni katliami olmamistir tezlerinizi bile okuduguna inanmiyorum.

Biliyorum az cok ne oldu ne olmadi. Gønderilen konsolosluk raporlari falan Turk tezlerini ki Turk tezlerinin birbiri ile sayisal olarak celistiklerini de biliyorum vs. vs. Turklerden yanan olan ABD'deki bazi proflari da biliyorum Taner Akcam'i da biliyorum konu hakkinda ne dedigini. Tencere dibin kara evet cunku direk gene ordan vurgu yaptin diyorumki zaten onlar tamam yapti yapmadi diyen yok.

Onlar resmi olarak kabul etti mi ? Cezayir Anıtı diktiler mi ? Peki ya Surunem ? Peki ya yeni format sömürge Libya ? Senin kabul etmen dünyayı değil seni ilgilendirir. Bizim yüzleşecek birşeyimizde yoktur diyorum. Günümüzde bir depremdeb ile sayı aylar sonra ancak belirlenirken sen bana 1915in sayısını ne mantıkla "doğru" diye itelersin ? Ben sana bu ülkede erkek kalmadı desem daha mantıklı olmaz mı ? Bolu'da geçen eylülde gittiğim köyde eskiden kalma Köy ilanında yazan yazıyı söylesem ? Orada yazanın "Köyde erkek kalmadı erkek çocuk yapın" diye Köy halkının 1910 da aldığı kararı göstersem ?

Seçim malzemeleri ile oyalanan, bunun gazına gelen ve yüzleşelim "varsa" diyen adama söyleyeceğim tek şey şudur :"Varsa vardır. Savaş anında, o karmaşada herşey olmuş olabilir. Silahı dahi olmayan süngü ile savaşmış bir tplum ne geçmişte ne de o gün soykırım yapacak ne gücü bulmul ne de dirayeti". Geçmiştede soykırım yapmadık yapmış olsak inan bana soyadını aldığın toplumu tartışır olurduk "ne oldu onlara ?" diye.

Tamam derdiniz gercek anlamda burda Fransa'nin yaptigi katliamlar ve Cezayir soykirimi ise onu da tartisalim. Evet Cezayir'de katliam yaptilar kadinlara tecavuz ettiler ve Cezayir bagimsizligini kazandi. Tamam burdan daha derine gidelim ve o dønemki Fransa'daki asiri milliyetci cevreler ile gunumuzdeki milliyetci Turk cevrelerini karsilastiralim søylemlerini karsilastiralim.

Kusura bakmayin da bilmiyor falan filan sizin cogunuzun su Cezayir konusunda bile bilgi sahibi olduguna inanmiyorum. Ittihat Terakki, Turk aydinlanmasi, milliyetciligin Ittihat Terakki icinde gelisimi sonrasinda Ermeni gruplar bunlarin zamaninda Ittihat Terakki ile bazi konularda ittifak yapmasi hatta 1902den sonra kopmalari vs. vs. onlarca sey olaylarin øncesi ve gøc ve sonrasi falan ciddi ciddi okuduguna kendi Ermeni katliami olmamistir tezlerinizi bile okuduguna inanmiyorum.

Onu ben tartışmam. Çünkü sonu yok. 50968759068 tane soykırım yapmışi 2 kıtayı soykırımla işgal etmiş adamların yapay tarihi insanlığa hakarettir. Yüz karasıdır.

tam cevap yazacaktim emrah gitmis

Ah Sarkozy ah forumu birbirine düşürdün.

Carla Bruni :ask:

Aynen yahu benim de anlatmak istediğim bu. Kurulsun tarih komisyonu,araştırılsın. Ama yemiyor gibi hareketler olunca da, "yüzleşelim" durumunu da biz yemiyoruz.Fransız parlamentosu benim tarihim hakkımda karar verecek,hatta onu biçimleyecek ve bana bunu ödettirecek.

Nous nous excusons pour !

Ayberk tarih komisyonu buna karar veremez. Belgeleri bile farkli yorumluyorlar. Turkler Divan-i Harbi tam hatirlamiyorum farkli isim de olabilir o mahkeme kararlarini kabul etmiyorlar Ermeniler belgelerin cogunu yok ettiniz diyor. Ki zaten Turk tarafi bile ølmediler falan demiyor sadece sayi fazla diyorlar. Onlar diyorki konsolosluk belgeleri ki bunlar da Osmanli'nin muttefiki yazilan Almanlarinki de var sen diyorsunki hayir sunlar. Ve sonra senin sayilarinda bile celiski var.

Tarihciler bu konuya karar veremez. Getirsinler belgeleri hepsi farkli yorumlayacaktir. Ordan sonuc mu cikacak yapildi ya da yapilmadi diye ki dedigim gibi Ermeni tarihcinin teki Harput bølge ismi yanlis olabilir ordan gidelim dedi Turk tarafi belgeler yok dedi.

Siyasidir bu konu. ATASE arsivleri var orduya ait orda calismak cok zormus simdisi icin de zor diyorlar bilmiyorum, orada cok zor calismak ve bunu øne surerler o zorluklarda o zorluk surecinde icerde neler yapildi derler ki diyorlar da.

Ki en ønemlisi tarihte belge fetisizmi denen birsey var. Belgeler genelde devletci bakis acisini yansitir. Cunku devlet burokrasisinden cikmistir. Belgelerde øldurse de tutup su kadar insani taradim øldurdum falan demez. Arnold Toynbee herhalde Turk tarafi da onun kitabi okumadim olayi yasayanlar ya da sahit olanlar bøyle birsey onlari kabul etmez.

Neyi nasil cøzeceksin masada ? Ikinci bir katliam yasanir o masada.

Hayri reis sana o dönemde yaşananları Rum kökenli biri olarak ( büyük büyük dedemler Rum yani ) az özet geçiyim fikrin değişmez ama olsun ( Rum sürgünleri ile Ermeni sürgünleri birebir benzer olduğu için ikisi arasında bağlantı kurcam )

O yıllarda Wilson ilkeleri denen bir zımbırtı çıkıyor bunun 12. maddesine göre '' Bir vilayette eğer azınlık bir milletin nüfus bakımından üstünlüğü varsa o vilayetde bu azınlıklar ( Rum ve Ermeniler gibi ) bağımsız devlet kurabilceklerdi ''

İşte bunu fırsat bilen Ermeni ve Rumlar yaşadıkları bölgedeki Türk nüfusunu azaltıp kendi nüfuslarının yüksek olması için başlıyorlar Türk katliamlarına. Ermeniler Doğu Anadoluda, Rumlar Batı Anadoluda Türklere katliam yapmaya başlıyor. Bir çeşit hile yapıyorlar yani . ( Amaçları yaşadıkları bölgelerde bağımsız devlet kurmak ) Bugün TV de izledim Kars'ta Türklerin toplu mezarı bulundu 1000 lerce yanmış kafa tası ve kemikler belli ki yakılarak katledilmişler Ermeniler tarafından gözlerim doldu lan. Ne biçim bir vahşet. Aynısını Rumlar da yapıyormuş mesela batıda. Dedem anlatmıştır bazen '' dedemin dedeleri zamanında Rumlar Türklere hep işgence ediyormuş batıda yakıp yıkıyor, katlediyorlarmış Türkleri Ermenilerin doğuda yaptığı gibi dediğim şekilde Türk nüfusunu azaltmak ve bölgede devlet kurmak için hatta bizimkiler Rum olmasına rağmen destek vermedikleri ve karşı çıktıkları için çok baskı ve zulüm yapılmış Rumlar tarafından. Daha sonra bu katliamların önüne geçilmek için 1800 lerin sonlarından 1915 lere kadar Batı Anadoludan da 200 bin Rum doğuya doğru daha güvenli yerlere göç ettiriliyor devlet tarafından ( bir yerde bu Rumlar için de hayırlı oluyor çünkü eğer bölgede bırakılsa Rumlar bu sefer Türkler intikam saldırısında buluncak yada savaş zamanı Ordu tarafından öldürülcekti belkide buradaki Rumlar devlet canlarını kurtarıyor yani ) Göç edenlerin içinde bizimkilerde var hatta ilk göçlerden biriler 1890 larda falan ama gittiği yerlerde Türklerle kaynaşmış bizimkiler karşılıklı kız alma kız verme falan filan derken Türkleşmişler Cumhuriyet ilanından sonra da T.C. vatandaşlığını seçenler Türkiye'de kalmış ( bizimkiler gibi iyi ki de seçmişler T.C. vatandaşlığını dünyaya bir daha gelseydim Türk mü olmak istersin Rum mu diye sorsalar Türk derim mutluyum yani halimden) Yunan vatandaşı olanlar nüfus mübadelesinde Yunanistanda'ki Türklerle değiş tokuş edilmiş. Geçelim Ermeni meselesine Ermenilerin sorunu da bununla aynı hemen hemen. Doğu da Türkleri katlederek Türk nüfusunu azaltmaya çalıştıkları için devlet 800 bin civarında Ermeni'yi bu bölgeden alıp başka bölgeye göç ettiriyor ( göç edilirken bütün mal varlıkları paraları falan iade ediliyor sahiplerine el konulmuyor ) Devlet bölgedeki Ermenileri sürgüne yollarken hem bölgedeki Türkleri kurtarıyor bir anlamda hem de bu Ermenileri Türklerin olası karşı saldırılarından korumuş oluyor güvenli bölgelere yolluyor ( Bugün bile güney doğuda Ermeni yerleşim yerleri köyleri falan var hatta geçen Hatay'da bir Ermeni köyünü göstermişlerdi TV de neyse ) 800 bin civarında Ermeni göç ettirilirken 100 - 150 bin civarında Ermeni soğuktan, salgın hastalıklardan ve bir kısmı da Türk çetelerinin yağma saldırılarından dolayı hayatını kaybediyor. Bu göçlerden 3 yıl sonra 1918 de kafkasyada Rusların desteğiyle kendilerine bağımsız devlet kuruyorlar yani dediğin gibi %75 ermeni popülasyonu heba olmuş silinmiş değil. Soykırım kesinlikle yapılmış değil ( Adamların amaçları zaten bağımsız devlet kurmak değilmiydi bir anlamda amaçlarına da ulaşıyorlar neyin kavgasını yapıyorlar şimdi ? ) Devlet batıdaki Rumları ve doğudaki Ermenileri sürgün etmeseydi daha mı iyi olurdu ? Türkler ile Ermeniler birbirlerini yer dururdu tarih boyunca hep . Tarihte daha büyük vahşetler olurdu o zaman Ermeni soykırımı var yada yok derken bu olaylar arasında neden sonuç ilişkisi kurmak gerek yok diyip yada var diyip kestirip atılmaz.

Olaylar bundan ibaret bir mok olduğu yok yani bahsettiğin adamın idamının vardır muhakkak bir sebebi bu ülkede kimler idam edilmedi ki hepsini yazsan sayfalar sürer hepsi bir soykırım olur o zaman. Avrupalı ülkelerin Ermenistan'ı kışkırtması hep bunlar çoğu Ermeni vatandaşı da kabul etmiyor zaten

Fransa belgelerine gøre mesala kac Cezayirli ølduruldu oysaki gercekte kac Cezayirli ølduruldu ? Ki o dønem az birsey gelismis teknoloji vardi ve dunyadan da belirli gruplardan cok fazla yardim gitti Cezayir'e vs. vs. fotograflar sunlar bunlar anilar falan bir sekilde karsitini kurmussun. Ayni durum yani Fransa arsivinde bulacagindan cok cok cok daha fazlasidir ølen Cezayirli sayisi.

Caglar ben konustum Yunanlilar da onlar da tersini diyor (: Ilk Mora herhalde isyani herhalde katliama ugradiklarini søyluyorlar. Ve daha sonraki gene yaptiklari bazi isyanlarda da. Onlar buna ulusal bagimsizlik mucadelesi diyor sen isyan diyorsun. Onlar da bagimsizligimizi engellemek icin bizi katlettiler diyor. Sonra Turk tarafi da Kurtulus savasindan bahseder Yunan isgalinden. Sen nasil bu isgalden bahsedersen onlar da kendi topraklarinin zamaninda Osmanli tarafindan isgal edildigini ve bagimsizlik icin savastiklarini søyluyorlar.

Sen dersenki ne kadar iyi bir yønetim olursa olsun ben gene kendi devletimin catisi altinda yasamak isterim beni ilgilendirmez iyi olup olmamasi o da onu diyor. Sana o øgretilmis øtekisine tersi øgretilmis.

Sana katliam yok øgretilmis Ermenilere de katliam var øgretilmis.

caglar gardasim guzel ve informatik bir yazi yazmis

gercek su ki nerden baslamis degil sonucta ne olmus ona bakmak gerekir. yuzbinlerce insan oluyorsa bunun sorumlusu ve getirileri olmasi gerekir. 3 koy basildi diye ulkenin dort bir yanindan milleti sirf ermeni diye kovmak, bazilarini kesmek olur mu? benc. olmaz

Ayberk tarih komisyonu buna karar veremez. Belgeleri bile farkli yorumluyorlar. Turkler Divan-i Harbi tam hatirlamiyorum farkli isim de olabilir o mahkeme kararlarini kabul etmiyorlar Ermeniler belgelerin cogunu yok ettiniz diyor. Ki zaten Turk tarafi bile ølmediler falan demiyor sadece sayi fazla diyorlar. Onlar diyorki konsolosluk belgeleri ki bunlar da Osmanli'nin muttefiki yazilan Almanlarinki de var sen diyorsunki hayir sunlar. Ve sonra senin sayilarinda bile celiski var.

Tarihciler bu konuya karar veremez. Getirsinler belgeleri hepsi farkli yorumlayacaktir. Ordan sonuc mu cikacak yapildi ya da yapilmadi diye ki dedigim gibi Ermeni tarihcinin teki Harput bølge ismi yanlis olabilir ordan gidelim dedi Turk tarafi belgeler yok dedi.

Siyasidir bu konu. ATASE arsivleri var orduya ait orda calismak cok zormus simdisi icin de zor diyorlar bilmiyorum, orada cok zor calismak ve bunu øne surerler o zorluklarda o zorluk surecinde icerde neler yapildi derler ki diyorlar da.

Ki en ønemlisi tarihte belge fetisizmi denen birsey var. Belgeler genelde devletci bakis acisini yansitir. Cunku devlet burokrasisinden cikmistir. Belgelerde øldurse de tutup su kadar insani taradim øldurdum falan demez. Arnold Toynbee herhalde Turk tarafi da onun kitabi okumadim olayi yasayanlar ya da sahit olanlar bøyle birsey onlari kabul etmez.

Neyi nasil cøzeceksin masada ? Ikinci bir katliam yasanir o masada.

Selen,ki zaten siyasi bir konu olmasa bu kadar çok tartışılmazdı. Ülkeler çıkarları uğruna tarihi bile değiştirme karagözlülüğü yapabilir. Burada biraz da samimiyet önemli bana göre. Nasıl ki hukuk bilimi hemen herşeye "iyi niyet" kavramını yapıştırmış ise, siyasette de "samimiyet","işbirliği" bazı şeyleri çözebilir. Fakat ülkelerin dostları olmadığından yola çıkarsak,çıkarların çatıştığı sonucuna varırsak ve en önemlisi bu olayların günümüzde bazı ilerlemelerin akabine getirildiğini görürsek bana inandırıcı gelmiyor. Her ne şekilde kanıtlanırsa ben ona "milliyetçi" bir gözle "hayır kabul etmiyorum" demem. Fakat bu şekilde bir davranışı da biz veya Türkiye ,her neyse kabul edemez.

Ha senin dediğini de anladım. Sen onun bunun kara tarihini öne atarak durumu kapatma taraftarı değilsin. O yüzden fikirlerine saygı duyuyorum.Yani "Batı kendine baksın" ile bakmıyorsun.Buradan da farklı bir klavyeden açıklayalım herkese, şu Carla'ya yakıştıramadığım Sarkozy için kimse birbirini kırmasın : )

Caglar ben konustum Yunanlilar da onlar da tersini diyor (: Ilk Mora herhalde isyani herhalde katliama ugradiklarini søyluyorlar. Ve daha sonraki gene yaptiklari bazi isyanlarda da. Onlar buna ulusal bagimsizlik mucadelesi diyor sen isyan diyorsun. Onlar da bagimsizligimizi engellemek icin bizi katlettiler diyor. Sonra Turk tarafi da Kurtulus savasindan bahseder Yunan isgalinden. Sen nasil bu isgalden bahsedersen onlar da kendi topraklarinin zamaninda Osmanli tarafindan isgal edildigini ve bagimsizlik icin savastiklarini søyluyorlar.

Sen dersenki ne kadar iyi bir yønetim olursa olsun ben gene kendi devletimin catisi altinda yasamak isterim beni ilgilendirmez iyi olup olmamasi o da onu diyor. Sana o øgretilmis øtekisine tersi øgretilmis.

Sana katliam yok øgretilmis Ermenilere de katliam var øgretilmis.

aksini idda eden RUmlar var doğru Kurtuluş savaşı sırasında rahat durmayan katliamlara devam eden Rumlar eziyet görmüş hatta erkekleri zorla askere alınıp eziyet görmüş ama soykırım denemez bence savaş hali çünkü karşılıklı yapılmış onlarda Türkleri katletmiş

caglar gardasim guzel ve informatik bir yazi yazmis

gercek su ki nerden baslamis degil sonucta ne olmus ona bakmak gerekir. yuzbinlerce insan oluyorsa bunun sorumlusu ve getirileri olmasi gerekir. 3 koy basildi diye ulkenin dort bir yanindan milleti sirf ermeni diye kovmak, bazilarini kesmek olur mu? benc. olmaz

hayri 3 koy degil baya baya bizim erzurumda kars da ardahan dogunun nerdeyse her yerinde bu katliamlar mevcut toplu mezarlar cogu köyde var.. ozamanin kosullari farkliydi her yerden darbe yiyen bir türk halki vardi herkes arkasindan hancerliyordu arablar yunanlilar balkanlar kafkas lar hepsi .. ingiliz bi prof oxford dan ismini hatirlamiyorum simdi onun arastirmasina göre 5 milyon türkün öldügü ortaya cikti 1.dünya savasindan cunhuriyete kadar öbürleri ise hic biri 400000 gecmedi .. askalede ermeni ayaklanmasi oldugunda benim dedelerim osmanli pasasiydi ilk ermeni ayaklanmalarindan biriydi 1895 de elazigdan askaleye yollanmislar dedem gilin anlatmasiyla tamamen kansiz bitmis bu ayaklanma ama 2. sinde ermenilerin eline güc gectiginde her türlü pisligi yapmislar .. ozamanki halkinda bi sabri var .. köylere girip kadinlari tecavüz etmisler cocuk kemikleri var kusura bakma ama bende bunu görsem hepsini öldürürdüm

Geri
Üst Alt