Fransa Katliamları

Cevap: Fransa Katliamları

mantiga gel ya allam sabir ver

Ya yazmayim yazmayim diyorum bunu yazip yazmayacagim bir daha anlayan anlar anlamayan da halen gelir bak Ermeniler sunu yapti bu bunu yapti der. Savunma noktalari

1. Avrupa asti kesti onlar da katliam yapti onlar kendine baksin vs. vs. tarzindaki seyler bir Ermeni trajedisi yasanmadigini gøstermez. Yani bu trajedinin yasanip yasanmadigina dair bir tartisma degil tencere dibin kara seninki benden kara tartismasidir.

2. Ilk ønce onlar baslatti onlar Rus ordusunda yer aldi vs. vs. savunma noktalari ise gene yasanan Ermeni trajedisinin nedenini gøsterir. Trajedinin yasanip yasanmadigini degil yani bu tur savlar nedenlere yønelik savlardir. Nedenler uzerinde konusmak birseyin olup olmadiginin tartismasi degildir.

3. Bu konuyu tarihcilere birakalim. Bu konu vicdani ve siyasi bir konudur. Tarihcilere birakalim derken sanki tarihciler hic arastirmamis gibi. Arastirmislar ve ciktiklari sonuclar ortada. Ekstra Dersim kabul ediliyor mu en son surecte yasandigi icin. Birisi o dønemin sarti buydu deyip kabul etmiyor digeri kabul ediyor. Bu durum direk vicdani ve siyasi bir konudur. Bir de hangi tarihcilere genel olarak Turk tarihcileredir. Cunku Pierre ismini unuttum sundu tamam bagimsiz bir grup arastirsin gibisinden Turk tarafi cok da gønullu olmadi bu duruma. Bu tarihciler debelensin A sunu desin B bunu desin yillarca sursun ve øtelemekten baska bir anlam ifade etmez ki en yakin Dersim genel kabul gørmez.

4. Hukusal durum olarak yok. Bunu arastirdim biraz ben hukuksal durumun daha køtu oldugunu dusunuyordum. Yani daha agir sartlar tasidigini fakat tasimiyor bir kismi olsa bile farkli adlandiriliyor. Lemkin'in 5 tane gøsterdigi seyden 4'u yasanmis kisirlastirma ise daha cok teknoloji ile alakali bir durum.

Halen yasanan Turklere olanlar ne olacak Avrupalilar sunu yapti bunu yapti diyen herkese de selamlar. Hic biri aslinda olayin yasanip yasanmadigina dair bir tartisma degildir.

Sana karşı olanların anlamadığını düşünüyorsun ama onlarda senin anlamadığını düşünüyor. Sen onların sabit fikirli olduğunu düşünüyorsun ama onlara göre sen de öylesin. Yani ben arada çok büyük bir fark göremiyorum. Ayrıca ''Fransa'da bunu yaptı Avrupalılar şunu yaptı'' cümleleri biz yapmadık onlar yaptı tavrı için değil. Yani yargılayan insanın devletin kurumun bu konuda temiz olması gerektiğini anlatmak için. Ben bir cinayet işleyecem, benim hakkımdaki kararı cinayetler işleyen ama cezasını çekmeyen hakimler verecek burdaki insanların bunu söylerken anlatmaya çalıştıkları bu. Ama gördüğüm kadarıyla sen bu ülkeye ve insanlarına karşı biraz önyargılısın kusura bakma.

Hatayı bulmaya çalışan hatayı bulur, doğruyu bulmaya çalışan doğruyu bulur. Evet bu ülkenin milliyetçi insanları yıllarca tarihteki doğruları aradığı için hep onları gördü. Ama artık bazı şeyler değişiyor yavaş yavaş. Ama bu arada siz bunları bile görmek istemiyorsunuz. Ayrıca Sen bile konuya soykırım demiyor trajedi diyorsun. E trajedi olduğu zaten kabul edilen bir gerçek kabul edilmeyen bir soykırımın varlığı.

Fransızlar ve Ermeniler; Kurtuluş Savaşında, Türkler tarafından popolarına süngü sokulmak suretiyle yurtlarına postalandıkları için,Türk Düşmanlığı yapmaları gayet doğaldır. Gülün geçin.

Ben öyle yapıyorum. :) Atalarımla gurur duyuyorum.

fransizlari bilmem amma ermeniler yurtlarina gonderilmemiski?

yurtlari Hindistan oraya postalayacaklardi eger postalamak isterselerdi

ermeniler yine Turk topraklarinda yasiyorlar iste BIZIM TOPRAKLARDA

Bu gun Soykirim idassi ile yanip tutusanlar icin

bir tek sualim var

Turkiye Cumhuriyyeti Sinirlarinda Kac ermeni yasiyordur?

Savasimiz oldugu halde Azerbaycanda kac ermeni yasiyordur?

Ya peki Ermenistanda kac Turk yasiyordur?

Turk insani HUMANISTIR bak ermeniylede yasar yasiyor yasadi diger milletlerde

Komus olur ne zamana kadar o Komsu onun arkasindan isler cevirmesin

Ilk soyledigim gibi SOYKIRIM felan yoktur olmamistir

eger OSMANLININ oyle bir maksati olmus idise

Onlari Turk Topraklarina goc etdirmezdi

Osmanli Doneminin en buyuk hatasida bu olmusdur

fransizlari bilmem amma ermeniler yurtlarina gonderilmemiski?

yurtlari Hindistan oraya postalayacaklardi eger postalamak isterselerdi

ermeniler yine Turk topraklarinda yasiyorlar iste BIZIM TOPRAKLARDA

Bu gun Soykirim idassi ile yanip tutusanlar icin

bir tek sualim var

Turkiye Cumhuriyyeti Sinirlarinda Kac ermeni yasiyordur?

Savasimiz oldugu halde Azerbaycanda kac ermeni yasiyordur?

Ya peki Ermenistanda kac Turk yasiyordur?

Turk insani HUMANISTIR bak ermeniylede yasar yasiyor yasadi diger milletlerde

Komus olur ne zamana kadar o Komsu onun arkasindan isler cevirmesin

Ilk soyledigim gibi SOYKIRIM felan yoktur olmamistir

eger OSMANLININ oyle bir maksati olmus idise

Onlari Turk Topraklarina goc etdirmezdi

Osmanli Doneminin en buyuk hatasida bu olmusdur

Boşver babacım. Türksen gurur duy yeter. Düşmanları çatlatmaya yeter bu. :)

Genocide is defined as "the deliberate and systematic destruction, in whole or in part, of an ethnic, racial, religious, or national group",[1] though what constitutes enough of a "part" to qualify as genocide has been subject to much debate by legal scholars.[2] While a precise definition varies among genocide scholars, a legal definition is found in the 1948 United Nations Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide (CPPCG). Article 2 of this convention defines genocide as "any of the following acts committed with intent to destroy, in whole or in part, a national, ethnical, racial or religious group, as such: killing members of the group; causing serious bodily or mental harm to members of the group; deliberately inflicting on the group conditions of life, calculated to bring about its physical destruction in whole or in part; imposing measures intended to prevent births within the group; [and] forcibly transferring children of the group to another group."[3]

Sana karşı olanların anlamadığını düşünüyorsun ama onlarda senin anlamadığını düşünüyor. Sen onların sabit fikirli olduğunu düşünüyorsun ama onlara göre sen de öylesin. Yani ben arada çok büyük bir fark göremiyorum. Ayrıca ''Fransa'da bunu yaptı Avrupalılar şunu yaptı'' cümleleri biz yapmadık onlar yaptı tavrı için değil. Yani yargılayan insanın devletin kurumun bu konuda temiz olması gerektiğini anlatmak için. Ben bir cinayet işleyecem, benim hakkımdaki kararı cinayetler işleyen ama cezasını çekmeyen hakimler verecek burdaki insanların bunu söylerken anlatmaya çalıştıkları bu. Ama gördüğüm kadarıyla sen bu ülkeye ve insanlarına karşı biraz önyargılısın kusura bakma.

Hatayı bulmaya çalışan hatayı bulur, doğruyu bulmaya çalışan doğruyu bulur. Evet bu ülkenin milliyetçi insanları yıllarca tarihteki doğruları aradığı için hep onları gördü. Ama artık bazı şeyler değişiyor yavaş yavaş. Ama bu arada siz bunları bile görmek istemiyorsunuz. Sen bile konuya soykırım demiyor trajedi diyorsun. E trajedi olduğu zaten kabul edilen bir gerçek kabul edilmeyen bir soykırımın varlığı.

Ben varolan Turk tezleri bunlar ve bunlar aslinda olayin olup olmadigina dair tartismalar degil dedim gayet de acik yazdim. Hukuksal olarak cok daha agir seyleri icerdigini dusundugumu de yazdim. Zaten gecmis sayfalarda yazilanlar ve tartisilanlara bakarsan aynisi øzetledim kendime gøre tezlerini ve sizlerin hangi noktadan savundugunuzu. Bana gøre de bunlar olup olmadigina dair bir tartisma degildir. Fakat o kadar agir sartlar tasimiyor ben daha agir sartlar tasidigini dusunuyordum. Yani Lemkin Roma statusu vs. vs. Google it. Trajedi kelimesini bilincli kullandim. Dusuncelerimi yazdim bir kelime yuzunden onca insanla tartisacak Ermeniler sunu yapti ya Avrupalilar bunu yapti sorulariyla ugrasamam. Zaten yazdim yani gayet acik bunlarin nedenler oldugunu. Trajedi bilincli kullandim bir kelime icin onlarca benzer tartismalara girmemek icin. Hukuksal biraz gøz attiktan sonra uzgunum sizle ayni dusunmuyorum. Kismi olarak yok edilse bile diye geciyor. Hersey acik. Alintilayip yeniletmeye gerek yok tartismalari.

Boşver babacım. Türksen gurur duy yeter. Düşmanları çatlatmaya yeter bu. :)

Elbette Gurur duyuyoruz

Yalniz diger halklarida HOR gormeyiz

Hor gormemislerde

Bakin O soylediginiz Avrupada IRKCILIGA hayir kampaniyasi basladi

hangi Turk devletinde boyle bir IRKCILIK yapildiki?

Aslinda ben Avrupadada normal hayat sartlarinda yasayan insanlarin hatta savasda oldugumuz sadece ekmegini kazanip hayatini surduren ermenilerin bile IRKCLIK yaptigini sanmiyorum.oda savas felan istemiyordur.Kendim buna inaniyorum ve onunda ona inandigina eminim.

Amma gel gorki bazi GUCler Savasin cikmasini ve bu yoldan Paralar kazanmak ,Istediklerini hayata geciriyorlar

Genocide is defined as "the deliberate and systematic destruction, in whole or in part, of an ethnic, racial, religious, or national group",[1] though what constitutes enough of a "part" to qualify as genocide has been subject to much debate by legal scholars.[2] While a precise definition varies among genocide scholars, a legal definition is found in the 1948 United Nations Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide (CPPCG). Article 2 of this convention defines genocide as "any of the following acts committed with intent to destroy, in whole or in part, a national, ethnical, racial or religious group, as such: killing members of the group; causing serious bodily or mental harm to members of the group; deliberately inflicting on the group conditions of life, calculated to bring about its physical destruction in whole or in part; imposing measures intended to prevent births within the group; [and] forcibly transferring children of the group to another group."[3]

nereye goc etdirilmis?

Hindistanami?

Elbette Gurur duyuyoruz

Hor gormemislerde

Aslinda ben Avrupadada normal hayat sartlarinda yasayan insanlarin hatta savasda oldugumuz sadece ekmegini kazanip hayatini surduren ermenilerin bile IRKCLIK yaptigini sanmiyorum.oda savas felan istemiyordur.Kendim buna inaniyorum ve onunda ona inandigina eminim.

Amma gel gorki bazi GUCler Savasin cikmasini ve bu yoldan Paralar kazanmak ,Istediklerini hayata geciriyorlar

Kurt halki var duydun mu hic

belki duymussundur

Elbette Gurur duyuyoruz

Hor gormemislerde

Türkiye'nin önünü kesmek için egemen emperyalist kuvvetler sürekli olarak oyunlar oynuyorlar. Amerika, İsrail, Rusya gibi ülkelerin b.ku bunlar. Ama işe yaramayacak. Emin ol.

belki duymussundur

Nolmus Kurt halkina?

Su an Azerbaycanda En Yuksek Postlarda Calisyorlar Nazir Bakan hepsi ;)

Turkiyeye gelince benim islerim Istanbulla Lalelli Osmanbey felan

Lalelide nerdeyse tum dukanlar senin Kurt halki dediklerinle dolu

Hatta birylede cok iyi iliskimiz var oda bize gelir buraya Azerbayacana

He nolmus Kurt halkina?

Yasamiyormu Turkiyede?

Yani uzatmaya gerek yok. Cunku sertlesecek biliyorum. Herkes istedigini dusunmekte serbest. Bu durum beni Ermeni de yapmaz ya da P.K.K lida yapmaz Turk dusmani da yapmaz. Avrupa'daki asiri milliyetciler ile de cok tartistim Turkler ve gøcmenlerin durumunu ve ekstra gøcmen eylemlerine de gittim vs. vs. Burda kendimi aciklayacak degilim bana gøre de sacma zaten ben sunu yaptim ben bunu yaptim tartismalari. Denilen Avrupa emperyalizmine karsiyim hatta belki cogunuzdan daha cok karsiyim. Cunku pratik de hic olmazsa eylemlere gitmisimdir. Belki beni bu tarz seylerle suclayacak kisiler hayatlarinda bir kez olsun IMF ya da Amerikan karsiti olarak sokaklara inmemislerdir.

Yani biliyorum kategorize edilecek birisi gelecek bunu savunanlara da nefretim girsin diyecek vs. vs. Ki dedim yazdim sunulacak cogu tezde de cevabi olacak o yazdiklarimin sadece is tekrar etme ve anlamsiz bir tartismaya burunecek.

Yani Turk dusmani degilim. Hatta Turkiye'deki emperyalizme de karsiyim. vs. vs. Dunya sisteminin b.ktan olmasina sizin sømuruldugunuze dunya pastasindan bazi devletlerin daha fazla almasina Lenin'e emperyalizm tanimina kadar falan.

Bunaliyorum. Hani ciddi ciddi bunaliyorum. Turkluk kaldiysa sen de falan umrumda degil benim kimlikler. Ben sinifsal ayrima giderim. Yani daha acik da anlatamam yazacaklarimi.

Bilmiyorum bunu yazarken nefret kusan belki kac tane mesaj yazilmistir.

Edit: Yani dunyanin cogu yerinde milliyetci argumanlar benzerdir. Biraz da yasanilan deneyimle alakali. Milliyetci histeri krizlerini az cok biliyorum. Tarihin nasil temizlestirilip milliyetci yaptigini ki zaten bilim haline gelmesinde devletlerin bu rolu gørmesi etkendir bilim derken gunumuz anlaminda bir bilim dali haline gelmesinde vs. vs. Cogu kendi tarihini tertemiz gunahsiz olarak sunar. Yazacak cok sey var da gereksiz. Yani burdan bir tartisma acarim bazi kisilerle karsiyim diyorsunuz da gidip Amerikan ve Avrupa mali sermayesine satanlari destekliyorsunuz diye olmadik yerlere gider. Kendi adima ukalalik da yapiyorum emperyalizm milliyetcilik falan biliyorum. En azindan bir sure kafa patlatip kitaplar okudum.

belki duymussundur

Kürtlere karşı yapılan ırkçılıktan kastın karı kız davaları için arkam olsun diye ülkücülük falan taslayan liseli çapulcularsa komik ben onlardan çok gördüm geneli bunlardandır.

Yok faili meçhul olaylarını kastediyorsan amenna ona lafım yok faili meçhul meselesinden büyük utanç duyuyorum ben kendi adıma ama o konuda da biz yüzleşiyoruz bu meseleyle genel kanı artık faili meçhullerin çözülmesi suçluların bulunması gerektiği yönünde. ''

Hea bu kürtlere yapılan haksızlıklar hep Kenan Evren kaynaklı başladı o dönemin stratejisiydi ve bu ülkede ABD güdümlü olmadan darbe yapamazsınız dersem, ''Haha bunlar hep israil oyunları diyosun bunlar hep AMerikanın oyunları eueheheueh'' diyecekler vardır onlara da eyvallah :)

Nolmus Kurt halkina?

Su an Azerbaycanda En Yuksek Postlarda Calisyorlar Nazir Bakan hepsi ;)

Turkiyeye gelince benim islerim Istanbulla Lalelli Osmanbey felan

Lalelide nerdeyse tum dukanlar senin Kurt halki dediklerinle dolu

Hatta birylede cok iyi iliskimiz var oda bize gelir buraya Azerbayacana

He nolmus Kurt halkina?

Yasamiyormu Turkiyede?

yasiyor allah razi olsun sordugun icin taa azerbaycandan

laleli osmanbey benim kurt halki dediklerimle doluysa sorun yok zaten

neyse ya ben niye bu mantaliteyle ugrasiyorum ki, devam edin siz KILIT

Kimse kimseyi övmüyoda...

biri seni yapmadığın bir suçla suçlarsa görürüm tepkini...

elaleme rezil etse...

feryat figan edersin...

ondan dolayı sınıf-cart curt ayrımına girmiyorum bile...

ermeni bir yazar vuruldu diye miting yapıldı bu ülkede ki katılanlar çoğu Türk'tü...

Şimdi kalkıp bu millete siz soykırım yaptınız derse olmaz...

Çünkü bu bok atmaktır...

birşey bilirim zırlasalarda vırlasalarda...

Güneş Balçıkla sıvanmaz...

Kürtlere karşı yapılan ırkçılıktan kastın karı kız davaları için arkam olsun diye ülkücülük falan taslayan liseli çapulcularsa komik ben onlardan çok gördüm geneli bunlardandır.

Yok faili meçhul olaylarını kastediyorsan amenna ona lafım yok faili meçhul meselesinden büyük utanç duyuyorum ben kendi adıma ama o konuda da biz yüzleşiyoruz bu meseleyle genel kanı artık faili meçhullerin çözülmesi suçluların bulunması gerektiği yönünde. ''

Hea bu kürtlere yapılan haksızlıklar hep Kenan Evren kaynaklı başladı o dönemin stratejisiydi ve bu ülkede ABD güdümlü olmadan darbe yapamazsınız dersem, ''Haha bunlar hep israil oyunları diyosun bunlar hep AMerikanın oyunları eueheheueh'' diyecekler vardır onlara da eyvallah :)

kurtlerin dagda yururken karda cikan seslerden turedigini iddia eden mantigi diyom

Geri
Üst Alt