Geniş alanı savunan, pozisyon bilgisiyle top kesen birisi değil kesinlikle. Ama süs gibi de durmuyor. Pas atılacak oyuncuya yakın duruyor genelde topu karşılamak yerine, top o oyuncuya geldiğinde aniden basıp tek hamlelerle top çalmayı deniyor. Lucas ile oynayacağını düşünürsek ligde pek üzmeyecektir, hatta kaptığı toplarla sahayı boydan boya katediyor ya da koşu görürse hemen kanatlarla buluşturuyor topu. Sezgisi güçlü birisi, oyun görüşü de iyi. Geriye dönen, gerektiğinde rakibi karşılayan birisi. Öyle bırakıp rakibe seyirci kalmıyor. Ama topu çok seviyor, tüm oyun kurulumunu kendisi yapmak istiyor ki iyi de yapıyor. Takım arkada pres yerken sık sık o bölgede boşlukları kullanıp top alıyor. Genel olarak rakip kaleye yakın olmayı seviyor, bazen ataklarda geride kaldığında arkayı bırakıp ceza yayına giriyor ki top kayıplarında sıkıntı çıkartabilir. Bu nedenle Lucas kendisi için büyük bir şans.
Özetle bu arkadaş bana göre en verimli oynadığı rol 8.5 dediğimiz işin ofansif tarafıyla haşır neşir olan pozisyon. Defansif tarafı öyle kötü denilecek birisi kesinlikle değil ama oyunun defansif yükü de kendisine emanet edilmez. Zaten defans rolü yükleyip, daha geride konumlandırırsak yeteneklerine yazık olur. Ön alan presinde çok katkısı olacağını düşünüyorum, Lucas daha geride kalacak ve dönen topları, sahipsiz topları toplayıp atak sürekliliğini de sağlayabileceğiz. 6-8-10 sağ kanat sol kanat çok rahat oynar bizim ligde. Fiziğini çok iyi kullanıyor. Çok yönlü bir oyuncu olduğu için elimizi çok rahatlatacaktır, çok faydalı olacağını düşünüyorum. Zeki, kafası çalışan bir futbolcu üstelik.
Çok fazla maçını izlemedim, izlediğim maçlarda genel olarak bu izlenimleri bıraktı bende. Ayrıca bence orta sahada en önemli şeylerden birisi maç içi istikrarı. Bu arkadaş o konuda inanılmaz birisi bence. Sürekli oyunun içinde kalmak istiyor ve belli bir standartı var, futbolu seven ve nasıl oynandığını bilen bir isim bence.