Resimler ölmüş kusura bakma sadece yazı bulabildim .
Gerekliler:
Photoshop CS2 ve daha üst sürümleri
Football Manager 2008
Bir adet template
Ve Google
Adım 1:
Forma yapmak için, bir template'e ihtiyacınız olacaktır.
Piyasada bir çok template var ama biz en popüler olanını kullanacağız.
Aşağıdan indirebilirsiniz.
SS'10
bSS'10
FMG'10
Catalogue Kits
Psd'yi indirdikten sonra, photoshop cs2 ile veya daha üst/alt sürümleri ile dosyamızı açıyoruz.
PSD dosyasını açtıktan sonra şöyle bir görüntü olacaktır:
Adım 2:
Photoshop'un sağ tarafında bu dosyaları görebilirsin. (Görmüyorsan --> Window --> Layers)
Texture dosyasında, forma rengi ne kadar açık veya kapalı olmasını ayarlamalısın.
Adidas kısmında ise tüm forma tipleri var.
Base'de ise formanın ana şekli ve renkleri var
Tüm ayarları burdan yapacağız.
Shape Layera iki kez tıkladığında Color Overlay'den ana rengi değiştirebilirsin.
Gördüğünüz gibi rengi değişmiş oldu.
Adım 3:
Adidas bölümünde, çoğu takımın forma şekillerini bulabilirsiniz.
Hatta her takım vardır, takımların adları değişik olsada, sizin yapacağınız takımlardan mutlaka biri o formayı giyiyodur.
Layerlar'da bir çok stil şekilleri vardır. Buraları kurcalayarak daha iyi öğrenebilirsiniz.
Herşey kurcalamaktan geçer unutmayın.
Burada bir çok şekil var.
Şimdi, formadaki çizgileri değiştirmek istiyoruz. O parçanın layerına girmek için, o parçaya sağ tıklayıp, Layer Properties diyip Layera ve Color Overlay'e geliyoruz ve rengi ayarlıyoruz. Ve görüyoruzki bizim formamızda siyah olan yer, beyaz oldu!
Hiç de zor değilmiş..
Adım 4:
Farklı layerlarla oynadıktan sonra, formanın rengini tam ayarına getiriyoruz.
Ve şimdi sıra geldi, takım logosu ve forma reklamı. İlk önce Google'dan güzel bir takım logosu buluyoruz. Ama şimdi o logonun arkaplanı silik olmalıdır.
Bulduğumuz logoyu bilgisayarımıza kaydediyoruz, ve logoyu kopyalıyoruz, sonra formanın üstüne gelip CTRL+V yaparak yapıştırıyoruz.
Chelsea formamızdaki logoyu uygun boyuta getirerek küçültüyoruz ve logoyu formadaki uygun yere yerleştiriyoruz.
Adım 5:
Şimdi sıra geldi reklamın formaya yerleştirilmesinde, yine google'dan formamızda yer alacak reklamı buluyoruz. Arkaplanı silik olmalıdır. Aksi halde olmaz.
Silik değilse biz silmeliyiz.
Logoyu yine bilgisayarımıza kaydediyoruz, ve kopyalıyoruz. Formanın üzerine gelerek CTRL+V yapıyoruz.
CTRL+T yaparak logoyu uygun yere yerleştiriyoruz.
Sonra boyutu ayarlıyoruz.
Ve sonra bu hale geliyor:
Ama ne yazıkki, logomuz kırmızı olmamalı.
Logomuzun layerına sağ tıklayıp, Layer Properties'e girdikten sonra, Color Overlay'e giriyoruz, ordan rengi beyaz yapıyoruz, yada hangi reklamsa o renge getiriyoruz.