Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: "Florya projesi, Galatasaray'ın geleceğidir"

Dursuna gercekten %100 inanip guvenen var mi? Gecmisi ortada herifin

Erden timur disinda kayitsiz sartsiz inanip guvendigim biri daha yok camiada. Onun da transferde vs hatalari yok mu var elestirdik de ama iyi niyetinden 1 gram dahi suphe duymuyorum.

Kendisinden tek istegim bir dolaplar donuyorsa acik acik konussun gerekiyorsa hedef gostersin. Bahsedilen paralar korkunc paralar ve elimizde bir daha boyle gelir potansiyeli olmayacak.

Çoğunun dayanak olarak gördüğü tek husus, Erden Bey' in kendisi ile bu konularda ters düştüğü için çekiliyor olma 'ihtimali'...
Öncelikle bu ihtimal Fatih Altaylı'nın bahsetmesiyle başladı, o da bu konularda çok sallayan biri değil

Bunun dışında Dursun Özbek'in geçmişte Murat Kurum ile imzaladığı Riva-Florya protokolü, bugün yaptığı konuşmada kendini maddi gerçeklerle savunmuş olmaması gibi faktörler de var

kemerburgazda 3 yılda 1 tane binayı zor yaptık

100 bin metrede o kadar villayı kulup 100 yılda anca yapar

kemerburgazda 2 sahayı bile sponspora yaptırdık

kemerburgazda 3 yılda 1 tane binayı zor yaptık

100 bin metrede o kadar villayı kulup 100 yılda anca yapar

kemerburgazda 2 sahayı bile sponspora yaptırdık
İşte tüm bunlar inşaat için bir finansmanımızın olmaması yüzünden.

Ama eğer paramız olsaydı ve Kemerburgazın yapım işini ihale etseydik. Emin olun çoktan biterdi.

Dursunla erdenin arasında bu konu üzerinden bi tartısma olup o yüzden erden cekiliyor demek sacmalık

Erdenin cekilirse ailesi saglık durumu bu futbol iklimi icin cekilecektir

adama denilmeyen kalmadı ve arkasında kimse durmadı taraftar haric
An itibariyle bunu söyleyemeyiz, o ihtimal halen geçerli. Az kaldı, 1-2 hafta içinde çoğu konu netleşecektir.

Ama eğer paramız olsaydı ve Kemerburgazın yapım işini ihale etseydik. Emin olun çoktan biterdi.
Evet işte hem bankalar birligine para bulup hem inşaatı yapıp hem tüm giderleri ödemek zor

hadi bu sene inanılmaz gelir sponsor var seneye ne olacagı belli mi

bundan önceki yönetımınde 1 tane sponsor bulamadı koca takım

Erden Timur videosunda işin başında Galatasaray olarak biz olacağız. Projenin inşaat ihalesini çıkacağız. İhaleyi alan firmaya aylık hakedişler ödeyerek işi yaptıracağız demek istiyor. Yapım işini alan firma sadece işi yapacak. Satıştan bir gelir ya da farklı bir para alma durumu yok. Yaptığı inşaat işi kadar aylık hakediş ödemesi alarak işi bitirecek.

Dursun Başkan ise bence işi kat karşılığı ya da hasılat paylaşımlı olarak bir firmaya vermek istiyor. Yukarıda yazılan bizim alacağımız rakamlar (%15-20-35) çok da doğru değil. En kötü %50-50 gibi bir oran olur. Hatta bence arsa çok değerli olduğu için bizim oranımız bir tık yukarıda olur. Burada anlaşılan firma işin yapım maliyetinin tamamını yüklenir. Bizim alacağımız karşılığında bir miktar peşin ödeme de yapar. Sonrasında satışları kim yapar artık o asıl sözleşme de belirlenir. Ama büyük ihtimal ile karşı taraf yapacaktır. Daire satıldıkça o ay içinde %50 ya da sözleşmede ki son oran ne ise bunun karşılığı ödeme bize geçer. Satışların hepsinin 15-20 yıl gibi sürmesi olmaz. En kötü yapım dahil 5-6 sene içinde tüm satışlar biter. Bakmayın bu projenin taliplisi de çok olur. Hatta bu projeye giren firmanın zaten bir çok daireyi satın alacak müşterisi yurtdışından hazırdır.

Diğer konu da yazdım. Erden Timur bu fikir anlaşmazlığı yüzünden ayrılmak istiyor. Bu yüzden de ben Dursun başkana güvenemiyorum. Bu konularda sabıkası belli başkanın.
Bu konularda çok bilgili bir renktaşa benziyorsun mazur görürsen birkaç sorum var

1) Sence bu iki model arasındaki bize kalacak net paranın farkı ne olur? Parayı daha erken ya da daha geç alma gibi bir durum olur mu?
2) Süheyl Batum Riva'dan yüzde 15 aldığımızı söyledi ki buna da bir itiraz gelmedi doğrulandı yani bir nevi. Bunun sebebi projenin eski olması ve Riva'nın uzak olması mıdır, yoksa orada büyük bir hata mı yapmışız yüzde 15'e razı olarak?
3) Riva'da hala satışların üçte biri bitmedi. Daha güya oradan milyarlarca TL kazanacağız ama bekliyoruz işte yıllardır satılmalarını. Florya'nın bir de boşaltılma süreci sancılı olacağı için 5-6 yılda satışı bırak inşaatın bile ucu ucuna yetişmesi ancak mümkün görünüyor sanki. Yoksa ben mi çok abartıyorum bu inşaat ve satış sürecini? Eğer öyleyse Riva'da neden hala bu kadar satılmamış konut var?

Erden Timur videosunda işin başında Galatasaray olarak biz olacağız. Projenin inşaat ihalesini çıkacağız. İhaleyi alan firmaya aylık hakedişler ödeyerek işi yaptıracağız demek istiyor. Yapım işini alan firma sadece işi yapacak. Satıştan bir gelir ya da farklı bir para alma durumu yok. Yaptığı inşaat işi kadar aylık hakediş ödemesi alarak işi bitirecek.

Dursun Başkan ise bence işi kat karşılığı ya da hasılat paylaşımlı olarak bir firmaya vermek istiyor. Yukarıda yazılan bizim alacağımız rakamlar (%15-20-35) çok da doğru değil. En kötü %50-50 gibi bir oran olur. Hatta bence arsa çok değerli olduğu için bizim oranımız bir tık yukarıda olur. Burada anlaşılan firma işin yapım maliyetinin tamamını yüklenir. Bizim alacağımız karşılığında bir miktar peşin ödeme de yapar. Sonrasında satışları kim yapar artık o asıl sözleşme de belirlenir. Ama büyük ihtimal ile karşı taraf yapacaktır. Daire satıldıkça o ay içinde %50 ya da sözleşmede ki son oran ne ise bunun karşılığı ödeme bize geçer. Satışların hepsinin 15-20 yıl gibi sürmesi olmaz. En kötü yapım dahil 5-6 sene içinde tüm satışlar biter. Bakmayın bu projenin taliplisi de çok olur. Hatta bu projeye giren firmanın zaten bir çok daireyi satın alacak müşterisi yurtdışından hazırdır.

Diğer konu da yazdım. Erden Timur bu fikir anlaşmazlığı yüzünden ayrılmak istiyor. Bu yüzden de ben Dursun başkana güvenemiyorum. Bu konularda sabıkası belli başkanın.
Üstad bizim gibi yönetimlerin aniden ipinin çekildiği kulüpte ikinci seçenek daha garanti değil mi? Benim de en büyük çekincem bu işe girişilip sonra projenin yarım kalması. Erden Timur'un 2-3 dönem başkanlık yapacağı bir senaryoda tam tersini düşünürdüm.

bu inşaatı kulup yapsın ödenek cıkmasın

inşaat yarım kalsın

burda muhalefet olan üyeler gelip o inşaatta bizzat calısacak

@Emrah Duvar gelip mala vuracak

Niye yok mesela? Bu yönetim gelirken Florya ve Kemerburgaz’ın fonu için kasa kolaylığı yapacaklarını vaat vermedi mi? Bu sebeple de seçildiler. Florya’nın arsası Mecidiyeköy’den gelen para ile alındı. Ben şu an kulübün - Erden Bey belki- kimseye borcu olduğuna inanmıyorum. O zaman da şunu soruyorum:

Bu sene 2 yıllık satılan loca parası ile Boey’in parasına ne oldu? Devre arası niçin transfer yapmadık? Devre arası transfer yapmayıp nasıl kredi borcu kapatmadık? Kemerburgaz ve Mecidiyeköy neden hala bitmedi? Hem borç kapatmayıp hem transfer yapmayıp hem de proje süreçleri nasıl yavaş ilerliyor? Yine seçim önü yönetim kendi parasını mı kurtardı?

Çıksınlar açıklasınlar

Öncelikle bu ihtimal Fatih Altaylı'nın bahsetmesiyle başladı, o da bu konularda çok sallayan biri değil

Bunun dışında Dursun Özbek'in geçmişte Murat Kurum ile imzaladığı Riva-Florya protokolü, bugün yaptığı konuşmada kendini maddi gerçeklerle savunmuş olmaması gibi faktörler de var
İlgili konu başlığında; Fatih Altaylı' nın GS camiasına ne deni hakim olduğunu, geçmişten günümüze, başkan ve yöneticiler hakkında -kimi zaman benim de tepki gösterdiğim- pek çok hususta zamanın kendisini hep haklı çıkardığını söylemiştim.

Ancak bu defa öncekilerden farklı olarak, kesin ifadeler kullanmak ve kendi yorumunu belirtmek yerine, ''Şöyle şöyle rivayetler var'' şeklinde, çok zayıf ifadeler kullandığını da eklemiştim.

Bunların hepsi palavra ve iftiradır demiyorum asla. Eksiği var fazlası yoktur belki.

Az kaldı. Burada hepimizin güvendiği (Taraftar ve belli hesaplar güden bir kesim dışında camianın tamamı için belki ilk kez böyle bir şey oluyor) Erden Timur' un sergileyeceği duruş ve edeceği laflar çok kritik öneme sahip. Bazı şeyleri konuşmayı ötelemek önerim bu yüzdendir...

İlgili konu başlığında; Fatih Altaylı' nın GS camiasına ne deni hakim olduğunu, geçmişten günümüze, başkan ve yöneticiler hakkında -kimi zaman benim de tepki gösterdiğim- pek çok hususta zamanın kendisini hep haklı çıkardığını söylemiştim.

Ancak bu defa öncekilerden farklı olarak, kesin ifadeler kullanmak ve kendi yorumunu belirtmek yerine, ''Şöyle şöyle rivayetler var'' şeklinde, çok zayıf ifadeler kullandığını da eklemiştim.

Bunların hepsi palavra ve iftiradır demiyorum asla. Eksiği var fazlası yoktur belki.

Az kaldı. Burada hepimizin güvendiği (Taraftar ve belli hesaplar güden bir kesim dışında camianın tamamı için belki ilk kez böyle bir şey oluyor) Erden Timur' un sergileyeceği duruş ve edeceği laflar çok kritik öneme sahip. Bazı şeyleri konuşmayı ötelemek önerim bu yüzdendir...
Tamam bence de önce sezonun bitmesini ve Erden Timur'un ne söyleyeceğini beklemek lazım ama ortada Dursun Özbek'e güvenmemek için birden fazla sebep olduğu da bir gerçek

Niye yok mesela? Bu yönetim gelirken Florya ve Kemerburgaz’ın fonu için kasa kolaylığı yapacaklarını vaat vermedi mi? Bu sebeple de seçildiler. Florya’nın arsası Mecidiyeköy’den gelen para ile alındı. Ben şu an kulübün - Erden Bey belki- kimseye borcu olduğuna inanmıyorum. O zaman da şunu soruyorum:

Bu sene 2 yıllık satılan loca parası ile Boey’in parasına ne oldu? Devre arası niçin transfer yapmadık? Devre arası transfer yapmayıp nasıl kredi borcu kapatmadık? Kemerburgaz ve Mecidiyeköy neden hala bitmedi? Hem borç kapatmayıp hem transfer yapmayıp hem de proje süreçleri nasıl yavaş ilerliyor? Yine seçim önü yönetim kendi parasını mı kurtardı?

Çıksınlar açıklasınlar
Florya- Kemerburgaz kasa kolaylığı için söz vermediler. Adayı cebimizden yapacağız dediler. BB dolayısıyla bu para sokmayı tam bilmemekle birlikte BB borcu kapanmadan geri alma işi olmuyor diye biliyorum. 700 milyon TL civarı faiz ödendi bu 2 yıllık loca satışı peşin mi, taksit mi zira bilançoda yok. Kemerburgaz zamanında bitmemesinin en büyük nedenlerinden biri ülkede yaşanılan en büyük doğal afet maalesef. Mecidiyeköy'den kası Leo ise Nisan ayında teslimatlar başladı diye okumuştum bir yerde ayrıca orasını ince işçiliğini Nef yapıyordu.

Bu konularda çok bilgili bir renktaşa benziyorsun mazur görürsen birkaç sorum var

1) Sence bu iki model arasındaki bize kalacak net paranın farkı ne olur? Parayı daha erken ya da daha geç alma gibi bir durum olur mu?
2) Süheyl Batum Riva'dan yüzde 15 aldığımızı söyledi ki buna da bir itiraz gelmedi doğrulandı yani bir nevi. Bunun sebebi projenin eski olması ve Riva'nın uzak olması mıdır, yoksa orada büyük bir hata mı yapmışız yüzde 15'e razı olarak?
3) Riva'da hala satışların üçte biri bitmedi. Daha güya oradan milyarlarca TL kazanacağız ama bekliyoruz işte yıllardır satılmalarını. Florya'nın bir de boşaltılma süreci sancılı olacağı için 5-6 yılda satışı bırak inşaatın bile ucu ucuna yetişmesi ancak mümkün görünüyor sanki. Yoksa ben mi çok abartıyorum bu inşaat ve satış sürecini? Eğer öyleyse Riva'da neden hala bu kadar satılmamış konut var?

Bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışayım,

1- iki modelden hangisi doğru deseniz tabi ki finansmanı bizim karşılayıp sadece yapım işini ihale ettiğimiz derdim.

Sarı ilanlardaki bizim tesis olduğu evlerin satış rakamlarını baz alırsak 850-900 milyon dolar gibi Toplam bir getiri var. 150 milyon dolarlık bir inşaat maliyeti çıkar bence. Bu durumda 700-750 milyon dolarlık bir getirisi olur.

Diğerinde işin toplamının %50 sinin bize kaldığını düşünürsek getiri rakamı 425-450 milyon dolar civarında olur.

İki yöntem arasında kabaca 275-300 milyon arası bir rakam oynuyor.

2- Riva ile Florya bugün itibarı ile çok farklı olsa da sonu benzeyebilir. Florya'da bugün itibarı ile herhangi bir ortağımız yok. İşi biz yaptığımız müddetçe de olmayacak. Ama Riva'da işin içinde emlak konut var. Çok farketmese de Süheyl Batumun dediği gibi %15 değil %20 bize kalıyor.

Fakat konu gene aynı. Finansmanımız olmadığı için denize düştük yılana sarıldık. Emlak konut bize kazık atmış oldu bence. Proje çok yanlış ilerledi ve kazanmamız gerekenden çok daha az kazandık.

3-Mevkii ve proje çok önemli. Çeşme de çamlık yol civarında 10 milyonluk evi satamıyorsunuz ama paşalimanın da, mamurbaba da ya da ne bileyim Ilıca da 45-50 milyona villa satıyorsunuz. Bu yüzden Florya projesinin satışları Riva projesi gibi uzun sürmez. Çünkü kıyas alınabilecek proje değiller.

Üstad bizim gibi yönetimlerin aniden ipinin çekildiği kulüpte ikinci seçenek daha garanti değil mi? Benim de en büyük çekincem bu işe girişilip sonra projenin yarım kalması. Erden Timur'un 2-3 dönem başkanlık yapacağı bir senaryoda tam tersini düşünürdüm.
Benim de korkum bu ihtimalin olması. Projeye biz başladık diyelim. Bir şekilde ön satışları yaptık. İnşaat başladı. Ama satışlar durdu. Burası Türkiye. Her an her şey olabilir. Satış olmazsa inşaat durur. Bu durumda tek çare yarım kalmış projeye parası olan bir firma bulmak. İşte o zaman eli güçlü olan o müteahhit olacak. Çünkü bizim derdimiz yarım kalan projeyi bitirmek olacaktır. O durumda artık bize ne vaat ederlerse onu kabul edeceğiz.

Altaylı'nın Gs camiasında yalan haberleri olmuştur Adnan Polat döneminde miydi mesela Florya'dan menajer faturası çıktı tarzı bir haberi vardı yanılmıyorsam o da bu haber gibi iddiaydı hala o faturayı açıklamadı mesela Altaylı.

Geri
Üst Alt