Adnan Polat aslinda iyi bir Galatasaray´li, tribünden gelme Galatasaray´lidir. Cok büyük hatalar yapti, ve o hatalari halen görmüyor ama gönderilis sekli hukuka aykiriydi. Kendi hatalari buna sebebiyet verdi, ama yapilan dogru degildi. Eger Camia icinde birlik beraberlik istiyorsak, Adnan Polat gibi adamlara zeytin dali uzatmamiz lazim. Kongre´nin barisik olmasi, Adnan Polat´i süründürmekten daha iyidir. Adnan Polat bir misaldir, onun gibi bir cok insan, bir cok fraksyon var bir birine tepkili olan.
Simdi kariya kari bosamak kolay, insanlara kötü Galatasaray´li yada hain demek cok kolay, ama bir insan sinirlendigi an ailesine bile zarar verebiliyorken, kulübe zarar vermeyi de göze alabilir. Bu maalesefe normaldir, ve buna yapmis olanlar coktur.
Yani kongrede huzur bence cok önemli... Alp Yalman bunu saglayabilir cünkü her kesim tarafindan sevilen ve sayilan bir insandir. Alp Yalman sadece Adnan Polat ile degil, herkes ile sicak yada en azindan ilik bir iliski icindedir. Insanlari kazanmaya bakan, cok zeki bir insandir...
Buna karsi cikanlar, itiraz edenler olabilir. Ama zaten buna karsi cikan insanlar kongrenin zaman zaman savas alanina dönüsmesine sebebiyet veriyor. Sonra da "niye kenetlenemiyoruz" diye soruyorlar. Cünkü cabuk sinirlenen , ve sinirliyken karar veren bir milletiz.
Ben acikcasi iki adayin da listesini hic begenmedim. Abdulrahim Albayrak ciddi anlamda sevdigim tek yöneticidir camiada, ve benim yönetici sevme gibi bir aliskanligim yoktur hatta nefret ederim. O yüzden onun dahil oldugu yönetimi destekliyecem. Aslinda basarili bir is adami maddi anlamda kulübü iyi yönetmesi zor degildir, ama gelen Baskan´lar Türkiye´de kulüpler´in parasini, kendi paralari gibi harcamiyorlar. Sen kendi sirketinde vermeyecegin paralari, söz konusu Galatasaray olunca da vermeyeceksin. Taraftar bunu sevmese bile Türkiye´de uzun vadede cözüm yolu sadece ve sadece budur.
Iki Baskan adayida bence Galatasaray´in parasini özen ile kullanacak degerli insanlar. Ben su anki mali durumumuza baktigim kadar karamsar bakmiyorum acikcasi adaylara.