Öncelikle 28 nisanı ben istemedim
Dursun çıkıp kendisi istiyoruz dedi ve beceremedi
Bunda becerecek birşey yok ki, kim ne isterse istesin karar merci Federasyon, sonuçta o ne uygun görürse o uygulanır.
Misal; terim 2 sene önce ceza aldığında herkes fener maçına takımın başında çıkamaz dedi ve bir şekilde fenerasyona baskı kurulup cezası ertelenmişti.
Eminim ki şimdi böyle bişey olsa dursun kesinlikle hocanın cezasını erteleyemez.
Her ne kadar sevmesem bile canaydın zamanında cıkıp dediki ;bizim maçta aleyhimize kötü kararlar veren ali aydın düdüğünü asacak ve hakem o günden sonra bir daha maç yönetmedi.
Rahmetli Canaydın Galatasaray'a yakışan iyi ve saygın bir başkandı. Rahmetliyi rica ediyorum karıştırmayalım. Sözüne de saygınlığından hürmet edilirdi masaya yumruk vurmasından değil.
Kimsenin de böyle birşeyi yapamaması lazım aslında. Ben Türkiye'deki bu olaylara son derece karşıyım. Kural ne diyorsa o uygulanmalı, bugün buna yumruk vurulacak, öbür gün oyunun kurallarına mı sıra gelecek? Her kulüp aynı şeyden şikayetçi, bizim özelimizde değil olay.
Avrupa işine gelirsek eğer;
Aysal zamanında ffp için görüşme yaptığında çok rahat bir sekilde 2 senelik zamanı koparmış
Hatta transfer yasağı yerine 250 bin euro ceza tek odemiştik.
Dursun ise avrupaya gitmeme cezası konusunda hiç bir şey yapamadı
Inter başkanı ile bir yemek yiyip transfer yapardık şimdi ise transfer bile yapamıyoruz.
Muhtemelen Aysal zamanında finansal durum kötüyse de bu kadar kötü değildi, ayrıca bir takım teminatlar filan gösterdiler (o dönem baya bir hisse satışları filan oldu) yoksa Aysal ve benzeri Galatasaray'lılar bugün yönetimde olmasalar da öyle bir özel güçleri varsa yine 2 görüşmeyle yeniden halledebilirlerdi, sonuçta Galatasaray'lı değil mi, yönetimde olması gerekmiyor kulübe böyle bir yardımda bulunması için. O borçlar katlana katlana bugünlere geldi, özellikle Ünal Aysal zamanında yapılan harcamalar ve anormal maaşlı sözleşmeler bugün iyice buraya getirdi bana göre. Bir de ffp uygulamalarının son yıllarda biraz b*ku çıktı.
Ikili ilişkilerle elbette bazı şeyler konuşulup halledilir ama o kadar uzun boylu olsaydı Manchester City, PSG, Inter, Milan (Berlusconi) gibi kulüplerin başı UEFA'ya FFP yüzünden derde girip kimi cezalar almazlardı. Onların da ilişkileri var.
Bu arada Platini'nin de UEFA'dan ceza alıp şutlandığını hatırlatayım.