Galatasaray, Puma ile Anlaştığını KAP'a Bildirdi!

kulübün ne kadar aldığı beni değil kulüp yöneticilerini ilgilendirir

benim beklentim şunlar

nike gibi seçimsonik alternatif forma yapmasın beyaz atlet üstüne armayla

nike gibi maç forması ile taraftar forması arasında uçurum olmasın ki açıkça sizi şeyimize sallamıyoruz demesinler bize

kısacası nike gibi olmasın

keşke adidas olsaydı ama yapacak bir şey yok artık
adidasın acılımı nedır?

bılmeden ıstemeyelım böyle şeyler

Fener kaç yıllık anlaşmıştı pumayla ?

Ve bizi hangi sınıfa alacak bunlar bilen varmı formalar fener gibi olacaksa geçmiş olsun

Nike 7
Puma 5
Formadan pay daha fazla + extralar
Bence gayet iyi gibi

Senelik kazanilan paradan ziyade daha cok kulüp stok sikintisi cekmesin diye verilen sözlere bakip ona göre karar vermistir diye düsünüyorum.

NIKE, GALATASARAY’IN KATEGORİSİNİ DÜŞÜRMÜŞTÜ​

Kulüpler için formalar üreten markalar; takımları kendi belirlediği kriterlere göre önem sırasına göre ‘Elite A’, ‘Elite B’, ‘Elite C’ ve ‘Elite’ olmayan takımlar olarak ayırıyor. Galatasaray’ı 2011’de ‘Elite B’ kategorisinden değerlendirmeye alan Nike, yıllar içerisinde sarı-kırmızılıları ‘Elite C’ kategorisine düşürdü. Ancak yeni forma sponsoru Puma’da ise işler farklı…

PUMA, GALATASARAY’I ZİRVEDEN BAŞLATACAK​

2024-25 sezonundan itibaren Puma’nın ürettiği formaları giymeye başlayacak olan Galatasaray'ın, Alman markanın kararıyla ‘Elite A’ kategorisinde yer aldığı iddia edildi. Sarı-kırmızılıların forması; A kategoride yer almaları halinde Manchester City, Milan ve Borussia Dortmund gibi dev ekiplerin standartlarında tasarlanacak ve dünyada pazarlanacak.

FENERBAHÇE YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK Mİ?​

Öte yandan Galatasaray’ın Puma ile yaptığı anlaşmadaki ‘Elite A’ kategorisi detayı, Fenerbahçe için de yeniden bir değerlendirme olup olmayacağı sorusunu akıllara getirdi. Alman markanın ‘Elite B’ kategorisinde yer verdiği Fenerbahçe’nin, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde yer alması halinde farklı bir değerlendirmeye tabi olması muhtemel.

Fenerbahçe’nin, 2021 yılında Puma ile imzaladığı anlaşma 2024-25 sezonunun sonunda bitecek.

Puma, işbu Sponsorluk ve Lisans Sözleşmesi kapsamında Şirketimize toplamda net 25.000.000 EURO tutarında bir sabit ödeme, sportif başarıya dayalı oluşturulmuş olan prim ve ödül sistemine uygun olarak prim ödemesi ve bunların dışında ayrıca Puma tarafından satışı yapılacak olan Şirketimiz Lisanslı ürünleri üzerinden hesaplanacak tutarda telif ödemesi yapacaktır.

25M - 5 yıl - yıllık 5 M EU demek - fena değil. Nike ile 7 M anlaştığımızda ekonomik açıdan daha kolay bir anlaşma idi o zamanı kurları vs için bakıyorum.

Sportif başarıya dayalı prim - bu niketa var mıydı emin değilim - ama şampiyon ya da avrupada belli derece olunca ek gelir demek - önemli . çok olmasa bile bir sponsordan ek gelir iyidir.

Lisansı ürünleri PUMA SATARKEN telif ödemesi - bunu TR içinde ne kadar olur bilmiyorum - Puma mağazası TR de var mı onuda bilmiyorum ama Yurtdışında forma harici ürünlerimizde mi satılacak demek- satılırsa telif vs vs ek gelir mi elde edeceğiz demek onu bilemedim.

Açıkçası forma kalitesini çok fazla kafama takmıyorum. tasarımları hoş olsun yeter... City'de puma giyiyor ama haaland ayısını etkilemiyor açıkçası. masadaki en iyi geliri kabul etmek gerekir şu dönemde. enine boyuna tartıp en fazla gelir potansiyelini kabul etmiş olmalarını dilemekteyim.

Nike'ın bir formayı, maç taraftar bilmem ne diye 7554457 farklı şekilde ve kalitede üretmesi sinir bozucuydu, taraftar forması pazar malı kalitesindeydi. Beyaz tşört formalarından da gına gelmişti. Hiç arayacağımızı sanmıyorum nike'ı.

Sanmıyorum Nike %25 olsun düşük diyorlardı iyi para verdiği için ki Puma için de pay daha fazla diyorlardı %35 falan mı o zaman.
Rudolph, rahmetli döneminde Nike’den %25 kalıyor, GSStore ürünü alın diyordu. O günler bugün Nike’nin sponsor olmama nedeni işte de neyse.

Fener Puma’yı kar marjı yüksek diye seçmişti. Transfer şampiyonu oldukları için yazın iyi satış yapıp arayı kapatıyorlardı. 35 falan veriyordur herhalde

Prim + ödül iyi
tasarimlari iyi
kumas fena degil
bir de milan, city,bvb gibi elitiz

Geri
Üst Alt