Galatasaray, Sermaye Artırımından Elde Edilecek Fonun Bankalar Birliği Borcu İçin Kullanılacağını KAP'a Bildirdi

Zorunda değil,sermaye taahhüdünü arttırmazsa şirketteki payı da o oranda azalır.Ama küçük yatırımcıları olumsuz etkileyen bir hadise o noktada haklısın anladım senin neyi kastettiğini
Ben daha basit anlattım tabiki detayda parası yoksa şirketteki sahiplik oranı düşer

Evet koymak zorunda, zaten koyuyor. Öteki türlü diğerlerinden toplasın yok öyle bir dünya
O zaman nasıl elimize net 50 m euro para geçiyor da bankalar birliğine yatırıp da borç kapatıyoruz? Yoksa para koyacağını taahhüt edip, koymuyor musun sportif aş olarak?

Bunu niye yaptırdık acaba kredi notumuz iyileşmiş, acaba yeni kredi mi çekilecek

O zaman nasıl elimize net 50 m euro para geçiyor da bankalar birliğine yatırıp da borç kapatıyoruz? Yoksa para koyacağını taahhüt edip, koymuyor musun sportif aş olarak?
Sürekli sermaye artışı yapılamamasının temel sebebi zaten senin de nakit koyman gerektiği ama koyduğun parada şirkette kalıyor sonuçta. Biz sermayeyi 1 milyar 80 milyon TL'de 5 milyar 400 milyon TL'ye çıkarıyoruz. 4 milyar 320 milyon TL kulüp ve diğer hissedarlar para koyuyor bunun 1.7-1.8 civar diğer hissedarlardan gelen para. 4 milyar 320 milyon TL'nin %38'si(1.6 milyar TL civarı) sermaye artışı için eksik kalan paranın tamamlanması için alınan kredinin kapatılmasında, %39'(1.7 milyar TL civarı)u BB borcunun kısmi ödenmesinde kalan %23'te( yaklaşık 1 milyar TL civarı) oyuncu maaş, bonservis taksiti, menajer, Vergi, diğer borçlar vb. gibi ödemelerde kullanılacak.

Sürekli sermaye artışı yapılamamasının temel sebebi zaten senin de nakit koyman gerektiği ama koyduğun parada şirkette kalıyor sonuçta. Biz sermayeyi 1 milyar 80 milyon TL'de 5 milyar 400 milyon TL'ye çıkarıyoruz. 4 milyar 320 milyon TL kulüp ve diğer hissedarlar para koyuyor bunun 1.7-1.8 civar diğer hissedarlardan gelen para. 4 milyar 320 milyon TL'nin %38'si(1.6 milyar TL civarı) sermaye artışı için eksik kalan paranın tamamlanması için alınan kredinin kapatılmasında, %39'(1.7 milyar TL civarı)u BB borcunun kısmi ödenmesinde kalan %23'te( yaklaşık 1 milyar TL civarı) oyuncu maaş, bonservis taksiti, menajer, Vergi, diğer borçlar vb. gibi ödemelerde kullanılacak.
O zaman 0 faiz (ya da aşırı düşük bir faiz) ile atıyorum 1 aylık (belki de daha kısa) bir vade ile bir kredi çekiyoruz sanırım bunun için?

@Hasan Bekir
Bir de BB borcu ne kadar kalmıştı biliyor musun tam olarak? Daha önce yapılan ödeme + bu 1.7 milyar tl ile, çok büyük bir kısmını (atıyorum %90 gibi) , kapatmış mıyızdır BB borcunun?

@Hasan Bekir
Bir de BB borcu ne kadar kalmıştı biliyor musun tam olarak? Daha önce yapılan ödeme + bu 1.7 milyar tl, çok büyük bir kısmını atıyorum %90 gibi, kapatmış mıdır BB borcunun?
Borç en son açıklananda 2.3 milyar TL idi. Belli kısmı ödendiyse 2 milyar kalmış olabilir. Şirkette para koyacağı için her türlü kapanacak banka borcu

bu floryadan gelecek 450-500 milyonu nasıl değerlendiricez o daha önemli şimdi

@Hasan Bekir kredi çektik yazınca yukarıda, ondan öyle yazdım ben de.

Gf0DL6vXsAAvNF3

Burada ilk %38 ile başlayan yeri okursak 02.12.2024'te genel kredi sözleşmesi diyor kasada bir para varmış ama belli ki istediğimiz oranda artırıma yetmediği için kullanılmış kredi.

Geri
Üst Alt