Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur: “Güzel bir transfer dönemi oldu”

Hep söylüyoruz bu adam çok kıymetli. Sadece yöneticilik, bizden daha fazla taraftar olması, bizi ve kulübü bizden daha fazla düşünmesi değil, iyi de bir insan. Ki karaktersiz şerefsizler her gün yeni bir iftirayla karalamaya çalışıyorlar. Bu adam karalanacak adam da değil, bir yanlışta sallanacak adam da değil, silinecek adam hiç değil.

Çıktı, baştan söyleyemezdik ama öyle bir paramız yoktu, mecbur şu an söyleyebiliyoruz dedi. Yani 6-8 numara transferinde el mahkum son günleri beklemişiz. Zaten eldeki paranın çoğunu İcardi'nin bonservisi için harcamışız (o da taksitliydi gerçi ama geçmiş yıllardan kalan diğer taksitler falan da vardır başka oyuncular için bilmediğimiz). Yani 6-8 için ancak bonservissiz ya da kiralık bir oyuncu alınabilirmiş Eylül'den önce. Onu da bulamadık demek ki.

Benim kafama yatmayan tek nokta, Amrabat seviyesinde bir orta sahanın yedeğinin Lazio'nun ıskartaya çıkmış (üzerine 2 tane as adam aldılar ki ikisi de bizim istediğimiz adamlardı; Kamada ve Gündüzi), kariyeri tamamen düşüşte, yaşı ileri, bizim orta sahada beklediklerimizin çoğunu yapabileceği çok şüpheli bir adam olması. Daha da ileri gideyim Ndombele de bizim aradığımız adam değil kesinlikle. Ama en azından yaşı nispeten genç, iyi kötü piyasası olan, öyle ya da böyle beklentiye girebileceğin bir adam (benim yok şahsen beklentim de olana niye var diyemem). Ama işte yine başa dönüyoruz, para yok diyor adam. Gayet net işte, taraftar olarak fazla uçmayacaksın.

Başkan olmasın hep 2. Adam olsun daha başarılı olur.Başkan başkası olsun o yıpransın
(okudum başka kaynaktan.)

Son düzenleme:
Hocamızın tercihi Vecino idi açıklaması sakat bir açıklama. Taraftarın istemediği tag açtığı adamı ben değil Okan istiyor demeye getirmiş. Ayrıca Okan'ın da o herifi istediğini hiç sanmıyorum. Adam kalmayınca okeylemiştir anca.

Yani zanlarınla başkanımızın yalan söylediğini iddia ediyorsun. Bu arada Okan Hoca istediyse adamın bunu söylemesi kadar doğal birşey var mı? Şu toplantıyı baştan sona dinlememiş olsam neyse

Zaniolonun sartlar acayip zordur gibi geldi bana. Ben 100 de 90 geri gelir gözüyle bakiyorum artik.

Bu konuşmalar gösterdi ki, transfer tercihini Okan'a bırakmamak lazım. Taraftar mı iptal ettirdi yoksa Sarri mi engel oldu bilmiyorum ama 32 yaşında birine gidip eşek yüküyle kontrat vermemizin önüne geçen her kimse benim gözümde kahramandır.

SM-S911B cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Zaniolonun sartlar acayip zordur gibi geldi bana. Ben 100 de 90 geri gelir gözüyle bakiyorum artik.

10 maç falan iyi oynasa skor üretse öezllikle sezon sonuna doğru, garanti alırlar
onlar için sorun değil üstad konusulan paralar
bence alırlar

Bu açıklamaların aynısını dün ben bir yerde okudum. Kafam iyidi nerede okuduğumu hatırlamıyorum.
Özellikle son bölümü bire bir aynı.

Hep söylüyoruz bu adam çok kıymetli. Sadece yöneticilik, bizden daha fazla taraftar olması, bizi ve kulübü bizden daha fazla düşünmesi değil, iyi de bir insan. Ki karaktersiz şerefsizler her gün yeni bir iftirayla karalamaya çalışıyorlar. Bu adam karalanacak adam da değil, bir yanlışta sallanacak adam da değil, silinecek adam hiç değil.

Çıktı, baştan söyleyemezdik ama öyle bir paramız yoktu, mecbur şu an söyleyebiliyoruz dedi. Yani 6-8 numara transferinde el mahkum son günleri beklemişiz. Zaten eldeki paranın çoğunu İcardi'nin bonservisi için harcamışız (o da taksitliydi gerçi ama geçmiş yıllardan kalan diğer taksitler falan da vardır başka oyuncular için bilmediğimiz). Yani 6-8 için ancak bonservissiz ya da kiralık bir oyuncu alınabilirmiş Eylül'den önce. Onu da bulamadık demek ki.

Benim kafama yatmayan tek nokta, Amrabat seviyesinde bir orta sahanın yedeğinin Lazio'nun ıskartaya çıkmış (üzerine 2 tane as adam aldılar ki ikisi de bizim istediğimiz adamlardı; Kamada ve Gündüzi), kariyeri tamamen düşüşte, yaşı ileri, bizim orta sahada beklediklerimizin çoğunu yapabileceği çok şüpheli bir adam olması. Daha da ileri gideyim Ndombele de bizim aradığımız adam değil kesinlikle. Ama en azından yaşı nispeten genç, iyi kötü piyasası olan, öyle ya da böyle beklentiye girebileceğin bir adam (benim yok şahsen beklentim de olana niye var diyemem). Ama işte yine başa dönüyoruz, para yok diyor adam. Gayet net işte, taraftar olarak fazla uçmayacaksın.
Paramız yok demek açıkçası gerçekçi değil evet para olmamasına rağmen muazzam kadro kurdu takdir etmek lazım lakin esas soru şu madem para yok neden oyuncu satıp bonservis alip transfer yapma yoluna gitmedik ,kaç tane oyuncu sattık ama para alamadık en iyi değerli oyuncularimizi garip garip anlasmalarla kiralık gönderdik hemde zorunlu değil neden nakit garanti satış yapamıyoruz ,işte bu soruyu sormak lazımdı ,cicaldao morutan dubois miço.gibi oyunculardan para kazanmak varken neden bedava kiralık gönderiyoruz yani paramız yok olayı bakınca gerçek i bir bahane değil tabi bu sorular sorulmadigi içinde çoğu şey soru işaret kaldı maalesef

Paramız yok demek açıkçası gerçekçi değil evet para olmamasına rağmen muazzam kadro kurdu takdir etmek lazım lakin esas soru şu madem para yok neden oyuncu satıp bonservis alip transfer yapma yoluna gitmedik ,kaç tane oyuncu sattık ama para alamadık en iyi değerli oyuncularimizi garip garip anlasmalarla kiralık gönderdik hemde zorunlu değil neden nakit garanti satış yapamıyoruz ,işte bu soruyu sormak lazımdı ,cicaldao morutan dubois miço.gibi oyunculardan para kazanmak varken neden bedava kiralık gönderiyoruz yani paramız yok olayı bakınca gerçek i bir bahane değil tabi bu sorular sorulmadigi içinde çoğu şey soru işaret kaldı maalesef
Orada ben de bekledim bu oyuncuları sürekli satmak yerine düşük gelirlerle kiralamamızın nedeninin Bankalar Birliği Anlaşması'yla bir ilgisi var mı diye sorulmasını ama sormadılar maalesef. Ama para yoksa yoktur yani. Zaha, Ziyech, Tete transferlerinde zaten hep imza parası ve uçuk yıllık ücretlere yüklendik. Oradan anlaşılıyor zaten sıcak para olmadığı. Bu arada Kaan Ayhan için verdiğimiz bonservisi de unutmamak gerek. O da etki etmiştir illa ki.

Hatta Angelino'yu da direkt satın almak yerine kiralamamızın sebebi muhtemelen budur.

Yani zanlarınla başkanımızın yalan söylediğini iddia ediyorsun. Bu arada Okan Hoca istediyse adamın bunu söylemesi kadar doğal birşey var mı? Şu toplantıyı baştan sona dinlememiş olsam neyse
Başkan dediğin Erden Timursa evet onu iddia ediyorum

Oradakilerde ben gazeteciyim diye geziniyorlar ortalıkta..sü ülkede gazetecilik yerlerde.

Bu limit işi en baştan söylenebilir ve taraftardaki beklentiyi düşürebilirlerdi.
Erden Timur senelerdir bekledıgimiz yönetici profilidir.Hani geçmişteki çoğu yönetici gibi sözde Galatasaraylı değil.Gerçek Galatasaraylı.

Ama ne olursa olsun tabiki bu kadroyu 30 milyona oluşturmak başarı fakat tm değerleri yüksek ama sonuçta bonservisi elinde olan adamlar.
Bence planlamada sıkıntı var.oyuncularin çoğu hazır değil.yabanci sınırı çok büyük sorun.özelikle orta sahada sıkıntı cekecegimzi düşünüyorum.heleki bu takım savvunmasini düzeltmezsek işimiz zor.elimizde torreira haricinde bu olumsuz tarafi bireysel olarak en aza indirecek oyuncuda yok.

Erden Başkan toplantıda şahsına yüklenen herkesin (taraftar veya dış mihraklar olarak) haklı hiçbir gerekçesinin bulunmadığını tüm kamuoyuna göstermiş oldu. Adam resmen neredeyse kusursuza yakın bir performans göstermiş.

1) Tete konusunda Shaktar'ın henüz bir girişimi olmamış. Olsa dahi kazanma olasılıklarının çok düşük olduğuyla ilgili 3 ayrı uluslararası yetkili hukuk kurumundan onay alınmış ve Tete bunun içşn 6 gün bekletilmiş. Ve yine olurda bir aksi karar çıkması halinde tazminatın Tete tarafından ödeneceği sözleşmesinde imza altına alınmış. Yani GS düşmanlarına ve forumum algıcı kuşlarına buradan ekmek çıkmadı.

2) 6 numara alımının son ana bırakılması finansal fair play limitinin bulunmaması sebebiyle bunun açılmasının beklenmesi sebebiyle mecburiyetten olmuş. Bu sürede bonservissiz bir 6 no opsyonu çıkmamış. İzin alınması geçen hafta Perşembe akşamını bulmuş.

3) Bizi bekleyen 6 numara Amrabatmış ama finansal iznin gecikmesi sebebiyle bir gün öncesinde United teklif yapınca arrık izin istemiş. Yani Vecihi değil Amrabatmış adamın vizyonu.

4) Amrabat bir gün ile elden kaçınca Ndombele'yi ve Vecino'yu sunmuş Okan Hoca'ya. Fakat hoca hem 6 hem 8 oynayan birinin daha çok işine yarayacağını söylediğinde ona gidilmiş. Söylediklerinden anlaşılan Timur'un tercihinin Ndombele olduğu netti. Ama kendisi de Ndombele'nin 6 oynayamayacağını tam bir 8 olduğunu bildiğinden Vecino'ya gitmiş. Bu arada Okan Hoca'yı öne atmamak adına Vecino'nun kötü futbolcu olmadığını belirterek topa girdi. Sarride zaten Vecihi giderse yakarım Lazio'yu demiş.

Sonuç itibariyle böyle bir adamı buldunuz da bunamayın beyler. Oturun şu toplantıyı bir baştan sona izleyin, adamın üslubuna, kültür seviyesine, vizyonuna, çalışkanlığına bir bakın. Adama hayran olmamak elde değil. Rakipler dudağını ısırarak izlemiştir toplantıyı. Resmen transfer nasıl yapılırında teknik dersini verdi.

"Biz seni hakedecek ne yaptık Erden Başkanım" diyerek sözlerini bitiriyorum.

Başkan dediğim Erden Timur evet. Peki senin zannın dışında bu iddia için elindeki doneler nelerdir? İzledin mi mesela toplanıyı baştan sona?
Rashica transferinde de Okan'ın dediğinin aksine iş yapmıştı. Okan'ın en son basın toplantısında söylediği orta saha tanımına Vecino hiç uymuyor. Erden Timur'a inanmak zorunda mıyım? Aysal-Terim, Cengiz-Terim'de de böyle anlaşmazlıkları çok görmüştük. Dua etsin Terim gibi anlaşması zor bir hocayla çalışmıyor yoksa ciddi laf yerdi orta saha transferi geciktiğinde.

İzlemedim basın toplantısını

Bu konuşmalar gösterdi ki, transfer tercihini Okan'a bırakmamak lazım. Taraftar mı iptal ettirdi yoksa Sarri mi engel oldu bilmiyorum ama 32 yaşında birine gidip eşek yüküyle kontrat vermemizin önüne geçen her kimse benim gözümde kahramandır.

okan hoca da bunu isterim dşye tutturmamış zaten

belli ki çok oyuncu ile görüşülmüş paredes amrabat vs en son vecinoya kalınmış

hoca 6 numara istemiş 8 değil

buna da saygı duymak lazım

vecinonun gelmemesi iyi oldu tabi

Erdem Timur'da 20 25 milyon Euro verip 27 yaşındaki Amrabat'i almayı planlıyormuş, transfer tercihini Erdem'e de bırakmamak lazım o zaman.

Rashica transferinde de Okan'ın dediğinin aksine iş yapmıştı. Okan'ın en son basın toplantısında söylediği orta saha tanımına Vecino hiç uymuyor. Erden Timur'a inanmak zorunda mıyım? Aysal-Terim, Cengiz-Terim'de de böyle anlaşmazlıkları çok görmüştük. Dua etsin Terim gibi anlaşması zor bir hocayla çalışmıyor yoksa ciddi laf yerdi orta saha transferi geciktiğinde.

İzlemedim basın toplantısını
Tahmin ettim. Toplantıyı izlesen bunu iddia etmezdin eminim. Çünkü çok net ve detaylı konuştu bu konuyu. Ve hocayı da korudu.

Amrabatmış anlaştığı orta saha ama onu almak için harcama limiti beklenmek durumundaymış, beklenirken limitin onayına bir gün kala United'a gitmek için izin istiyor "eski hocam orada gitmeliyim" diyor. Böyle olunca ertesi gün kalanlardan Ndombele'yi ve Vecino'yu sunmuş Okan Hoca'ya. Timur'un ilk önerisi Ndombele olmuş fakat hoca hem 6 hem 8 oynayan birinin daha çok işine yarayacağını söylediğinde, Ndombele'nin de 6 oynayamayacağını düşündüklerinden mecbur Vecino'ya gidilmiş. Bu arada Okan Hoca'yı öne atmamak adına Vecino'nun kötü futbolcu olmadığını, Sarri'nin zaten onu bırakmadığını belirterek topa girdi.

Yani adam Okan Hoca'yı korumak adına birsürü şey söyledi. O sebeble tepki verdim kusura bakma amirim.

Geri
Üst Alt