Neden bunu yazdığını anlıyorum. Nispeten de katılıyorum ama benim düşüncem biraz farklı. Şöyle ki, Ali Koç’un tam replikası olabilmesi için getirdiği kişilerin performansı ve kendisinin zor süreçlerde bu kişilerin arkasında durup durmayacağı etken olacak.
Ali Koç’un genel düşüncesi doğruydu ama bence attığı adımlar ve getirdiği kişilerin arkasında durmaması problemdi.
Mesela Torrent gibi bir adamı getiriyorsan bu forumun çoğu dahil taraftarı dinlemeyip en azından gelecek sezonun sonunu beklemelisin. Kendi aldırdığı oyuncularla bir yaz kampı geçirsin, takımı düzgün çalıştırsın, her şeyi istediği gibi yapsın eleştirelim.
Bu forumda adamı ilk maçına çıkmadan asıp kesenler var. Stajyer diyenler var. Sanki Avrupa’nın büyük teknik direktörlerini getirecek çapımız var da, getirmiyormuşuz gibi… Bazıları da Okan Buruk diyor… Yakışır. Bu kulüp ve taraftar onu hak ediyor.
Taraftarın kibirli yaklaşımı şuna benziyor: Asgari ücret alıyorsun, gözün sıfır BMW’de. Artık öyle bir dünya yok. Gelirlerine son 5-10 yıl süresince neler olmuş önce bir bakıp, sonra yorum yapmalısın.
Burak Elmas’a seçildiği dönemde yaptığı sunum ve FT ile devam etmesi nedeniyle sıcak bakmayan biriyim. Ancak düşünce olarak yaz transferleri, menajerlerle ilgili konuşmaları, Torrent tarzı bir hoca ve ekibi, ayrıca yurt dışı tecrübesi olan Scout/sportif direktör getirmesi hepsi bence 10 üzerinden 10’luk hamleler.
Ama bunları yapması işin sadece yüzde 25’i. Ben dahil bu forumdaki çoğumuzun vizyonu var, Önemli olan işler iyi gitmezken o stres altında ezilecek ve ani/yanlış kararlar verecek misin, yani Ali Koç gibi lafta mı kalacaksın yoksa kararlarının önünde bazı güçlere karşı siper mi olacaksın?
Yanlış hatırlamıyorsam, Faruk Süren Fatih Hoca’nın ilk senesinde Fener’den ciddi fark yediğimizde herkes hocanın kellesini isterken arkasında durmasaydı, FT efsanesi olmazdı, 4 yıl üst üste şampiyonluklar ve UEFA kupası gelmezdi. FS’i bir çok konuda eleştirsem de çok kritik bir noktada FT’in arkasında dimdik durarak o yılların başarısının ve FT efsanesinin temellerini atmıştı.
Şimdi ekonomik olarak anormal kötü olduğumuz bu günlerde Burak Elmas’ın elinde kulübe kendi mantalitesini oturtmak için ciddi bir fırsat var. Baskı ve stres altında eğilecek mi, dimdik duracak mı göreceğiz. Umarım sen yanılırsın ve Ali Koç’un replikası olmaz.
Ben rezil skorlara rağmen, mantalite açısından gidişattan memnunum. Bakalım ne olacak hep beraber göreceğiz.