Galatasaray Taraftarları Nankördür

Bende Kenan forumda bahsederken ilk kez orayı duydum ama sonra bir baktım bu damın İstanbul'la alakası yok gibi.

Ne ara gelip gidiyor muamma.

ben seninle forumdan ilk dialoga girdiğimde merkez cami önüne davet etmiştin dövmek için

nasıl çay içelim diyeyim be adam

Nankor degildir ama simariktir net. Bir sampiyonluk kactimi yonetiminden, teknik direktorune, futbolcusuna kadar yerden yere vurulur.

Mesela Fatih Terim her sene sampiyon yapsa da yaranamaz, ondan bir sonraki senede ya sampiyonluk ya da cok iyi oyun gerekir. Son 20 seneye bakildiginda genel anlamda ligde ve avrupada basarili olmus Fatih Terim ve Lucescu disinda hocamiz yok. Ama olsun yine de Fatih Terim gitsin cunku o gittiginde bu kotu futbol duzelecek gibi aptalca bir mentaliteye sahip olan pek cok taraftar var ne yazikki.

Bilmem sonra bir ara yurtdışındayım dedin, sonra bir ara Samsun tarafından çıktın, en iyi gurbetçi konusunda adaydın falan (şaka bir yana anlattıydın sonra) ama dediğim gibi çok uğramıyorsun sanırım buralara.
Ha sen onu diyorsun. Benim olay şöyle, çalıştığım şirketin merkezi Almanya ama adamlar İstanbul'a yatırımları genişlettikce IT alt yapısı kurma zorunluluğu oluştu. Bu yüzden ben senenin bir kısmı İstanbul'da bir kısmı da Almanya'da oluyorum. Ne zaman ve ne kadar olacağı değişiyor, çünkü bir başka Türk arkadaş ile değişimli uyguluyoruz bunu.

Bahsettiğin diğer olay da Samsun değil Sinop. Kızımın solunum yolları ile ilgili sıkıntısı olduğu için doktoru deniz olan bir yeri tavsiye etti. Almanya'da da bu hususta durum malum. Ben de içeride bayağı fazla mesaim birikti, yıllık iznim de duruyordu, acil durumlarda olduğum yerden destek sözü ile birlikte üç ay, hatta bir ay da ücretsiz izin alarak dört aya çıkardım bu izni.

İstanbul'da ikamet ettiğim yer ise sabit, Sultangazi. Demir'in bahsettiği de tam hatırlamıyor galiba Merkez Camii dememiştim o zaman Camii Durağı demiştim. Sultangazi'de ikamet edenler bilir çok bilindik bir yer.

Sen yine Almanya açısından şanslısın, benim daha önce çalıştığım şirkette de benzer durumda olan IT'ci arkadaş IT yapısı kurmak için Irak'a gidiyordu senin duruma çok benzer.

Evet bak Sinop demiştin tam aklımda kalmamasına rağmen yaklaşmışım, ayrıca kızının durumu için geçmiş olsun, umarım en kısa sürede iyi olur.

Evet Sultangazi demiştin, o tarafa hiç yolum düşmese de isim olarak duyduğum bir yer ve dediğin gibi yine hatırladım Camii Durağı demiştin, hatta sanırım benzinlik falan da demiştin yanlış hatırlamıyorsam. dediğin gibi bilindik bir yer olduğu için söylediğinde de kulağıma yabancı gelmediydi.

Asıl senin daha çok Almanya'da olduğun algısı geçen bisiklet ulaşımını sorunca sizin ora diye bende o şekilde seni daha çok oralı sanmışım, şimdi tam oturdu.

O zaman sende baya buralısın. (y)

Ha sen onu diyorsun. Benim olay şöyle, çalıştığım şirketin merkezi Almanya ama adamlar İstanbul'a yatırımları genişlettikce IT alt yapısı kurma zorunluluğu oluştu. Bu yüzden ben senenin bir kısmı İstanbul'da bir kısmı da Almanya'da oluyorum. Ne zaman ve ne kadar olacağı değişiyor, çünkü bir başka Türk arkadaş ile değişimli uyguluyoruz bunu.

Bahsettiğin diğer olay da Samsun değil Sinop. Kızımın solunum yolları ile ilgili sıkıntısı olduğu için doktoru deniz olan bir yeri tavsiye etti. Almanya'da da bu hususta durum malum. Ben de içeride bayağı fazla mesaim birikti, yıllık iznim de duruyordu, acil durumlarda olduğum yerden destek sözü ile birlikte üç ay, hatta bir ay da ücretsiz izin alarak dört aya çıkardım bu izni.

İstanbul'da ikamet ettiğim yer ise sabit, Sultangazi. Demir'in bahsettiği de tam hatırlamıyor galiba Merkez Camii dememiştim o zaman Camii Durağı demiştim. Sultangazi'de ikamet edenler bilir çok bilindik bir yer.

Sen yine Almanya açısından şanslısın, benim daha önce çalıştığım şirkette de benzer durumda olan IT'ci arkadaş IT yapısı kurmak için Irak'a gidiyordu senin duruma çok benzer.

Evet bak Sinop demiştin tam aklımda kalmamasına rağmen yaklaşmışım, ayrıca kızının durumu için geçmiş olsun, umarım en kısa sürede iyi olur.

Evet Sultangazi demiştin, o tarafa hiç yolum düşmese de isim olarak duyduğum bir yer ve dediğin gibi yine hatırladım Camii Durağı demiştin, hatta sanırım benzinlik falan da demiştin yanlış hatırlamıyorsam. dediğin gibi bilindik bir yer olduğu için söylediğinde de kulağıma yabancı gelmediydi.

Asıl senin daha çok Almanya'da olduğun algısı geçen bisiklet ulaşımını sorunca sizin ora diye bende o şekilde seni daha çok oralı sanmışım, şimdi tam oturdu.

O zaman sende baya buralısın. (y)
Sağol. Kızın durumu uzun süreli bir durum ne yazık ki. Temel rahatsızlığı sebebi ile solunum yolları sıkıntılı sıkışık olduğu için. Büyüdükçe genişleyecek ve öyle düzelecek diyorlar. Allah canını sağ etsin yeter.

Bisiklet sorusunu şu yüzden sordum, ben Türkiye'de araba kullanmaya başladığım zaman Alman usulü kullanmaya çalıştığım için zorluk çektim. Ben araba ile zorluk çekiyor isem sen bisiklet ile zorluk çekmiyor musun diye merak etmiştim. Kendim Türkiye'de hiç bisiklet kullanmadığım için bilmiyorum bisiklet yollarının durumunu falan.

Yoksa İstanbul konusunda pek yabancı değilim. Sultangazi'de akraba çok, ayrıca bizim köylüleri geçtim acayip çok Sinoplu var. Bunun dışında yine Beykoz-Paşabahce, Beylerbeyi, Bakırköy, buralarda da çok sık bulunurum.

Başarılı olmayı istemek nankörlük diye adlandırılmaya başladı.. Loserlık ne zamandan beri vefakarlık oldu? Kişilere bağımlı olacağınıza, takımınıza bağımlı olun arkadaşlar.

Geçmiş olsun kardeşim, uzun süreli de olsa en azından şifası varmış bu iyi tarafı.

Zorluk tabi ki çekiyorum, bilirsin her şeyin avantajı da dezavantajı da ama kısaca şunu diyim mesela bak bugün Mahir Eminönü kalabalığını paylaşmış, bir cuma akşamını düşün Eminönü'den Unkapanı'na trafik gıdım gıdım gitmiyor, o trafik de bir de otobüslerde vatandaş üst üste, aynı şekilde Unkapanı, Aksaray, Haseki... ne araba gidebiliyor, ne otobüs, metro biliyorsun her güzergah da yok, banliyö treni kalktı, Marmaray Banliyö hattı hala bitmedi.

Çok az bisiklet yolu var ama geneli tıraş, hem bakımsız, hem gece zifiri karanlık, gündüz yayalar yürümeye kalkıyor çıldırırsın, hiç olmasın daha iyi, ben trafik de kullanmaktan daha çok memnunum.

Mesela bazen güzel anlarda oluyor, bir kere Unkapanı'da Ergin Ataman hocanın yol vermesi, Bakırköy'e giderken duran trafik de arabaların arasından gidereken, beni telefonla çeken şöför ile selamlaşmam, geçen aylarda BJK bir akşam BJK stadının önünde ışıkta dururken yanıma gelen araçtaki şöför ile kısa muhabbet, mevzular bitmez.

Beykoz - Üsküdar, Beiktaş - Sarıyer, Eminönü - Bakırköy, Kadçoöy - Kartal sahil de güzel havalarda ulaşım dışı güzel yerler dediğin şekilde.

Sağol. Kızın durumu uzun süreli bir durum ne yazık ki. Temel rahatsızlığı sebebi ile solunum yolları sıkıntılı sıkışık olduğu için. Büyüdükçe genişleyecek ve öyle düzelecek diyorlar. Allah canını sağ etsin yeter.

Bisiklet sorusunu şu yüzden sordum, ben Türkiye'de araba kullanmaya başladığım zaman Alman usulü kullanmaya çalıştığım için zorluk çektim. Ben araba ile zorluk çekiyor isem sen bisiklet ile zorluk çekmiyor musun diye merak etmiştim. Kendim Türkiye'de hiç bisiklet kullanmadığım için bilmiyorum bisiklet yollarının durumunu falan.

Yoksa İstanbul konusunda pek yabancı değilim. Sultangazi'de akraba çok, ayrıca bizim köylüleri geçtim acayip çok Sinoplu var. Bunun dışında yine Beykoz-Paşabahce, Beylerbeyi, Bakırköy, buralarda da çok sık bulunurum.

Nankor degildir ama simariktir net. Bir sampiyonluk kactimi yonetiminden, teknik direktorune, futbolcusuna kadar yerden yere vurulur.

Mesela Fatih Terim her sene sampiyon yapsa da yaranamaz, ondan bir sonraki senede ya sampiyonluk ya da cok iyi oyun gerekir. Son 20 seneye bakildiginda genel anlamda ligde ve avrupada basarili olmus Fatih Terim ve Lucescu disinda hocamiz yok. Ama olsun yine de Fatih Terim gitsin cunku o gittiginde bu kotu futbol duzelecek gibi aptalca bir mentaliteye sahip olan pek cok taraftar var ne yazikki.

Bunu ben de savunuyorum ama terime indirgemeden genel olarak dusunuyorum

Soyle ki , oyuncusundan teknik ekiplerine ve ozellikle yonetimlerine dek bu kadar sert elestirilen bir yapi , nasil oluyor da son 10-20-30 senelerin her birinde en cok sampiyon olan , avrupada en basarili , en fazla kupa alan takim ayni zamanda ?

Biz o 70 lerin ortasindan 87 lere dek 14 senelik buhrani yasamamis nesiliz . O donemlerdeki yonetimler ise hep efsane bilinir , selahattin beyazitlar , ali uraslar , ali tanriyarlar filan . Donemin futbolculari , terimler , gokmenler

Ben futbolla mesaim oldugu 1992 senesinde baktigimda sampiyonluklar fb-12 , Gs-8 gibi birseydi , simdi ise 21-19 ve 22 olur mu diyoruz bu yil icin , bjk ve ts ye kac fark attigimiz da ortada

Avrupada ise ben dusunulenin aksine , 2 kupasi olan tek takim da olsak , bu 30 senede daha cok sey elde edilmis olmasini beklerdim , varsa orada bir basarisizlik vardir uzun donemli

Kisaca sorum su , ayni turk toplumundan kok salan 3 camia arasinda , ozellikle de son 30 seneki ivmesiyle basa firlamis bir camiayiz , rakamlar bunu kanitliyor , belki kendi liginde bu durumun daha iyisinde olan munih ve calkantilarina ragmen juventustur , biraz da 5 sene evvel sorulsa united denebilir

Benzer insanlarin taraftari oldugu , benzer gelir gruplarinin karmasindan olusan 3 takim arasinda bence Gs seyircisinin basarisizliktan bahsetmesi bence de simarikliktir

Ne olacakti yani 12-8 den 21-19 a gelmek demek 30 senede 6 sampiyonluk fark demektir , esit sartlarda oldugun bir rakibe karsi bu net bir ustunluktur

Bir de , eger bu kazanimlari yonetimleri , teknik ekipleri , oyunculari gomerek aciklamaya calisirsak , rakiplerin soylemlerine destek verir gibi olur ekmeklerine yag sureriz

Derler ki "siz kendiniz tum birimlerinizi kotuluyorsunuz , demek ki baska turlu aldiniz bu kadar sampiyonluklari" adama . O yuzden , en uc yorum olarak "daha iyisi olabilirdi..." denebilir kanimca , otesi biraz simarikliga giriyor

Bu tür konular bence taraftarın sayısı çok büyük ve aynı zamanda yapısıda büyük olan her takım için geçerli.

Totalde kaç taraftar ilgili gösteriyor kulübe ve destek veyahut tepkisini koyuyor Galatasaray gibi bir kulüpte?

Hadi diyelim 2-4 milyon insan aktif şekilde bu tür eylemi yapma durumunu göstere bilecek ilgisi mevcut.

Okadar farklı farklı düşünceler doğar ki bu sayının arasında. Destek çıkan da olur tepkisini koyanda. Tepkisini koyanlar bu tür platformlarda göze çarpan olduğu için böyle başlıklar açılır pat diye...

Türkiye standartına göre ayrıca Galatasaray taraftarının şımarık olması doğal bir durum bence. Öyle 14 senelik şampiyon olamadık yılları geçeceksiniz.

Galatasaray o zamandan bu güne kadar çok çok değiştiği gibi olduğu sektörde dönen paraların seviyesi baya baya yükseldi. kıyas edilemez bir durum açıkçası.

Kiyas etmiyorum . Son 30 seneki portreden de memnun olmayan bir grup var ise , daha ne olmasi bekleniyor ?

O zaman diger takimlari tutanlar demek ki intihar filan etmeliler

Geri
Üst Alt