Tier 1 Galatasaray, Ugochukwu Transferini Bitiriyor

Istermisiniz ?

• Kullanılan toplam oy
    99
  • Anket kapatılmış .
Erken gelmesi iyi oldu, ortasahada sayısal olarakta yeterli değiliz en azından rekabet artar bu iyi bir gelişme.

SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

KAP'a Doğru: Yeni Dinamomuz Lesley Ugochukwu! (Detaylı Oyuncu Analizi)
1000237179.webp

📋 Oyuncu Profili ve Tarzı
Ugochukwu, 1.90 m boyunda, tam anlamıyla modern bir fiziki güç ve defansif duvar. Klasik bir 6 numara (çapa) olmakla birlikte, ihtiyaç halinde merkez orta saha (8 numara) ve hatta üçlü stoperin sağında/solunda da görev yapabiliyor. Geçen sezonu Burnley'de kiralık geçirdi ve Premier Lig sertliğini tamamen damarlarına kadar hissetti. Yaşına rağmen (22) ciddi bir Rennes ve Chelsea/Burnley tecrübesi var.

💪 Öne Çıkan Güçlü Yönleri (Artıları)
Fiziksel Dominasyon:
Çatışmalardan kaçmayan, ikili mücadelelerde tank gibi ayakta kalan bir yapısı var. Rakip oyuncuların ondan top kapması ya da onu yıkması çok zor.

Top Kapma ve Pas Arası (Interception): Oyunu okuma becerisi çok yüksek. Uzun bacaklarının avantajını kullanarak rakip atakları daha başlamadan merkezde kesiyor, adeta bir süpürge görevi görüyor.

Baskı Altında Sakinlik: Topla arası hiç fena değil. Rakip baskı yaparken paniklemiyor, dikine (hattı kıran) paslarla ya da adrese teslim uzun toplarla takımı hızla atağa kaldırabiliyor.
Yüksek İş Ahlakı: Sahada basmadık yer bırakmayan, savunma disiplininden kopmayan, Okan Buruk’un tam aradığı "çalışkan asker" profilinde.

⚠️ Geliştirmesi Gereken Yönleri (Eksileri
)

Hava Topları: 1.90'lık boyuna rağmen, defansif ve ofansif hava toplarında bazen zamanlama hatası yapabiliyor. Boyunun avantajını hava mücadelelerinde henüz %100 elit seviyede kullanamıyor.

Skor Katkısı: Ceza sahası çevresine sızmayı seviyor (Burnley'de geçen sezon 3 gol 2 asisti vardı) ancak bir 8 numara gibi tabelayı sürekli değiştirecek bir uzaktan şut veya skor tehdidi yok. Ana odağı her zaman savunma.

🤔 Galatasaray'a Nasıl Etki Eder? (Taktiksel Yorum)
Okan Buruk'un oyun sisteminde merkez orta sahanın dinamizmi her şeydir. Ugochukwu transferi bence tam bir nokta atışı:

Torreira'nın Kusursuz Ortağı: Lucas Torreira çok agresif, ısıran bir oyuncu ama fiziksel olarak (özellikle boy dezavantajı nedeniyle) bazen merkezde yalnız kalabiliyordu. Ugochukwu'nun fiziksel heybeti ve boyu, Torreira'nın minyon ama dinamik yapısıyla muazzam bir tezat ve uyum oluşturacaktır. Merkezimiz tam anlamıyla bir "geçilmez armada" olur.
Süper Lig Sertliğine Tam Uyum: Bizim ligimiz kaos ve fiziksel temas ligi. Premier Lig görmüş, bu kadar güçlü bir gencin Süper Lig'de orta saha fizikselliğini domine etmesi çok olası.
Gelecek Yatırımı: Yaşlı ve kariyerinin sonuna gelmiş yıldızlar yerine, 22 yaşında aç, potansiyelli ve elit seviyeyi görmüş bir oyuncu alıyoruz. Kulübün gelecekteki satış stratejisi için de harika bir hamle.

Oyuncuyu tanımadığım için bireysel bir fikre sahip değilim amma ve lakin Uğur Karakullukçu ve Serdar Kelleci'nin analiz videolarını seyrettim de umarım yanılıyorlardır. Bunları izleyince bizim yönetimin de yapacakları transferin de mezardaki ecdadının kemiklerine kadar sövesim geldi.

Oyuncuyu tanımadığım için bireysel bir fikre sahip değilim amma ve lakin Uğur Karakullukçu ve Serdar Kelleci'nin analiz videolarını seyrettim de umarım yanılıyorlardır. Bunları izleyince bizim yönetimin de yapacakları transferin de mezardaki ecdadının kemiklerine kadar sövesim geldi.
yıllık Reyting'e baktım, küme düşen bir EPL takımında bu yıl ortalama 6,7 reyting yapmış kötü diyemem hatta takımın durumu ve lig sertliğini düşünürsek fena da bir reyting değil yani ama diğer istatistikleride çok iyi değil ama analiz yapan Serdar ve Uğur 1 maçını bile izlememişlerdir eminim , belki işte Arsenal - City - Chelsea gibi rakiplere oynadığı maçına denk gelmiştir. Bende şüpheli yaklaşıyorum çünkü genel istatistikleri pek iç açıcı değildi. Bir de bu adam 6 no olarak gözüküyor, ama 8-10 da oynatılmış biraz çorba :asd:

2 futbolcudan anlamayan adam kötülediyse iyi çıkma ihtimali bir hayli yüksek demek ki. Hatta efsanemiz bile olabilir

Neden boyle salaklari takip ediyosun dayı

bu ergen yangın tayfa yanlış transfer diye ağlıyor. Demekki iyi olacak, inşallah gelir.

Gördüğüm kadarıyla sosyal medyada bu oyuncuyu Chukwuemeka ile karıştıran çok kişi var.

adamda hız yok. çabukluk yok. Hava topu yok. sert ya da kesici değil. ayağı temiz değil. dribbling yok. oyun kurucu desen değil, 8 desen değil, 6 desen değil.

Başakşehir transferi. O seviyede topcu
Nasıl hız yok hocam, videolarda yürüyerek geçiyor zaten. Dribling nasıl yok?
IMG_1657.webp

Şu anda rotasyona dahil olacak gibi duruyor

Nhaga 2

1 tane iyi konusan yok adam hakkında. güvenip ilk 11e monte edilecek adam olacagını sanmıyorum umarım baska bi orta saha da alınır.

Geri
Üst Alt