Galatasaray Yıllık Konsolide Finansal Sonuçları Açıkladı | 434 Milyon TL Zarar

Arap kulüplerinin yıllık bonservis harcaması bizim toplam borç kadar nerede lan adalet

Yıllardır "feda" sezonları geçirip bu kadar borç yapabilmek büyük başarı. Falcao, Feghouli, Babel, Diagne, Luyindama vs vs...

seyircisiz maçlar etkiliyor ama herkes için geçerli

bonservis harcaması da yapmamışken nasıl bu kadar içeri girdik ilginç

Avrupa’da CL de yokken Falcao 5 m, Feghouli 3.85 m, Belhanda 3.35 m Euro , Muslera 3.35 m Euro, Diagne 2.5 m Euro, Babel 2.5 m Euro verirsen bunların vergilerini de işin içine katarsak hele ki güncel kurlardan hesaplarsak zaten büyük çıkmaza girmemiz kaçınılmazdı beni bu zarar şoke etmedi geçen sene bir çok kez küçülmeye daha doğrusu maaş bütçesini aşağıya çekmeliydik önceki yönetim yarın çıkıp kendilerini aklamaya çalışacaklar gülünç olan konu kimse gene bir şey diyemeyecek.

Falcao
Babel
Feghouli
Muslera
Diagne

Galiba Belhanda'yı da katabiliyoruz.

İşin gerçek yüzü bu kulüpler satılıp özelleşmeden bu düzlükten imkanı yok çıkamayacaklar. Ne yetiştirip satma var, ne doğru düzgün finansal bir yönetim/sistem var. Ayrıca pazarlama rezalet ötesi. Başka yabancı bir kulüp yöneticisi gelip kulüp yapısını ve popülariteye ( ülke bazında ) karşılık bir pazarlama araştırması yapsa, bir tarafıyla güler. Harcanan paralara karşılık işin saha ve izlenilebilirlik boyutu iyiden iyiye rezilleri oynuyor. Gözümde ilk özelleşen pozitif devamlılık adına büyük adım atmış olur.

Bu kadar borc varken, taksitli olsa bile cok bonservis harcamak dogru karar mi? Sampiyon olsak bile, SL garantisi yok. 5 senelik ranking'de öyle geriledikki, elemelerde seri basi bile olmazsak sasirmam.

Borcun büyümemesi için toplam kazancımızın % 70 inden fazlasını artık harcamamalıyız, gelir yaratmadan hamle yapmamalıyız yoksa borç artmaya devam edecek.

Hatta bankalar anlaşmasından dolayı bu %70 bile olamayacak %50 seviyesine çekmemiz lazım ödeme aralığına göre

Ffp yeterince iyi çalışmıyor, normalde bize falcaoyu aldırmaması lazım o sistem düzgün çalışsa.

Falcao Babelle falan düzelmez bu borçlar, tek çare sahiplik. Başka türlü imkansız.

Bu sene daha da cok mali zarar icinde olacagiz yeni yapilan transferler ve yine satilamayan veteran oyuncular. Ustune, stad bakim maliye eklendi. Bu sene gercektende sampiyon olup seneyede CL'ye kapak atmamiz lazim bir sekilde. Bunlarin disinda yuksek karli oyuncu satisi disinda baska bir cozum bulunmuyor maalesef. Tabi stad gelirleri bu sene gorece eklenecek ancak onceki senelerdeki kadar olmayacagini dusunuyorum.

Yeni yönetim sadece sportif anlamda degil finansal anlamda da basari sözü verdi bu yüzden simdilik pek umursamiyorum Bunu cünkü yönetim’e güveniyorum

Bir sekilde kulubu finansal olarak yönetilir bir duruma getireceklerdir

Bu sene daha da cok mali zarar icinde olacagiz yeni yapilan transferler ve yine satilamayan veteran oyuncular. Ustune, stad bakim maliye eklendi. Bu sene gercektende sampiyon olup seneyede CL'ye kapak atmamiz lazim bir sekilde. Bunlarin disinda yuksek karli oyuncu satisi disinda baska bir cozum bulunmuyor maalesef. Tabi stad gelirleri bu sene gorece eklenecek ancak onceki senelerdeki kadar olmayacagini dusunuyorum.
Bu sene stad isim sponsorluğu bitiyor diye biliyorum.
Oradan yüklü bir girdi sağlarız.
Seneye de Babel Falcao ve Fegh'den kurtuluruz.
Bir iki satışla düzeltiriz durumu.

Gscimbom mobil

bilançoyu inceleyip açıklamalarda bulunacagım. o zamana kadar yapılan yorumları dikkate almayınız.

Bu sene stad isim sponsorluğu bitiyor diye biliyorum.
Oradan yüklü bir girdi sağlarız.
Seneye de Babel Falcao ve Fegh'den kurtuluruz.
Bir iki satışla düzeltiriz durumu.

Gscimbom mobil

Sadece dengeleriz gibi... Farkindayim bu gelirlerin ancak bu bizi guclendirmeyecek, antibiyotik gibi, gecici cozum/bagisiklik. Ama dogru, rakamsal olarak biraz nefes almis olacagiz.

rakamlara hızlıca göz attım. fb'den yaklaşık 200 milyon fazla zarar yazmışız.

futbolcu satışında 100 milyon eksiğiz, mağazacılıkta 50 milyon eksiğiz, futbolcu/teknik ekip maaşlarında 50 milyon fazlayız. 200 milyonluk fark bu kalemlerden geliyor.

bu fark ileriki senelerde kapanacaktır çünkü fb'nin önümüzdeki 4 yılda 960 milyon TL'lik kontratı var. bizim ise sadece 320 milyon (bu transfer döneminde gelen kontratlar hariç).

bilançoda futbolcu kadromuzun değeri 87 milyon TL görünüyor. bu kadar düşük görünmesinin sebebi de bu sezon sözleşmesi biten çok futbolcu olduğundan itfa paylarının yüksek olması. kadronun gerçek değeri ile 87 milyon TL arasındaki farkı da toplam alacak rakamına eklemek çok mantıksız olmaz.

borç alacak farkına fazla takılmayın bence. negatif sermayeli futbol kulupleri icin anlamlı bir veri oldugunu düşünmüyorum. sadece geçmişte ne kadar zarar ettiğinizi gösterir, gelecek için bir fikir vermez.

Geri
Üst Alt