Benim merak ettiğim konu burada herhangi bir proje yönetim firması var mı?
Biz hep dışarısını gördük görsellerde. İç tasarım ve onay süreci yapıldı mı? Bu tasarımlar yapıldı ise basına sızdırılırdı diye düşünüyorum. Büyük ihtimal ile iç tasarımlar yapılmadı. Ruhsat projesine göre ilerliyorlar. O zaman dümdüz bir bina bekleyin. Her şeyi geçtim malzeme seçimlerini kim yapacak? Kim onay verecek? Bir sürü malzeme kullanılacak orada. Renk, uyum, doku hepsi seçimde önemli etkenler.
Hadi Erden Timur olsaydı bunlar çözülürdü. En kötü Nef'in proje ofisinden 2-3 mimara iç tasarımlarını yaptırırdı. Malzeme seçimlerinin yapılmasını organize ederdi. Şimdi o da yok. Aslında buradan bile bu adamın asıl yönetimde olması gerektiğini görüyoruz. Kemerburgaz, Florya, Mecidiyeköy içi boş olan daireler hepsi inşaat işi. Tam bu adamın organize edeceği işler. Dursun en büyük yanlışı burada yaptı zaten. Küstürüp göndererek.
Bu arada sanki 3+1 daire yapıyoruz. Modern bir spor kompleksi orası. Basın odasından tutun, yemekhanesine, ortak mekanlarına, otomasyon sisteminden tüm mekanik ve elektrik tesisatlarına kadar ayrıntılı düşünülmeli. İç tasarımlar da bizim evimiz olacağı hissedilmeli. Bunlar duvara 3-5 poster yapıştırıp geçecek gibi hissediyorum. Bu asla olmamalı.
Bir de binanın kaba inşaatı çabuk biter. Yukarıda yazdığım süreçler ile ince inşaat hele ki böyle bir spor kompleksi ise daha uzun sürer.
Tüm bunlara rağmen %95 bitti diyene ya Allah akıl fikir versin diyorum. Ya da taraftar salak zaten biz ne dersek inanırlar diye konuştuğunu düşünüyorum.