Galatasaray'da Mali ve Transfer Krizi!

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu 📺
Yönetici
Administrator
1648540369225.png

Galatasaray'da Burak Elmas yönetimi idari yönden edilmedi ve 30 Nisan'da seçime gidilecek. Sportif ve mali anlamda başarısız bir süreç geçiren yönetime tepkiler devam ediyor. Galatasaray'da birçok proje ve transfer görüşmeleri de şu an için donduruldu. Yeni yönetimi ağır bir mali yük bekliyor. Ayrıca Kerem Aktürkoğlu için de karar verildi...

Burak Elmas başkanlığındaki yönetim, idari yönden ibra edilmedi. Kulüp tüzüğüne uyacaklarını açıklayan Elmas, olağanüstü seçim kararı aldı. 30 Nisan'da seçilecek yeni başkanı, mali olarak ağır bir yük bekliyor.

Burak Elmas'ın yerine başkan olacak isim, ekibiyle birlikte sorunlara ilaç olmak için 1 milyar TL para bulmak zorunda...

İşte yönetimi bekleyenler:
  1. Mevcut durumda futbol takımının maaşları 1-2 ay geriden geliyor. Birikmiş futbolcu-teknik heyet alacakları sezon sonunda ödenecek.
  2. Sezon başında transfere harcanan 25 milyon Euro'nun 2022 yazına ötelenen ikinci bonservis taksidi ödemeleri yazın yapılacak.
  3. Geçmiş yönetimlerden kalan borçlar üstlenilecek. Bankalar Birliği anlaşması kapsamında ilk faiz ödemesi (200-300 milyon TL) gerçekleşecek.
  4. Kemerburgaz projesinin hayata geçirilmesi için finansman bulunacak. Dibe vuran futbol takımını ayağa kaldırmak için nokta atışı transferler yapılacak ve yeni oyuncular alınacak...
  5. Yayın ihalesinde yaşanan belirsizlik ve takımın Avrupa kupalarına katılamayacak olması, toplam 1 milyar TL'yi bulacak ödemeler için yeni yönetimi gelir kazandırma konusunda fazlasıyla zorlayacak.

Mali Kongre'den çıkan ibrasızlık kararı, futbol takımının yeni sezon planlamasını da olumsuz etkiledi. Transferi düşünülen oyuncularla yapılan görüşmeler donduruldu. Kerem başta olmak üzere teklif gelecek futboluların satışı konusundaki karar da rafa kaldırıldı.

Bir yıl daha sözleşmesi olmasına rağmen kalması çok zor gözüken Torrent'in eli kolu bağlandı. Yeni sezon hazırlıklarına ne zaman ve nerede başlanacağı belirsizliğini koruyor.

Sabah

Zaten bu yönetim mali sikintilarin altinda ezilecekti gitmeselerdi, cünkü ne adam akli bir proje ne para kaynagi yaratabilecek cinzdendi. Onun icin yeni yönetim cok güclü is adamlara dolu olmasi gerek, hemi elini tasin altina koyacak hemi de adam gibi proje yaratip darboz dan bir nebze de olsa külübü rahatlatacak insanlar gerekiyor bize, yiyici degil galatasaray ayaga kaldiracak bir yönetim lazim bize.

Kendimi bildim bileli zamanında ödeme yapıldığını duymadım bu mu kriz ?

Ne olursa olsun bizim klüpteki zenginler fenerin yaptığı gibi bir kolaylık sağlamaz kulübe. Hepsi varyemez

Torrent ve ekibi ve sportif direktör ile devam ederler belki. Takımın son 8 maçı hala önemli. Teknik ekibin ve takımın motivasyonunu düşürmemek lazım.

Dursun gelecek maalesef, yazıyorum buraya. Bu rahatlamayı sağlatabilecek tek ismin dursun olduğunu düşünenlerin sayısı hayli fazla. Aday olmaya ikna olursa Hamamcıoğlu ile çekişir ve kazanır muhtemelen.

Her yıl 1 milyardan 10 yıldır toplam 10 milyar ödeme yaptık o halde.

Para bizde bol

kimse aday olmsain diye cirpiniyorlar ama Galatasaray sahipsiz degildir bosuna korkmasinlar gene iclerinden gececegiz

Yine götten bir haber.

Seneye Avrupaya giden konferans ligi olmadıkça zaten gruptan bile çıkamaz o da olası geliri ciddi azaltır.

Asıl mevzu Avrupa'da maç kazanan dönüp ligde kaybediyor orada bile trade-off var.

Seneye oyuncu satmayan her kulüp ciddi sıkıntılar yaşayacak kısacası. Avrupa'dan 10 m euro gelir sağlayan fark yaratır.

Yine götten bir haber.

Seneye Avrupaya giden konferans ligi olmadıkça zaten gruptan bile çıkamaz o da olası geliri ciddi azaltır.

Asıl mevzu Avrupa'da maç kazanan dönüp ligde kaybediyor orada bile trade-off var.

Seneye oyuncu satmayan her kulüp ciddi sıkıntılar yaşayacak kısacası. Avrupa'dan 10 m euro gelir sağlayan fark yaratır.

Türkiyenin Bayerni olacagiz diye yorumladim

feghouli-babel-arda kazıklarının maaş yükünden dolayı transfer yapamıyorduk zaten. bir dünya bütçe açılacak seneye semih-pulgar-pena-h.dervisoglu da gidince bir dünya maaş bütçesi açılacak.

bu sene bonservissiz transfer seçenekleri de gayet bol. denayer'i getirip 3lü defans yapılsa. Birde önlibero-ortasaha alınsa yunusta kiralıktan gelecek. mükemmel kadro olur olur.

Son düzenleme:
Yine götten bir haber.

Kerem
Marcao
Nelssonu sattik diye yorumladim

Yine götten bir haber.

Sanırım BB anlaşması gelen bonservisin tamamını alıp yarısını bize gönderiyormuş. Satış şart ama sattığımız kadar bile alamayabiliriz. Maaş baremini düşük tutmak mecburiyet.

Sanırım BB anlaşması gelen bonservisin tamamını alıp yarısını bize gönderiyormuş. Satış şart ama sattığımız kadar bile alamayabiliriz. Maaş baremini düşük tutmak mecburiyet.
Niyeki? Borcumuzu verir kalanıyla istediğimizi yaparız

Niyeki? Borcumuzu verir kalanıyla istediğimizi yaparız
Space'te diyorlardı. Haberde bunu buldum üstelik. Doğru sanırım.

4- 2022-23 sezonundan itibaren sezon içinde elde edilmiş değişken gelirlerin (transfer gelirleri, UEFA gelirleri vb.) %50'si konsorsiyum kredisinin yapılandırmanın son yılında vadesi gelen borçların ödenmesinde kullanılacak. Nakit akışı ve ödeme protokolüne uygun gelir oluşmazsa değişken gelirlerin %75'i borç servisi (anapara, faiz) ödemesinde ve konsorsiyum kredisinin yapılandırmanın son yılında ödenmesi gereken borcun süpürülmesinde kullanılacaktır.

Parayı bankalar alacakmış, %50'sini bize vereceklermiş. Ödemeyi geçtikten sonra tamamını bize verebilirler sanırım.

Geri
Üst Alt