Galatasaray'ın Borcu Açıklandı!

adem cok hakli , polat son 5-6 baskan icinde en dogru isleri yapan adamdi , onu da onu yaliyor bunu yutuyor diye yedik

Futbolu yönetmeye kalkip Adnan Polat´da batirdi, mesele o degil. 100 Milyon dollar cekilen kredi var onun döneminde, onun borc hanesine yaziliyor. Bunun üzümünü ise Aysal döneminde yedik. ki o proje, paranin transferde kullanilmasi icin hayata gecirilmemisti. En azindan kulübe öyle yada böyle nefes aldirdi. Artik o yolda kapali, borsada deger olarak dibe vurduk zaten ilk sermaye artimindan sonra.

Ki zaten o dönem her köseden Baskan adayi fiskiriyordu, Aysal´dan sonra Baskan bulamadik nedense, ayni 2000´lerde gibi bir süre.

Son düzenleme:
Adnan Polat iğrenç bir adamdı. Dursun'un en azından kafası çalışmıyor, adam bu kadar yani. Kapasite belli. Tutup onu oraya getirende asıl kabahat. Ama Polat akıllı da bir adamdı. Itlikte, çakallıkta kullaniyordu aklını

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kulüp satılamaz ama şöyle bir şey olabilir. Yabancı denetleme ve yönetim altında yürütüle bilinir ama özelikle divanda ki dedelerimiz varken bu imkansız.

Divanda olanların çoğu kişi Galatasaray sk batıp kapansa hiç takmazslar. Lise ye bir şey olmasın da gerisi lay lay lom

adem yoneticilik firsatlar, riskler manzumesidir , mesela aysaldan once 200 milyon dolar borc 270 milyon tldir ,aysal zamani cikar 400 milyon tl olur , dursun zamanina 550 olur

buna mudahale sansin da yok cunku imzayi senden onceki yonetim atmis . bu yuzden tum gelen yonetimler kendinden oncekilere laf ettikleri nispette kendinden sonrakilerden de laf yer

ben burda 3 madde yazarim aysalci gibi , polattan da dursundan da az zarar gosteririm

ama aysal karsiti olarak oyle yazarim ki ,aysal ikisinin toplami kadar zarar vermis gosteririm ... ki bu iki detay arasinda rakamlarda 1 kurusluk yalan atmadan ... dedigin kredi ve sirket birlesimi , kur farki vs en belirgin olanlari , gelecege yonelik temlikler , kirdirilan gelirler

finansal araclarla o kadar farkli raporlamalar yaparsin ki aklin sasar

Polat'ı bile doğru başkan yaptınız ya başımıza ne desem bilemedim.

Bize acilen sicak para lazim soyle 100-150 milyon euro. Banka borclarin 75%lik kismi acilen kapatilmali boylece yillik odedegimiz 50 milyon dolar faiz ten kurtulmus oluruz, en azindan kisa vadede bu kulubu rahatlatir ve kalan 25%lik kismi da uzun vadeye yayip oderiz. Boylece yillik giderimiz epey azalmis olur ve artik dogru yonetilirsek daha da zarar etmeyiz kolay kolay.

Tabiki bu para nereden gelecek dersek elbette en cabuk cozum Riva yi degerlendirmek olacaktir.

adem yoneticilik firsatlar, riskler manzumesidir , mesela aysaldan once 200 milyon dolar borc 270 milyon tldir ,aysal zamani cikar 400 milyon tl olur , dursun zamanina 550 olur

buna mudahale sansin da yok cunku imzayi senden onceki yonetim atmis . bu yuzden tum gelen yonetimler kendinden oncekilere laf ettikleri nispette kendinden sonrakilerden de laf yer

ben burda 3 madde yazarim aysalci gibi , polattan da dursundan da az zarar gosteririm

ama aysal karsiti olarak oyle yazarim ki ,aysal ikisinin toplami kadar zarar vermis gosteririm ... ki bu iki detay arasinda rakamlarda 1 kurusluk yalan atmadan ... dedigin kredi ve sirket birlesimi , kur farki vs en belirgin olanlari , gelecege yonelik temlikler , kirdirilan gelirler

finansal araclarla o kadar farkli raporlamalar yaparsin ki aklin sasar

Bu mesele degil ki, bunlari bana anlatmana gerek yok...

Kendini kurtarmak adina, kulübün yarinindan yigen Baskan istemiyorum, bu bir. Futbolu yönetebilecegini zanneden Baskan istemiyorum bu da iki. Allah var ki Adnan Polat gittiginde, borc disinda, birseyler birakabildi. Ama harcanan fahis bonservis ücretleri ile, kovulan hocalar ile, mali dissiplini de asiri derecede Aysal´dan önce Polat bozmustur. Polat biraktiginda, Galatasaray´i cok iyi bir pozisyona sokabilme ihtimalini, kisisel hirslari ugruna tepti...

Polat'ı bile doğru başkan yaptınız ya başımıza ne desem bilemedim.

Sorma polat canaydın ikilisi bu klübün bu hale gelmesinde en büyük unsurdur.
Bir dede çıktı bugün 14 sene şampiyon olamadık güvenin Galatasaray'a YAŞASIN SARI KIRMIZI YAŞASIN GALATASARAY YAŞASIN TÜRKİYE dedi alkışlarla ayrıldı kürsüden.
Bizde burda yorum yapıyoruz bu kafaya haiz olan çuvalla adam var divan kurulunda.
dursun bu hızla giderse polat canaydın gözümde efsane başkan olacaklar yani ölümü gösterip sıtmaya razı etmek budur işte

polatin hic bir attigi zar tutmadi ,2008 ile 2011 arasi donemde 3 sene ,herseyi denedi ama hic birinde tutturamadi , skibbe denedi olmadi , rijkaard geldi 5 inci takimi 3 uncu yaptim dedi gitti , hagi geldi ayni terane ..

oyuncu kadrosu cok zayif kaldi, yine fenerin de devrede olmamasi sebebiyle 3 sene dayanabildi ama 2011 de artik ipi cekildi taraftar acisindan da

polatin arkasindaki destegin cekilme sebebi ne hukumet olayidir , ne de futbol .. bunlari toplasan 50% eder , ama bunlari hic de onemsemeyen bir inan kirac sayesinde gitti

gitme sebebi , tuzuk tadilinde ondan "liselilere verilen kolay uyelik ayricaliginin universiteye de verilmesi" konusuydu , cok tartisildi bu , kimisi "en azindan lise lise lafi" ortadan kalkacak dedi , kimisi de "lise gibi bir de universite ayricaligi cikiyor" dedi

polat bu acilimi kabul etmedi , dusuncesi baskaydi , ama bu onun sonu oldu

forumlarda okudugum "dedeler sonunda bir ise yaradilar ..." tarzi laflar vardi polat gonderilirken , sanildi ki taraftarin cok onemsedigi futbol basarisi ya da gurur onur meselelerinden gonderildi

asil sebep bindirilmis kitalardi bu tuzuk konusunda , ve tabii ki helvaci ile geri donulemez kopmasi filan

su camiaya herseyiyle dogrulari yapan bir adam ben izledim izleyeli gelmedi ,sanirim en duzgunu alp yalmandi

adnan polat'la ilgili yorumlara kahkaha attım:asd22: bu sezon bjkliyiz dedik diye tiner kullanmanıza gerek yoktu

Yeterli seviyede degil. Galatasaray´in mali yapisini dogru okumak lazim. Ünal Aysal döneminde sermaye artirimi olmasaydi, zarar 150-200 Milyon TL olurdu. O kaynak tükendi Aysal döneminde... O kaynak nasil, ve kimin döneminde yaratildi ? Adnan Polat´in borcunun cok yüklü görünmesinin bir nedeni de, 100 Milyon dollar kredi alip, sirketleri birlestirmesiydi. Bizi hem büyük zarardan, hemde borsada zirveye cikmamizi sagladi bu durum. Bu sermaye artirimin zemini böyle hazirlandi. Eger cikipta bu parayi ben kazandim diyorsa Ünal Aysal, 100 Milyon dollarlik krediyi, de onun borc hanesine yazalim bari.

Misal bu sene sermaye artirimi yapilsaydi, borclarin büyük bir kismi eriyebilirdi. Eger bu hafif kisintilar olmasaydi, borc baya bir artardi. Ünal Aysal geldiginde 0´dan stad, birlestirilmis sirketler ile kar getirecek sermaye artirimi cikis yolu birakilmisti. Ünal Aysal gelecek yönetimin eline maddi anlamda hic bir sey birakmadi.

Su an Galatasaray´in mali durumu, özet ile yukarida siraladigim gibi. Riva konusunda itiraz etmiyoruz zaten. Ödedigimiz faiz yüküne karsilik, 4-5 tane riva aliriz 20 sene icinde... Bu cikis yolu herzaman bulunuyor, ama kimse kullanmadi simdiye dek. Riva´nin borcu bitirmek icin satilmasi mantikli, ama böyle bos sekilde kullanilmasi yine de bir dram.
100 Minyon dolar kredi alındıysa 2.5 yıllık vip-locca-kombine gelirleri neden harcandı?10 yıllık stad isim hakkı neden harcandı?Şu harcanan paraların hesabını tutabiliiyor musun?Kombine-vip-loca-telekom paralarıyla o 100 milyon doları çok rahat karşılayabilirdin.Ünal Aysal 2011 yılında geldi ama 2013 yazına kadar stadın geliri olmadı.Sermaye arttırımı olmasaydı pazardan boncuk bile alamazdık.Madem 100 milyon dolar çektin,kombine-vip-loca-telekom paraları nerede?

Futbolcu ücretlerinin kısılmasına karşı değilim ama anlatmaya çalıştığım şey artık o aşamayı geçtik.Bu saatten sonra faydası olmaz,o tren kaçtı.Tek çözüm(mucizeler dışında) Rivanın satışı.

Beyler bir video paylastim , orada aysalin vaadleri var , 3 senelik gorev suresi boyunca hic birisini gerceklestirememis , ozellikle 2-3 sene sonunda min 40% borc azalimi vaadi

Lutfen herseyi sportif basari olarak gormeyin , dursun un BERBAT olmasi eskilerin MUTHIS oldugu manasina gelmiyor

Polat mı? Tanımasak bilmesek inanacağız. Şeytan görsün onun yüzünü.

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

Aysal da tum vaadlerini yerine getirmemistir ama onun tek bir sozu vardi o da: basari, basari basari idi. Bunu yerine getirdimi? Birakmadigi kupa yoktu.
En azindan sportif olarak sozunu tuttu diyebiliriz.

Dursun da sportif i gectim, hic bir sozunu tutamadi. 1 senedir bosuna o koltugu isgal ediyor.

Beyler bir video paylastim , orada aysalin vaadleri var , 3 senelik gorev suresi boyunca hic birisini gerceklestirememis , ozellikle 2-3 sene sonunda min 40% borc azalimi vaadi

Lutfen herseyi sportif basari olarak gormeyin , dursun un BERBAT olmasi eskilerin MUTHIS oldugu manasina gelmiyor

Tamam dursun çok doğru Adam. Aysal da borç yapıyor bu salak da. Son senesini çık Aysal ile stat full prestij tavanda , bu malla stad bomboş , Anadolu kıvamı prestij . Bunla 300 milyon borç yapacağına 100 milyon daha fazla borç yaparak aysalı tercih ederim. Hiç yoktan sportif başarı olur borç varken. Dursun senden tiksiniyorum .

- Ust kullanim hakki ? Yok

- Stadin ustu kapatilmasi ? Yok

- GSTV konusu ? Hala yok

- Kalamisa Acik Havuz ? Gerekliligini tartismiyorum , ama o da yok

- Adadaki hukuki sorunlarin cozumu ? Yok

- Saglam ekonomiye dayali bir mali temel ve yapi ? Yok

- Mecidiyekoy Arazisinin degerlendirilmesi ? Malum su otel projesi , onun donemi icin bu da Yok

- Rivada insaat ? Yok

- En onemlisi mevcut borclarin 3 uncu yil sonunda 40% azaltilmasi ? Yok

- Floryanin klube kazandirilmasi , plan ve imar calismalari ? Yok

- Sportif hedefler ? Bu Var . Hem futbolda , hem amatorde var

Bunlar benim degil , videoda kendisinin dile getirdikleri, dolayisiyla rahatlikla yaziyorum .. Daha burada akil almaz personel maaslari, tonla yerli yabanci oyuncuya verilen akil almaz bonservisler ve senelik ucretler konu bile degil . Luzumsuz yere yonetimi degistirmesi , terimle didismesi , iki italyan ..

Bu kadar maddenin hepsi vaad , hic birisi yok .

Son düzenleme:
Aysalla ilgili oyle bir hava estiriliyor ki , klubun tum mali yapisini duzene oturtmus , artik zarar etmemeye baslamis, futbolu mukemmel yonetmis, yonetim ve teknik ekiple tam uyum icinde , hukuki sorunlari cozume kavusturmus ,tesisler kazandirmis ..

Adamin sportif basarisi var eyvallah , ama sadece bu ..

Aysalin sempatik gorunmesinin sebebi ambalaj , yani spordaki basari .. Bir de onundeki arkasindakilerin BERBAT kivaminda olmasi

Aysalla ilgili oyle bir hava estiriliyor ki , klubun tum mali yapisini duzene oturtmus , artik zarar etmemeye baslamis, futbolu mukemmel yonetmis, yonetim ve teknik ekiple tam uyum icinde , hukuki sorunlari cozume kavusturmus ,tesisler kazandirmis ..

Adamin sportif basarisi var eyvallah , ama sadece bu ..

Aysalin sempatik gorunmesinin sebebi ambalaj , yani spordaki basari .. Bir de onundeki arkasindakilerin BERBAT kivaminda olmasi

POLAT CANAYDIN ÖZBEK topla 3 ünü bi aysal etmez sportif başarı olarak

Guzel biz de farkli bir sey demiyoruz , neden fikir birliginde oldugumuz seyleri birbirimize soyluyoruz ?

Diger yukaridaki 10 vaad ne olacak ? Kendisi dile getirdi bunlari

polat övülüyorsa bu forumda ben artık korkarım!!

Tek çare Faruk Sürenin kapısının önünde yatmak.

Geri
Üst Alt