Halil Tolga KARAAKIN
Tecrübeli Üye
- 6 Aralık 2014
- 6.286
- 335
- 358
Yorumlari teker teker okudum , aysal donemine cok vurgu yapilmis ,yapilirken de yanlis bilgilerden ve kabullerden oturu gerek hatali savunulmus gerekse de hatali elestirilmis
Birincisi aysal ,gelis sebebi ile basari odakli bir planlama amaciyla kesinlikle gelmedi ,bilakis ,tam bir finans dehasi olmasi , polat ve canaydin sonrasi donemde bu unvaniyla yakamiza 20 senedir yapismis borc sarmalini yok etme vaadi ile geldi . Bu kulaklar baskanlik adayligini acikladigindaki konusmayi lisede dinledi . Hatta o gunlerde "bu dediklerini yapacak da nasil oyuncu alacagiz edecegiz" deniyordu klupte. Ardindan bambaska bir yol secti ,iyi mi kotu mu oldugu hangi acidan baktiginiza gore degisir , ben hic haz etmesem de iyi yapti diyenlerdenim
Bazen rakamlara muhtacsiniz ,zor degil, burada afaki bilgilerle ugrasmak yerine , polat doneminin sonundaki borc alacak farki , sozlesmeye bagli yukumluluklere bakin ,bir de aysalin biraktigi gune bakin ,olayin asla "hemen hemen ayni mali durumla birakti ama tonla basarisi var" seklinde olmadigini anlayacaksiniz
Gitme sebebi de , tasinmazlarin satisini da icinde bulunduran bir hak istemesi ,bunu gayrimenkul as diye sirketlestirmek yoluna gitmesi ,fakat bunun destek gormemesi seklinde soylenebilir . Aslinda burada bir oylama yapilsa genel kuruldan ezici sekilde bu hakki alirdi , fakat o yolu tercih etmedi , tam bir fikir birligi yoksa ben yokum dedi . Bunun cok etik bir davranis mi yoksa bir kacis plani mi oldugu da halen tartismalidir
Sonuc olarak aysal doneminde "mal satma mecburiyeti" olusmustur ve devam edecekse bunun sart oldugunu soylemistir , haliyle o gitse de bunlar bugun de sart hale gelmistir gibi gorunuyor ,bu sart surtun ne kadarinin aysal sebepli oldugu ,ne kadarinin gecmisten geldigi de tartismalidir , fakat asla ve katiyen denk degillerdir
Usenmeden 15 dakika sunu izlemenizi oneririm , kast ettigim konusma bu degildi ama bunu da izleyin ,lutfen vaadleri birer birer dinleyin hangisi gerceklesti ? Sene 2011
Unal Aysal | GSK Mayis 211 Divan Secim tanıtım konuşması - YouTube
- Ust kullanim hakki ? Yok
- Stadin ustu kapatilmasi ? Yok
- GSTV konusu ? Hala yok
- Kalamisa Acik Havuz ? Gerekliligini tartismiyorum , ama o da yok
- Adadaki hukuki sorunlarin cozumu ? Yok
- Saglam ekonomiye dayali bir mali temel ve yapi ? Yok
- Mecidiyekoy Arazisinin degerlendirilmesi ? Malum su otel projesi , onun donemi icin bu da Yok
- Rivada insaat ? Yok
- En onemlisi mevcut borclarin 3 uncu yil sonunda 40% azaltilmasi ? Yok
- Sportif hedefler ? Bu Var . Hem futbolda , hem amatorde var
GSTV umrumda değil,öncelikli değil..Stadın kapatılması da öncelikli değil..Kalamışa açık havuz filan umrumda değil.Ada sorunu sanırım kongrenin sorunu,orada bir güç işleri çıkmaza sokuyor gibi..Riva için yetki istemişti ama verilmemişti sanırım?Ayrıca bu Riva-Ada için başkanların söylemde bulunmasını sevmiyorum..Sonuçta karar verecek mercii genel kurul değil mi?
Mecidiyeköy oteli onun zamanında başlanmadı mı?
3. sermaye arttırımının engellenmesi hakkında ne düşünüyorsun?
Rivanın değerlendirilmesi için istenen izin neden verilmedi?
Borçlar yüzde 40 değil de yüzde 15 civarı düşebilirdi..O konudda daha başarılı olabilirdi.Görünürde 350 milyon dolar olan borcu(2 yıl vipüloca geliri de yok-stad isim hakkı parası da yok) yüzde 40 düşürmek çok iyimser bir hedef olmuş.