Galatasaray'ın Borcu Açıklandı!

Yorumlari teker teker okudum , aysal donemine cok vurgu yapilmis ,yapilirken de yanlis bilgilerden ve kabullerden oturu gerek hatali savunulmus gerekse de hatali elestirilmis

Birincisi aysal ,gelis sebebi ile basari odakli bir planlama amaciyla kesinlikle gelmedi ,bilakis ,tam bir finans dehasi olmasi , polat ve canaydin sonrasi donemde bu unvaniyla yakamiza 20 senedir yapismis borc sarmalini yok etme vaadi ile geldi . Bu kulaklar baskanlik adayligini acikladigindaki konusmayi lisede dinledi . Hatta o gunlerde "bu dediklerini yapacak da nasil oyuncu alacagiz edecegiz" deniyordu klupte. Ardindan bambaska bir yol secti ,iyi mi kotu mu oldugu hangi acidan baktiginiza gore degisir , ben hic haz etmesem de iyi yapti diyenlerdenim

Bazen rakamlara muhtacsiniz ,zor degil, burada afaki bilgilerle ugrasmak yerine , polat doneminin sonundaki borc alacak farki , sozlesmeye bagli yukumluluklere bakin ,bir de aysalin biraktigi gune bakin ,olayin asla "hemen hemen ayni mali durumla birakti ama tonla basarisi var" seklinde olmadigini anlayacaksiniz

Gitme sebebi de , tasinmazlarin satisini da icinde bulunduran bir hak istemesi ,bunu gayrimenkul as diye sirketlestirmek yoluna gitmesi ,fakat bunun destek gormemesi seklinde soylenebilir . Aslinda burada bir oylama yapilsa genel kuruldan ezici sekilde bu hakki alirdi , fakat o yolu tercih etmedi , tam bir fikir birligi yoksa ben yokum dedi . Bunun cok etik bir davranis mi yoksa bir kacis plani mi oldugu da halen tartismalidir

Sonuc olarak aysal doneminde "mal satma mecburiyeti" olusmustur ve devam edecekse bunun sart oldugunu soylemistir , haliyle o gitse de bunlar bugun de sart hale gelmistir gibi gorunuyor ,bu sart surtun ne kadarinin aysal sebepli oldugu ,ne kadarinin gecmisten geldigi de tartismalidir , fakat asla ve katiyen denk degillerdir

Usenmeden 15 dakika sunu izlemenizi oneririm , kast ettigim konusma bu degildi ama bunu da izleyin ,lutfen vaadleri birer birer dinleyin hangisi gerceklesti ? Sene 2011

Unal Aysal | GSK Mayis 211 Divan Secim tanıtım konuşması - YouTube

- Ust kullanim hakki ? Yok

- Stadin ustu kapatilmasi ? Yok

- GSTV konusu ? Hala yok

- Kalamisa Acik Havuz ? Gerekliligini tartismiyorum , ama o da yok

- Adadaki hukuki sorunlarin cozumu ? Yok

- Saglam ekonomiye dayali bir mali temel ve yapi ? Yok

- Mecidiyekoy Arazisinin degerlendirilmesi ? Malum su otel projesi , onun donemi icin bu da Yok

- Rivada insaat ? Yok

- En onemlisi mevcut borclarin 3 uncu yil sonunda 40% azaltilmasi ? Yok

- Sportif hedefler ? Bu Var . Hem futbolda , hem amatorde var

GSTV umrumda değil,öncelikli değil..Stadın kapatılması da öncelikli değil..Kalamışa açık havuz filan umrumda değil.Ada sorunu sanırım kongrenin sorunu,orada bir güç işleri çıkmaza sokuyor gibi..Riva için yetki istemişti ama verilmemişti sanırım?Ayrıca bu Riva-Ada için başkanların söylemde bulunmasını sevmiyorum..Sonuçta karar verecek mercii genel kurul değil mi?
Mecidiyeköy oteli onun zamanında başlanmadı mı?
3. sermaye arttırımının engellenmesi hakkında ne düşünüyorsun?
Rivanın değerlendirilmesi için istenen izin neden verilmedi?
Borçlar yüzde 40 değil de yüzde 15 civarı düşebilirdi..O konudda daha başarılı olabilirdi.Görünürde 350 milyon dolar olan borcu(2 yıl vipüloca geliri de yok-stad isim hakkı parası da yok) yüzde 40 düşürmek çok iyimser bir hedef olmuş.

Futbolcu maasi duzenlemesi ile elbette bu borc kapanmaz ,ama bu, futbolcu maaslarina radikal bir sekilde egilme gerekliligini ortadan kaldirmaz . Artik rakamlar o kadar buyudu ki , yani mesela "filanca oyuncu gelmezse seyirci tribune gelmez" noktasinda zamaninda bu kaldirac etkisi yaratiyordu

Ama artik oyuncunun katlanilan maliyeti , onun varligi sebebiyle olusan girdilerden fazla olmaya basladi ve bu makas surekli buyuyor

Kast ettigim su , ornegin en ise yarayan 3 oyuncu ,4 oyuncuyu ele alalim , muslera, sneijder, melo, drogba ... bu 4 lu uzerine takim kurdugun zaman hesapladigin sudur yonetici olarak

ben bu 4 adama mesela toplam 100 milyon euro yatirim yapiyorum ,bonservisi ,oynadiklari sureki butun maliyetler .. 80 olur 60 olur , rakamlara takilmayalim

Ve diyorum ki , bana bunun urun satisindan takim basarisina, seyirci adedinden performans gelirlerine dek bir katkisi olacak , bu bahsedilen katkinin ,katlanilan maliyetten az olmasi durumunda zarar ederim , diger yandan esit veya yuksek ise akillica bir is olur

burada 2 kistas var

- basari garantisi olmamasi , 2014 te kacan sampiyonluk , bu sene fenerin durumu buna ornek , cunku o zaman girdilerin bir kismindan mahrum kaliyorsun ,ama maliyetler kapi gibi duruyor ve odenecek

- ikincisi de eger bu oyunculari almamis olsaydim gelirim giderim ne olurdu kiyaslamasi ,tabi bu hayali bir kiyaslama ama bunda da en iyi en kotu ve ortalama senaryolar uretmelisin

Benim gorusum , biraz da boyle oyunculara sahip olmanin maneviyati sebebiyle bu risklerin alinmasi yonunde FAKAT tek bir sartla , yanlarina amrabat 8 , bruma 12 , telles 7 , chedjou 7 , hayrovic 4 ,stancu 5 ,tarik 5 , donk 2,5 gibi islemler yapmamak kaydiyla (sadece aysal donemi degil ,her yonetim icin gecerli bu)

Ya da selcuk ,burak ,hamit gibi oyunculara , 5 er 7 ser senelik 3,5 milyon euro nispetinde paralar vermemek kaydiyla

O zaman o en basta saydigim 4 adamdan zaten zarar etmezsin . bizim problemimiz yerli yabanci tonla copluk almamizda

Son düzenleme:
kaç senedir cl ye katıldığımız halde şampiyon olduğumuz halde azalmadı şimdimi azalacaktı ? transfer yapmayarak çöp çöp isimleri alarak borç azalır zihniyetindeki yönetimlerle daha çok artar bu borç

:asd22:

Webaslan.com
@webaslan
4 sa.4 saat önce

Galatasaray Divan Kurulu, 11 Mayıs 2016...

CiLQi0sUkAEehhI.jpg

CiLdRJfXAAAZdrr.jpg

CiLdRKFW0AAdOtU.jpg

CiLdRJ0WUAAeWP-.jpg
4rdZl7.png

Ahahahhahahahhahahahahah :D :D

Adnan polat bıraktığında 250 milyon dolar değilmiydi borç?

Ulkemizde futbol ekonomisinde bir carpiklik var ,sadece bizle alakali degil bu , su sekilde ozetleyim anlasilsin .. Ornegin 1999 senesinde aldigimiz bir kombine bilet, 2002 sampiyonlugumuzda aldigimiz bir forma

ya da benzer klup girdilerindeki artis orani ile , kluplerin harcamalari arasindaki bunca senedeki artis orani ayni degil , cebir tabirleriyle anlatmak gerekirse

bir formaya 2002 de 5x oduyorsak , misal su an 13x oduyoruz

kombineye 10y oduyorsak simdi mesela 23y oduyoruz , enflasyon doviz su bu derken artiyor ,

fakat o donemde klup ornegin total bonservis ve oyuncu maaslarina 100z odemisse ,simdi 500z oduyor .. dolar bazinda bakarsak ,bundan 15 sene once bir tek bayrak adamin aldigi paralari bugun kluplerde 6-7 oyuncu aliyor , bonservisler inanilmaz artmis durumda

bunu finanse edebilmek icin bugun ornegin bati alt tribunu 10 bin lira yapsan ayni oranlama ile , hayatta satilmaz

burada bir carpiklik var , ceviremiyoruz

Mevcut borç ve doğal olarak faiz yükünden ancak ve ancak büyüyerek veya risk alarak kurtulabilirsin. He dersin ki risk almak istemiyorum o vakit Riva'yı ivedilikle değerlendirmeye bakacaksın başka bir çıkış yolu yok.

Denk bütçe bile yapsak,ki amatör branşlar ile bu mumkun değil.Banka faizleri senede 20-30 milyon dolar açık veriyoruz.
Sorun futboldan kazanıp amatöre harcamak ve faiz giderleri.Bunlara çözüm bulamıyoruz.

Mesajlarim uzun ve okunasi gelmeyebilir ama gercekten bugunlere gelmemizin sebepleridir bunlar, bazilarinda yonetimler hatali , bazilarinda ulkemizin durumu bas aktor , ama sebepler bunlar

Diger yandan deginmedigimiz seylerden biri de kur farki. Bir donem hatirlarsiniz 1 dolar 1 lira olur mu gibi haber bultenlerinde konusmalar vardi , 2009 donemi ,dunyanin resesyonda bogulup turkiyenin biraz donemsel parladigi zamanlar

O gun yapilan bir x oyuncu kontratini ele alalim , mesela hamit 3,5 milyon euro ,dolar neyse .. gelirlerimizin turk lirasi , giderlerin onemli kisminin doviz cinsi oldugunu dusunun

o gun ornegin 5 milyon lira gelirle hamitin parasini odeyebilecegini varsayarken , bir bakiyorsun , 3 sene sonra , sen her 3,5 milyon euro icin 11 lira 12 lira gelire ihtiyac duymussun

bu olayi orneklem uzaya donustururseniz, her bir oyuncu , her bir bonservis olarak , o zaman doviz dalgalanmalarinin sonuclarini daha iyi anlariz

Son düzenleme:
Borç aynı seviyede yani 327 milyon dollar ile.
Bu borç da kapanmaz kolay kolay bir iki tapulu mülkümüzü satmadan. İla Riva da olmasına gerekmiyor.

Adem,yıllık ücretler bu yıl bayağı düşmedi mi?Üstüne bonservislerden kazanmadık mı?Artık anlamamız gereken şey bu iş Muslerayı-Sneijderı satmakla olacak iş değil.Faiz yükü herşeyi alıp götürüyor.Bize mutlaka ama mutlaka 150-200 milyon euro arası gelir lazım.Tek çare Riva.
Bu yıl ligtvden alacağımız para 74 milyon,fenerbahçenin alacağı para 96 milyon.Aadamlar şampiyon olsa 110 milyon alacaklar.Aradaki fark 36 milyon-12 milyon euro..Peki Melodan kar etmişiz,Tellesden kar etmişiz ama bu kaçan 12 milyon euro ne olacak?Bak,12 milyon euro sadece lig tv!Şampiyonlar ligi kaybın minimum 20 milyon euro...
O Riva bi şekilde satılmalı ama buradaki üye arkadaş bile karşı çıkıyor "yağmmurlu günlerde" laım olur diye :)

Yeterli seviyede degil. Galatasaray´in mali yapisini dogru okumak lazim. Ünal Aysal döneminde sermaye artirimi olmasaydi, zarar 150-200 Milyon TL olurdu. O kaynak tükendi Aysal döneminde... O kaynak nasil, ve kimin döneminde yaratildi ? Adnan Polat´in borcunun cok yüklü görünmesinin bir nedeni de, 100 Milyon dollar kredi alip, sirketleri birlestirmesiydi. Bizi hem büyük zarardan, hemde borsada zirveye cikmamizi sagladi bu durum. Bu sermaye artirimin zemini böyle hazirlandi. Eger cikipta bu parayi ben kazandim diyorsa Ünal Aysal, 100 Milyon dollarlik krediyi, de onun borc hanesine yazalim bari.

Misal bu sene sermaye artirimi yapilsaydi, borclarin büyük bir kismi eriyebilirdi. Eger bu hafif kisintilar olmasaydi, borc baya bir artardi. Ünal Aysal geldiginde 0´dan stad, birlestirilmis sirketler ile kar getirecek sermaye artirimi cikis yolu birakilmisti. Ünal Aysal gelecek yönetimin eline maddi anlamda hic bir sey birakmadi.

Su an Galatasaray´in mali durumu, özet ile yukarida siraladigim gibi. Riva konusunda itiraz etmiyoruz zaten. Ödedigimiz faiz yüküne karsilik, 4-5 tane riva aliriz 20 sene icinde... Bu cikis yolu herzaman bulunuyor, ama kimse kullanmadi simdiye dek. Riva´nin borcu bitirmek icin satilmasi mantikli, ama böyle bos sekilde kullanilmasi yine de bir dram.

Son düzenleme:
Bir detay daha aklima geldi , sampiyonlar ligi buyuk gelir kaynagi biliyorsunuz ,buradaki primler sabit, fakat yayin havuzunda toplanan parada ulke ayrimi cok fazla , yani juventusun ,madridin hic bir sey yapmasa da kazandigi para , ceyrek finale cikan bir ulkemiz takimini geciyor

iste dikkatli olunmasi gereken seyler bunlar

Bunların hepsi arazileri ve mülkleri peşkeş çekmek için.

Aslında gerekli olan mal varlığı satıp borcu sıfırlamak ama Dursun ve hırsızlar bu kulüpte var olduğu sürece böyle birşey bizi felakete sürükler.

Lanet gelsin Dursun ve Yonetime!
Dayak yiye yiye gideceksiniz!

adem cok hakli , polat son 5-6 baskan icinde en dogru isleri yapan adamdi , onu da onu yaliyor bunu yutuyor diye yedik

Geri
Üst Alt