- 26 Kasım 2012
- 179.083
- 241.078
- 5.688
care: Sn Ebru Koksal
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Buyumekle de kuculmekle de borc odenmez
böyle duralımBuyumekle de kuculmekle de borc odenmez
sinan bey ne olacak bu klübün hali.
Ordan iki buz koy evladım diyen amcaya sormak lazım aslında.Bugün divanı izleyince sinan çıksa bizler gibi konuşsa hain ilan edilebilir ihraç edilir üstüne mahkemeye bile verilir.
Ne bok yediği belli olmayan çişini tutamayan adamlar var tuhaf ibretlik kafalar birinin gözü yok öbürü önündeki kağıttan okuyor kağıtları karıştırıyor ne diyeceğini unutuyor.Ötekisi yaşasın Türkiye diyor berikisi pomolskimi ne bir oyuncu almışız diyor Podolskinin Alman milli takımında olduğudan haberi yok bu amca olayı dahada ileri götürüyor sakaryaspordan bahsediyor.
Birisi diyorki tüzüğü değiştirelim.Birisi de demiyor kardeşim siz bu klübü bu kadar borç ile aldınız transferde yapmadınız baskette de küçülmeye gittiniz borç niye arttı hadi arttı neden bu takım 5 bile değil.
Bundan sonra hiç bir divanı kaçırmam her ne kadar sinirlensemde bazen cem yılmazdan daha komik oluyor.
100 Minyon dolar kredi alındıysa 2.5 yıllık vip-locca-kombine gelirleri neden harcandı?10 yıllık stad isim hakkı neden harcandı?Şu harcanan paraların hesabını tutabiliiyor musun?Kombine-vip-loca-telekom paralarıyla o 100 milyon doları çok rahat karşılayabilirdin.Ünal Aysal 2011 yılında geldi ama 2013 yazına kadar stadın geliri olmadı.Sermaye arttırımı olmasaydı pazardan boncuk bile alamazdık.Madem 100 milyon dolar çektin,kombine-vip-loca-telekom paraları nerede?
Futbolcu ücretlerinin kısılmasına karşı değilim ama anlatmaya çalıştığım şey artık o aşamayı geçtik.Bu saatten sonra faydası olmaz,o tren kaçtı.Tek çözüm(mucizeler dışında) Rivanın satışı.
Allah bizim belamızı vermiş o zaman?
Maalesef.Bak aç baştan aşşağı izle ağlanıcak halimize gülersin ben şahsen bir kaç tanesine çok güldüm.
Gözlükle çıkan bir dede var o da çok güzel konuştu dediki yemin ediyorum birebir bak:Ne demek ergin bütçe olmazsa gidermiş biz zamanında antremana yürüyerek gidiyorduk.
Bu kafadalar.O yüzden Allah belamızı vermiş kim kuran yaktıysa çıksın söylesin arkadaşlar tövbe etsin yoksa dursun ve ekibi canaydın gibi yıllarca başımızda kalıcak 2 milyar borçla bırakıcak klübü ama yine omuzlarda ayrılacak kongrelerden yazık
Anlaşılmayan nokta burası işte..Adama 328 milyon dolar bırakmışsın,2013 hazirana kadar vip-loca-kombine parasını harcamışsın-stad isim hakkı zaten 10 yıl yok-dsmart parası harcamış ve borcu duruyor-Futbol takımı harcanan o kadar paraya rağmen leş gibi ve bonservis-yıllık ücretlerle 40-45 milyon euroluk harcama yapmak zorunda bırakılmışsın ve siz bu adamdan borcu azaltmasını mı beklediniz veya yatırım yapıp gelir mi getirmesini istediniz?Borcu bitireceğim diyen her başkan yalan söyler..Neden mi harcandi ? Kisisel hirsdan dolayi harcandi... Zorla basarili olmak istendigi icin, yildiz meraki oldugu icin yarinlarimizdan harcandi. Ben Adnan Polat´in finansal hatalarina ragmen, yinede kullanilabilecek birsey birakti diyorum. Sermaye artirimi olmasa, pazardan boncuk bile alamazsin diyorsun ya. Eee iste, ama cikis yolu icin en azindan o sermaye artirimi vardi. Ve bunun olmasinda, Polat´in büyük payi var. Ünal Aysal ne birakti ? Ünal Aysal´da önemli gelirlerimizi temlik altina soktu bilmem 2019´a kadar felan. Ama hic bir cikis yol birakti mi ?
Bir Riva var, o da kac yillik, satildi, satilacak, villalar dikilecek. Satilmasi gerekiyor artik, ama satmiyor adamlar, ne yapalim ?
Ali Şen: Galatasaray fark atacak
Ali Sen´in bu aciklamalarini bir oku... 2010 yilindan...
Ki sürekli bunu diyordu 2005´lerden sonra. Galatasaray stadi diktigi an, maddi acidan Fenerbahce´yi yakalar, Riva degerlendirdigi an, fark atacaklar diye.
Mali acidan zaten bir yenilenme, yeniden yapilanma icindeydik maddi anlamda. Fidanlari daha olmadan Polat koparmaya basladi, Aysal´da devam etti iste.
Anlaşılmayan nokta burası işte..Adama 328 milyon dolar bırakmışsın,2013 hazirana kadar vip-loca-kombine parasını harcamışsın-stad isim hakkı zaten 10 yıl yok-dsmart parası harcamış ve borcu duruyor-Futbol takımı harcanan o kadar paraya rağmen leş gibi ve bonservis-yıllık ücretlerle 40-45 milyon euroluk harcama yapmak zorunda bırakılmışsın ve siz bu adamdan borcu azaltmasını mı beklediniz veya yatırım yapıp gelir mi getirmesini istediniz?Borcu bitireceğim diyen her başkan yalan söyler..
Gelelim sermaye arttırımına,bir kere bir yerde anlaşalım 1. ve 2. sermaye arttırımından gelen para 3. sermaye arttırımında buhar oldu..Bütün planlar da 3. arttırıma bağlanmıştı ama sonucunu biliyorsun..Kasaya para girmediği gibi kasadan para çıktı..%55 olan hisseler yanılmıyorsan %72-77 seviyelerine çıktı.Bu durumda %20 kadar hisse halka arz yapılabilir.Unutmadan bu sermaye arttırımında Fenerbahçeye verilen izinler de ortada.
Otel Aysalın zamanında yapılmaya başlandı.Daha geçen demedi mi mağazacılığı satıp 52 milyon euro gelir getirecekti diye.Dursun Özbek de kem küm edip satsaydık bile yine ceza alacaktık demedi mi?
Bu işler yalan söylemeden yapılmaz2013 yilina kadar temlik altinda olan gelirlerin olayini, Aysal´da bir cok gelirleri 2019´a temlik etmesi ile cözdü zaten.
Halilcim hep Aysal´in sözleri ile yola cikiyorsun. Bu adam TRT´ye cikip, tüm borclari ödedik futbolculara diye aciklama yapti. 1 ay sonra, cogu oyuncun 4 aydir, bazi sporcularin yillardir para almadigi ortaya cikti.
Kadro konusu da, Aysal´in dar bakis acisini gösteriyor aslinda. Cok daha flexibel bir kadro yapisi vardi Galatasaray´in. Galatasaray 11/12 sezonunda fazla para harcamadi. Harcandigi paranin büyük kismi zaten Arda Turan´in son gün satilmasi ile, karsilandi. Lorik Cana Muslera transferinde takas olarak kullanildi. Stancu satildi, Culio´yu elden cikarabildin, Neil keza öyle, Kewell´in sözlesmesi bitti, Baros´un iki yili kalmisti.
Baros disinda, 2 Milyon avrodan fazla kazanan bir tane oyuncu yoktu kadroda. Yani yeniden yapilanma icin, bir alan vardi orada da.
Bugün gönderemeyecegin bir ton oyuncu var, ve yüklü miktarda yillik ücret kazaniyorlar. Bir ara primsiz 55 Milyon avro seviyelerindeydi.
Bu mali konular, istedigi yöne cevrilebilir. Ünal Aysal´in aciklamalari da bir birini tutmuyor bu konu hakkinda... Hepimizin bildigi tek bir olay var. Aysal´dan önce, son 15 senedir olmadigi kadar bir yogunluk vardi, Aysal´dan sonra ise Baskan bulamiyoruz. Bu durumu aslinda net özetliyor... Aysal para koysun kasaya diye secildi, ama durum vahim olmasa ne Duygun Yarsuvat, ne de Dursun Özbek´e kalirdi baskanlik makami.
Bu işler yalan söylemeden yapılmaz
İzin ver de Servete-BAMa-Sabriye ona buna 2 milyon euro verme
Eboue-3.5
Ujfa-2.5
Engin-2 milyon mu?unuttum
Riera-3 milyon veya 3.5
Seçuk-2 milyon(imza parası)
Melo-7-8 milyon (kiralıktı ama sonuçta köküyle alınmak zorundaydı)
Muslera-7.5
Elmander-0
Uzunboylu Trabzonlu-1 milyon euro?
Yiğit-3
Necati-750-1
Ademcim,gördüğün gibi 32-23 milyon euro harcanıyor ve Ardanın parasını çıkarırsan 18-19-20 milyon euroluk extrası var.Aldığın adamlar da BAM-Servet değilki yıllık 1 milyon veresin.Teknik heyetin de gayet kaliteli ve pahalı
Başkanlığa da Adnan Öztürk gayet istekliydi ve gizemli biçimde yarıştan çıktı.Sorun borç olamazdı çünkü adam herşeyi a'dan z'ye biliyordu.
Yalan söylemesi Ünal´i baglar, yalan söyleyebilir kabul, ama inanmayalim bari.
Herseyi A´dan Z´ye bildigi icin geri cekildi zaten Adnan bey... Cözüm yolu yok.
Galatasaray Istanbul - Transfers 11/12 | Transfermarkt
Harcadigimiz para 8 Milyon avro ilk sezondan...
Fatih Terim ilk sezon geldiginde, Rijkaard ve ekibinden daha az para kazaniyordu. Rijkaard 3.5 Milyon avro kazaniyordu. Bu konuda 1 Milyon avro az harcandi. Neeskens´de iyi bir ücret aliyordu ekstradan.
Galatasaray BAM´a felan para harcamadi, ücü zaten para harcamadan alinan oyuncular. Lincoln, Mismovic, Elano, Keita, Baros, Kewell gibi oyunculara döküldü paralar. Rijkaard gibi hocalara gitti paralar, ama bir cözüm olmadi. Ama utopik kontratlar yoktu. Misal Baris Özbek´e, 2007/2008´den sonra kimse cikip 1.5- 2 milyondan, 4 yillik kontratlar yapilmadi.
22 milyon euro Melosuz,Melo kiralıktı ama öyle yada böyle toplam ödenen para 7-8 milyon euro ve Selçuk 2 milyon imza parası aldı.32 milyon euro..Arda emin değilim ama 11-12-13 milyon euroya satıldı..Ben zaten BAMa para harcandı demedim..Sen Barostan başka 2milyon euro üzeri para alan yok deyince ben de bir zahmet almasınlar dedim.2. lig oyuncularına 2 milyon euro verecek değiliz.Baros-Arda geri kalan da b kalite.