Galatasaray'ın Borcu Açıklandı!

Galatasaray´da Türk oyunculara fahis fiyat poltikasi yoktu.
Su an taraftara sorsan, 1-2 oyuncu disinda, tüm kadroyu yenilemek ister. Ama sen Baris Özbek kadar performans verememis, Olcan Adin´a iki Milyon avro ödüyorsun zaten. Bizde Sinan Bolat bile 2 Milyon avro kazandi.
O biraz da Türk futboluyla alakalı.O zamanki piyasa öyleydi fakat Olcan-Barış tümüyle yanlış örnek.Barış 3. ligden geldi,Olcan yıldız olarak geldi.2 milyon veya 1.8 alması doğru değil ama çok da yanlış değil.Bana sorsan,alınması baştan hataydı.Gökhan Töre alınmalıydı.

O biraz da Türk futboluyla alakalı.O zamanki piyasa öyleydi fakat Olcan-Barış tümüyle yanlış örnek.Barış 3. ligden geldi,Olcan yıldız olarak geldi.2 milyon veya 1.8 alması doğru değil ama çok da yanlış değil.Bana sorsan,alınması baştan hataydı.Gökhan Töre alınmalıydı.

Baris Özbek 20/21 yaslarinda, Almanya U21´de banko oynayan, bir yetenek olarak geldi. Sinan Gümüs gibi bir nevi. Ve ilk sezon, gayet kilit bir performans sergiledi, banko oyuncuydu sampiyonlukda. Yani mesela Baris´in ilk sezondan sonra, maasi abuk subuk seviyelere getirilseydi, elimizden cikaramazdik kolay kolay, azitmaya baslayinca.

Piyasa konusunda katiliyorum... Demirören ile Aziz basladilar, Ünal bitirdi bu konuda. Aziz zaten bokunu cikarmisti, ama simdi birde Fenerin yerli oyuncularin kazanclarina, birde bizimkilere bak son senelerde... Aziz bile isyan eder hale geldi piyasadan, Türk´lerin istedikleri paralara... ....tirin gidin o paralari baska yerde alin dedi Topal, Caner ve Gökhan´a... Ünal Aysal´in da payi var piyasinin bu hale gelmesinde.

bu nasıl bir borçtur. öyle ki bugün eldeki tüm mal varlıklarını satsan gene de borca yetmez.

bu arada ünal aysal'cılar nerede?

Eldeki gayrimenkulleri ada haric satsan 500 milyon TL eder etmez. Kalan 500 milyonu nasil indiricen? O yuzden en akillicasi rivayi surekli gelir getirecek bir hale sokman. Giderleri de azaltacaksin.

Her yil rivadan gelenle 30-40 milyon TL borcunu azaltacaksin iste .50 yil sonra borcun bitecek. Ama gayrimenkuller elinde kalacak.

Rivayi degerlendirmek icin kaynak yaratacaksin.

O da 30.000 kisiyi 1 kereye mahsus 15 bin TL den uye yapican. 450 milyon TL yi kasaya koycan.

Bu 30.000 kisiden adayi , kalamisi sosyal tesis olarak kullanmalari karsiligi yillik 3000 tl aidat alip 90 milyonluk extra kaynak yaratican.

Sonra baska bir seviyeye cikicaz.

Son düzenleme:
Eldeki gayrimenkulleri ada haric satsan 500 milyon TL eder etmez. Kalan 500 milyonu nasil indiricen? O yuzden en akillicasi rivayi surekli gelir getirecek bir hale sokman. Giderleri de azaltacaksin.

Her yil rivadan gelenle 30-40 milyon TL borcunu azaltacaksin iste .50 yil sonra borcun bitecek. Ama gayrimenkuller elinde kalacak.

30-40 milyon tl sabit gelir ile borc kapanmaz, sadece faizi eritirsin.

bizi batıran anapara borcu degil zaten, faizler..

Kapanir . Uye aidatlarini (90 milyon tl yillik) 2-3 yil banka kredilerini kapatmak icin kullanirsin.

1.4 milyon tl borctan nerden baksan yıllık 150-200 milyon tl faiz geliyor.

devlet el atacak artık. ben tüm takımların borcunu ödüyorum ama borcunu ödedigim takım atıyorum borcunun 1.5 katını bana her yıl belirlenen bir miktardan bitene kadar ödücek.

1.4 milyar borcun mu var x 1.5 = 2 milyar tl

her yıl 50 milyon tl'den 20 sene devlete para ödersin olur biter.

yoksa yılda 100 milyon tl'de ödesen dedigim gibi sadece faize gittiginden anapara'ya etki etmiyor.

şu gs oteli ne zaman bitiyor asynin arazisindeki

BU ARADA ALACAK BORÇ FARKINDAN SONRA -970 TRİLYON BORÇ VAR

KUŞTLUK YAPIP 1.5 KATRİLYON BORÇ VAR DİYİP DURMAYIN

1.4 milyon tl borctan nerden baksan yıllık 150-200 milyon tl faiz geliyor.

devlet el atacak artık. ben tüm takımların borcunu ödüyorum ama borcunu ödedigim takım atıyorum borcunun 1.5 katını bana her yıl belirlenen bir miktardan bitene kadar ödücek.

1.4 milyar borcun mu var x 1.5 = 2 milyar tl

her yıl 50 milyon tl'den 20 sene devlete para ödersin olur biter.

yoksa yılda 100 milyon tl'de ödesen dedigim gibi sadece faize gittiginden anapara'ya etki etmiyor.

Bu borcun hepsi kredi borcu degilki.

Dursun faiz icin once 30 milyon dolar dedi sonra yok yanlis anlasildi 30 milyon TL diye duzeltti sonra.

Diger taraftan riva 450 milyon ustune 30 bin yeni uyeden alinacak 450 milyon TL de uzerine bisey yapildi mi 7 yilda geri doner mantiginda dogru yatirim yaparsan yillik 100 milyon uzeri bile gelir elde edilebilir belki.

Dedigin gibi devlet de borclari yapilandirirsa kaymakli ekmek kadayifi olur. Her yil 200 milyon TL extra gelir demek. (100 milyon riva yatirimi +90 milyon TL aidat)

Tabi akilli olucan bu extra gelirin 3 te 1 ini alt yapiya harciycan , dunya capinda scoutlara harciycan resmen boyut atlar elit kulupler platformuna dahil oluruz.

faiz 1.4 milyar tl üzerinden hesaplanıyor 900 milyar lira üzerinden degil.

biraz finans ögrende sonra yorum yap kuş kafalı.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt