Galatasaray'ın UEFA Raporu Ortaya Çıktı! Hangi Maddeler Sıkıntılı?

Nasil yani? FFP 2009-2010'dan beri konusulan, 2012'den beri uygulanan bir sistem. Bu surecte Sevilla, Roma, Monaco, Dortmund, Benfica, Porto, Leicester City, Wolfsburg, Malaga, Galatasaray, Marsilya ve APOEL sampiyonlar liginde son 8 takim arasina girmisler. FFP bu makasi nasil aciyor?

Hem dogru hem yanlis soylemis . Makasin acildigi dogru . Ama makasi acan ffp degil . Eger senin de klubun yatirimcisina united , barcelona ,city gibi kazanc vaad etse , sana da araplar , cinliler talip olur

Bu aileler dogustan kanlari kirmizi beyaz unitedli akan adamlar degil . Bu kluplerle yarisamazsin . Oncelikle bizim hatamiz bunu kabullenememek. Ceyrek final yaparsan 10 senede bir op basina koy, avrupa liginde bile final yapmak mesele artik .

Yarin sen ceza almazsan , yine bas bas transfer transfer diye baslayacaksin . Bu kez de argumanin "bu paralari harcamazsak biz nasil avrupanin basa guresen ekipleri ile basa cikacagiz" ?

eger onlarla yarismak istiyorsan , gelirlerini de onlar gibi yapacaksin , 765 milyon dolar kazanmis united son sene . tabi ki o gider 100 milyon euro bonservis oder pogbaya ... sen klubun buyuklugu ,kazanclari geliri uzerinden hesaplamazsan hic bir sonuca varamazsin

sen de su listedeki klupler gibi kazanimlar elde et , sen de git al istedigin adami

The Business Of Soccer

Adam üşenmiyor şu saçmasalak kuralları savunuyor,vallahi mesajlarını okurken avatarımdaki gibi oluyor suratım.Dolar kuru adamların umrunda değil diyorsun sonra ülkemizin sicili rererörö.Madem sicilimiz gözönüne alınacak o zaman bu sicili oluşturan ülke şartlarını inceleyip ona göre değerlendirsinler.Konuya ilk yazdığım andan beri tutarlılıktan bahsediyorum.İkinci olarak banane adamların şirket büyüklüğünden falan,ben diyorum ki rekabetse dünya üzerinde hiçbir takım trink 220 milyona transfer yapamaz.Her lige özel bir salary cap olur bir bonservis harcama sınırı olur o zaman okey.Adamın yayın geliri senin takım değerin kadar.Zaten yeterince fark var adamlar bu gibi dezavantajlara rağmen tepemizde bitiyorlar.
Hep örnek olarak verilen o s.ksok transferleri 2-3 aya muhtemelen şampiyon olacak takım ve yönetim mi yaptı?Cezayı niye onlar çeksin?Bunlar bana aşırı mantıksız gelen şeyler detaylarıyla da zerre ilgilenmiyorum.Seçmenlerin basireti bağlanıyor bir dangalağı başkan yapıyorlar sonra böyle şeyler oluyor,hakeden takım hakettiğini alamayacak belki bu yüzden.O zaman peşinen dersin ki ben şampiyonlar ligini en kodaman 8 takımla oynayacağım,paşa paşa oynarsın.Rekabete ne gibi bir katkısı olmuş FFP'nin bir tane argüman söyleyemezsiniz.
Objektiflik ayağına milleti koparmayın,Galatasaraylı olup da şu cezaya sinirlenmeyecek adil bulacak adam bıraksın bu işleri.Uefa kendi içindeki rezillikleri çözsün önce,yaşadıkları skandallar ortada.Yıllardır İspanyol kulüplerini kayırıyorlar göz göre göre.Yok mu bunları denetleyebilecek bir oluşum?

Hem dogru hem yanlis soylemis . Makasin acildigi dogru . Ama makasi acan ffp degil . Eger senin de klubun yatirimcisina united , barcelona ,city gibi kazanc vaad etse , sana da araplar , cinliler talip olur

Bu aileler dogustan kanlari kirmizi beyaz unitedli akan adamlar degil . Bu kluplerle yarisamazsin . Oncelikle bizim hatamiz bunu kabullenememek. Ceyrek final yaparsan 10 senede bir op basina koy, avrupa liginde bile final yapmak mesele artik .

Yarin sen ceza almazsan , yine bas bas transfer transfer diye baslayacaksin . Bu kez de argumanin "bu paralari harcamazsak biz nasil avrupanin basa guresen ekipleri ile basa cikacagiz" ?

eger onlarla yarismak istiyorsan , gelirlerini de onlar gibi yapacaksin , 765 milyon dolar kazanmis united son sene . tabi ki o gider 100 milyon euro bonservis oder pogbaya ... sen klubun buyuklugu ,kazanclari geliri uzerinden hesaplamazsan hic bir sonuca varamazsin

sen de su listedeki klupler gibi kazanimlar elde et , sen de git al istedigin adami

The Business Of Soccer

Sonuna kadar katiliyorum. Zaten ortada katilinmayacak bir sey yok, sadece bazilarimiz romantik bakiyor meseleye.

Yalniz Galatasaray'in potansiyelinin cok altinda oldugu hususunda da hem fikirizdir umarim?

Adam üşenmiyor şu saçmasalak kuralları savunuyor,vallahi mesajlarını okurken avatarımdaki gibi oluyor suratım.Dolar kuru adamların umrunda değil diyorsun sonra ülkemizin sicili rererörö.Madem sicilimiz gözönüne alınacak o zaman bu sicili oluşturan ülke şartlarını inceleyip ona göre değerlendirsinler.Konuya ilk yazdığım andan beri tutarlılıktan bahsediyorum.İkinci olarak banane adamların şirket büyüklüğünden falan,ben diyorum ki rekabetse dünya üzerinde hiçbir takım trink 220 milyona transfer yapamaz.Her lige özel bir salary cap olur bir bonservis harcama sınırı olur o zaman okey.Adamın yayın geliri senin takım değerin kadar.Zaten yeterince fark var adamlar bu gibi dezavantajlara rağmen tepemizde bitiyorlar.
Hep örnek olarak verilen o s.ksok transferleri 2-3 aya muhtemelen şampiyon olacak takım ve yönetim mi yaptı?Cezayı niye onlar çeksin?Bunlar bana aşırı mantıksız gelen şeyler detaylarıyla da zerre ilgilenmiyorum.Seçmenlerin basireti bağlanıyor bir dangalağı başkan yapıyorlar sonra böyle şeyler oluyor,hakeden takım hakettiğini alamayacak belki bu yüzden.O zaman peşinen dersin ki ben şampiyonlar ligini en kodaman 8 takımla oynayacağım,paşa paşa oynarsın.Rekabete ne gibi bir katkısı olmuş FFP'nin bir tane argüman söyleyemezsiniz.
Objektiflik ayağına milleti koparmayın,Galatasaraylı olup da şu cezaya sinirlenmeyecek adil bulacak adam bıraksın bu işleri.Uefa kendi içindeki rezillikleri çözsün önce,yaşadıkları skandallar ortada.Yıllardır İspanyol kulüplerini kayırıyorlar göz göre göre.Yok mu bunları denetleyebilecek bir oluşum?

Burada da donup dolasip ,ayni AB uyelik iliskilerimiz gibi bir duruma giriyoruz . Bitmez bir sarmal bu . Su sekilde aciklayim . Biz AB ye girmek istiyoruz ve onlar da bazi kurallar one suruyor (ama art niyetten ,ama kendi demokrasi standartlari bu oldugu icin) , mesela gazeteci tutuklamayacaksiniz , yayincilikta sansur olmayacak , teror tanimini degistireceksiniz gibi ..

Sen kendi mantiginla (hakli ya da haksiz..) bu kurallari benimsemeyebilir , uymayabilirsin .. Ama sen o kuruma dahil olmak istiyorsan , bu sartlari saglayacaksin . Cografi dezavantajlarin , teror tehdidi , ahlaki degerler veya dinin sebebiyle bunlar sana uymuyorsa , o zaman o kurum da seni kabul etmek zorunda degil

Gelelim UEFA ya . Bu kurum da ,oyunculariniza odemelerinizi duzgun yapacaksiniz , kur farki , faiz gibi zorluklari asmak icin kendi yontemlerinizi bulacaksiniz , surekli bana odemediginiz ucretlerle ilgili davalar getirmeyeceksiniz , su oranda borclanip , su oranda harcayacaksiniz diyorsa .. Bu sana uyar ya da uymaz , yapmak zorundasin , adam acik acik soyluyor ve uyguluyor , bunlara uymazsaniz benim yarismalarima katilamazsiniz diyor

fb yi sikeden 3 sene , ki ulke icinde hic bir yaptirim uygulanmamasina ragmen
bjk yi 2 kez yalan beyandan
bursayi mali kriterlerden
bizi yine finansal sebeplerden men ettiler

istedigin kadar savas dur , sen eger o kriterlere uymazsan o yarismalara alinmayacaksin , forumlarda birbirimizi yeriz boyle .,fazlasi olmaz

ayrica hep bir esitlik su bu deniyor , velev ki esit degiller , ne yapabilirsin ? it urur kervan yurur demisler , sen adamlara uymak zorundasin , onlar sana degil , "esit degilsek degiliz gelmeyin kardesim" deyip men ettiginde yapabilecegin ne var ?

Cok güzel yazmissin hocam ellerine saglik.

Sorun da boldladigim yerde zaten.

Ayrica sunu da eklemek gerek: Bir takimin gelirleri yeterince yuksekse 220 milyona transfer yapabilir. Baska bir takimin yeterince geliri yoksa 1 milyona transfer yapamaz. Mesele gelir olusturma meselesi zaten.

Amerikan tipi bir Salary Cap uygulamasi katiyyen uygulanamaz, futbolda ust ve alt ligler var, isteyen spor kulubu kurabiliyor, farkli federasyonlarin farkli uygulamalari var vs. vs.

Zaten dogal bir olusum oldugu icin futbol Amerikan tipi profesyonel sporlardan cok daha guzel ve cok daha fazla seyirci cekiyor.

Cok güzel yazmissin hocam ellerine saglik.

Sorun da boldladigim yerde zaten.

Yahu adam cezaya sinirleniyordur, uzuluyordur bunu bilemeyiz. Ayrica sinirlenmek, uzulmek zorunda da degil. Ben mesela diyebilirim ki iyi oldu, bu ceza akilda kalir, bir daha yonetimlerimiz bu hataya dusmez, biz taraftar olarak bu cezayi hatirlatip bu baskiyi kurariz.

Ama mesele sinirlenme meselesi degil. Ceza gelecekse sebepleri belli. Bunun adil olmayan tarafi ne?

ayrica hep bir esitlik su bu deniyor , velev ki esit degiller , ne yapabilirsin ? it urur kervan yurur demisler , sen adamlara uymak zorundasin , onlar sana degil , "esit degilsek degiliz gelmeyin kardesim" deyip men ettiginde yapabilecegin ne var ?
Eh böyle açıkladığın vakit benim açımdan tartışılacak birşey kalmıyor,bu kuralı böyle açıklarsan ben de bir taraftar olarak seni tutarlı bulurum,eyvallah derim.Hep söylediğim üzere kuralın adıyla çeşitli sevimlilikler içine girme de ki kardeşim ben paranın kölesiyim paranın nerden geldiği önemli değil o yüzden büyükbaşlara gücüm yetmiyor işime de gelmiyor ,zurnayı sadece sana öttürüyorum işine geliyorsa.O zaman samimi bulurum.Ha ama iş gerçekten adaletse NBA'de kralı var alır uygularsın öbür türlüsü yalan dolan.Bu arada kulüpler ceza alıyorsa kişilere de çeşitli para cezaları verilmeli bana kalırsa.Atıyorum hangi başkanın döneminde çok açık verilmiş ise belli bir para cezasına tabi tutulabilir o kişi.Sonuçta kulübün kaderiyle oynayan o oluyor ama yaptırıma uğrayan kulüp oluyor.

Sen "bana ne sirket buyukluklerinden" dersin ama senin sahsi dusuncen olarak kalir , hic bir amaca hizmet etmez , cunku senin degil ,bu yarismalari duzenleyen kurumun inisiyatifinde bu kriterler . eger begenmiyorsan o halde uefa uyesi olarak yarismalara katilmazsin olur biter

ikincisi sicil mevzusu , hic bir uefa yetkilisinin 3 sezonda 7 teknik adam kovun , hepsine tazminat yuklenin , sonra odemeyip benim karsima davalarla gelin de demiyor .. bunu yapan da senin kendi klubun

ucuncusu kur farki ,faiz ... uefa dan kimse ozbek gibi doviz uzerinden yuzde bilmem kac faiz ile borclan demiyor , tum ulkeler kendi para birimlerini korurken , sana misirlilar , cinliler , araplar gibi oyunculari milyon euro lara bogun da demiyor

dorduncusu , "adamlarin yayin geliri ...." ... e zaten o yuzden bu transferleri yapabiliyorlar .. senin 100 lira paran var , benim 10 liram var diye bir uretici sana 50 liraya araba satamamali mi ? boyle bir mantik olur mu ? barcelonanin cinde 50 milyon taraftari varsa , senin de ulkede 15 milyon taraftarin var , nasil konyaspor asla fb , genclerbirligi de GS olamayacak ise , sen de cok para kazanan barcelona , city ,psg olamayacaksin .. bunda denge filan kurmak gibi bir gorevi yok UEFa nin

son olarak bir baskan seciliyor , digerinin sucu ne konusu ... o zaman fb sike yaptiginda fb nin kurumsal kimligi hic zarar gormesin , aziz yildirim sike yapmaktan tutuklansin , takima zerre ucu dokunmasin .. buna en cok biz isyan etmedik mi ? kurumlarda bir yonetimin yaptigi her anlasma, is ve islem kendisinden sonrasini da baglar .. ulkeler arasinda, klupler arasinda boyle bir devamlilik vardir , imzayi attin mi is biter , artik o imzayi GS atmistir , ozbek veya cengiz degil .

denetlemeye gelince , uefa klupler uzeri bir kurum , hic bir organ yok onlari denetleyecek , verdikleri cezalari uluslar arasi mahkemeye goturebilirsin , oradan da genelde onaylanir .. ki bu turkiye ile ilgili bir durum degil , avrupa kluplerinin de aldiklari cezalari CAS ta iptal ettirdikleri cok sayilidir , cunku kriterler ve bu kriterlere gore verilecek cezalar bellidir , beni de sinirlendirmiyor , cunku biz paralari harcarken defalarca bunlarin uyarilarini yaptik , bu klup ffp olsun veya olmasin , nasil 0 borctan 2,5 milyar TL borca geldi , uefa dan once buna bakalim

Bu UEFA madem kulüpleri bu kadar önemsiyor verilen bu cezalar da neyin nesi pek anlamıyorum. Kupalardan men ederek düşene bir tekme de bunlar atmış oluyor. Transfer yasağı getirirsin ne bileyim bir takım kısıtlamalar koyarsın da şampiyonlar ligi gelirlerinden mahrum bırakmak çok da mantıklı gelmiyor bana.

Bu kadar olumsuz konustum ama soyle bir haber gordum: Ajansspor - UEFA'dan Galatasaray sinyali! O rapor ne anlama geliyor?

"İlk anda bu korkutucu gibi dursa da zaten bunun beklendiği bildirildi. UEFA’daki kaynaklardan alınan bilgilerde CFCB’nin Galatasaray’ın borcu için “belli seviyelerde bir borç. Mali yaklaşımın bir parçası. Ceza almayı gerektirmiyor” kararı vereceği bilgisi ise adeta bayram havasına neden oldu."

Bakalim. Men cezasi gelmeyedebilir buna bakilirsa.

hamza , yukaridaki uyelerin soylediklerinin bir yerine katilirim , o da cezalarin cinsi ile alakali . gecen seferki cezada da ornegin ilk ihlaldi ,ve en kotu 2 inci cezayi verdiler , bizim bu siralarda acaba yine mi olur diye endise etmemizin sebebi de budur aslinda

zaten ulkemizden ceza durumuna gelen kluplerin yapacagi en dogru hamle "evet cezanin farkindayiz fakat gelin surada uzlasalim" demektir , kalkip da "ama kur farki , ama man. city.." dersen yuzune gulerler , en agir cezayi alirsin

rakamsal faktorler ceza alip almaman gerektigini belirler , ama net bir tablo yok , sunu yaparsan transfer yasagi , sunu yaparsan maas kisitlamasi ,sunu yaparsan avrupadan men gibi , o yuzden alacagin cezayi iyi yonetmek de bir kabiliyettir .

Mesela Milan'a FFP incelemesi gelecek. Durumlari en az bizimki kadar kotu. Onlara men gelmezse ve bize gelirse UEFAnin kotu niyetli olduguna inanirim. UEFAnin biraz daha transparan olmasi gerekli kesinlikle. Ancak men de gecerli ve mantikli bir cezadir.

Men mantikli bir ceza degil.

Sampiyon olup Cl'e katilirsan UEFA sana 20 milyon € ayak basti parasi veriyor buda x 4.91kurdan carparsak ciddi bir gelir demektir.

Biz CL'e katilip, ordan paralari kazanip ancak borc odiyebiliriz, yoksa men verirsen gene hic bir gelirimiz olmadan nasil kar yapip borc odecegiz?

Devamli 40milyon harcandi deniyor ama satilan isimlerds FFP uygulamasina giriyor, buna gore sadece 5milyon euro harcadik transferlere ve gecen sezondan daha az bir maasi yuku var takimda.

Bence sattigin kadar al cezasi dogrudur ve en mantiklisi olur.

Ben illa ceza olacaksa transfer yasağı olmalı,diye düşünüyorum ve kanaatim o yöndedir,enazından taraftar baskısı ile saçma sapan transferler yapılmaz Başımızda Terim varken Alt yapıdan takviyelerle veya altyapıya uygun genç transferler ile bu zorluğu atlatmak daha akılcı olacaktır.

Yok ceza meza. Medyanın bu seneki oyunları işte. He anasını satayım adamlar gidip raporu filan buldular hangi maddelerden işleme tabi tutulduğunu öğrendiler Uefa'dan. Evet abi.

Açmayın şöyle gereksiz konuları. Bunların amaçlarına ortak oluyorsunuz.

Men cezasinin konunun ruhuna aykiri olduguna ben de katiliyorum , para kazanmalisin ki zor durumunu duzelt . Fakat bir de reel duruma bakalim , biz men cezasi aldigimiz halde , yani en agir cezayi vermelerine ragmen 2 sene sonra yine bir degerlendirmelik duruma dustuk

aslinda haklisiniz , men vermesinler , baska yaptirimlar uygulasinlar ... fakat o yaptirimlardan daha agirini vermis olmalarina ragmen dengeyi tutturamiyoruz

Aldığımız men cezası ile ilgili raporda 3 dönemde Avrupa kupalarından 65m euro gelir elde ettiğimiz göz önüne alınmış ve buna rağmen 1+1 men uygun bulunmuştu.

Adamlar organizasyona katılan bütün kulüplerden ekonomik yapılarına göre 3 dönemlik 5-30m euro arası zarar sınırı getiriyor. Kulüplerden ekonomik yapılarını toparlamalarını istiyor. Biz FFP'ye takıldıktan sonra söz verip yerine getirmediğimiz gibi fazlasıyla dönemlik borç yaptık. Yaptığımız borçların kur ve faizlerle izah edilemeyecek boyutta olduğunu kalem kalem belirtmişlerdi. Üstüne kur ile ilgili tavsiyelerde bile bulundular.

Bugünkü durumda verilen söz tutulmuş olabilir ancak FFP'nin esas esprisi olan ve bütün kulüplerden beklenen başa baş zararın azaltılması mevzusunda sınıfta kaldık. Dursun'un verdiği zarar ve karşımızdaki tablo Aysal döneminden daha kötü. Yeni yönetim ne kadar ikna edici oldu bilemiyorum ama bir kaç yıl men gibi çok ağır bir ceza da sürpriz değil bizi sarsmayacak bir yaptırım da.

guzel yazmissin berkant

insanimizda hep bir "ama o da yapti..." savunma cinsi var , uefa yi birak , hakem konusunda , tribun davranislari konusunda , kurullar ile ilgili ... her konuda , kendi yaptigimizi gundem disi birakmanin yolunu filancanin yaptiklari ile legalize etme huyu var

sen kriterlere uydun mu ? uyamadin ... bunun karsisindaki cezayi elestir , ama kalkip da o da yapti bu da yapti ile cozemezsin sorununu

hadi ffp de goz yumdular , borc ne olacak ? zaten ffp 20 senedir olsa ve uygulansa bu borc olusmazdi , hic bu acidan bakmiyoruz

Geri
Üst Alt