Adam üşenmiyor şu saçmasalak kuralları savunuyor,vallahi mesajlarını okurken avatarımdaki gibi oluyor suratım.Dolar kuru adamların umrunda değil diyorsun sonra ülkemizin sicili rererörö.Madem sicilimiz gözönüne alınacak o zaman bu sicili oluşturan ülke şartlarını inceleyip ona göre değerlendirsinler.Konuya ilk yazdığım andan beri tutarlılıktan bahsediyorum.İkinci olarak banane adamların şirket büyüklüğünden falan,ben diyorum ki rekabetse dünya üzerinde hiçbir takım trink 220 milyona transfer yapamaz.Her lige özel bir salary cap olur bir bonservis harcama sınırı olur o zaman okey.Adamın yayın geliri senin takım değerin kadar.Zaten yeterince fark var adamlar bu gibi dezavantajlara rağmen tepemizde bitiyorlar.
Hep örnek olarak verilen o s.ksok transferleri 2-3 aya muhtemelen şampiyon olacak takım ve yönetim mi yaptı?Cezayı niye onlar çeksin?Bunlar bana aşırı mantıksız gelen şeyler detaylarıyla da zerre ilgilenmiyorum.Seçmenlerin basireti bağlanıyor bir dangalağı başkan yapıyorlar sonra böyle şeyler oluyor,hakeden takım hakettiğini alamayacak belki bu yüzden.O zaman peşinen dersin ki ben şampiyonlar ligini en kodaman 8 takımla oynayacağım,paşa paşa oynarsın.Rekabete ne gibi bir katkısı olmuş FFP'nin bir tane argüman söyleyemezsiniz.
Objektiflik ayağına milleti koparmayın,Galatasaraylı olup da şu cezaya sinirlenmeyecek adil bulacak adam bıraksın bu işleri.Uefa kendi içindeki rezillikleri çözsün önce,yaşadıkları skandallar ortada.Yıllardır İspanyol kulüplerini kayırıyorlar göz göre göre.Yok mu bunları denetleyebilecek bir oluşum?
Burada da donup dolasip ,ayni AB uyelik iliskilerimiz gibi bir duruma giriyoruz . Bitmez bir sarmal bu . Su sekilde aciklayim . Biz AB ye girmek istiyoruz ve onlar da bazi kurallar one suruyor (ama art niyetten ,ama kendi demokrasi standartlari bu oldugu icin) , mesela gazeteci tutuklamayacaksiniz , yayincilikta sansur olmayacak , teror tanimini degistireceksiniz gibi ..
Sen kendi mantiginla (hakli ya da haksiz..) bu kurallari benimsemeyebilir , uymayabilirsin .. Ama sen o kuruma dahil olmak istiyorsan , bu sartlari saglayacaksin . Cografi dezavantajlarin , teror tehdidi , ahlaki degerler veya dinin sebebiyle bunlar sana uymuyorsa , o zaman o kurum da seni kabul etmek zorunda degil
Gelelim UEFA ya . Bu kurum da ,oyunculariniza odemelerinizi duzgun yapacaksiniz , kur farki , faiz gibi zorluklari asmak icin kendi yontemlerinizi bulacaksiniz , surekli bana odemediginiz ucretlerle ilgili davalar getirmeyeceksiniz , su oranda borclanip , su oranda harcayacaksiniz diyorsa .. Bu sana uyar ya da uymaz , yapmak zorundasin , adam acik acik soyluyor ve uyguluyor , bunlara uymazsaniz benim yarismalarima katilamazsiniz diyor
fb yi sikeden 3 sene , ki ulke icinde hic bir yaptirim uygulanmamasina ragmen
bjk yi 2 kez yalan beyandan
bursayi mali kriterlerden
bizi yine finansal sebeplerden men ettiler
istedigin kadar savas dur , sen eger o kriterlere uymazsan o yarismalara alinmayacaksin , forumlarda birbirimizi yeriz boyle .,fazlasi olmaz
ayrica hep bir esitlik su bu deniyor , velev ki esit degiller , ne yapabilirsin ? it urur kervan yurur demisler , sen adamlara uymak zorundasin , onlar sana degil , "esit degilsek degiliz gelmeyin kardesim" deyip men ettiginde yapabilecegin ne var ?