- 4 Ağustos 2009
- 83.673
- 62.315
- 5.093
Cem Uzan Başkan'a satılsın.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Satılan takımların başarıları ortada. city,psg vs ŞL de ne yapmışlar. hadi psg 2.tur çeyrek final yapıyor city gruplardan çıkamıyor daha![]()
satılmadan önce gruplara giremiyordu kendi liginde ilk 5e giremiyorduSatılan takımların başarıları ortada. city,psg vs ŞL de ne yapmışlar. hadi psg 2.tur çeyrek final yapıyor city gruplardan çıkamıyor daha![]()
Cem Uzan Başkan'a satılsın.
satılmadan önce gruplara giremiyordu kendi liginde ilk 5e giremiyordu
Onlarda üstüne yabancı sınırı falan diye bir engel yok ama dernekler yasasıyla da zor gibi...Daha iyi futbolcular getirirsin ki bu takımlar alıyorlar,elbet başarılı ve söz sahibi olacaklardır zamanla ki şu an itibarlı da konumdalar futbolda,ciddiye alınıyorlar...Ha biz böyle birşey yapsak kesin TFF kendince gerekli önlemleri alarak yolumuza taş koyar..
Ne Chelsea, PSG, City modeli ne de mevcut aristokratik,lobici, anti-demokratik,, köhnemiş yönetim modeli.
Bayern Münich sistemi, Dortmund sistemi daha güzel örnekler bizim için.
Eski futbolculari ve sirket yoneticileri yonetmiyor mu Bayern'i?
Yöneticileri öyle de sistem olarak geleneksel taraftar temelli kulüp yapısıyla, modern bir şirketleşme sürecini beraber yönetmeleri beni cezbediyor. Yani ne kulüp tek kişinin kişisel oyuncağı ne de bizdeki gibi.
Bizde eski futbolcular olmasına gerek yok. Zira Beckenbauer kadar entellektüel hatta sadece kitap okumuş oyuncumuz bile yoktur muhtemelen. Yani bu kulübü ne Terim'in ne Uğur Tütüneker'in ne Bülent Korkmaz'ın yönetmesini istemem mesela. Bizim için başlangıç olarak uygulanması gereken sistemin tek bir başkan seçiminden sonra işlerin profesyonel staff tarafından yürütülmesi. Yönetim kurulu diye bir sistemin olmaması. Tabi senin de daha önce bildiğin üzere kongre yapısı da değişmeli fikrim var benim.
Ancak ben kulübümüzün ne tam taraftardan koparılarak tek adamın oyuncağı olmasına razı olurum ne de bu şekilde ilerleyeceğimize inanıyorum.
Boyle yonetilen buyuk kulupler var ornek olarak Turkiye'de. Birinin her kongresi kavga dovus, oburunun de baskanlik secimleri silah tuccarlari arasinda geciyor.
Eski oyuncu profili ne kadar Beckenbauer'e benzemiyorsa, taraftar profili de Alman taraftar profiline benzemiyor bizde. Bayern'in bir farki da Bavyera sirketlerinin sahip cikmalari Bayern'e. Biz daha sponsor bulamiyoruz formaya.
Dortmund da iflas etmisti birkac yil once yanlis hatirlamiyorsam. Ne kadar ornek almamiz gereken bir kulup bilemiyorum.