Galatasaray'ın Yabancılara Satılmasını İster misiniz?

Takımın Yabancılara Satılmasını İster misiniz?

• Kullanılan toplam oy
    199
Sadece bizim degil, bir yasa cikarip tum kuluplerin kisilere satisi saglanmali. Bakin ondan sonra nasil yonetiyorlar kulupleri.

Aslında klüp başkanının önemi olmamalı daha doğrusu bir CEO gibi profesyonel hareket etmeli. Arkada bir yönetim kurulu varsa gerekirse Porto,Ajax gibi takımların futbol direktörlüğünü yapan adamlar başa maaşla getirilmeli. Neden ? En iyi scouting onlarda. Adamlar para edecek adamı çok iyi buluyorlar Ajax denilen klüp başarısız genelde ama başarı istemiyorar ki adamlar Ibrahimovic'i bul ama sat, Suarez'i bul ve sat, eski kadrolarından bahsetmiyorum bile bizde şu an yağmalama var bir takım insanlar menejerlerle işbirliği yapıp takımı yağmalıyorlar bize de çer çöp kalıyor adam satamıyoruz para etmiyorlar. Sneijder bile elimizde kaldı 1,5 sene boyunca ruh gibi oynar sonra sözleşme yenilenmez bedavaya MLS'e gider. Bizde zaten MLS gibiyiz düşük bonservisle veteran alıyoruz bir ton maaş veriyoruz günü kurtarmak adına.

20 senedir bu takım bir lanet yerli kaleci bulamadı yahu bundan daha büyük basiretsizlik mi olur ?

Bakalım takıma :

Muslera : 4 milyon Euro'ya satabiliyorsan öpüp başına koy. Acaip acaip goller yiyip duruyor Bursa maçı dışında son 1 senede kurtardığı maç 1-2 tanedir.
Semih : Biraz ilgi çekti ama potansiyeli sınırlı olduğundan elden çıkması güç.
Chedjou : Faydası bu ligde bize çok iyi ama piyasada iyi fiyata gitmez.
Melo : 31 yaşında her sene patlayıcılığı daha da azalacak. Zaten ilk geldiği seneye göre azaldı. Bu sene bizimle son senesi olması lazım artık.
Selçuk : Transfermarkt ta 8-10 milyon euro yazıyor. Nerde o enayi buna verecek ?
Burak : ....
Olcan : Cenk Ahmet Alkılıç altyapıdan çıkar bedavaya biz bunu alırız parayla. İkiside aynı tip oyuncu.
Hamit : MLS'e bile satamazsın.

Bruma'yı oynatsak bir şeyler becerse belki elden iyi fiyata çıkardı ama maalesef köreliyor zaten oynadığı oyunda ümit vermedi pek.

Bazi seyler yanlis biliniyor. Bu klubu satin alan klubun baskani olmayacak sadece finansal yapida yonetecek. Sportif yapida profosyonel bir ceo getirecek isi tamamen profosyonellere birakacak bu camianin icinnden biride olabilir olmayadabilir tercih patrona kalmis. ikincisi yonetim seffaf olacak liselerinin ota boka bahane tavirlari ile yonetime baski olusmayacak basarisizlik durumunda secim zamani beklenmeyecek 1 saat icinde bile yeni ceolar takviye edilebilecek. Ucunusu futbolcu maaslrinda sorun olmayacak maasimi alamadim bahanesi ile kotu oynama hakkini goren gereksizler toleransiz kadro disi birakilabilecek. Dorduncusu transfer butcesi klubun gelirleri ile sinirli olmayacak gerekirse patron ek butce verecek neyse parasi al ulan diyecek.

Aslında klüp başkanının önemi olmamalı daha doğrusu bir CEO gibi profesyonel hareket etmeli. Arkada bir yönetim kurulu varsa gerekirse Porto,Ajax gibi takımların futbol direktörlüğünü yapan adamlar başa maaşla getirilmeli. Neden ? En iyi scouting onlarda. Adamlar para edecek adamı çok iyi buluyorlar Ajax denilen klüp başarısız genelde ama başarı istemiyorar ki adamlar Ibrahimovic'i bul ama sat, Suarez'i bul ve sat, eski kadrolarından bahsetmiyorum bile bizde şu an yağmalama var bir takım insanlar menejerlerle işbirliği yapıp takımı yağmalıyorlar bize de çer çöp kalıyor adam satamıyoruz para etmiyorlar. Sneijder bile elimizde kaldı 1,5 sene boyunca ruh gibi oynar sonra sözleşme yenilenmez bedavaya MLS'e gider. Bizde zaten MLS gibiyiz düşük bonservisle veteran alıyoruz bir ton maaş veriyoruz günü kurtarmak adına.

20 senedir bu takım bir lanet yerli kaleci bulamadı yahu bundan daha büyük basiretsizlik mi olur ?

Bakalım takıma :

Muslera : 4 milyon Euro'ya satabiliyorsan öpüp başına koy. Acaip acaip goller yiyip duruyor Bursa maçı dışında son 1 senede kurtardığı maç 1-2 tanedir.
Semih : Biraz ilgi çekti ama potansiyeli sınırlı olduğundan elden çıkması güç.
Chedjou : Faydası bu ligde bize çok iyi ama piyasada iyi fiyata gitmez.
Melo : 31 yaşında her sene patlayıcılığı daha da azalacak. Zaten ilk geldiği seneye göre azaldı. Bu sene bizimle son senesi olması lazım artık.
Selçuk : Transfermarkt ta 8-10 milyon euro yazıyor. Nerde o enayi buna verecek ?
Burak : ....
Olcan : Cenk Ahmet Alkılıç altyapıdan çıkar bedavaya biz bunu alırız parayla. İkiside aynı tip oyuncu.
Hamit : MLS'e bile satamazsın.

Bruma'yı oynatsak bir şeyler becerse belki elden iyi fiyata çıkardı ama maalesef köreliyor zaten oynadığı oyunda ümit vermedi pek.

Musleraya yaptığın bildiğin haksızlık. Çarpılırsın renktaş obejktif gözükmek için bokunu çıkarmasaydın keşke

Sen yedirebilecek misin gururuna, dırf liselilerden kurtulacağım diye kulübün satılmasını?

Kulüp satılıpta adamların alıp eve götürecek hali yok ya. Benim için değişen çok birşey olmayacak. Ben gönül verdiğim renklere destek olmaya devam edeceğim.

Sonuç olarak çelsi taraftarı statları doldurmuyor mu ? veya ne bileyim siti taraftarı maça gitmiyor mu , forma almıyor mu ? Bunlar heralde adamlara babalarından kalmadı.

Bizim için en hayırlısı bu olacaktır. Elbette bu benim görüşüm. Herkes ne düşünür bilemem ama Galatasaray potansiyeli ile bu ülkede zengin olan çok insan gördük. Bırakın birazda zenginler bize çalışsın.

Zaten bu satış işinin olacağını pek sanmıyorum. Sonuç olarak bizim bir dernek altyapımızda bulunuyor. Çok karışık iş, taşınmazlar dernek üzerineyse eğer satın alacak kimseyi bulamazsınız. Satınca para kimin hesabına geçecek, alacak adam kimden satın alacak ? Ne şekilde değer biçecekler ? Bu iş 30 sene sürer :D

(Bazıları hiç rüya görmesin ama hadi sizin hayal dünyanız için bir misal vereyim )

Kulup satılırsa ilk satın almak için talip olacak adamları söyleyeyim :

Nihat özdemir
Sedat Peker
Acun Ilıcalı
Ferit Şahenk

Tayyiple aziz ortaklaşa alacakmis hatta.

Kulüp satılıpta adamların alıp eve götürecek hali yok ya. Benim için değişen çok birşey olmayacak. Ben gönül verdiğim renklere destek olmaya devam edeceğim.

Sonuç olarak çelsi taraftarı statları doldurmuyor mu ? veya ne bileyim siti taraftarı maça gitmiyor mu , forma almıyor mu ? Bunlar heralde adamlara babalarından kalmadı.

Bizim için en hayırlısı bu olacaktır. Elbette bu benim görüşüm. Herkes ne düşünür bilemem ama Galatasaray potansiyeli ile bu ülkede zengin olan çok insan gördük. Bırakın birazda zenginler bize çalışsın.

Zaten bu satış işinin olacağını pek sanmıyorum. Sonuç olarak bizim bir dernek altyapımızda bulunuyor. Çok karışık iş, taşınmazlar dernek üzerineyse eğer satın alacak kimseyi bulamazsınız. Satınca para kimin hesabına geçecek, alacak adam kimden satın alacak ? Ne şekilde değer biçecekler ? Bu iş 30 sene sürer :D

Cem uzan istanbulsporu nasil satin aldi? Galatasaray dernek olarak klubun tasinmaz mulkleri(riva,florya vs) haric futbol takiminin yonetimini, borclari sifirlama vede belirli bir para karsiliginda bir kisiye devredebilir. Futbol takimini alan kiside dernege yine bagli olacak ama kimse ona karisamayacak futbol gelirlerini kullanimini ona birakilacak ama o kisi cebinden para verdigi zamanda bu borc olarak yansimayacak takimin parasi olarak gececek. Cunku o kisi zaten takimin sahibi kendi kendisine borc verecek halde degil. Uc asa bes yukari boyle olmasi lazim yaniliyoda olabilirim.

eninde sonunda hakettiği değeri görecek GS.chelsea falan ne ki..seve seve alınacak bi kulübüz.inşallah en zenginlerden olur yeni başkan:o

Zaten endüstriyel futboldan bıkmışız kimsenin şirketini destekleyecek değilim satıldığı an takım ölür benim için, Galatasaray mazide yaşar.

Galatasaray adasının satılması söz konusu olamaz. dünyada adası olan başka bir kulüp yok. riva arazisi ve florya tesisleri ise satılacağına aysalın dediği gibi gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi kurularak orada proje geliştirilip kat karşılığı yapılarak geliri 2 ye 3 katlanabilir. bizim başımızda vizyonsuz ve cebini düşünen adamlar olduğu sürece bu gayrimenkullerimiz atıl şekilde kalacaktır. halbuki değerlendirilip yarısıyla gelişmemiş bölgelerden tekrar arsa alımı yapılıp gelecekte yeni bir rivamız olabilirdi.

AYRICA KULÜP SATILSIN DİYEN ARKADAŞLARA ÖZELLİKLE YAZIYORUM. SİZ DE HİÇ Mİ GALATASARAYLILIK RUHU YOK. "SATILSIN BENCE, BENCE SATILMALI, KEŞKE SATILSA" VB GİBİ ŞEYLERİ GÖRDÜKÇE DELİRİYORUM. BAZI ÜLKELERİN NÜFUSUNDAN FAZLA TARAFTARIMIZ VAR BİZİM. BİRAZCIK AKLI BAŞINDA, VİZYONU OLAN ADAM GELSE, MARKA DEĞERİNİ KULLANABİLSE SATMAYA FALAN GEREK YOK. AKLINIZI BAŞINIZA ALIN. GALATASARAY IN BIRAKIN SATILMASI, AKLIN UCUNDAN BİLE BÖYLE BİRŞEY GEÇMESİNİ HAZMEDEMİYORUM KUSURA BAKMAYIN.
Hocam gayrimenkullerin satılması sözkonusu değil. Öyle bir devir olamaz. Sadece futbol takımı ya da basketbol takımı gibi... Gelen başkanların ve yöneticilerin hepsine geriye dönük bir bakmanı istiyorum. Hangisi Galatasaray'a bişeyler kazandırdı. Hiç biri kendi şirketleri gibi Galatasaray'ı yönetmediler. Galatasaray'ın kazanması için hangi biri bişeyler yaptı. Genel kurula bir bak! Böyle bir genel kurul olur mu? Kurumsal bir yapıda olduğumuzu düşünüyor musun? Mesela Galatasaray kullanıma tahsis ettiği tesisler bu ipini una sermiş adamların buluşma yeri gibi.

Bak şimdi en basit örnek:
üye giriş ücretleri
Galatasaray lisesi mezunları 600 tl,
Aile bireyleri 2.500 tl;
Bu kategoriler dışındaki müracaatlar 10.000 tl,
Sporculuktan üye olanlar 1.250 tl.

Buyur buradan yak!

Yani kulüp çitflik gibi yönetiliyor. Senin istediğin doğru dürüst adamları Galatasaray'ın başına geçirmezler. Başarılı olan adamı da alaşağı ederler. Bu hep böyledir. Hep söylerim bizde sürekli kaos hakim. Her başarılı olduğumuz dönemlerde en büyük rakibimiz yine biziz. Her başarılı olan adam her zaman tukaka edilerek alaşağı edildi. Gelir kaynağı taraftar olan bir şirket sürekli para girişi sağlanıyor, ama taraftarın istediklerinin hiç biri olmuyor. Tek el şirket olduğu zaman taraftara göre pozisyonunu belirlemek zorundalar. Sonuç olarak takımdan para kazanacaklar ya da ana şirketlerinin tanıtımında kullanacaklar. Başarılı olmaya mecburlar. Yukarıda örnek vermişler "satılan takımların hali ortada" diye. Sen takımında İbra'yı, Toure'yi görmek istemez misin? Futbol bir şov işidir. Dolayısıyla şirket olarak profesyonelerce yönetilecek bir takım, derneklerce yönetilecek her takımdan daha avantajlıdır. En basit örneği devlet kuruluşları ve özel sektör arasındaki fark. Ziraat bankasında kuyruk beklersin, Ak bankta koltuklarda sıranın gelmesini.

Galatasaray'a başkan ya da yönetici olmuş hiç kimse kendi şirketleri gibi Galatasaray'ı yönetmiyorlar; çünkü cepten çıkan para kendi ceplerinden çıkmıyor.

olmaya duygusal olarak bakarak satılmasın diyebiliriz. Ama başarı anlamında bakarsak satılsın. Bizim Türkiye'den bir kulübün Avrupa'da üst seviyelerde daimi kalması sittin sene gerçekleşmez. Ama zengin bir başkan ile bu başarılabilir

Kulüp babasının tapulu malı o yüzden böyle konuşuyor arkadaş galiba

Şu an içinde bulunduğu zilletten kurtaracağı için olması gereken şey. Futbol artık global bir hal aldı. Zombilerin elinde bedavaya oyuncak olacağına parasını ödeyenlerin elinde rakipleriyle rekabet edebilecek bir halde olsun. Hedef Avrupa'da başarıysa bunun olması şart.

Kulübün satılmasıyla 100 yıllık tarihinin kirlenmesi arasında ben bir bağlantı kuramadım biraz açıklık getirirmisin

Bugüne kadar Galatasaray basarilaini kendi gücüyle elde etmistir. Senin bu konuya bakis acin nasil bilmiyourm, ama Chelsea gibi takimlar sadece baslarinda bol parali biri oldugu icin yukarlarda geziyor. Kisacasi sonuc olarak haksiz bir rekabet ortaya cikiyor. Ve Malaga'da görüldügü gibi, bizin satin alan kisi keyf meselesi sonrasi cekip giderse cok zor duruma düseriz (bkz. Malaga).

Analoji kurmak gerekirse: farz et ki oyun oynuyoruz, ve zorlugu bizim icin "difficult"/"hard"/"veteran"/... . Kulübü satmak da cheat gibi bir seydir benim icin.

Geri
Üst Alt