Galatasaray'ın Yabancılara Satılmasını İster misiniz?

Takımın Yabancılara Satılmasını İster misiniz?

• Kullanılan toplam oy
    199
Takımın yabancılara satılması demek öncelikle satılması demek. Yani yabancı veya yerli seçimi yapamazsınız.
Haliyle yerliye de gidebilir yabancıya da... Yarın Aziz alırsa Ülker misali. Birleştirir Fenerle.
Sonra bir bakmışsın Wikipedia sayfasında Fenerbahçe ( 1 UEFA kupası 1 Süper Kupa ) yazıyor... Espri falan değil... Ciddi söylüyorum.
Var mı olmayacağına garanti veren...?

Ben yabancı veya yerli farketmez; Satılmasına karşıyım. Biz bu kulübe başarısı için sevdalanmadık.

Biz bu renklere 14 yıl şampiyon olamadığımız zamanlarda tutulduk, aşık olduk...

sonuna kadar katılıyorum. benim yaşım yetmez o yıllara ama tepeden inme birisinin kulübü satın alarak yakalayacağı başarı pc oyunlarında hile yapmaktan öte bi düşünceye gitmez, haz vermez bana. tekrar yazıyorum kendi kaynaklarını kendi üretebilir bu kulüp, ama başımızdakiler aptal adamları yönetici yaptığı için ilerleyemiyoruz. kulübün borçlarının acilen kapatılması gerekmiyor, rivanın değerlendirilmesi lazım ama ordan gelecek gelirin en az %50 sinin yeni arazi alımına harcanması gerekiyor ki gelirlerin sürekliliği sağlanabilsin. Riva 1 milyar TL getirmez ayrıca. 1.175.000 m² alanı var, terklerden sonra 850.000 m8 ye iniyor. arsanın emsali 0,20, yani toplam inşaat alanı 170.000 m², nitelikli bir proje yapılsa m² si ortalama 2.500 dolar olsa elde edilecek gelir 425 milyon dolar eder. tabi bu gelir. birde inşaat maliyeti vs var. hadi diyelim kendimiz yapmadık, kat karşılığı verdik %50 ile. o zaman kalacak gelir 200-225 milyon dolar demektir. tabi yapacağın projenin niteliğine göre bu rakamlar %20 arttırılabilir ya da fiyasko olursa düşebilir. en iyi projeyi yaptık diyelim, elde edeceğimiz gelir 270 milyon dolar eder.

kimse rivadan 1.000.000.000 TL beklemesin. birazcık akıllı olalım, şimdi rivada imar izni almış yerler var, inşaata doğru zamanda doğru firmayla başlanıp, lansman iyi olursa rivadan ciddi bir gelir elde edilebilir. farklı projeler de geliştirilip sürekli gelire dönüştürülebilir.

Bugüne kadar Galatasaray basarilaini kendi gücüyle elde etmistir. Senin bu konuya bakis acin nasil bilmiyourm, ama Chelsea gibi takimlar sadece baslarinda bol parali biri oldugu icin yukarlarda geziyor. Kisacasi sonuc olarak haksiz bir rekabet ortaya cikiyor. Ve Malaga'da görüldügü gibi, bizin satin alan kisi keyf meselesi sonrasi cekip giderse cok zor duruma düseriz (bkz. Malaga).

Analoji kurmak gerekirse: farz et ki oyun oynuyoruz, ve zorlugu bizim icin "difficult"/"hard"/"veteran"/... . Kulübü satmak da cheat gibi bir seydir benim icin.
Malagayla bizi bir tutamasın....ne olursa olsun Malaga şampiyonluğa oynaması çok zordu....bizde o Problem olmaz....öyle yada böyle her 2 veya 3 sene ortalama şampiyon oluyoruz....bizim tek yapacağımız iş avrupa kupalarında başarı....paralı biri gelse iyi transferlerle en azından Avrupa ligini alırız ve şampiyonlar ligindede çeyrek final üstünü görürüz....

Olabileceğinden değil zaten de hayır tabi ki...Alacak adam müstafi başkanımızdan daha fena bir ''Kurumsallaşma'' saplantısıyla, tümden içinden çıkılmaz hale getirirse ne olacağını düşünüyor musunuz?...

City yi alan dolar trilyoneri (Yanlış yazmadım trilyon!) gibisi bulmaz bizi; EPL ne yatırım yapan adam, popülarite-reklam vs ile bir şekilde karşılığını alacağını düşünüyordur mutlaka, bizim ligin bizden başka müşterisi mi var Allah aşkına?...3-5 yıldız almakla (Tutarsa tabi) ligi süpürdü diyelim, çok bir anlamı olmaz; Avrupa yı domine edebilmek de sadece parayla olmuyor, görüyoruz işte...

Malagayla bizi bir tutamasın....ne olursa olsun Malaga şampiyonluğa oynaması çok zordu....bizde o Problem olmaz....öyle yada böyle her 2 veya 3 sene ortalama şampiyon oluyoruz....bizim tek yapacağımız iş avrupa kupalarında başarı....paralı biri gelse iyi transferlerle en azından Avrupa ligini alırız ve şampiyonlar ligindede çeyrek final üstünü görürüz....

Sorun sampiyonluga oynayip oynamamasi degil. Ortaya cikan sorular maddi sorunlar, ve Malaga da bunu yasamisti.

Arap milyaderi Malaga'yi terk ettiginde bir anda oyuncular icin ödenecek paralar yok oldu (önce tabi arap tarafindan hersey karsilaniyordu). Sonuc olarak Malaga bir cok oyuncu satmak mecburiyetindeydi ve bunun üstüne UEFA tarafindan avrupa kupalarin'dan bir yil men edilmisti. Bunun sonu daha da kötü olabilirdi.

Olabileceğinden değil zaten de hayır tabi ki...Alacak adam müstafi başkanımızdan daha fena bir ''Kurumsallaşma'' saplantısıyla, tümden içinden çıkılmaz hale getirirse ne olacağını düşünüyor musunuz?...

City yi alan dolar trilyoneri (Yanlış yazmadım trilyon!) gibisi bulmaz bizi; EPL ne yatırım yapan adam, popülarite-reklam vs ile bir şekilde karşılığını alacağını düşünüyordur mutlaka, bizim ligin bizden başka müşterisi mi var Allah aşkına?...3-5 yıldız almakla (Tutarsa tabi) ligi süpürdü diyelim, çok bir anlamı olmaz; Avrupa yı domine edebilmek de sadece parayla olmuyor, görüyoruz işte...

monaconun sahibi ile ünal aysalın serveti hemen hemen aynı.

senin armaya tutuldugun yillarda forumun yüzde sekseni suya "bu" diyordu güzel abim:)yazdiklarin dogru olsa bile bunu basariya endeksli olan genc taraftarlarimiza anlatamazsin..

☆$☆
Başarıya endeksli olan şey sportif endüstrinin kendisi. Başarılı olamazsan yok olur gidersin.

monaconun sahibi ile ünal aysalın serveti hemen hemen aynı.

Ne demek istediğini anlamadım da burda satılmasını isteyenlerin aklına ilk gelen örnek City olduğu için öyle söyledim.

Birkaç milyar doları olan adam zaten sermayesinin ciddi bir bölümünü bir SSL kulübüne bağlamaz...Bizim ligin marka değerini hesaba katınca, zengin-akıllı-iyi niyetli bir talip çıkmaz, bu üç nitelikten biri eksik olunca da hayır gelmez....

Ne demek istediğini anlamadım da burda satılmasını isteyenlerin aklına ilk gelen örnek City olduğu için öyle söyledim.

Birkaç milyar doları olan adam zaten sermayesinin ciddi bir bölümünü bir SSL kulübüne bağlamaz...Bizim ligin marka değerini hesaba katınca, zengin-akıllı-iyi niyetli bir talip çıkmaz, bu üç nitelikten biri eksik olunca da hayır gelmez....

canın sağolsun.

Kararsızların evet dediği varsayılırsa üç kişiden ikisi satılması taraftarı. Hayır diyenler ciddi anlamda azınlıkta kalıyor.

100 yillik cinarlar öyle kolay yok olmazlar..rezil bjk bile iyi kötü ayaktayken bize sittin sene bisey olmaz..

☆$☆
Bir anda yok olacağını kimse iddia edemez. Ama başarının sürekliliği önemli. Başarının olmadığı, ötelendiği her an kan kaybı devam eder.

Bir kere başlık hatalı. Yabancı yerine şahıslara denmeliydi. Illa yabanci olacak diye bir sey yok, yerli biri de olabilir. Mesela ben Cem Uzan Başkanıma satılmasından buyuk mutluluk duyarım. Ama kendisi yerli olduğu için ankete hayir oyu verdim. Onun sebebi de şu'dur ki yabancılar buna bir ticaret olarak bakar, cem uzan başkanım gibiler için ise bu bir sevdadir. Yani satilsin ama Galatasaray sevdalisi bir abimize satilsin. Mesela Ünal başkanım da olabilir. Kongrelerle falan ugrasmayacagi için rahat rahat işini yapar. Ay hadi inş.

Bir kere başlık hatalı. Yabancı yerine şahıslara denmeliydi. Illa yabanci olacak diye bir sey yok, yerli biri de olabilir. Mesela ben Cem Uzan Başkanıma satılmasından buyuk mutluluk duyarım. Ama kendisi yerli olduğu için ankete hayir oyu verdim. Onun sebebi de şu'dur ki yabancılar buna bir ticaret olarak bakar, cem uzan başkanım gibiler için ise bu bir sevdadir. Yani satilsin ama Galatasaray sevdalisi bir abimize satilsin. Mesela Ünal başkanım da olabilir. Kongrelerle falan ugrasmayacagi için rahat rahat işini yapar. Ay hadi inş.

Bende unal aysaldan satilmasindan yanayim en azindnan artik cebinden para cikarmama bahanesi kalmaz verdigi paralardq borc olarak sayilmaz cunku takim onun. Ayrica ben unal aysala satilirsa baskan olarak kalacagini sanmam en uygun kisiyi baskan olarak atar yonet takimi der belcikaya gider. Mac gunleri ve onemli gunlerde gelir.

Geri
Üst Alt