- 29 Ekim 2014
- 9.866
- 61
- 323
Takımın yabancılara satılması demek öncelikle satılması demek. Yani yabancı veya yerli seçimi yapamazsınız.
Haliyle yerliye de gidebilir yabancıya da... Yarın Aziz alırsa Ülker misali. Birleştirir Fenerle.
Sonra bir bakmışsın Wikipedia sayfasında Fenerbahçe ( 1 UEFA kupası 1 Süper Kupa ) yazıyor... Espri falan değil... Ciddi söylüyorum.
Var mı olmayacağına garanti veren...?
Ben yabancı veya yerli farketmez; Satılmasına karşıyım. Biz bu kulübe başarısı için sevdalanmadık.
Biz bu renklere 14 yıl şampiyon olamadığımız zamanlarda tutulduk, aşık olduk...
sonuna kadar katılıyorum. benim yaşım yetmez o yıllara ama tepeden inme birisinin kulübü satın alarak yakalayacağı başarı pc oyunlarında hile yapmaktan öte bi düşünceye gitmez, haz vermez bana. tekrar yazıyorum kendi kaynaklarını kendi üretebilir bu kulüp, ama başımızdakiler aptal adamları yönetici yaptığı için ilerleyemiyoruz. kulübün borçlarının acilen kapatılması gerekmiyor, rivanın değerlendirilmesi lazım ama ordan gelecek gelirin en az %50 sinin yeni arazi alımına harcanması gerekiyor ki gelirlerin sürekliliği sağlanabilsin. Riva 1 milyar TL getirmez ayrıca. 1.175.000 m² alanı var, terklerden sonra 850.000 m8 ye iniyor. arsanın emsali 0,20, yani toplam inşaat alanı 170.000 m², nitelikli bir proje yapılsa m² si ortalama 2.500 dolar olsa elde edilecek gelir 425 milyon dolar eder. tabi bu gelir. birde inşaat maliyeti vs var. hadi diyelim kendimiz yapmadık, kat karşılığı verdik %50 ile. o zaman kalacak gelir 200-225 milyon dolar demektir. tabi yapacağın projenin niteliğine göre bu rakamlar %20 arttırılabilir ya da fiyasko olursa düşebilir. en iyi projeyi yaptık diyelim, elde edeceğimiz gelir 270 milyon dolar eder.
kimse rivadan 1.000.000.000 TL beklemesin. birazcık akıllı olalım, şimdi rivada imar izni almış yerler var, inşaata doğru zamanda doğru firmayla başlanıp, lansman iyi olursa rivadan ciddi bir gelir elde edilebilir. farklı projeler de geliştirilip sürekli gelire dönüştürülebilir.