GSC Haber Galatasaray'ın Yeni CL Listesi Belli Oldu!

Kanat koymayı unutmuşsun bence okan hocanın aklında bu var renktaş :D

1770379818149.webp

Taraftar sahip çıkmiyor , küfürde eder edecektir yani de şu taraftar fazla abartılıyor tamamen anlık bugün sövdügü adama , yarın övedebilir ikiside çok önemli değil yani olmamalı.

Bunu Genç adama empoze edecek adamda takım hocası tüm o oyuncularla birlikte çalısıyor ediyor ona bu güveni verdikten sonra taraftar sövse ne olacak taraftar osimhene bile sövüyor. Listeye almak oynamasa bile deger verdigine dair bir isarettir mesela.
Bu is bir süreç işi karpuz yada kavun değilki eleman oturacak durdugu yerde birden günün birinde otururken caicedo olacak.

Okan hoca bununla uğraşmak istemiyor kim uğrasacak bu süreçle diye sallıyor. Genç düşmani demek bir hakaret değil doğru bir tabir olur yüzden.
yav naci :D
tamam işte hazırlıyor

la kadroya alsa bile oynamaz. Juve ile oynanacak çemişgezek ile değil. o çocuk çıkıp juve maçında ama heyecandan ama telaştan sıçsa gelip ilk küfür edecekler de sizlersiniz. Arda 2 maç hata yaptı diye ıslıklandı. Hoca genç düşmanı da taraftar sanki çok mu genç topçusuna sahip çıkıyor.
Lizbon karşısında oynamasa haklısın derdim. Ayrıca bu çocuk senin sözleşmeli oyuncun, kiralık filan değil. Dolayısıyla al o kadroya o havayı solusun alışsın. Gerekirse son 3-5 dk oynat. Tecrübe olur gelişimine katkı eder.
Ama asprilla hem bölge şişkin asla oynayamaz ve gerek yok ona, hem de senin bonservisli topçun değil. Çok iyi oyuncu olabilir bonservisini de alabiliriz bilemem ama şu an değil. Orta sahada (juve ilk maç) 3 oyuncu oynayacak ve 3 oyuncu var elinde. Allah korusun biri sakatlansa, orta saha olmayan ve futbolun kendisini bıraktığı kaan var. Nhaga’nın oyuna katacağı hız ve enerji bile yeterdir. Kaan olsa da (kırmıza görmezse) olmasa da (kırmızı görmese de) oyuna etkisi 0 olacak..

Ya başlatmayın şampiyonluk için Avrupa'dan elenelim muhabbetlerine... Gidin FB'yi tutun o zaman... Bu takımın kuruluş amacı Türk olmayan takımları yenmek. Kuruluş amacı size uymuyorsa tutmayın bu takımı... GS başkanı, yönetimi, hocası, oyuncusu ve siz taraftarı da hepsi iki kulvarı beraber götürmeyi öğrenecek... Hatta başkan falan öğrenmiyorsa siz böyle demeyip öğreten taraf olacaksınız... Hiçbir şartta bunu salalım diğeri için demeyeceksiniz... Boğulursa da öyle boğulacak Galatasaray hep... Ama en azından adımlarını planlarını ona göre atmayı öğrenecek... Neredeyse her sene bu lafı tekrar ederek şu aptallıklara örtülü meşruiyet vermeyin... Hayat kısa... Bu takımın Avrupa'da zirvelere çıktığını bir kere daha görmek istiyorsak benim ömrümde taş çatlasa 40 şans var... Sizin de olsun olsun 50-60 olsun... O da maksimum... Birer birer aptalca harcıyorlar bu şansları... Birini daha göz göre göre harcadılar... Üstelik iyi kötü dişimize göre bir rakip çekmişken... Dün yalan liste sızınca eh demiştik yine fena değil bazı soru işaretleri olsa da... Gittiler kalbine hançer vurdular... Bu kararları verenlerin nasıl bir kafası, nasıl bir beyni var anlamak imkansız...
Uefa döneminin canlı yaşamış hatta tribünde samiyende yaşamış biriyim yaşımda fazlasiyla yetiyor ,bu yazılanlar dogru olsa bile ben bugünü düşünerek konuşuyorum, mevcut hoca ve de mevcut başkan yapısıyla avrupada basari imkansiz o yuzden ivedilikle elenip lige odaklanmali şampiyonlugu alip sene sonu yeni bir yönetim.ve avrupa başarısı da istiyorsak emery inzaghi tarzı bir winner hoca getirmeliyiz, mevcut yönetim hoca ve kadrosunu çoğu mac seçen oyunculardan olan takimin 2 3 kulları götürme imkanı yok bu 4 senedir boyle ve ben bunu 4 senedir hep söylüyorum, gun gelir şartlar değişir ozaman avrupada ışık görürüz ozaman herkesten fazla destek oluruz ama su an şampiyonluk 1.oncelik

Güzel Okan nhaga'yı eklemediyse CL listesine ilk oynattığı maçta nhaga coşacak ve pişmaz olacağız.

Liste olayına bende kızıyorum fakat ligte şampiyonluk istiyorsak bizim ucl den elenmemiz şart haftada tek maca dusmeliyiz ,kizsakta sövsekte gercek bu.
insanın sinirini bozan da bu ya rtas. her sezon avrupa yük haline geliyor ve ligi kaptırmayalım korkusu başlıyor. akıllanmayan bir hoca ve rezil bir yönetim var.

Lizbon karşısında oynamasa haklısın derdim. Ayrıca bu çocuk senin sözleşmeli oyuncun, kiralık filan değil. Dolayısıyla al o kadroya o havayı solusun alışsın. Gerekirse son 3-5 dk oynat. Tecrübe olur gelişimine katkı eder.
Ama asprilla hem bölge şişkin asla oynayamaz ve gerek yok ona, hem de senin bonservisli topçun değil. Çok iyi oyuncu olabilir bonservisini de alabiliriz bilemem ama şu an değil. Orta sahada (juve ilk maç) 3 oyuncu oynayacak ve 3 oyuncu var elinde. Allah korusun biri sakatlansa, orta saha olmayan ve futbolun kendisini bıraktığı kaan var. Nhaga’nın oyuna katacağı hız ve enerji bile yeterdir. Kaan olsa da (kırmıza görmezse) olmasa da (kırmızı görmese de) oyuna etkisi 0 olacak..
Abdullah 2 oyun üst üste hata yapsın naga verilecek tepkileri bir düşün. Adam sporting e karşı oynadı ama casa pia gibi bir takımda oynadı. Bebe bize geldiğinde sosyal medyada takip eden insan sayısı bizim stadın yarısı gibi bir şeydi. He hoca belki yine basit maçlarda da oynatmaz ama o baskı daha 18 indeki bebeye birden verirsen hayata bile küsebilir. Basit maçlarda oynatmazsa gel beraber sövelim hocaya.

Uefa döneminin canlı yaşamış hatta tribünde samiyende yaşamış biriyim yaşımda fazlasiyla yetiyor ,bu yazılanlar dogru olsa bile ben bugünü düşünerek konuşuyorum, mevcut hoca ve de mevcut başkan yapısıyla avrupada basari imkansiz o yuzden ivedilikle elenip lige odaklanmali şampiyonlugu alip sene sonu yeni bir yönetim.ve avrupa başarısı da istiyorsak emery inzaghi tarzı bir winner hoca getirmeliyiz, mevcut yönetim hoca ve kadrosunu çoğu mac seçen oyunculardan olan takimin 2 3 kulları götürme imkanı yok bu 4 senedir boyle ve ben bunu 4 senedir hep söylüyorum, gun gelir şartlar değişir ozaman avrupada ışık görürüz ozaman herkesten fazla destek oluruz ama su an şampiyonluk 1.oncelik
Gözden kaçırdığın bir husus var, aslında iletinin içinde de yazıyorsun (italik kısım) ama yine gözden kaçıyor, maalesef şampiyonluk başarı olarak görünüyor ve şampiyon olan teknik ve idari yönetime kimse git demiyor. Sorunumuz bu.
Son 30 yıl baz alındığında Galatasaray 16 şampiyonluk ile (%53 oran) iki yolda bir zaten şampiyon oluyor. Rakibin 7 şampiyonluk ile 2. Sırada ki bir tanesi tescilli şike yılı da var.

Bunun başarı kabul edildiği bir yerde bunlar asla gitmez ve dertleri de asla Avrupa’da Galatasaray başarısı filan değildir. Buna Okan da dahil. Ali Sami beyin felsefesini kendine rehber etmiş bir Fatih hoca gördüm. Gerisi hep güdük… selametle..

Asprilla yerine Naga yazılmalıydı. Kanat eksiğimiz yok, Orta Saha da Torreira ve Lemina dan başka alternatif yok ki Juve maçında Lemina da yok. Ama tam olarak Çapsız Okandan beklediğim liste. Juve maçında kalede Güvenle başlayıp Leminanın yerine Uğurcanı oynatırsa şaşırmam öyle bir zekaya sahip. Dua edelimde Torreira kırmız kart filan görmesin maçta.

Abdullah 2 oyun üst üste hata yapsın naga verilecek tepkileri bir düşün. Adam sporting e karşı oynadı ama casa pia gibi bir takımda oynadı. Bebe bize geldiğinde sosyal medyada takip eden insan sayısı bizim stadın yarısı gibi bir şeydi. He hoca belki yine basit maçlarda da oynatmaz ama o baskı daha 18 indeki bebeye birden verirsen hayata bile küsebilir. Basit maçlarda oynatmazsa gel beraber sövelim hocaya.
Zaten illa oynatsın demiyorum ki. Tecrübe gerek, o saha o müzik o atmosfer onu alıştıracak güçlü kılacak nereye geldiğini nasıl bir beklentinin olduğunu anlayacak topçu. Bugün olmazsa yani bu duyguyu yaşamazsa yarın çok geç olacak.
Elbette tahammülün olmadığını biliyorum, hatta gencecik çocuk şampiyonluk kutlamasında ağlatıldı.. eyvallah.. ama dediğim şey; asprilla da Nhaga da oynamayacak, ancak bonservisli topçum o bu havaya alışsın. Şahsen oynarsa da sırıtacağını sanmıyorum ancak bu varsayım

Öncelikle "sizin de olsun olsun 50-60 olsun" derken "sen zaten belli ki gençsin" manasında dememiştim. Hani "yaşını bilmiyorum ama bir ihtimal gençseniz bile en fazla 50-60'dır herhalde" demek istemiştim. Onu açıklığa kavuşturayım yanlış anlaşıldıysa veya kırıcı olduysa... Ancak o günleri tribünde yaşamış biri olmana şaşırmadım dersem de yalan olur çünkü sizlerin bile böyle çeşitli bahanelerle Avrupa'dan vazgeçmeniz benim umutlarımı tüketiyor.

1. Bu dönem bu hoca zaten yapamaz, başka dönem para yok, öbür dönem kadro dar, öbür dönem transferler yetişmedi, başka dönem FB'nin önünü kesmek daha önemli, öbür sene CL'de kupa alacak halimiz yok bari ligi kaybetmeyelim, arada zaten kendi kendimizi baltalayıp Avrupa'ya hiç gidemediğimiz dönemler falan derken ömrü tükettik... Hep bir bahane var... BAHANE YOK, İMTİYAZ YOK, HADİ BU SENE DE BÖYLE OLSUN YOK, Galatasaray ilk maçı CL'nin en favori takımına karşı 10-0 kaybetmişse ve 2. maçtan 3 gün önce FB ile, 3 gün sonra BJK ile 2 şampiyonluk maçına çıkacaksa ve üstüne kadrosunda ilk 11'inden 10 tane sakat varsa bile o aradaki Avrupa maçını 11-0 kazanmak için kendini yırtarak oynayacak... Ama bunu yaparken FB ve BJK maçlarından da vazgeçmeyecek... Hiçbir şart, hiçbir koşul Avrupa'dan vazgeçme mantalitesini tartışma konusu bile yapamaz... Hele 3 sene üst üste şampiyon olunmuşken ve belli ki maddi bütçemiz hayli büyümüşken hala bunu düşünmek abesle iştigal... Siz o günleri gören taraftar bile böyle bahaneler sundukça taraftarın da mantalitesi dönüşüyor, gençler hepten "FB'ye koymak daha önemli" zihniyetiyle yetişiyor... O zaman da başkana hocaya kadroya "maç seçme" alanı yaratılmış oluyor işte... Camia bile azıcık götü sıkışınca "aman tamam Avrupa olmayıversin bu sene" diyebiliyorsa onlar hayli hayli maç seçer çünkü...

2. Inzaghi-Emery gibi hocalarla da iki kulvar yine zor. Okan Hoca'nın bu defoları varsa onların başka defoları olacak... Yine ligde iş zora girecek siz yine Avrupa'yı salalım bari de ligi bırakmayalım diyeceksiniz... Çünkü o hocalar da lig kulvarında, ligi domine etmesi beklenen takımlarla biraz zorlanabilen hocalar oluyor... Yabancı olmanın başka dezavantajları oluyor... Ligde 3-4 puan geriye düşünce aman Avrupa maçı var diye daha fazla puan kaybı yapmayalım zihniyeti başlıyor... Her bahar aynı şeyleri duyuyoruz bir bahaneyle...

Kısacası demem o ki... GS eğer Avrupa Kupaları'ndaysa hem ligi hem Avrupa'yı beraber götürecek kadroları kurmak ve kafaca da "ne olursa olsun bu iki kulvar birlikte ilerleyecek" zihniyetinden milim bile şaşmamak zorundadır... Azıcık şaşacak olsa taraftar ve camia izin vermemelidir...

Asprilla umarım bu tercihin doğruluğunu ispatlar.
Bunu futbolcu bazına indirmek kanımca doğru değil, bence bu tercihe en azından benim eleştirim futbolcu ile ilgili olduğu kadar mevki olarak sıkıntılı.
Biri bonservisli topçumuz biri kiralık
Birinin mevkisi dolu, diğerinin mevkisinde ise alternatif kaan…

Umarım asprilla alınır, ama hiç ümidim yok.

Bu adamın elinde olsa orta sahaya sadece torreira'yı koyar başka oyuncu koymaz

Tam bir orta saha düşmanı genç oyuncuların korkulu rüyası zaten

Öyle bir döneme girdik ki ne yapilsa batacak taraftara

Normal sartlarsa nhaga’nin yazilmasi gerekirdi bu dogru bir elestiri

Bir acikamasi da vardir büyük ihtimal ama hoca ne derse sosyal medya icin degeri yok,ya bazi insanlara her yaptigi batmaya devam edecek ya da her yaptigi isi mecburen aciklamak zorunda kalacak sosyal medya’ya

Bölgesel ihtiyaç bazında Asprilla yerine Nhaga olmalıydı. Okan hoca ligde de oynatmaz bu arkadaşı. Sonra genç oyuncu istiyoruz falan filan işte. Üstelik biri uzun vadeli yatırım, diğeri belirsiz. Uzun vadeli net yatırımıma tecrübe benim açımdan her türlü daha mantıklı. İlginç.

Geri
Üst Alt