Kitaptan ayrılan bir dizi için fazlasıyla gereksiz teoriler ürettiniz. Bakın kitap diyorum, burası çokomelli.

Bu kadar teori şişirdikten sonra beğenmemeniz gayet normal.

Kitapları okudun mu sen renktaş?

Başlayalım mı? Başlarsak da çeviri mi okuyalım orjinal mi?
Zorlanmayacaksan tabii orijinali okumalısın. Martin baya efsane yazıyor örneğin ben "Red Wedding" partını okurken inanılmaz gerilmiştim. Hani bir terslik var ama ne olacak çözemiyorsun falan. Dizide de güzel yapmışlar o bölümü gerçi. Çok daha detaylı, diyaloglar, karakterler, betimlemeler vs daha efsane tabii. Bir de dizide bahsi bile geçmeyen yüzlerce mevzu var kitapta. Bence pişman olmazsın kesinlikle, zaten acayip sürükleyici.

Elestiriler teorilerle cok fazla alakasi yok

Bir dizi kendi kurdugu kurallara saygi duymazsa elestiriyi hak eder

Sen 1. bölümün 1. sahneyi gizemli akgezenler hk. baslarsan 8. sezonda saçmasapan bir sahneyle o hype yikamazsin.

ha illa kitaplar sklenmezsin diyelim. - 5. sezonda "hardhome"dan beri dizi oluler-canlilar kapismasini cok ciddiye aldi. buna ragmen son sahneyi böyle yapamazsin

begenmeyen cennet mahallesi ya xd demekle yetmiyor

Son düzenleme:
Season1: Winter is coming
Season2: Winter is coming
Season3: Winter is coming
Season4: Winter is coming
Season5: Winter is coming
Season6: Winter is coming
Season7: Winter is coming
Season8 E1: Winter is coming
Season8 E2: Winter is finally here
Season 8 episode 3: Winter is over

Kitapları okudun mu sen renktaş?

Başlayalım mı? Başlarsak da çeviri mi okuyalım orjinal mi?

Deger tabi.

Ben 3. kitapta baslayip 3. 4. ve 5.i okumustum ama 1. ve 2. kitaplar da guzel.

En iyisi orjinalidir. Çeviride mizahin anlami kismen kayboluyor

4. ve özellikle 5. cok elestiri aldi ama ben o kitaplari da cok begendim. Lannisterlerin hikayeleri gercekten zevkliydi.

Imdb puanı şu an 9.2 muhtemelen 8.7'leri görecektir bir süre sonra(Katkımızı yaptık tabii sürece) ama 9.2'yi baz alalım yine de. Bu da efsane denilen bölümün Game of Thrones serisinin en yüksek puanlı 30 bölümünün içine zar zor son sıralardan girebildiğini gösteriyor. Açık ara en çok para harcanan, en uzun süre çekimi yapılan bölümü olmasına rağmen.

Kesinlikle mevzu bu. Ya o kadar şişirmeyeceksin adamı tanrı yapmayacaksın, ya da adam gibi senaryo yazacaksın göndermek için. Zaten daha önce de yazmıştım kitaptakiyle dizideki Night King çok farklı. Bunlar gücü bastıkça bastılar adam ejderhaya tek atıyor mk.

Yine de her şeyin sorumlusu dombili Martin, yazamadı kitapları bir türlü bunlara bıraktı senaryo işini. Zaten 2 sezondur tutarsızlıklar, diyalog kalitesindeki düşüş falan barizdi de bu bölüm için harbi heyecanlanmıştım bir de utanmadan Helm's Deep'i falan ağızlarına almışlardı çünkü.

Bitmiyor nefretim :D

Bu konuda benim de canimi skyor. Adam blog icin yeterince zaman ayiriyor ama o 6. kitabi bir türlü bitiremedi anasini satayim. 7.yi muhtemelen görmeyiz, keske o kitabi baska biri yazsa bari de en azindan hikayenin sonunu bilsek. :(

Zorlanmayacaksan tabii orijinali okumalısın. Martin baya efsane yazıyor örneğin ben "Red Wedding" partını okurken inanılmaz gerilmiştim. Hani bir terslik var ama ne olacak çözemiyorsun falan. Dizide de güzel yapmışlar o bölümü gerçi. Çok daha detaylı, diyaloglar, karakterler, betimlemeler vs daha efsane tabii. Bir de dizide bahsi bile geçmeyen yüzlerce mevzu var kitapta. Bence pişman olmazsın kesinlikle, zaten acayip sürükleyici.

Olağan sırasında mı okuyalım yoksa yardımcı kitapları önce okumalı mı?

Elestiriler teorilerle cok fazla alakasi yok

Bir dizi kendi kurdugu kurallara saygi duymazsa elestiriyi hak edilir

Sen 1. bölümün 1. sahneyi gizemli akgezenler hk. baslarsan 8. sezonda saçmasapan bir sahneyle o hype yikamazsin.

ha illa kitaplari sklenmezsin diyelim. - 5. sezonda "hardhome"dan beri dizi oluler-canlilar kapismasini cok ciddiye aldi. buna ragmen son sahneyi böyle yapamazsin

begenmeyen cennet mahallesi ya xd demekle yetmiyor
akgezenlerin durumu kitapta ne peki?
bildiğim kadarıyla bi son yazılmamıs kitapta henuz ortada kitap yok hatta.üstelik kitap ve dizi birbirinden ayrıldı yazarı artık iplemiyolar mevzusuda döndü uzun bi süre . tamam akgezenlerin "şimdilik" sonu çok erken gelmiş gibi görünüyor ama yazılmayan bi kitaba görede adamlar ne çevirecek yayınlayacaklar bak iddia ediyorum sonu getiren isim dışında kim o sonu geitirirse getirsin en az bukadar eleştirilecekti. çünkü çok çabuk oldu bitti daha derin bi konu isteyenler için.
havada kalan pek çok muhabbet için ise spinoff gelecekmiş belki herseyin bukadar aceleye getirilmesinin sebebi budur

Kitaptan ayrılan bir dizi için fazlasıyla gereksiz teoriler ürettiniz. Bakın kitap diyorum, burası çokomelli.

Bu kadar teori şişirdikten sonra beğenmemeniz gayet normal.
Teori şişirmek değil de sırf ters köşe yapmak için Arya'ya öldürttüklerini söylüyor senaristler ki bu senaryo yazımındaki çok ucuz yöntemlerden birisidir.

Dikkatleri Jon'un üzerine çekelim, ona bir alt hikaye yazalım, azor ahai-vaadedilmiş prens vs 8 sezon ortalıkta melissandre diye bir kadın dolansın ve sonunda sadece millet şaşırsın diye Arya'ya öldürtelim. Şunu söylüyor direkt: "Jon'u herkes bekliyordu o yüzden o olmazdı, elimizdekilerden bu işi yapabilecek en uygun kişi de (assasin vs olması sebebiyle) arya'ydı. Onu desteklemek için de iki üç muhabbet ettirmişler Melissandre-Arya'ya. Kalitesizlik can sıkıyor yoksa öyle bir yazarsın ki kurguyu Gilly bile öldürebilir ve ayakta alkışlardım. Yani o kısmın kitapla alakası yok. Zaten 2 sezondur başka bir şeye dönüştü o yüzden oraya takılmıyorum çok.

Deger tabi.

Ben 3. kitapta baslayip 3. 4. ve 5.i okumustum ama 1. ve 2. kitaplar da guzel.

En iyisi orjinalidir. Çeviride mizahin anlami kismen kayboluyor

4. ve özellikle 5. cok elestiri aldi ama ben o kitaplari da cok begendim. Lannisterlerin hikayeleri gercekten zevkliydi.

Bu konuda benim de canimi skyor. Adam blog icin yeterince zaman ayiriyor ama o 6. kitabi bir türlü bitiremedi anasini satayim. 7.yi muhtemelen görmeyiz, keske o kitabi baska biri yazsa bari de en azindan hikayenin sonunu bilsek. :(

2014 senesi sonunda yeni kitabı çıkaracağını söylemişti net hatırlıyorum. Arada orada burada partlar okuyor da kitaptan haber yok hala.

Olağan sırasında mı okuyalım yoksa yardımcı kitapları önce okumalı mı?

Ben de yardımcıların hepsini okumadım açıkçası, part part biliyorum.

akgezenlerin durumu kitapta ne peki?
bildiğim kadarıyla bi son yazılmamıs kitapta henuz ortada kitap yok hatta.üstelik kitap ve dizi birbirinden ayrıldı yazarı artık iplemiyolar mevzusuda döndü uzun bi süre . tamam akgezenlerin "şimdilik" sonu çok erken gelmiş gibi görünüyor ama yazılmayan bi kitaba görede adamlar ne çevirecek yayınlayacaklar bak iddia ediyorum sonu getiren isim dışında kim o sonu geitirirse getirsin en az bukadar eleştirilecekti. çünkü çok çabuk oldu bitti daha derin bi konu isteyenler için.
havada kalan pek çok muhabbet için ise spinoff gelecekmiş belki herseyin bukadar aceleye getirilmesinin sebebi budur

reis kitapta jon daha ölü, onun yerine stannis remziyle kavga ediyor, dinciler de westerosu isgal ediyor. yani akgezenler daha pek ortalikta yok .

tabi kitap yokken mutlaka bir sekilde o hikayeyi bitirmeleri gerekiyordu, ama bu sekilde dogru olmadi bence. ne olursa olsun elestiriler olur ama tüm oklar jona çevrildigi bir durumda eger jon night kingi öldürmesi daha az elestiri yapanlar olacakti büyük ihtimalle. ölüden geri dönmüs, olulerle ilgili cok bilgi edinmis ve bir kac sezondur dizinin gizli kahramani olmus adam canlilarin en buyuk tehlike yaratan yaratigi oldurseydi eminim ki daha cok insanlar durumu kabul edeceklerdi. kabul edilecek bir sonuc olurdu yani.

spinoff falan gelirse güzel olur tabi ama ins. son 2 kitapta dogru duzgun seyler yazar.

Son düzenleme:
Bence dizi kitaplari sollayinca is afedersiniz boka sardi, senaristler nasil devam edecegiz diye kafa yorurkene heralde isin icinden cikamadi. En büyük suc tabiki George R.R. Martin de ulan bu seriyi bitrecegine tonca farkli kitap yazdi, öleceksin be adam öleceksin hala bitiremedin A Song of ice and Fire .

Dizinin final sezonun gelince bence bukadar basit bitmemeli bitmeyecekde.

Night Kingin bukadar basit öldüne göre bunun altinda birseyler ararim, en büyük rakip öldü kranlik bitti artik Cersei ve yoldaslaini bitrmek ve kral olmak savasina girerkene bence son bir süpriz bizi bekleyecek, herkesin oha bunu beklemiyordum diyecek bir son ile bitecek dizi. Cünkü havada kalmis cok sorular kaldi Night King veya Bran hakkinda, böyle bitireceklerini inanmiyorum, herkesi ters köse birakmazlarsa bence tarihin en kötü Finali olur. Hala The Winter is coming diyorum cünkü gercek Winter hala gelmedi ama 3 bölümde herkesi ters köse birakabilirlermi merakla bekliyorum

can snowun kurtuna ne oldu bi ara onu göstermişti sanırım 3-4 saniye, daha da görmedim öldüyse falan güzel bi sahne çekilirdi ona jonu kurtarırken ölüyo falan :D bu night king çok tipsizdi ya adam sauron tarzı bi şekle sokar bi havası olur, hacı yağı kokan dede gibi

Arya'nın suikastini hadi bir şekilde eğitim aldı Wight suratı taktı filan deyip kabul ettik diyelim. Sam'in sedir atmış yatarak o kadar ölünün arasından sağ çıkması nedir? Jon bile öldün k.bakma gelemiyorum der gibi baktı diğer bölüm nereden çıktı yine bu dese şaşırtmaz. Jon'un NK'nın ölüleri kaldırdığı yerden canlı çıkması nedir hadi Dany geldi üfletti falan diyelim teke tek Viserion ile kaldığı yerde Viserion'a göre minnacık bir kayanın arkasında hayatta kalması nedir? Brienne,Jamie'nin 15 dakika boyunca bir başlarına ölülere dayanması nedir.Türk senaristler mi yazdı bu bölümü? Onlar yazsa bu kadar abartmaz en azından Brienne ile Jamie'den birini öldürürlerdi insaf be kardeşim..

Arya'nın suikastini hadi bir şekilde eğitim aldı Wight suratı taktı filan deyip kabul ettik diyelim. Sam'in sedir atmış yatarak o kadar ölünün arasından sağ çıkması nedir? Jon bile öldün k.bakma gelemiyorum der gibi baktı diğer bölüm nereden çıktı yine bu dese şaşırtmaz. Jon'un NK'nın ölüleri kaldırdığı yerden canlı çıkması nedir hadi Dany geldi üfletti falan diyelim teke tek Viserion ile kaldığı yerde Viserion'a göre minnacık bir kayanın arkasında hayatta kalması nedir? Brienne,Jamie'nin 15 dakika boyunca bir başlarına ölülere dayanması nedir.Türk senaristler mi yazdı bu bölümü? Onlar yazsa bu kadar abartmaz en azından Brienne ile Jamie'den birini öldürürlerdi insaf be kardeşim..

Jamie yapınca bişey yok, Cüneyt Arkın yapınca ouuwwwwww...

abi herkese bi jeton vermişler hepsi ayrı köşede takılıyor, bakıyosun biri 20 ölüyü dövüyo kamera diğerine geçiyo o da aynı ahah komediydi ya

reis kitapta jon daha ölü, onun yerine stannis remziyle kavga ediyor, dinciler de westerosu isgal ediyor. yani akgezenler daha pek ortalikta yok .

tabi kitap yokken mutlaka bir sekilde o hikayeyi bitirmeleri gerekiyordu, ama bu sekilde dogru olmadi bence. ne olursa olsun elestiriler olur ama tüm oklar jona çevrildigi bir durumda eger jon night kingi öldürmesi daha az elestiri yapanlar olacakti büyük ihtimalle. ölüden geri dönmüs, olulerle ilgili cok bilgi edinmis ve bir kac sezondur dizinin gizli kahramani olmus adam canlilarin en buyuk tehlike yaratan yaratigi oldurseydi eminim ki daha cok insanlar durumu kabul edeceklerdi. kabul edilecek bir sonuc olurdu yani.

spinoff falan gelirse güzel olur tabi ama ins. son 2 kitapta dogru duzgun seyler yazar.
ohoo daha duvarın yıkılmasını bırak kalisinin oğlanlardan biri bile ele geçirilmemiş. stanis öldüğünde kitap ve dizinin alakası kalmamış ikisi arasındaki makas bukadar açılmışken normaldir aslında dizide açıklar vermek.
birde final için jonu bekledik normalde ama böyle baskı anlarında cidden acayip bocalıyor herifin kafa gidiyor istisnalar elbet mevcuttur ama daha bi çatısmanın altından rahatlıkla kalktığını görmedim remziyle takıştıklarında tek başına yayan remzinin süvari ordusuna yuruyordu. sansa olmasa mesela yıne eziliyordu. aceleye geitirlmese izleyicileri krala birazdaha doyursalar arya mevzusuna kimse bukadar takılmazdı. onca assasin eğitiminden sonra leziz oldu bence o final.

bu arada kimse dikkat ettimi bilmem davosun bir kere kılıç salladığını görmedim herif bölüm basından sonuna kadar kuytu yerlerden izledi durdu o adamdan da cok umutluydum ben :asd:

ayak izlerinden demir taht koreografisi
44936

en kral sahnelerden biri şuydu

44937

GOT S8 = Keloğlan Çokoprense Karşı

iyi de diziye ilk kitabın adını vermeleri bizi enterese etmez. 6 sezon taht oyunu yaptınız ve bu dizinin en büyük olayı yani ana baş düşmanı night kingdi. yani velhasıl cersei falan sona bırakılacak konu değil. düpedüz sıçtılar içine

Bunun için Cersei meselesi çok önceden çözülmeliydi. Daenerys Westeros'a muazzam bir orduyla geldi. Gelir gelmez Cersei'yi de Lannister hanesini de yok edip tahtı alabilirdi. Sonra Jon, Daenerys'ten yardım isterdi. Cersei'yi ikna çabasındansa Daenerys'i ikna çabalarını izlerdik. Jon'un gerçek varis olduğu ortaya çıkardı, onun üzerinden yürürlerdi vs. 7. sezonda bunlar olmadığı için zaten belliydi Cersei'nin en sona kalacağı.

Bakalim Tyrion ve Varys gibi zeka fiskirtan karakterlerle ne yapacaklar. son bölümlerde tyrione iyice gerizekali muamelesi yapmaya baslamistilar.

can snowun kurtuna ne oldu bi ara onu göstermişti sanırım 3-4 saniye, daha da görmedim öldüyse falan güzel bi sahne çekilirdi ona jonu kurtarırken ölüyo falan :D bu night king çok tipsizdi ya adam sauron tarzı bi şekle sokar bi havası olur, hacı yağı kokan dede gibi
Ölmemiş bidahaki bölümün fragmanında var

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri
Üst Alt