En iyisi 5. ve 6. bolumu ayni anda izlemek. Suanda dizide hala kalitesini koruyan tek sey kostumler ve mekanlar, bir de gecmisin hatiri var. Inanilmaz mantik hatalari var.

Ejderha ordusundan bahsediyolar

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

her ne kadar cersie'den nefret etsem de hoş bir analiz;

artıları, eksileri ile karakter derinliğini koruyabilen tek insandır 8 sezon boyunca.

1- babası, tywin lannister’ın izinden gidip, ekonomi ve paranın her şeyden önemli olduğunu idrak edebilmiş. bu nedenle de iron bank of braavos, golden company gibi tarafları, kendisi tahtta kalırsa çarkın dönmeye devam edeceğine ikna edebilmiştir. daenerys targaryen’nin bütün gücüne rağmen, herkesi yakıp, iron throne’a oturduktan sonra ekonominin sorunsuz şekilde devam edeceğine kim emin olabilir? savaş sırasında ok, ya sonrası?
(bkz: beka sorunu)

2- yetenek yönetiminde, dizideki bütün ana karakterleri saygı duruşuna geçirir. önce grand maester pycelle yerine geçirdiği qyburn, sonra adım adım daha fazla sorumluluk ve güven karşısında aldığı verim.
(bkz: wildfire)
(bkz: dragon-killer)
(bkz: the mountain)
yapılan iyi işlerin sonrasında hand yapması ve bu süreç boyunca qyburn’ün göt baş sallamadan kendisine tamamen bağlı olması. bir de daenerys targaryen’nin hand’ine ve etrafındaki insanların kendisine bağlılıklarına bakın.

3- manipülasyon.
(bkz: euron greyjoy)
tanıştığı anda, karşısındakinin beklentilerini ve bu beklentiler karşısında neler yaptırabileceğini çok iyi analiz etti. golden company’yi getirtti, baktığı beklentileri yönetemiyor, yatağına aldı, hopp, dragon number 2 is down. üzerine, missandei ile eline mükemmel bir sinir bozma, dengesizleştirme fırsatı verdi euron. gözüme verim kaçtı.

4- tyrion lannister yönetimi. işte asıl buraya bayılıyorum. tyrion, o kadar zeki olduğu iddia edilen tyrion, ne zaman cersei karşısına çıksa, sürekli yaranmaya, kabul görmeye çalıştı, dizi bitiyor, hala cersei karşısındaki kabul edilme isteği bitmiyor adamın. bunu çok iyi bilen, cersei, tyrion’u öldürmeyi hiçbir zaman aklının ucundan bile geçirmedi. çünkü zamanı geldiğinde, dany yerine cersei’yi bile seçecek kadar cersei’nin kendisini affetmesini istiyor içten içten.

5- jaime lannister. sizce gerçekten bronn’u, onu öldürmek için mi tuttu? yoksa bronn’un onlara gidip siz bana ne veriyorsunuz diyeceğini bilerek jaime’ye gerekli mesajı mı iletti? o da alelacele yola çıktı. çünkü jaime için, cersei’nin onu öldürmek istemiş olacağı fikri kabul edilemeyecek kadar acı. burada da mükemmel bir satranç oyuncusu olduğunu görebiliyoruz.

şimdi, görümce triplerinde, gerçek dünya dinamiklerinden, yönetmekten haberi olmayan, missandei ve grey worm dışında kimseyi kendine tam olarak bağlayamayan kezbanımız daenerys targaryen mi? catelyn stark’ın eziklemesini üstünden bir türlü atamayan, ejderha üzerine bağırarak giden, sünepe ve iki basamak iq’lü jon mu? yoksa cersei mi?

daha güçlü bir the seven kingdoms için bence cersei lannister.

Ejderha ordusunu bilmem de Darrio Naharis'in kesin bir sürpriz yapacağını düşünüyorum..Özellikle de ordunun yarısı telef olmuşken

Geri
Üst Alt