Yani kardeşim fark etmez sonuçta hemen hemen her sezona en az 100 milyon dolar gömmüşler midir gömmüşlerdir. Sen bu kadar para harcadığın ve en ufak bir sızmanın en ufak bir spoiler'ın dahi tadını büyük ölçüde kaçırabileceği böylesine kaliteli bir yapıma sahipsin lakin kendi senaryo ve videolarına bir türlü sahip çıkamıyorsun. Bu gerçekten çok enteresan. Yapımcı ben olsam yapıma ait senaryo ve video görsellerinin olduğu dosyaları, internet bağlantısı olmayan harici bir hard diske yükler ve şifreli çelik bir kasaya koyar orada saklarım. Lazım oldukça bölümleri oradan alır HBO'ya gönderirim. Yetmedi o çelik kasanın bulunduğu yere 10-15 kişilik bir muhafız timi koyarım. Bu dediğim şeyi yapmak zor bir şey değil lakin ısrarla hala daha hacklenmeye devam ediyorlar çok enteresan veya belki de bilerek yapıyorlar bilemiyorum.
CGI dediğin teknoloji artık hemen hemen her yapımda var zaten kullanılıyor. Önemli olan kaliteli yapmak, çok dikkatli baktığında CGI olduğunu zar zor anlayabilmektir. Yani yapımda ejderha var hacı ne yapsın adamlar?

Dünya üzerinde yaşayan evcil bir ejderha tanıyor musun? Casterly Rock savaşı ise bence de çok yavan oldu lakin diğer bölümler için bütçeyi kıstıkları da belliydi zaten. İlk 3 bölüm çok hızlı bir şekilde ilerledi. Bu dediğin savaş da zaten 3. bölümde üstün körü gösterildi fazla bütçe ayrılmamış belli. 4. bölümü de izlemiş biri olarak sebebinin ne olduğunu da anladım

Bu arada kusura bakma ama hiçbir savaş sahnesi Muhteşem Yüzyıl'ın savaş sahneleri kadar kötü olamaz büyük hayal kırıklığı oldu. Keza Fetih 1453 için de aynı şeyler geçerli. Saçma sapan bir filmdi.
Tam tersi Game of Thrones bence HBO ile bütünleşti artık başka kanalda o iş zor. AMC, HBO vs.. bunlar eşdeğer kanallar zaten. HBO'dan AMC'ye geçse ne olur geçmese ne olur misal

Hatta daha kötü olur ben yadırgarım şahsen
Hobbit zaten full CGI neredeyse LOTR gibi değil.