Geçen Sene Gruptan Çıkan Takım Değil Drogba'ydı

Renkdaş işte demek ki muhteşem bir takım değilsin ki böylesine bir ölüm grubunda, Juventus gibi bir rakibe karşı top şişirmek zorunda kalıyorsun :) Sen kendin söylüyorsun bunu. Drogba olmasaydı umut mu indirecekti o topları burak mı? Daha bu adamların kendilerine hayrı yok. TSL de çaykur rizeye karşı top indirirsin ona birşey demiyorum ki onu da indiremiyorlar :) Ama juventus gibi bir defansa karşı her 2 maçta da umutların tükendiği anda son dakikalarda indirdiği 2 topla (bak attığı gol bile demiyorum ki o juventusa attığı golü burak ve umut 100 yıl çalışsın atamazlar) bu adam bize tur kapısını açtı. Bir de deplasmandaki real maçında yine umut'a harika bir gol attırdı bu adam ama öyle ruhsuz bir takım vardı ki saha da 4-1 kaybettik. 6-1 lik Real maçında maç kafa kafaya giderken hatta reali sürklase ederken drogba bir sakatlandı maç 6'lık oldu. Yani buradaki insanların Drogba ile alakalı söylediklerine inanamıyorum :redface:

Valla Juventus ilk maçında 87 de gol yedik 88 de Umut Bulut cevap vermişti yani o kadarda ölmediler daha arada sırada onlarda birşeyler yapıyor ona bakarsan 2 sene öncede Aydın Yılmaz bizi çıkarmıştı gruptan ama gel gelelim adam vasatı aşamıyor. Takımda ruh yok o konuda haklısın ama Drogba'yı çok abartıyorsun yani şundan hani 3 sene önce olsa kimse birşey diyemezdi ama artık Drogba'nın pili bitti Chelsea de izledin mi bilmiyorum hep son 20-25 dk giriyor ömrü o kadar yetiyor. Ayrıca Drogba tipinde forvet bulmak çok zor hala bütün takımlar arıyor ama bulamazsın maalesef veya Elmander gibi bu tip forvetler her görevi layıkıyla yapıyor ve en kritik anda elini taşın altına koyuyor bu sebepten dolayı tamam Drogba çok iyi güzel hoş ama bahsettiğin kadar abartı değil bize geldiğinde.

[attachment=12921:ilber-ortayli-12.jpg]

Ekli dosyalar

• ilber-ortayli-12.webp
    ilber-ortayli-12.webp
    13,2 KB · Görüntüleme: 99
Drogba olmasaydı gruptan çıkarmıydık bilmiyorum.Ama katkısı tüm oyunculara göre daha fazlaydı.Bu sene çok ararız onu.

Geçen sene gruptan çıkan takım değil Muslera'ydı.Bakın Drogba'nın indirdiği toplara başlangıcı hep Muslera yapmış.Muslera kale vuruşunu kullanmasaydı gruptan çıkamazdık.

hakli

simdi dalga gecenler maclar oynanirken buraka sövmesin o zaman

QRAL bu gruptan bizi çıkarır rahat olur renktaşlar spor toto leş ligdeki inanılmaz performansı ortada cl neki ?

Drogba bile başlığı okusa abartıyorsunuz der

tapatalk

İfade ettiğin şey kısmen doğru da olsa ifade şeklin tepkileri kaçınılmaz kılmış. Gecen sezonki CL performansimizda en önemli pay sırayla Drogba, Sneijder ve Melo'ya aitti. Muslera'yi da katabiliriz.

Drogba'nin yerini dolduramamış olmamız düşündürücü. Eğer skora doğrudan katkı sağlayacak bir oyuncu alamazsak bu sene basarili olma şansımız düşer. Ancak kaliteli bir hücum oyuncusu aldığımız takdirde diğer kaliteli oyuncularimizin da katkılarıyla basari hayal olmaktan çıkar.

N5

Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.Bazı gerçekler ağrına gitmiş burada ki arkadaşların kabullenemiyorlar.Adam haklı bence.

Forumdaki bir başka saçma sapan başlık daha ..Bu mantıkla 2 sene önce gruplardan tek başına çıkaran Buraktı Schalke maçlarını alan Buraktı şimdi niye sövüyoruz ??

Drogba kafa ile indirdi diyorsun da Drogba ya kim pası attı onun payı yok mu? Yani futbol takım oyundur, şahıslara mal edilemez.

Öncelikle başlık konusunda çok fazla yorum yapmayacağım. Drogba bizi gruptan çıkardı demek, oynayan diğer 10 adamın hakkını yemek olur. Ancak Burak Yılmaz konusunda da benzer görüşlere sahibim. Oyunu sabote eden bir oyun yapısı var. Yetenekleri sınırlı. Owwwww bu adam yılda bilmem kaç gol atıyor ama demek olaya sığ bakmaktan öteye gitmez. Önemli olan takım oyununa ne katkısı var buna bakmak gerek. Burak'ın gol istatistiklerinin yanında şu istatistikleri de çıkartmak sizlerin düşüncelerini etkileyecektir.

Kendisine atılan pas sayısı:

Yaptığı top kaybı:

Pozisyonları gole çevirme yüzdesi:

Bu rakamları ben bildiğim için bunları araştırın demiyorum. Ama gol sayısına falan önem veriyorsanız istatistik bilimine de önem veriyorsunuz demektir. Ama istatistik sadece tek veriyle yapılmaz. Diğer ek verileri de kullanırsanız sizleri sonuca götürür. Mesela Burak'ın geçen senenin en fazla faul yapan oyuncusu olduğunu kaç kişi biliyor? Bir forvet oyuncusu olmasına rağmen Süper Lig'in en fazla faul yapan oyuncusu olması size ne kadar mantıklı geliyor? Ligin en fazla ofsayta düşen oyuncusu olmasını sizler nasıl yorumluyorsunuz? 3 büyüklerdeki en fazla top kaybı yapan forvet oyuncusu olması size neyi ifade ediyor?

Anlatmak istediğim bu adamın gol sayısına bakıp da işte bu mükemmel oyuncu, o yapması gerekeni yapıyor, diğerlerini yapmasına gerek yok demek saçmalıktan öteye gitmiyor. Gol sayısıyla herşey hallolmuş olsaydı. Okan Yılmaz, Murat Sözkesen, Gökhan Ünal, Zafer Biryol gibi gol kralı isimlerin 3 büyüklerin vazgeçilmezi olması gerekirdi.

Gelelim Burak'ın CL' de attığı 8 gollü sezona. Bu tamamen oyun tarzımızla alakalı idi. O sene CL'de bildiğiniz küçük takım stratejisi ile oynadık. Defansif oyna, kontradan golü bul. Tam da Burak'ın istediği oyun tarzı. Rakipler bizi yenmek için baskı yaparken araya atılan toplar rakiplerin canını yaktı. CL de yine aynı oyun tarzı kullanılacaksa Burak iyi bir alternatif olabilir. Ancak Ligde büyük takım gibi oynamak istiyorsak rakibi ablukaya almak istiyorsak, Burak tüm oyunu baltalayacaktır.

Gerisini siz biliyorsunuz artık. Seçiminizi bu şekilde yapmalısınız. Geriye yaslanarak kontradan bulunacak bir golle maç kazanmaya çalışan bir Galatasaray mı? yoksa rakibi ablukaya alacak, ileride basacak, sürekli pozisyona girerek rakibi darmadağın edecek bir Galatasaray mı istersiniz?

İfade ettiğin şey kısmen doğru da olsa ifade şeklin tepkileri kaçınılmaz kılmış. Gecen sezonki CL performansimizda en önemli pay sırayla Drogba, Sneijder ve Melo'ya aitti. Muslera'yi da katabiliriz.

Drogba'nin yerini dolduramamış olmamız düşündürücü. Eğer skora doğrudan katkı sağlayacak bir oyuncu alamazsak bu sene basarili olma şansımız düşer. Ancak kaliteli bir hücum oyuncusu aldığımız takdirde diğer kaliteli oyuncularimizin da katkılarıyla basari hayal olmaktan çıkar.

N5

Zaten Muslera,Melo ve Sneijder'e laf yok, sadece forvet hattımızın eksikliğini yetersizliğini kalitesizliğini belirtmek istedim, ayrıca en önemli maçlar olan Juventus maçlarında neredeyse Drogba'nın tek başına birkaç hareket ile maçları kazandırdığını belirttim ki hala arkasındayım bu laflarımın

Geri
Üst Alt