Geleneksel Beyin Fırtınası-29 l Ahir Zaman ve Kıyamet Alametleri...

Cevap: Geleneksel Beyin Fırtınası-29 l Ahir Zaman ve Kıyamet Alametleri...

mesajimda da belirtigim gibi, cogu kisi senin gibi düsünüyor hayata temiz baslama konusunda, ama ben ise tam tersini düsünüyorum. Hayat bi nevi bir Sinav gibi Allah bize diyor "icindeki kötülükleri yen ve iyi bir insan oldugunu ispatla"

tabi bu benim nacizane fikrim.

Ben ikinize de katılıyorum...

Islam inancine komple ters diye "öyle birsey yok" diyemeyiz, hatta ben ciddi ciddi böyle biseyin olduguna inaniyorum.

Hatta ve hatta bazi dejavulerin nedenini buna bagliyorum. Cogu insanlar bir seyi tekrar gördüklerinde, "bunu biryerden hatirliyorum" ama nereden olduklarini cikaramiyorlar, bence bu insanlar bilinc altinda bir önceki hayatini hatirliyor, bu konuda gayet ciddiyim, her ne kadar bazilarina tuhaf gelse de.

Bizim okulda bir ögretmen vardi, bize önceki yasamindan hikayeler anlatirdi, hemde en ince detayina kadar, hey gidi günler hey...

İşte İslam inancına ters olduğundan biz Müslümanlar buna yok deriz...

Sen kabul edersin o ayrı...

İslam'da tek vücut ve ruh verilmiştir...

Buda Berzah aleminden beri böyledir...

İkinci bir şans ve teklif makamı yoktur...

burada Reenkernasyon'a inanan var mi?

Arkadaşın kast ettiği sanırım, İslam'da yok diye burada tartışılmaya açılmaması mantıksız. Çünkü burada sadece İslam dini konuşulacak diye bir kaide yok.

Onu kast etmiş sanırım, yani kestirip atmayalım konuşalım istemiş.

Ben kast sisteminden dolayı ortaya çıkmış bir teori olduğunu düşünüyorum ama mantıklı gelmiyor.

Zaten asil problem olan sonuc. Neden-sonuc olarak anne bir Tanri'dan daha ustun. Zaten anne acisindan dusundum. Cocuk katilse diyorsun benim orda yazdigim ørnekte oldurmemek ve iyi olmak vs. vs. 'den bahsettim. Gelip kurtulusu ( iyi olmaya degil ) sadece otoriteye tapinmaya bagliyor Tanri. Yani verdigim ørnekten cocuk katilseye geldik. Onun otoritesi disinda da iyi olma sansi var hatta inananlardan da iyi olma sansi var. Fakat burda ne olursa olsun onun otoritesine tapinmaya bagliyor cennete gitmeyi iyilige køtuluk yapmamaya falan degi. Bu egoistlik bence. Verdigim ørnekte zaten ilk yazida idam edilecek bir kisi degil ørnek o hale getirilince adalet varmis gibi dusunuluyor fakat diger turlu iyi olmasi, oldurmemesi, adaletli olmasi ve buna karsin cehennemi boylamasi adalet duygusunu sorgulamaya yol aciyor. Zaten o yuzden o ørnegi verdim ilk basta.

İyide anneliği sana sıfat olarak verende tanrı. Tanrı senin öyle mükemmel duygulara sahip olmanı istemişki sen daha sonra o duyguları sana bahşedeni unutup sana verileni verenden üstün tutabiliyorsun??

mesajimda da belirtigim gibi, cogu kisi senin gibi düsünüyor hayata temiz baslama konusunda, ama ben ise tam tersini düsünüyorum. Hayat bi nevi bir Sinav gibi Allah bize diyor "icindeki kötülükleri yen ve iyi bir insan oldugunu ispatla"

tabi bu benim nacizane fikrim.

bebeklerin yüzüne baktığımda islama göre insanların hayata neden suçsuz başladığını çok rahat anlıyorum

yanliz hocam mesajindan sanki ben müslüman degilmisim gibi bir izlenim cikiyor ortaya :)

ben müslümanim kimse yanlis anlamsin sakin :)

ayrica din hicte önemli degil, yani sonucta bu konu bütün insanlari daha da öte bütün yasayan varliklari ilgilendiren bir konu, dedigim gibi bizim lise döneminde ögretmenimiz en ince detayina kadar önceki hayatinda neler yasadigini anlatirdi.

Entellektüel birisiydi, eger hala yasiyorsa allah uzun ömür versin. Cok ilginc biriydi.

İslam'da Reenkarnasyonun yeri yoktur...

"Nihayet onlardan birine ölüm gelip çattığında der ki, Rabbim! beni geri gönder. Tâ ki, boşa geçirdiğim dünya hayatında iyi ameller işleyeyim. Hayır! O, söylediği boş bir laftan ibarettir. Onların arkalarında ise, yeniden diriltilecekleri güne kadar bir berzah (12) vardır" (Mü'minûn, 99-100).

"Kur'ân-ı Kerîm'e göre bu dünyaya yeniden gelmek imkânsızdır. Bu husus aşağıdaki âyette gâyet açık bir şekilde açıklanmıştır: .."

yanliz hocam mesajindan sanki ben müslüman degilmisim gibi bir izlenim cikiyor ortaya

ben müslümanim kimse yanlis anlamsin sakin

ayrica din hicte önemli degil, yani sonucta bu konu bütün insanlari daha da öte bütün yasayan varliklari ilgilendiren bir konu, dedigim gibi bizim lise döneminde ögretmenimiz en ince detayina kadar önceki hayatinda neler yasadigini anlatirdi.

Entellektüel birisiydi, eger hala yasiyorsa allah uzun ömür versin. Cok ilginc biriydi.

"Nihayet onlardan birine ölüm gelip çattığında der ki, Rabbim! beni geri gönder. Tâ ki, boşa geçirdiğim dünya hayatında iyi ameller işleyeyim. Hayır! O, söylediği boş bir laftan ibarettir. Onların arkalarında ise, yeniden diriltilecekleri güne kadar bir berzah (12) vardır" (Mü'minûn, 99-100).

"Kur'ân-ı Kerîm'e göre bu dünyaya yeniden gelmek imkânsızdır. Bu husus aşağıdaki âyette gâyet açık bir şekilde açıklanmıştır: .."

Arkadaşın kast ettiği sanırım, İslam'da yok diye burada tartışılmaya açılmaması mantıksız. Çünkü burada sadece İslam dini konuşulacak diye bir kaide yok.

Onu kast etmiş sanırım, yani kestirip atmayalım konuşalım istemiş.

Ben kast sisteminden dolayı ortaya çıkmış bir teori olduğunu düşünüyorum ama mantıklı gelmiyor.

iyi ama kimse tartışılamaz demedi ki

Şahsen ben tartışılmaz demedim...

İslam dinini seçen biri ben müslümanım diyen biri reenkarnasyona inanıyorum diyemez...

ya o ya bu...

gayet açık bir şekilde ifade edilmiştir...

Bunu inkara etmek mazaALLAH dinden çıkmaya tenessül edebilir...

Dikkatli olmak gerekir...

yanliz hocam mesajindan sanki ben müslüman degilmisim gibi bir izlenim cikiyor ortaya :)

Bedenler yaratılmadan hatta Hz.Adem yaratılmadan evvel ruhlar yaratılmıştı, Allahın yarattığı güzellikleri ruhlar topluluklar halinde seyrediyorlardı. Bazen birisinin sana tanıdık gelmesinin sebebi taaa o zamandan hatırladığından oluyor olabilir. Bu dejavular vs hep bu sebeble. Ruhlar alemindeyken Allah seslendiğinde dönenlerdensen...

cocuklarin yaramaz olmalari bir nevi dedigim tezi yani insanlar hayata kötülüklerle basliyor tezini güclendiriyor gibi. Simdi diyeceksin Cocuklarin yaramaz olmalari birbirini dövmeler bilincsizlikten geliyor, bu da dogru olabilir fakat bence bu tecrübe ile alakali ve dedigim gibi allah insanlara "icinizdeki kötülükleri yenin ve iyi oldugunuzu ispatlayin" diyor ve bu yüzden cocuklar kücük yasta daha henüz tecrübesizken icinde kötülükleri disa vuruyorlar.

Tekrar belirtmekte fayda var: bu benim nacizane fikrim, dogrudur ve yanlistir demiyorum :)

iyi ama müslümanlar reenkarnasyonu reddeder

ayrıca hocanın bahsettiği şeylerin tamamen kurgu olması ihtimali çok büyük (%100) :)

Şahsen ben tartışılmaz demedim...

İslam dinini seçen biri ben müslümanım diyen biri reenkarnasyona inanıyorum diyemez...

ya o ya bu...

gayet açık bir şekilde ifade edilmiştir...

Bunu inkara etmek mazaALLAH dinden çıkmaya tenessül edebilir...

Dikkatli olmak gerekir...

ben de öyle biliyorum

dikkat etmek lazım

cocuklarin yaramaz olmalari bir nevi dedigim tezi yani insanlar hayata kötülüklerle basliyor tezini güclendiriyor gibi. Simdi diyeceksin Cocuklarin yaramaz olmalari birbirini dövmeler bilincsizlikten geliyor, bu da dogru olabilir fakat bence bu tecrübe ile alakali ve dedigim gibi allah insanlara "icinizdeki kötülükleri yenin ve iyi oldugunuzu ispatlayin" diyor ve bu yüzden cocuklar kücük yasta daha henüz tecrübesizken icinde kötülükleri disa vuruyorlar.

Tekrar belirtmekte fayda var: bu benim nacizane fikrim, dogrudur ve yanlistir demiyorum :)

bebeklere bak renktaş, o saflığı/temizliği görmemen imkansız

yaş ilerledikçe insanın saflığı azalıyor

sonuçta hepimiz fikirlerimizi söylüyoruz, problem yok :)

iyi ama müslümanlar reenkarnasyonu reddeder

ayrıca hocanın bahsettiği şeylerin tamamen kurgu olması ihtimali çok büyük (%100) :)

tabi ki kurgu olma ihtimali cok yüksek ama anlatmasina anlattigi seylerin gercekten yasanmis olmasina birsey de diyemiyor insan. Yani ben dogru düzgün bisey diyemiyordum, cok ilginc biriydi, internette resmini bulursam buraya koyarim :)

tabi ki kurgu olma ihtimali cok yüksek ama anlatmasina anlattigi seylerin gercekten yasanmis olmasina birsey de diyemiyor insan. Yani ben dogru düzgün bisey diyemiyordum, cok ilginc biriydi, internette resmini bulursam buraya koyarim :)

rüya/dejavu tarzı bir şeyler olabilir

ben şahsen çok dejavu yaşadım

Allah iman ve Kur'an üzere yanına alsın...

Geri
Üst Alt