Geleneksel Beyin Fırtınası-29 l Ahir Zaman ve Kıyamet Alametleri...

Cevap: Geleneksel Beyin Fırtınası-29 l Ahir Zaman ve Kıyamet Alametleri...

Hayır bilmez.Hristiyanlarda alkol serbest,fuhuş serbest ama ALLAH katında bunlar yasaklanmış.Şimdi sen bunları günah değil değerek yaparsan ALLAH'ın kurallarına karşı gelmiş bir nevi yoldan çıkmış olursun.Arada ince bir çizgi var.

Incil'in neresinde yaziyor fuhusun serbest oldugu ? O toplumlar dinden cikti ise Turkiye ve Islam toplumlarinda da fuhus var. O zaman Muslumanlara da mi serbest fuhus falan.

Daha yildirimi anlamiyorlar bir seyler arasinda neden ve sonuc iliskileri kuramiyorlar nasil Tek Tanri'ya ulassinlar. Var mi dunyada bøyle bir ilkel kabile ? Ya da dinin gitmeyip peygamber ya da fetihler araciligi ya da misyonerler araciligi ile ve kendiliginden Tek Tanri'ya ulasan uluslar var mi ? Neden tek Tanrili dinler eksen caginda ortaya cikti genel olarak dunyada? Bunun o dønemki sehirlesme ve farkli toplumsal bir formasyona gecisle alakasi olabilir mi ?

Neden peygamberlerin gitmedigi cogu mit anlatimlarinda da Tek Tanrili dinler øncesinde cennet ve cehennem dahil belirli anlatilar var ? Neden hep tek Tanrili dinler Ortadogu'da cikti. Cikti diyelim o zaman medya falan da yok. Hristiyanlar gitti Latin Amerika'yi kesfetti ve onlari da tek Tanri inancina inandirdilar. Diyelim inandilar fakat ellerinde Muhammet'in geldigine dair bir verileri ve bilgileri de yok. Internet falan arastirma falan da yok. Onlarin sonu ne olacak ? Onlar da mi yanacak vs. vs.

Onlarca sorular vs. vs. Neyse kendinize iyi bakin (:

Vs. vs.

İslam hakkında en ufak bi bilgisi olmayan hiç kimse Cehennem'e atılmayacak diye biliyorum.

alkolu yaratan da allah ?¿

Evet domuzu yaratanda ALLAH ama yeme diyor.Seni uyacak mı uymayacak mı diye sınava tabi tutuyor.Hz Adem ve Havva'ya yasaklı meyveyi yemeyin dediği gibi.

Peygamberlere gönderildi, bize kitap kaldı denebilir.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Evet domuzu yaratanda ALLAH ama yeme diyor.Seni uyacak mı uymayacak mı diye sınava tabi tutuyor.Hz Adem ve Havva'ya yasaklı meyveyi yemeyin dediği gibi.

domuz yiyen cehenneme mi gidecek

alkol kullanan cehenneme mi gidecek

bu ne fasizm

bu ne fasizm

Cezasını çekmek için gidecek (günahları fazlaysa), ama orada sonsuza kadar kalmayacak imanı varsa.

bu ne fasizm

Domuz yiyen Cehennem'e gitmeyecek...

Domuz eti yenmesi İslam dinince Günah...

Her günah Cehennem'e bir adım yaklaştırır...

Ama Domuz eti yiyen Cehenneme gitmez...

Cehenneme gitmesi için Günahların sevaplarından çok olması gerekir...

Yani bize bildirildiği üzere bu böyledir...;)

Ancak Allah açıkça işaret etmiyor mu Hz. Muhammed (sav)'in en büyük Peygamber olduğunu?

Ayrıca 1500 yıl önceki insanlara gönderdi demene kısmen katılıyorum. Peygamber onlara gönderildi, bize kitap kaldı denebilir.

Öyle birşey yok abicim. Büyük peygamber nedir ya :D Çocuk oyuncağı mı bu, benim boyum senden uzun. Bütün peygamberler eşittir. Akıllarınızda oluşan imgeler gerçeklikten uzaktır, halk arasındaki söylentilerden ibarettir. Dikkat edersen bu insanlar gerçekten yaşadılar nefes aldılar, acı çektiler. Hepsi Tanrı'nın rezillik sergileyen insanlara karşı görevlendirdiği değişik zamanlarda yaşamış insanlar. Zaten Kuran'da da görebilirsin Tanrı'nın "Onlar ki Allah'ın peygamberlerini ayırt etmezler" şeklinde ayetlerini bir sürü.

peki ya intihar bombacilari?

Reankarnasyona kim inanıyor;)

Farklı bir konuyla daldım topice:D

Incil'in neresinde yaziyor fuhusun serbest oldugu ? O toplumlar dinden cikti ise Turkiye ve Islam toplumlarinda da fuhus var. O zaman Muslumanlara da mi serbest fuhus falan.

Açıkçası İncil'i hiç açıp okumadım toplumlarının yaşantısına göre söyledim bunu.Ama içkinin aşırı sarhoş etmediği sürece hristiyanlıkta yasak olmadığını biliyorum.O zaman fuhuşu geç domuz etine gel.Fark şu bizimkiler yasak olduğunu bile bile yapıyor onlar doğal olarak.

250px-Büyük_Buluşma.jpg

şimdi dağılabilirsiniz mümin ve ateist renk taşlarım

Kainat'ın yaratılma sebebinin Hz. Muhammed (sav) oluşu, onu diğer Peygamberlerden ayırt etmez mi?

bu ne fasizm

Yeme domuz eti sende o kadar et var git koyun ye,inek ye,boğa ye,balık ye,geyik ye,yılan bile ye ama ALLAH sana o kadar nimet vermiş yok sen illa ben domuz eti yicem diyorsan o zaman kusura bakma hakediyorsun.

Bu arada beni ilgi alanımın dışına soktunuz.Cevaplarım tatmin edici olmayabilir.

peki ya intihar bombacilari?
Onlar hem intihar ettikleri için hem de masum birçok insanı öldürdükleri için,günah combosu yapmış oluyorlar.Cehennemin daimi memurları olur onlar :D

Bu arada hadiste Allah'ın Peygamber Efendimiz'e (sav) "Sen olmasaydın kainati yaratmazdım" dediği belirtiliyor.. :SS:

Cebrail'in bile giremediği Sidretül Münteha'yı geçerek Allah'ın katına ulaşan peygamber sadece Hz. Muhammed'tir.

Çok duymuşumdur o hadisi. Ayrıca hadisleri inkar etmenin de küfre kadar yolu var, bu yüzden net birşey söyleyemeyeceğim. Ama şunu söyleyebilirim ki, ben de çok kez şahit oldum, oturduğu yerden hadis uyduranlar var. Oturduğu yerden, bi bilgiye dayanmadan fetva verenler var. Bu tip insanlar oldukça yanlış hadisler aktarılacağının da bilincindeyim.

Biraz daha araştırma yapsam iyi olacak.

ALLAH'a ve Hz.Muhammed (s.a.v)'in onun kulu ve elçisi olduğuna inanıyorsan sorun yok.Gerisi ALLAH'la senin aranda olan birşey.Ama sadece kendi başına yolu bulmazsın.Herşey kitapta yazmaz.Mesela kitapta namazın kaç rekat olduğu orucun ne kadar zaman tutulacağı yazıyor mu yazmıyor.

Geri
Üst Alt