Geleneksel Beyin Fırtınası-34 l Irkçılık

Cevap: Geleneksel Beyin Fırtınası-34 l Irkçılık

Yahudiler birbirlerini acayip tutarlar mesela bir yahudi şirketi batma eşiğine geldiğinde diğer yahudi iş admaları o şirkete yardım edip batmasını engelliyorlarmış.Bizde birbirimiz kuyusunu kazıyoruz.Birde diyorlar Türkiye'de ırkçılık var.:asd:

ayriyeten en dandigi bile üniversite okur...

Az olup olmadığını söylemedim ki...

15 milyon'da yüzde 35...

Birde bunun mecburi verenleri var...

Vermeyipte tehdit edilenleri...

Rakamları kullanarak güzel bir pay çıkarmışsın ... Ülkede toplam kürt nüfusu 13-14 milyon bunların büyük bir kısmıda 18 de değiller yani oy kullanamazlar ... orana vurursan 7-8 milyon kürt seçmeninden 5 milyonu bdpye oy veriyor ordanda senin dediğin gibi yüzde 35 oy çıkmıyor ...

---

Irkçılık konusunu ikiye bölerim solcuların ırkçılığa karşı duruşlarını saygı ile karşılarım çünkü adamların dünya görüşü bu şekildedir , lakin islamcı diye tabir ettiğimiz kişilerin ırkçılık karşıtlıkları tamamen riyadır , iki yüzlülüktür ... Şöyleki islamcılar ermenilerden nefret eder , yahudileri kesmek ister , rumlarıda sevmez sebep ? sebep bunlar bu milletin müslüman olmayan düşmanları ... Bugün kürtlerin dini eğer islamiyet olmasa idi kürtlerde rumların , yahudilerin , ermenilerin safına katılmış olurdu ...

Son olarak kürtleri sevmeyenler ırkçı değildir , sadece kürtleri sevmeyenlerdir ...

Türk Irkçılığı öyle sanıldığı gibi Türk olmayan herkesi öldürelim hede hödö değildir ...

Rakamları kullanarak güzel bir pay çıkarmışsın ... Ülkede toplam kürt nüfusu 13-14 milyon bunların büyük bir kısmıda 18 de değiller yani oy kullanamazlar ... orana vurursan 7-8 milyon kürt seçmeninden 5 milyonu bdpye oy veriyor ordanda senin dediğin gibi yüzde 35 oy çıkmıyor ...

---

Irkçılık konusunu ikiye bölerim solcuların ırkçılığa karşı duruşlarını saygı ile karşılarım çünkü adamların dünya görüşü bu şekildedir , lakin islamcı diye tabir ettiğimiz kişilerin ırkçılık karşıtlıkları tamamen riyadır , iki yüzlülüktür ... Şöyleki islamcılar ermenilerden nefret eder , yahudileri kesmek ister , rumlarıda sevmez sebep ? sebep bunlar bu milletin müslüman olmayan düşmanları ... Bugün kürtlerin dini eğer islamiyet olmasa idi kürtlerde rumların , yahudilerin , ermenilerin safına katılmış olurdu ...

Hz.Peygamber'in hadis-i şerif'te bize gösterdiği yoldan gideriz biz...

İnsanın insana takva'dan başka üstünlüğü yoktur...

Gerçek Müm'inler böyle davranır...;)

Kara çalacaksan başka mevzudan sallayabilirsin...;)

Yahudilerin o tarafi gercekten örnek alinacak birsey. Ama sirf Yahudi dostlarina degilde, herkeze yardim edip, birlik beraberligi ögretseler daha iyi degilmi?! Yine kendilerini üst seviyeye cikarma düsüncesiyle diger Yahudilere yardim ediyorlar.

Bizim Türklerde cok izledigim bir fenomen var benim Almanyada.

Biri Dönerci acar, ayni Caddeye 10 Dönerci daha acar ve kendi kendilerine yerler bitirirler.

Biri Taxi sirketi kuruyor, bakmisin biri daha cikip kuruyor, fiyat düsüren düsürene , batan batana.

O yapiyor, ben neden yapmim derken, hem onu, hem kendilerini yakiyorlar cogunlukla.

Hz.Peygamber'in hadis-i şerif'te bize gösterdiği yoldan gideriz biz...

İnsanın insana takva'dan başka üstünlüğü yoktur...

Gerçek Müm'inler böyle davranır...;)

Kara çalacaksan başka mevzudan sallayabilirsin...;)

Arkadaşım kara çalma gibi bi derdim yok , bak beyin fırtınası demişsin iki kelam ettim bende ... Üstünlük olayına girersem ise hiç çıkamam konudan ama tabi senin bahsettiğin üstünlük öteki dünyayı içeriyor , çünkü bu dünyada hiç bir islam ülkesi üstün değil , ha tabi onunda sebebi şeriatın uygulanmıyor olması uygulanan ülkelerdede yanlış uygulanmasıdır tabi :)

bir askere 1000 filistinli olayi ndan sonra adamlara saygi duyuyorum ....heleki filistinlilerin sevinclerini görünce kendilerinden nefret ettim bu kadarmi gurursuz olmuslar...

Bu bahsettiğin de ırkçılık tandanslı birşey aslında. Aradaki değişimi 1 İsrailli, 1000 Filistinli'ye bedel şeklinde değerlendirmemek gerekiyor. Çünkü bu yapıldığında insanlar ırkları neticesinde değerlendirilmiş olunuyor.

bizde de kut inancı vardı galiba

gök tanrıdan dünyayı yönetme hakkını almışız

ollldu canım görürsem söylerim :D

Beyin Fırtınası ırkçılık mevzuu...

Müslüman Irkçı olmaz dedim bende fikrimi beyan ettim...

Cevabın varsa söylersin...

Ha yoksa o ayrı mevzuu...;)

Bu bahsettiğin de ırkçılık tandanslı birşey aslında. Aradaki değişimi 1 İsrailli, 1000 Filistinli'ye bedel şeklinde değerlendirmemek gerekiyor. Çünkü bu yapıldığında insanlar ırkları neticesinde değerlendirilmiş olunuyor.

adamlar bir askeri icin bu kadar savasirsa ve onun icin her fedakarligi yaparsa kusura bakma ama saygi gösteririm ... bunun irkcilikla alakasi yok tamamen insani birsey ...

filistinliler acisindan da irk yönünden degil din yönünden bakiyorum ve bu durum beni üzdü ve bi okadarda o sevinleri görünce lanetledim biraz gurur olmaliydi en azindan sevinmemeliydiler... filistinlileri her zaman sempatim vardi zionisme karsi verdikleri savas icin ama arab halkina bizi sattiklari icin herzaman bi antipatim vardir

Milliyetcilik ve irkcilik arasinda ince bir cizgi var. Ikisi cogu nokta da birbiri ile icice geciyor. Iste Almanlar ustundur ya da Turkler ya da Yunanlilar ustundur deyince irkcilik var burda tamam eger bøyle bir søylem yoksa irkcilik yok gibi bir sey søz konusu degil. Zaten milliyetcilikte genelde digerlerini øtekilestirildigi ve biz kavrami kuruldugu icin daima bir øtekiler var. Ve genelde øtekisinden farkliliklar øn plana cikartilir gelenekler ile tarihi ile vs. vs. Ki iste o øtekini øldurme ona kin kusma onu tamamen dislama falan o yuzden cok ufak bir kivilcima bakar. O kivilcim caktiginda milliyetcilik bir canavara dønusebilir ki zaten irkcilikla icice gecer ve dunyada fazlaca gørduk ørneklerini. Yani benim milliyetciligim iyi seninki køtu diye birsey fazlaca celiskili. Ve asil sorun cogu noktada iste bunlar icice geciyor ve illaki en ustunuz biziz demesine de gerek yok. Bugun dunyada irkcilik fazla fakat acik acik biz en ustunuz diyen sayisi az fakat irkcilik gene de fazla.

Irkçılık konusunu ikiye bölerim solcuların ırkçılığa karşı duruşlarını saygı ile karşılarım çünkü adamların dünya görüşü bu şekildedir , lakin islamcı diye tabir ettiğimiz kişilerin ırkçılık karşıtlıkları tamamen riyadır , iki yüzlülüktür ... Şöyleki islamcılar ermenilerden nefret eder , yahudileri kesmek ister , rumlarıda sevmez sebep ? sebep bunlar bu milletin müslüman olmayan düşmanları ... Bugün kürtlerin dini eğer islamiyet olmasa idi kürtlerde rumların , yahudilerin , ermenilerin safına katılmış olurdu .

müslümanlar ayrılmıyosa araplar niye haşırt diye ayrıldı bizden

ırkçılık kötü kominizm de kötü kominizm aleyhinde de topik açsaydınız

Yavuz Sultan Selim'in kürtlere beddua ettiği doğru mu? Bilen biri cevaplasın pls.Ben inanmıyorum böyle birşey olduğuna.

adamlar bir askeri icin bu kadar savasirsa ve onun icin her fedakarligi yaparsa kusura bakma ama saygi gösteririm ... bunun irkcilikla alakasi yok tamamen insani birsey ...

filistinliler acisindan da irk yönünden degil din yönünden bakiyorum ve bu durum beni üzdü ve bi okadarda o sevinleri görünce lanetledim biraz gurur olmaliydi en azindan sevinmemeliydiler... filistinlileri her zaman sempatim vardi zionisme karsi verdikleri savas icin ama arab halkina bizi sattiklari icin herzaman bi antipatim vardir

Yaptığım yorum saygı gösterdiğin duruma yönelik değildi. Din yönünden bakınca neden üzüldüğünü anlayamadığımı belirtmek isterim.

Yavuz Sultan Selim'in kürtlere beddua ettiği doğru mu? Bilen biri cevaplasın pls.Ben inanmıyorum böyle birşey olduğuna.

Yalan gibi duruyor. Cunku Yavuz falan zamaninda Islam kimligi daha ønemli idi. Imparatorluktaki ayrimlar musluman olma ya da hristiyan olma uzerine idi ya da yahudi yani dini ayrimlar søz konusu idi. Ki Kurtler ve Osmanli devletinin arasi (iyi bilmiyorum fakat burda yorum yapiyorum ve son yuzyil bunun icinde degil) bence iyi idi. Cunku ikisi de Sunni Islam inancina sahipti. Zaten milliyetciligin Ortadogu cografyasini bulmasi ile ayrismaya basladilar daha cok ki buna Araplar falan da dahil. Kimisi gene erken girdi bu milliyetcilik evresine kimisi de gec girdi.

Bir de etse ne olur etmese ne olur. Yavuz dediyse de dogru birsey mi bu ?

Geri
Üst Alt