Genel Sohbet

Hayır rtaş herhangi bir model

LLM olmak zorunda bile değil

Şimdi şöyle, adım adım gidersem yazılım kısmında problem yok dedim, benim gördüğüm en büyük devrim ve kod işini güzel tanımlayan ve kullanabilen için ciddi anlamda kolaylaştırdı mı evet. Kendi kendini eğitme ile alakalı olarak ise güncel erişebildiklerin konusunda haklısın lakin içeriden gelen bilgilere göre direkt kendini eğitebilen modeller yolda deniliyor. Farketmişsindir çok hızlı ilerliyor. Mesela şu an mathematic problemleri konusunda %50 bile değil diye hatırlıyorum başarı oranı. Ancak bir bakmışsın 2-3 sene sonra %90 olmuş, şaşırır mıyız. Diğer konu, Prompt Engineering ile alakalı olarak, batıda pek çok firma bu işi becerebilen personel arayışında, standart yazılım müh.lerinden daha yüksek yıllık ücretler veriyorlar. Prompt işini Free olarak yapmak isteyen için de katılıyorum yüksek rakamlar kazanmak mümkün. Şahsi fikrim, bir devir değişiyor, bu iş NFT cart curt gibi bir mesele değil, çok ciddi bir olay, şimdiden bazı sektörleri bitirmeye başladı.

Şimdi şöyle, adım adım gidersem yazılım kısmında problem yok dedim, benim gördüğüm en büyük devrim ve kod işini güzel tanımlayan ve kullanabilen için ciddi anlamda kolaylaştırdı mı evet. Kendi kendini eğitme ile alakalı olarak ise güncel erişebildiklerin konusunda haklısın lakin içeriden gelen bilgilere göre direkt kendini eğitebilen modeller yolda deniliyor. Farketmişsindir çok hızlı ilerliyor. Mesela şu an mathematic problemleri konusunda %50 bile değil diye hatırlıyorum başarı oranı. Ancak bir bakmışsın 2-3 sene sonra %90 olmuş, şaşırır mıyız. Diğer konu, Prompt Engineering ile alakalı olarak, batıda pek çok firma bu işi becerebilen personel arayışında, standart yazılım müh.lerinden daha yüksek yıllık ücretler veriyorlar. Prompt işini Free olarak yapmak isteyen için de katılıyorum yüksek rakamlar kazanmak mümkün. Şahsi fikrim, bir devir değişiyor, bu iş NFT cart curt gibi bir mesele değil, çok ciddi bir olay, şimdiden bazı sektörleri bitirmeye başladı.
İlk kısmına yüzde yüz katılıyorum. Tanıdığım bir sürü yazılımcı GPT Plus, GitHub Copilot, Blackbox vs. gibi araçlara burun kıvırıyorlar halüsinasyon meselesinden dolayı ancak angaryayı büyük oranda azaltıyor. Bir haftada yapacağın işi bir günlük iş yapıyor. Yazılımcıların yerine geçmez ama bunu kullanmayı bilmeyen adam bir yerden sonra diğer yazılımcılarla rekabet edemez ve işinden olur net şekilde

AP Calc testlerini şu an çözemiyor, günü gelince çözebilir. Yalnız benim esas demek istediğim matematiğin, bilgisayar biliminin büyük problemlerini çözme konusunda işe yaramaz bir araç olduğuydu. Bazıları bu yapay zeka furyasına kendilerini çok kaptırdı ancak örneğin hangi yapay zeka modeli hangi şekilde şu problemi çözmemize yardımcı olabilir: P ile NP arasındaki ilişki - Vikipedi

Günün sonunda bu bir araç, evet insanların çalışma şeklini ve gündelik hayatını değiştirecek bir araç ama sadece bir araç. Bir nevi sanayi devrimine benzetiyorum -- tüm toplumu işinden etmeyecek ancak pek çok kişinin işi aslında otomasyona bağlanabilecek kadar yavan olduğu için çarpıcı toplumsal etkileri olacaktır

Prompt engineering işine gelirsek -- bence bu geçici bir meslek, keza çok yakın zamanda genelgeçer açık kaynak yahut cüzi fiyatlı prompt kütüphaneleri oluşacaktır diye düşünüyorum. Yalnız gözlemlediğim kadarıyla özellikle de grafik tasarım, çizim, yaratıcı yazma temelli işlerde kalıcı bir yeri olacak prompt ustalığının. Zaten boşuna başta Disney olmak üzere tüm o stüdyolar toplu işten çıkarma furyasına girişmediler

Resimdeki bu eleman değil mi? Bizi koruması gerekiyordu bunun.

eset-nod32-antivirus-v10-1-kullanici-1-yil-antivirus-yazilimi-z.jpg

@Ali Bektaş Katılıyorum söylediklerine. Bir örnek vereyim, Amerika'nın çip için ayırdığı bütçe 250 milyar dolar sadece Çip işine. Sebebi de yapay zeka ile birlikte çiplere olan ihtiyaç inanılmaz artış göstereceği için. Tayvanlı tsmc Amerika'ya fabrika açıyor. Yani herkes konumunu alıyor ve bu işi çok ciddiye alıyorlar. Olayın magazinsel boyutunu boşverirsek, beni de çok etkiliyor bu iş. Gözlemime göre en basit örnek mesela makale dönemi bitti. Gerek web siteleri için, gerek okul ödevleri için herkes ai kullanmaya başladı. Burada temel sorun şu, gerçekten çok işimize yarayan müthiş bir icat olan ai'lerin birer süper öğrenme gücü olan makine öğretisi olduğunu unutup, magazinsel olarak işte atıyorum ''yapay zeka doktorlar çıktı'' gibi üfürük haberler. Ha elbette ileride çok daha hayatın içine girecek ama daha süresi var. Bence herkes buna göre konumlanmalı, kesinlikle ciddiye alınması gereken bir konu.

Geri
Üst Alt