Cevap: Barcelona Gökhan Gönül ile ilgileniyor
Şu kadar söyleyim, zaten Barcelona gram ilgilenmemiştir de, Gökhan hadi diyelim ki, kaza fln gitti oraya, Barcelona'nın sağ bölümü felç olur, hatta yatalak olur. Gökhan Gönül burda Kasımpaşa-Sivas-Konya karşısında asist yapıp gol atıyor diye abartmayalım. Azerbaycan-Almanya ve nice Avrupai maçta rezil olduğunu, yerlerde süründüğünü hatırlatmama gerek yok. Futbolu sadece iyi orta açmaktan ibaret görmek çok saçma.
Herkesin eleştirdiği bir Bosna maçı var örneğin. Arda inanılmaz bir 25 dakika oynadı, daha da birşey yapılmaz yani
Herkes orada Gökhan'a yükleniyor ama haksızlık bence. Fatih Hoca belli bir bölümden sonra sağ kanadın hepsini Gökhan'a bıraktı. Geride sürekli top çaldı. Ve dakika 90+ lardayken gidip ceza alanında kafa vuran da yine o adamdı. Ha, atamadı ama yine de takdirlik bir mücadeleydi.
Devamlılığı var, ikili mücadelelerde düşmüyor, boş alan bulduğunda kullanıyor. Çalım özelliği fena değil ama şu kadarını söyleyeyim maksimum Sabri kadar bu açıdan. Çünkü sağ kanat oynadığı maçlarda, yani önü boş değilken, de marke değilken rezil ötesi bir performans ortaya koydu, hepsini kaybetti topların istisnasız.
Ortaları güzel, şutları güzel, ikili mücadele de yıkılmıyor. Kafa toplarını alıyor ki bir dönem stoper oynadı çok da iyiydi.
Gökhan baya iyi bence.
Ama savruk dediğim gibi, ne yapacağı pek belli olmuyor. Bazen toplara müdahale etmeden beklemek daha iyidir ama Gökhan'ın böyle bir yönü yok çok hatırlıyorum, topa müdehalelerinden sonra çok daha ters ataklar yediğini hem Fenerbahçe'nin hem de Milli Takımın. Tam anlatamadım bunu ama siz de anımsarsınız biraz hafızayı yoklarsanız.
Bu da oyun zekası eksikliğinden mi kaynaklanıyor bilmiyorum. Muhtemelen öyle. Bu da Barca da oynamasına başka bir engel.