GSC Futbol Nöbeti | Hedef #24

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Murat Sancak: Onyekuru, Galatasaray kalecisiyle haşır neşir olmuştu maçtan sonra. Ondan sonra Onyekuru'yu sattım zaten. Soyunma odasında da ağzıma geleni de söylemiştim ona.

Hum açıklama yapmış suçlular en ağır cezaları alır filan gibisinden yazık haberi yok galiba hakem dövmenin bedeli 2 milyon tl diye belirlendi 😅

belki bir çoklarına çok absürt gelecek bir fikir söyleyim

bence avrupada yüksek ve sürdürülebilir başarı için bizim daha fazla yabancı oyuncuya değil daha çok ve daha kaliteli türk oyunculara ihtiyacımız var

bu oyuncular galatasaraylı olurlarsa daha da iyi olur

takımın ekstra sahiplenilmeye ihtiyacı var

ne kadar zor olduğunun farkındayım ama ben erden timur ve okan burukun yerinde olsam bundan sonraki süreçte çalhanoğlu, ilkay, çağlar, ozan kabak, salih özcan gibi isimlerle daha çok ilgilenirim ve gerekirse parayı daha çok bu tür oyunculara ayırırım

keşke daha genç türk yerliler bulabilsek kalite anlamında

bizim icardi, davinson, torreira, zaha, ziyech gibi zaten çok kaliteli yabancılarımız var

ama takımda bir tutkal sorunu çıkabilir sonuçlar gelmedikçe

sadece yerli değil aynı zamanda kaliteli olması buradaki en önemli kriter

bir diğer konuda bu set oyunu meselesinin bir fetişe dönüşmesi ile oyuncu tercihlerinde yanlış karar verilmesi ihtimali

bizim mevcut takımımızla ligde sorun yaşama ihtimalimiz yok gibi bir şey

büyük maçlar ve avrupa maçlarında ise bizi zora sokacak şey tam tersi kilit açma sorunu değil enerji eksikliği olur

8 numara konusunda yaratıcılık aramamız dışında bundan sonraki transferlerimizde aramamız gereken şey daha çok enerji olmalı

takımımız gittikçe yaşlanıyor ve oyuncu profili oalrak enerjisi düşüyor

avrupada bizim barcelona bayern gibi hem teknik hem enerjik oyunculr bulamayacağımız barizken daha çok zaha daha çok ziyech alalım diyerek bir yere varamayacağımız açık

burada iş okan hocaya düşüyor

zahayı ziyechi icardiyi yukarı çekerek set oyunu formasyonları geliştirecek

ama bunlar dışındaki 8 adamı da öyle bir seçecek ki takımın enerjisi aşağı düşmeyecek

korkum o ki trasnferde fatih hocanın pas oyunu diye düşünüp benficanın gençlerine elendiğimiz noktaya gelmek

erden bey ve okan hoca bu konuya da dikkat etmeli

meselemiz trasnfer değil önce bunu kabul edelim, sonra meselemiz isimli oyuncu da değil bunu da kabul edelim ve takımımıza enerji katacak mesela kopenhag karşısında vuruşacak adamlar ihtiyacımız olduğunu unutmayalım

kaan, kerem, oliveira, angelino ve maalesef zaha ve ziyech şeklinde 4-5 adam sahad aolunca takımın hareketliliği bariz düşüyor

bir de buna icardinin hareketsizliği eklenince tıkanıyoruz
bu noktalara yoğunlaşmak lazım

Murat Sancak: Onyekuru, Galatasaray kalecisiyle haşır neşir olmuştu maçtan sonra. Ondan sonra Onyekuru'yu sattım zaten. Soyunma odasında da ağzıma geleni de söylemiştim ona.

Ne çapsız bir adam bu yaf. Tam bir kroyum ama para bende organizması. Galatasaray kalecisiymiş haşır neşirmiş.

Aynen Melikşah geri dönmeli

Kolpacı

IMG_20230809_182808.png

bir diğer konuda bu set oyunu meselesinin bir fetişe dönüşmesi ile oyuncu tercihlerinde yanlış karar verilmesi ihtimali

1. bizim mevcut takımımızla ligde sorun yaşama ihtimalimiz yok gibi bir şey

büyük maçlar ve avrupa maçlarında ise bizi zora sokacak şey tam tersi kilit açma sorunu değil enerji eksikliği olur

8 numara konusunda yaratıcılık aramamız dışında bundan sonraki transferlerimizde aramamız gereken şey daha çok enerji olmalı

takımımız gittikçe yaşlanıyor ve oyuncu profili oalrak enerjisi düşüyor

avrupada bizim barcelona bayern gibi hem teknik hem enerjik oyunculr bulamayacağımız barizken daha çok zaha daha çok ziyech alalım diyerek bir yere varamayacağımız açık

burada iş okan hocaya düşüyor

zahayı ziyechi icardiyi yukarı çekerek set oyunu formasyonları geliştirecek

ama bunlar dışındaki 8 adamı da öyle bir seçecek ki takımın enerjisi aşağı düşmeyecek

2. korkum o ki trasnferde fatih hocanın pas oyunu diye düşünüp benficanın gençlerine elendiğimiz noktaya gelmek

erden bey ve okan hoca bu konuya da dikkat etmeli

meselemiz trasnfer değil önce bunu kabul edelim, sonra meselemiz isimli oyuncu da değil bunu da kabul edelim ve takımımıza enerji katacak mesela kopenhag karşısında vuruşacak adamlar ihtiyacımız olduğunu unutmayalım

kaan, kerem, oliveira, angelino ve maalesef zaha ve ziyech şeklinde 4-5 adam sahad aolunca takımın hareketliliği bariz düşüyor

bir de buna icardinin hareketsizliği eklenince tıkanıyoruz
bu noktalara yoğunlaşmak lazım
Geneli itibariyle katılıyorum. Fazla sayıda hücum özellikli oyuncuyu sahaya sürmekle efektif futbol oynanamayacağı gibi, gereğinden fazla 'yıldız' ın da mahzurları var. Kopenhag takımından alıp kadroda görmek isteyeceğimiz net oyuncu zor çıkar ama hareketliliklerini, doğru ve hızlı paslaşmalarını hayranlıkla izledim şahsen; önemli olan ortaya çıkan takım oyununun 'yıldız' olması.

1. Mevcut takımla ligde sorun yaşama ihtimalimiz gayet de mevcuttur. İki takımın galibiyet yüzdeleri o kadar yüksek ki, ikinci yarıda aynen böyle devam etmeyecek olsa da 1-2 maç ekstra puan kaybı çok şey kaybettirir ve Alanya dışındaki her maçta oyun ve/veya skor bakımından bir şekilde zorlanmayı başardı takımımız.

2. Endişeni anlıyor ve hak veriyorum ama Fatih hocanın açmazları farklıydı; direkt öyle dememiş olsa da hep oyuncu kalitesinin eksikliğine sığındı ki kısmen haklıydı, bunda kendisinin de rolü vardı çünkü. Pres futbolunu oynatamıyordu; kontralara tedbir için stoperleri yeterince öne çıkarmıyor; bu da takım boyunu 50-60 metreye çıkarıyordu ki öyle pres yapılmaz. Okan Hoca o konuda çok başarılı...''Terimball'' dediğimiz şey ise pas futbolunun en yetersiz bir denemesi idi. Pas futbolu yerine ''Hızlı pas futbolu'' tabirinin kullanılmasında yanayım ve Hoca o noktada kaybediyordu. Maçın üçte birini kaleci-stoperler arasındaki paslaşmalarla öldürünce topla oynama yüzdesinin yükselmesi yanıltıcı oluyordu. O oyunu oynamak için kaliteli ve enerjisi yüksek adamlara ihtiyaç vardı, yoksa başka şeyler denemeliydi.

Set oyunu konusunun doğru değerlendirilmediğini düşünüyorum. ''Pres futbolu'' gibi o da tek başına bir futbol taktiği değil elbette;
1. Bazen zorunluluktur. Rakip takım kendi yarı sahasında kalabalık bekliyor ve uzun topla çıkıyorsa başka çare kalmıyor.
2. Bazen tercihtir. Gegen pres konusunda ne kadar başarılı olursan ol, topu kazandığında yeterince tutamıyorsan, sürekli top kazan-kaybet durumunu 90 dakikaya yayamazsın ve en azından maçın belli bölümlerinde daha kontrollü bir oyuna yönelmen gerekir. Bu da daha sıklıkla kapalı savunmaya hücum etmek sonucunu getirir.
Set oyunu bakımından bariz defoları var takımın. Torreira daha ne yapsın? Kaan beklediğimin çok üstünde pasör işlevi görüyor. Esas sorun öndeki dörtlü. Takımın geri kalanıyla da kendi aralarında da 'kopuk' lar. Zaha' nın kimseyle iletişimi iyi değil; bunda kişilik yapısının da etkisi vardır belki. Kerem, hele de merkeze geçtikten sonra aşırı tezcanlı haliyle erken paslar deneye deneye takımın iflahını kesiyor. Tete değişiğin biri, İcardi ve Ziyech formsuz. Nasıl olacak bu iş?..FB çok istese de bizim takımın yaptığı düzeyde ön alan baskısı yapamaz ama makul düzeyde bunu 90 dakikaya yayabilmeyi; öndeki dörtlü başta olmak üzere topun kıymetini bilen, doğru pas tercihlerini oluşturup kullanabilen oyuncuları sayesinde yapabiliyorlar...

10 tane almak zorunda değiliz her dönemde

1 2 tane alarak başlayabiliriz

zaha ndombele tete maliyetleri ile kapılarını çaldık mı bilmiyorum
10 tane sayarmısın derken 10 tane varmı demek istedim rtas yani söylemek istedigim şey kaliteli yerli oyuncu çok az.

10 tane sayarmısın derken 10 tane varmı demek istedim rtas

elimizdekilere göre daha iyiler var tabi

ozan çağlar rıdvan salih hakan enes ilkay vb.

bunlar muhteşem oyuncular değil ama yerli kalitesini yükseltecek isimler

ya da ligden yetişecek en iyi yerlileri bir şekilde kapmak lazım

veya şu almanyadaki can mıydı neydi onu

demek istediğim takımın iskletinde türk sayısı arttıkça bence takımın uzun vadeli bir arada olma şansı ve her maçı aynı ciddiyetle oynama ihtimali artar

yerlilerde kalite sıkıntısı bariz ama zamanla 1-2şer takviye yapmakta fayda var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt