GSC Futbol Nöbeti | Hedef #24

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
aynı değil

anadolunun ücra köşelerinden gelmiş futbolcu topluluğuna futbolu öğretmeye çalışan bir dahi vardı o takımın başında

takımında sadece 2-3 tane futbolu bilen futbolcusu vardı

ne şartları benzer nede volümü

ben hiçbirzaman ft hocanın son iki senesi hariç oyunu okuyamamasını gözlemlemedim
herzaman doğru zamanda doğru hamleyi yapan bir hocaydı o güveni verirdi
Hagi, Hakan Şükür, Adrian illie, Tugay Kerimoğlu, Van Gobbel gibi adamlar vardı kadroda. Yine o zamana göre çok iyi para harcamışız mesela o zamanın parasıyla 7.5 milyon dolar harcamışız. Mesela o dönem Manu ise 11.5 milyon harcamış mesela. hani bahsettiğin tarz ucuza kurulmuş bir kadro gibi bir şey yok yani o zamanın futbol piyasasına göre yine ciddi bir para harcanmış mesela. O dönem sosyal medya olsa sittin sene gelmezdi o başarılar.

Kopenhag maçı bütün keyfimi kaçırdı.. Kendimi hocanın yerine koyuyorum ben de çözüm bulamıyorum. Girenler ayakta duramıyor oynayanlarla olmuyor. Saçma sapan bir kadro kurduk. 8 ve 10 almadık.. Dönüp dolaşıp aynı şeylere geliyoruz, yazık şu kadar yatırıma yaratılan umutlara..

Kopenhag maçı bütün keyfimi kaçırdı.. Kendimi hocanın yerine koyuyorum ben de çözüm bulamıyorum. Girenler ayakta duramıyor oynayanlarla olmuyor. Saçma sapan bir kadro kurduk. 8 ve 10 almadık.. Dönüp dolaşıp aynı şeylere geliyoruz, yazık şu kadar yatırıma yaratılan umutlara..

yani erden timur suclu
hocanin hicbir sucu yok öylemi?

nasil cözüm bulamiyorsun bu kadroyla :)

Ben bu kaçırdıklarımızı atsak olayına biraz fazla takılıyorum açıkçası, ortada sürdürülebilir bir durum yoktu. 30dan 80e kadar pozisyona giremedik. Bu da ya tempo sorununu ya da baskıyı kaldıramamayı gösteriyor.

Ortalama bir adam olarak Demirbay alındı işte, Torreira profilinde iyi bir adam alıp yedek bırakamazsın, oynatsan takım ön arka kopuk bir hal alır.

İyi orta sahaların hemen hepsi iyi fiyatlara satıldı yazın, öyle pek seçenek de yoktu. Manssverk gibi birine 8 versek de sabaha kadar eleştirilirdi herkes.
Atsaydik uzerimize gelmek zorunda kalacaklardi. Akilli bir hamleyle ikinci yarida isi kontraya cevirip maci alabilirdik. Tabi hocamiz gol yemeden oyuncu degistirmeyi dusunur muydu bilemiyorum.

Sosyal medyayı suçlayıp durmayın milletin ağzı torba değil ki büzesin, yönetim de sosyal medyaya göre yönetmemeli kulübü ki yönettiklerini de sanmıyorum

cok basit sorular cok basit cevaplarla takimin sorununu cözebilirsiniz
ben acaba haksizlikmi yapiyorum diyorum okan hocaya diye kendi kendime soruyorum
kendi kendime soru cevap yapiyorum

mesela;

bu takimin oyun plani ne?

benim gördügüm tek plan ilk 30 dakika önde baskiyla top kapip gol atmak
ondan sonrasini cözene nobel matematik ödülünü verecegim!

bu takimda kalitesiz diyebilecegimiz topcu varmi?

yok!

bu takimin fizik kalitesi yeterlimi?

suan yok gibi bi 30 dakikalik dolu batarya ama ekim ayina geldik!

bu takimda eksik bölge varmi?

yok heryer dolu bi 6 numaranin yedegi yok onuda bayern altyapili bir wonderkidle doldurdu yönetim!

bu takimin 2. bir oyun plani varmi?

daha gören olmadi, deneme amacli bile yapilmadi!

mertens 70 dakika oynayabilirmi?

hayir oynayamaz max o da max 45 dakika!

kötü oynayan topcuyu zamaninda degistiriyormu?

asla daha öyle birsey yapilmadi belki hatirlamadigim olabilir?!
ankaragücü kazimcan degisikligi geldi yazarken

genclere sans veriyormu?

mecburiyet harici asla!

yeni birseyler deniyormu?

hayir daha görmedim!

peki bu adam nasil sampiyon yapti ulan bizi?

sanirim futbolcu kalitesinden kaynaklaniyor
diger takimlara göre iki farkimiz vardi
biri icardi digeri torreira

gelde elestirme!

O kadar da kötü bir kadro değil ya kale haricinde UEFA kazanan kadrodaki herkes var, sadece piyasada Emre yok henüz, bir de Hasan Şaş eksik. Tabii ki bu oyuncuları geliştiren FT'dir ancak bunlar kötü oyuncular değil, benzer şekilde şimdiki rakipler de o zamanki rakiplerden farklı.

Okan Buruk için oyunu okuyamıyordan ziyade esas problem tek bir planı olması ve o planın da çok güçlü bir oyuna dönüşmesinin mümkün olmaması.

Hagi, Hakan Şükür, Adrian illie, Tugay Kerimoğlu, Van Gobbel gibi adamlar vardı kadroda. Yine o zamana göre çok iyi para harcamışız mesela o zamanın parasıyla 7.5 milyon dolar harcamışız. Mesela o dönem Manu ise 11.5 milyon harcamış mesela. hani bahsettiğin tarz ucuza kurulmuş bir kadro gibi bir şey yok yani o zamanın futbol piyasasına göre yine ciddi bir para harcanmış mesela. O dönem sosyal medya olsa sittin sene gelmezdi o başarılar.

hagi-tugay harici futbolu bilen adam yoktu

bülent korkmaza stadda edilen kufurleri hatirliyorum dun gibi aklimda hepsi
herif sakarin önde gideniydi
bülent popescu gelince stoper olmayi ögrendi

hakanin sacma sapan gol kacirislari onu saban yapti

ilieyi taniyan yoktu onu dunyaya tanitan yine ft oldu

van gobbel kalasin tekiydi gelen gecen calimliyordu
cüssesi vardi kendi yoktu

o donemle bu donem ayni degil
okanda bir ft degil

Tempolu 8 ve 10
hazır kanat oyuncuları
santrafor yedeği
savunma defosu olmayan güçlü ve aptal aptal pas hataları yapmayan bir solbek

kerem, ndombele alindi, atletizm katsin diye birde iki tane türk wonderkid alindi
kanat diye alinan isimler zaha-ziyech-tete :9 daha kimi alacaktik ki o gecisde kerem-yunus-zaniolo vardi
bakambuya kim hayir dedi? driblingci forvet diye alindi herkesinde icine sinmisti hemde ucuzdu
angelinoyu en cok hoca istedi onun icinde israr ediyor zaten

birde bu sezon basi torreiranin olmamasida tamamen onun sucu

taraftarin acunu sevmedigi bildigi halde gitti inatla o maci yaptirdi
torreira sakatlandi
adam bence hala eskisi gibi degil

bi hull macinda oynadigi oyunu hatirlayin en son iyi oynadigi mac birde son maci!

yönetimide zor duruma soktu
az kalsin clden olacaktik inadi yuzunden

birde taraftara cemkiriyor basin toplantisinda!

birde bu sezon basi torreiranin olmamasida tamamen onun sucu

taraftarin acunu sevmedigi bildigi halde gitti inatla o maci yaptirdi
torreira sakatlandi
adam bence hala eskisi gibi degil

bi hull macinda oynadigi oyunu hatirlayin en son iyi oynadigi mac birde son maci!

yönetimide zor duruma soktu
az kalsin clden olacaktik inadi yuzunden

birde taraftara cemkiriyor basin toplantisinda!
Adam kampa yetisemediki zaten

hagi-tugay harici futbolu bilen adam yoktu

bülent korkmaza stadda edilen kufurleri hatirliyorum dun gibi aklimda hepsi
herif sakarin önde gideniydi
bülent popescu gelince stoper olmayi ögrendi

hakanin sacma sapan gol kacirislari onu saban yapti

ilieyi taniyan yoktu onu dunyaya tanitan yine ft oldu

van gobbel kalasin tekiydi gelen gecen calimliyordu
cüssesi vardi kendi yoktu

o donemle bu donem ayni degil
okanda bir ft degil
Hakan o dönemin en iyi forvetlerindendi. Adamın prime dönemleri, İllie kimsenin tanımadığı diyorsun kimsenin tanımadığı adam falan değildi o dönemin iyi Romanya'nın genç yıldız adaylarındandı. Sana PL şampiyonu ve bizim o dönem harcadığımız paraları attım Avrupa ile böyle bir fark yoktu. Faruk Süren iyi ki FT'nin ilk senesindeki istifasını kabul etmedi de FT gibi bir efsanemiz ve o başarılarımız oldu. Yoksa sizin düşünceniz de olsaydı hiç biri olmayacaktı. O dönemde iyi ki sosyal medya yoktu.

Hani burada yazıyorsunuz ya takımın bir planı yok ya da var

Siz kendinizi ne sanıyorsunuz. Nerden biliyorsunuz bir planı var ya da yok

Hiç bişey bildiğiniz yok. Eğer o kadar biliyor olsaydınız ya futbolun içinde olurdunuz ya da medyanın içinde (belki olursunuz, açın bir blog belki keşfedilirsiniz)

Önde baskı var başka bir şey yok diyorsunuz. Nerden biliyosunuz. Bu oyunun bölge bölge adama baskısı, topa baskısı, alan kapatması, rakibin pas opsiyonlarını kapatma, bazılarını bilerek açma, top sendeyken takım arkadaşlarının alacağı pozisyon, senin tercihlerin vs. vs. Bir dünya opsiyon var bir dünya konu var ben de bilmiyorum nerden bileyim yahu. takımı yönetebilme var neler neler.

Futbol sonuç oyunudur, siz destek verin boş yapmayın. Sonuç gelmezse zaten sonucu getirecek adamlar gelecektir. Hepiniz pep oldunuz a…..

kerem, ndombele alindi, atletizm katsin diye birde iki tane türk wonderkid alindi
kanat diye alinan isimler zaha-ziyech-tete :9 daha kimi alacaktik ki o gecisde kerem-yunus-zaniolo vardi
bakambuya kim hayir dedi? driblingci forvet diye alindi herkesinde icine sinmisti hemde ucuzdu
angelinoyu en cok hoca istedi onun icinde israr ediyor zaten
👍

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt