- 22 Ağustos 2010
- 32.873
- 37.687
- 3.033
zaten jankat berke'den jankat daha iyi kaleci.Jankat > Berke
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
zaten jankat berke'den jankat daha iyi kaleci.Jankat > Berke
Yıl artık 2000 değil, futbol çok daha profesyonel yönetiliyor. Teknolojiden tut tesislere kadar bir dünya faktör var, çalışan sayıları da ciddi arttı.2000 yılında saydıklarından elinde ne vardı
Katılıyorum. Topları tutmak yerine çelmesini hantallığına bağlıyorum. Topu bloke etmek için çevik olmak lazım.Kaleci Bulka'yı 90 dakika izleyen var mı? sanki en ciddi kaleci adayımız o gibi. Ben biraz sikilss videolarına baktım uzun boylu olduğundan kaleyi kaplıyor ve çok iyi penaltı kurtarıyor. Ama kurtarışlarında topu tutmayıp sürekli yana ve yukarıya planjonladığını gördüm. Tam maçını izleyenler daha iyi değerlendirebilirler. Eskilerden Stauce vardı onu andırdı bana
Osimhen alınırsa Berke'ye ses etmem.
Günay en fazla 1 sene daha devam eder.
Sonra Berke iyi performans gösterirse yıllar sonra yerli kaleci olarak formayı alabilir tamamen.
Ya da yedek kaleci olur.
Ama Osimhen'in kalmayacağı hiç bir senaryo'da Berke'ye ok değilim.
Bir cuesta maaşı bile etmiyor.
Tesadüfi 10 yılda 1 olan başarılar harici senin dediğin gibi düşünüyorum. Alt yapı devrimi lazım avrupa başarsı için, para harcayarak barcelona üretemezsinLig Avrupa arasında seçim yapmaya gerek yok. Uzak ara lig. Olağanüstü 3 - 4 oyuncu alamazsak maksimum son 32 yaparız. Yeni sistemde AL de yapamıyorsun. Alt yapıdan Lamal filan çıkmadıktan sonra 5 - 10 yıl bir şey yapamayız. Aslında 5 - 10 yılı da laf olsun diye yazdım. 100 yıl diyelim.
Bana kalsa UCL'den gelecek 40 milyonun 10 milyonunu UEFA'ya " Al şu 10 milyonu cebine at bizi Konferansa yolla" derdim.
Bir cuesta maaşı bile etmiyor.
Valla ciddi ciddi Afrikalı çocuk lazım. Her takımın alt yapısında sürüyle Afro çocuk var. Zaten nüfus 90 milyon olsa da maksimum %10'unu degerlendirebiliyoruz.Tesadüfi 10 yılda 1 olan başarılar harici senin dediğin gibi düşünüyorum. Alt yapı devrimi lazım avrupa başarsı için, para harcayarak barcelona üretemezsin
1.7 m euro yapıyor lan şaka gibi.Çoğu zaman bu dandik lig şampiyonluğu için niye bu kadar paralar harcıyoruz diye düşünüyorum. Ligin amacı sadece clye katılmak oldu, şampiyonluk falan hiçbir şry kazandırmıyor artık. Şu para ödüllerinin arttırılmasının çalışmaları yapılmalı
Çok iyi analiz ama asıl önemli olan alt yapı tesislerinin bir an önce yapılması. Hollanda veya portekizden bir pilot takım alınıp çıkan potensiyelli oyuncuların pilot takımda 100 profesyonel maça çıkması sağlanmalı.2000 yılı kadrosunda doğrudan alt yapı çıkışlı:
Bülent Korkmaz-1985 (20 sene)
Okan Buruk-1992 (11 sene)
Suat Kaya-1986 (1992-tekrar döndü Konya'dan) (11 sene)
Fatih Akyel-1997 (4 sene)
Kerem İnan-1998 (5 sene)
olmak üzere 5 isim var.
Transfer olarak gelen
Arif-1991 (14 sene)
H.Şükür-1992 (16 sene)
H.Ünsal-1994 (11 sene)
Ergün-1994 (13 sene)
Emre B.-1995 (Alt Yapı'ya) (4 sene-A Takımda)
Vedat-1996 (7 sene)
Ümit D.-1996 (6 sene)
Mehmet B.-1997 (7 sene)
Hasan Ş.-1998 (11 sene)
Ahmet Y.-1999 (2 sene)
Mehmet Y-1999 (1 sene)
Yani takım 1 senede oluşmadı. 2-3 senede de oluşmadı.
Alt yapıdan her sene 1 isim çıkararak da bir araya gelmedi.
1985'te Bülent ile başladı. Tugay'ı burada ayrıldığı için yazmadım ama onunla devam etti.
Suat gitti geldi kendini geliştirip. Arif, H.Ünsal, Hakan, Ergün, Okan eklendi 1992-1994 arası (Polat tarafından).
Sonra bu isimler kesintisiz 6 yıl birlikte oynadı.
Yetmedi üzerine Emre, Ümit, Hasan eklendi son 3-4 sene. Alt yapıdan Fatih geldi.
Yani 1 senede inşa olmadı.
Galatasaray şu an elinde:
Eren (0.5 sene)
Kutucu (0.5 sene)
Metehan (1 sene)
Günay-33 (2 sene)
Demirbay (2 sene)
Bardakçı-30 (3 sene)
Kaan-30 (2.5 sene)
Barış (4 sene)
Berkan (4 sene)
Yunus (4 sene-Kiralıklar hariç)
Elimizde 10 kişi var çoğu ortalama 2-3 sene civarında oynamış durumda.
Ama yaşı gereği burada 1-2 sene sonra verim alamayacağımız Günay, Bardakçı, Kaan gibi isimler ve her an takımdan ayrılacak durumda olan Demirbay ve Barış var. Metehan ve Kutucu çok katkı verecek gibi durmuyor.
Yani Yerli rotasyonu zayıf ve güçlendirilmeli.
Jenerasyon'un iyisi gibi duran kim varsa almalıyız.
Can Uzun-19
Ahmetcan-22
Emin-22
E.Dinkçi-23
Berke-25
Ozan-25
İsmail-26
Zeki-28
Salih-27
Eksik ve yaşlı olan kaleci, stoper, bek ve orta sahaya bu tarz eklemelerin çoğunu yapmalıyız. Eren, Yunus ve Barış'ı hatta Berkan'ı kaybetmemeliyiz.
Gerekirse Alt yapımızdan çıkan Ozan ve Emin'i geri döndürebilmeliyiz. Ezeli rakipten İsmail boşa düşerse düşünmeliyiz. Can'ı zorlamalıyız. Berke'yi Günay yerine gelecek yıllar için düşünmeliyiz. Ahmetcan oluyorsa uyguna gelirse düşünmeliyiz.
Bu tarz hamleleri ne kadar çok yaparsak gelecek 4-5 yılı da o kadar aidiyeti yüksek oyuncular ile geçiririz.
Ederson en son kurtarış yaptığında yugoslavya daha dağılmamıştı renktaşEderson
Boey Davin Lucumi Eren
Lemina Çaka
Bernardo Lookman Lauriente
Osimhen
100 yıllık laneti yıkarız
Bu toksiklik devam ederse yakında kulüpler para verecek kıvama gelecek. Marka değeri marka değeri diye anca ötüyorlar, mourinho sene başından beri avrupa basınında ligi itin bi yerine soktu, hiçbir yaptırım yapılmadı. Kalırsa gelecek sene yönetimiyle birlikte daha da rezilleşecekler.1.7 m euro yapıyor lan şaka gibi.