Tapusunu alamayiz ki zaten, herif net 9 milyon euro aliyor o parayi birakmadan gitmez PSG'den anca PSG ustunu tamamlar veya baska takimdan iyi teklif gelirse gider gibime geliyor. Bize gelirse zaten kiralik olur, bir kismini biz geri kalanini PSG ustlenir.
yanit degilde, genel yorumdur ;
acikcasi , nacizane olarak , apdul, ,kaan in stoper performanslarinin toplami skriniar'in prime inter donemi ile kiyas yapmam,o derece kalite farki var . hatta daviinson'un *spurs *donemini de buna katabilirim. skriniar o derece elit bir stoper nazarimda . oyun gorusu saha tutusu, taktik oyun fundamentali ve daha nice ince kritik nuanslarla -en hizli stopere- kendisini degismem. *italya ligi yumusak karnim oldugundan 80lerden bugune nacizane gozlemim ; tabiri yerindeyse ; stoperin hasi italya liginde belli olur. bi nevi er meydani dir tarafim adina .
orada test edilenler , uzun vade de ayakta kalanlar devam eder elit seviyeye cikar ve kalir ,sasmaz .
cikamayan da pota da olmaz. misal bizim merih . hizi ve tek hamle hareketiyle one cikmisti serie a da,,,
ancak, -taktik fundamental ve daha nice parametreler de one cikan stoperlere nazaran- yeterli olmadigindan oyun anlayisi kolay cozuldu . ki , o donemler *ovulurken, bu ince parametre nuanslara vurgu yapmistim *aksine . benzer donemlerde skriniar ve bremer taktik derinlik ve teknikleriyle dominant bir gorunum sergilediler sezonluk maratonlarda .
bizden bagimsiz - *maaslarini da normal buluyorum. elit top seviye stoperlerden bahsediyoruz.skriniar,bremer, lpoollu hollandali vs. bu tur oyuncularin ortak ozellikleri nazarimda ;
taktik fundamental olgu nun cok iyi seviyede olmasi . genellikle sahada dogru yer tutma ve dogru zamanli hamle ve kararlar vermesi . vs vb .
ben bizim defansi - yer tutma dan, dogru hamleye, kademe yapmaya ,rakip kontralarda dogru paylasimi ,ve kaza 1.bolgeden cikislarda topu kiymetli kullanimi vs yeterli bulmuyorum.
anca davinson diyebiliyorum. bir 2. yok mevcut kadroda. hatta merkezden rakip cikislarda stoperimiz trapa yakalanip pree gereksiz gittiginde bos birakilan yerden kalemizde golu goruyoruz.en yakin ornekler son uefa maclarimiz .
her sey den once ; bizim defans blogunda bolgeselli bireysel error vermemiz
( devsiirme berkan yerinde olmaz, bolgesi bos kalir ordan her turlu akin tehlike olur ,, *yer tutma konusunda rakibi karsilamada zamanlama problemi ,pasif agresif ayari yapamamasi ,, elin ayagin karismasi vs ) ,
(apdul gereksiz ve veya cevre kontrolu hesabi yapmadan one topla tosuz acilir, biraktigi bosluktan rakip kalemizde biter , kisa ve uzun alan kosuda mobilite olamaz, ilk geldigi doneme nazaran hantal ggozukmesi , ayni oyuncumuz topu ayaginda tutar o sira kaybeder kalemizde tehlike olur,en yakin ornek trbzon maci vs vb) ,
( yine devsirme baris ,keza one cok ciktiginda kritik tehlike kontralarda yeri bos kalir hizli oyuncu olsa da yetisemez, diger parametreler agir basar ,zamanlama, bolgeyi boslarken risk durumunu kontrol edememe vs vb . trabzon oncesi oynadigimiz eyup maciydi sanirim, bu mac en yakin ornek ) .
daha da yazacak nokta var da, ortaya karisik ilk aklima gelenleri hizlica yazayim istedim.
tum bunlar goreceli elbette .
@Aras Şimşek ,
@Onur Adıbelli ,
@Hayri Cund
saygi ve selamlar .