GSC Futbol Nöbeti | Hedef #25

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uefa’yı kazanırken de sadece seli dana gibi koşup pres yapmıyorduk.

O takım verkaç, dribbling, pas bağlantıları ile çok özeldi oyun olarak.

Valla bu konuda aynı düşünmüyorum maalesef.

Maçların cidden full hali mevcut YouTube’da.

Bologna’yı makat sıkışmasıyla eledik.

Genelde hücumda kısırdık. Dortmund ve Leeds maçlarında Hagi 50 kg daşşak koydu ortaya.

Ve savunmada Popescu gibi dönemin Pique’si vardı da Bülent’in tüm hatalarını süpürüyordu.

Bu arada doğruyu/yanlışı kürekle harç karar gibi birbirine karıştırıp bir kovanın içine katmayınız lütfen.

Genelde bu gibi hezimetlerden sonra sıkça yapılır.

İki tane saptama okudum, bunlar bana yanlış geldi açıkçası. Hatta biri için başlık bile açılmış.

1- türkiye Ligi'nde şampiyonluk için bu kadar para harcamaya gerek yok. (anamızın ligi)

* kulağa ilk etapta doğru gibi gelse de, kesinlikle yanlış bir önerme. senin her sene şampiyonluk için yarıştığın rakibin "sınırsız para" cheat code'u açmış, her sene senden daha fazla harcayan bir ekip. Son derece saçma ve sağlıksız bir durum, katılıyorum. Ama gerçek bu. Türkiye'de "rekabet" başlı başına sağlıksız bir temelde zaten.

Bakın sıralama şu:

Lig şampiyonluğu, Cl katılımı (ve geliri) için bir araçtır.

Lig şampiyonluğu için yarıştığın rakibin her sene deli para harcamaktadır (bu sene şu an real madrid hocasından bile fazla kazanan bir td getirdiler mesela).

Dolayısıyla senin de para harcama konusunda, belli bir seviyenin altına düşmemen gerekmektedir.

Yani sen bu kadar parayı Kayseri'yi Bodrum'u yenmek için harcamıyorsun. Fb ile mücadele etmek için harcıyorsun.

2- gs'ın eksik kadrosunun değeri bile az'ın üzerinde, o zaman bu işte bir yanlışlık var.

* ben oldum olası bu "kadro değeri" saçmalığını bir karşılaştırma kriteri olarak kabul etmedim. çünkü yanlış. verilen maaşı argümanize etmek de yanlış. futbolculara maaşları yöneticiler verir. sallai'ye 2.5 m euro maaş verilmesi, sallai'nin suçu değildir. sallai'nin tüm az oyuncularından fazla maaş alıyor olması da, sallai'nin tüm az oyuncularından daha iyi bir oyuncu olduğu anlamına gelmez.

Bazen parayı oyuncunun "potansiyeline" verirsin. Bazen "kariyerine"... Bu oyuncunun direkt reel değeri değildir. Senin planlama ve yöneticilik adına yaptığın hata/doğru kararlar sonucunda oluşan maliyet tablosudur. Esas değer saha içinde belli olur.

Gs'ın dünkü kadrosuna bakınca, Sara, BAY ve Morata dışında AZ takımında ilk onbir oynayacak kapasitede bir oyuncu göremiyorum malesef. (Cuesta'yı ayırıyorum. Her yeni futbolcuya süre vermek gerekir).

Bakın bir önceki postta belirttiğim; oynanan oyun, hocanın tercihleri, bu kadar eksiğe rağmen aynı oyun tarzında ısrar etme vs, bunlar sert şekilde eleştiriyi hakeden konular.

Ama dün sahada olan gs kadrosu, kağıt üzerinde az'ın 4 katı maliyetinde bir kadro fakat reelde "AZ'DEN 1/4 ORANINDA DAHA GÜÇSÜZ BİR KADRO" idi.

Zaten o yüzden de 4 yedi.

9+2'ye jelert almak, sallai'ye 2.5 m maaş vermek, bambaşka bir eleştiri konusu ona da katılıyorum bu arada. fakat sahadaki kadro gücüne bakmaktan bahsediyorum.

Takımın güçsüzlüğü ayrı mesele. Icardi'nin en iyi yaptığı şey presi yönlendirmeydi. Sadece kendi değil etrafı da organize ediyordu, dolayısıyla presi bu kadar rahat aşamıyordu rakip. Alakası olmadığını iddia etmek ilginç olmuş.
Ben presi yönlendirmek diye bir kavrama pek inanmıyorum. Arada eliyle basın falan diye işaret ediyordu evet, ama ondan daha çok Mertens yapıyordu bu olayı. Hatta o zamanlar presi yönlendiren isim Mertens falan da deniliyordu. Çok atla deve bir mevzu değil yani. Takımın başarısızlığını bu detaya bağlamak gereksiz bence. Onu belirtmek istedim.
Takım defanstan top çıkaramıyor,
Top kapamıyor, rakibin dakikalarca topla oynadığı sekanslar var,
Orta saha da iki pas yapamıyor,
Duran topu geçtim taç bile kullanamıyor,
Her maç rakip bizden en az 5 km daha fazla koşuyor,
Takım pozisyona giremiyor, girse de atamıyor,
Oyuncular ikili mücadele kazanamıyor, ileri giden geri gelemiyor, geri gelen ileri gidemiyor, fiziki güç yok,
Takımın oyun düzeni yok kim nerede oynuyor belli değil, karman çorman sistem var, daha doğrusu yok,

Daha da saymak istemiyorum 100 tane sorun var, ama saymaya kalksak Icardinin presi organize etmesi eksikliğine sıra gelmez bence.

Son düzenleme:
Takımın güçsüzlüğü ayrı mesele. Icardi'nin en iyi yaptığı şey presi yönlendirmeydi. Sadece kendi değil etrafı da organize ediyordu, dolayısıyla presi bu kadar rahat aşamıyordu rakip. Alakası olmadığını iddia etmek ilginç olmuş.
ondan mıydı acaba yoksa takım mı yoruldu. orda en kritik isim mertens'di. sanki o gücü kalmadı. toreira da keza. o da eskisi gibi değil oyun kesmede. takımın bütünsel bi düşüşü var. icardiyi baskıda değil de gol vurusunda daha çok arıyoruz gibi.

Sene başında da böyleydik Osimhen gelince yunus da kıpırdanınca göz boyadı. Hocayla sene başı yollar ayrılmalıydı bu bir gerçek. Ama şu an gitmesinin bir esprisi olmayacak.

Mertens in koşacak hali yok, artık hamle oyuncusu olmalı! Ortasaha lemina torrira sara hemn bunhafta.. Hoca buna da inat ederse kendi sonunu getirir.

avrupa kupasına oynanan bi iki oyundan sonra kupayı alacağız demeçleri vermekten vazgeçerler umarım. öyle pasta önünde foto vermeye benzemiyor görüldüğü üzere. çoluk çocuk içimizden geçti. 2 senedir aynı terane. sonuç hüsran. o seviyelerin yanından kıyısından bile geçmiyoruz. kendimizi kandırmaktan baska bir sey değil. her seferinde daha fazla gazla kulübün kasası boşalıyor. oyunun vasatı yok. bu kadar dalgalanma çok doğru değil. avrupa gitti ligi kurtaralım bari. bu kadro onu da yapamıyorsa kapatıp gidelim kulübü.
evet kısıtlı kadro vardı bu maç. bu kadroyu da kendileri yaptı. yedek kulbesini gördünüz mü dün? rezalet. sahadaki oyuncuları değiştirip durdu yerlerini. şu maça oynatmak istediği formasyonla değil de maçı tutayim ikinci maç çözeriz gözüyle çıksak belki fark bu kadar yüksek olmazdı.

Takımı para harcayarak vasatlaştırdık. Hiç bir vasfı olmayan sırf almış olmak için alınan oyuncularımız var. (Kutucu,Elmalı,Cuesta) Eldekiler zaten su kaynatıyordu bir defa kalın adam 30 yaşından sonra geri gitmeye başlar. Abdülkerim ile Kaan'ın Galatasaray'da yedek oyuncu olmaktan başka şansı yok bu onların maksimumu.

Hücum oyuncularından beklenen öncelik kreatiflik olmalı BAY, Sallai, Kutucu'yu topla 2 ile çarp tek Ziyech etmez çünkü 40 maç aynı ve eşit efor ve gücü gösteremezsin.

Sara'yı oyunu oynarsan kullanabilirsin dan dun vurursan adam ortada boş boş topsuz şekilde ileri geri mekik dokursa işe yaramaz. Santraforun gelen 2 toptan birini atmalı senin forvetin 2025'te henüz gol atamadı. 38 yaşında adamı her maç aynı performansı verecekmiş gibi oynatıp yerine adam almayarak aldığın risk senin antrenörlük kariyerini kesip atar, bunları görebiliyor olman lazım.

Takım mühendisliği çok yanlış ve ciddi maddi yükümlülük altındayız eğer eldekilerden doğru çıkamazsak uçuruma gideriz yine ve bu sefer kurtaracak Florya, Riva o bu yok.

Büyük hatalar yapıldı hiç talibi olmayan adamlara bol bonservis ve maaş ödemeleri yapıldı, Galatasaray yöneticilerine ithamda bulunmak istemiyorum ama tabir-i caizse "soyulduk." hem de tarihin hiç bir döneminde olmadığı kadar. 13/14 Bülent Tulun dönemi bile bu kadar değildi orada toplam maliyet maaşlar dahil 15-20 arasıydı.

Bu arada sene sonunda okan hocayla yolların ayrılması gerektiğine kesin olarak katılıyorum. dünkü 4-1'den bağımsız olarak.

Arda Turan önümüzdeki yaz Gs hocası olmalıdır.

Kan değişimi gerekiyor.

Ancak sene sonuna kadar sineye çekip destek olunmalı. Özellikle şu 2 hafta boyunca.

beni üzen yenilmiş olmak değil . beraberliğe çok razıydım kötü oyun olacağı belliydi zaten günler öncesinden.

herifler genç takımla rencide ettiler resmen bizimkileri, yerin dibine girerdim ben olsam.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt