Fikstür de zor deniyor da onu da bahane olarak görmekten bıktım ben.
Bir takım iyiyse ve zorsa sana her yerde zordur.
Trabzonspor bizim maçta bizi bana göre bu sene en zorlayan takımdı puan kaybettiğimiz maçlar dahil. Ama baksan adamların dış sahada bırak galibiyeti beraberliği neredeyse yok aylardır.
Kendi sahasında daha iyi tabi ama bu demek değil ki o maçı biz alamayacağız.
Çıkıp futbolunu oynarsın çatır çatır yenersin.
Haftada 1 maç oynayacağız.
Önümüzdeki hafta rakibin BAY geçiyor.
Reçete:
1. Gidip Alanyaspor'u 1-0 da olsa yeneceksin. Puan farkını maç fazlası ile 7 yapacaksın
2. Antalyaspor'u içeride yeneceksin 2 maç fazlası ile 10 puan yapacaksın. (FB, Samsun ile oynarken içeride baskıyı hissedecek)
3. Milli takım arasında takım kendine gelecek. Rakibin belki ritmi kaçacak (Samsun maçının skoruna da bağlı)
4. Dönüşte Beşiktaş'a en kötü yenilmeyeceksin ve yenebiliyorsan yarım sıfır da olsa yeneceksin (FB Samsun'a puan kaybederse beraberlik de iyi)
5. Sonraki maç BAY haftası sonrası Samsun'u çıkıp çat çat yeneceksin iyi oynayıp. (FB o hafta içeride Trabzon ile oynuyor belki o top girmeyecek)
Bu 4 maçı geçince zaten işin %51'i bitiyor. Her şeyden bağımsız rakip psikolojik bitiyor.
Dört maçın sonunda 4-6 bandında fark ile çıkarsak sonrasında zorlu gözüken Trabzon ve Göztepe maçları kalıyor kağıt üzerinde.
Ama her maç zorludur. Küme düşmeye aday Sivas maçı da bize de Fener'e de (ki onlar deplasmana gidiyor) kolay değil. Başakşehir'e gidecek Fener o da kolay olmayabilir, keza bizim son maça kalırsa o da aynı şekilde.
Ama maç maç bakıp kazanarak gitmek lazım.
İlk önce şu Alanyaspor'u yeneceksin.