bak abi, Okan hoca ile ilgili ne zaman bir şey yazsam, anti okancılar gelip "hocayı savunduğumu", okancılar gelip "hocanın ligdeki başarısını küçümseyip şımarıklık yaptığımı" ima ediyor ve tartışmaya başlıyoruz.
gerçekleri görmek zor değil.
okan hoca, profil itibariyle; ligin dinamiklerini bilen, bu sebeple de ligde başarılı olmuş, derbilerin çok büyük çoğunluğunda iyi skorlar almış, öyle ya da böyle, yurt içinde başarılı bir hocadır.
gs kadro kalitesi ligin fersah fersah üzerindedir, doğru. fakat gs'ın yarıştığı rakibin de kadrosu ligin fersah fersah üzerindedir ve en az gs'ın kadrosu kadar değerlidir. dolayısıyla okan hoca'nın yurt içindeki başarısı küçümsenemez. nasıl okan hoca'nın kadrosu 300 m euro'luk bir kadro ise, 3 senedir alt ettiği rakibinin de kadrosu 300 m euro'luk bir kadrodur. kendisi bu 3 yılda toplam 7-8 m euro kazanmışken (ilk sezondan sonra sözleşmesi iyileştirildi ve 3 m eur seviyesne çıkarıldı, 2 yıldır 3 m eur alıyor), alt ettiği rakibinin hocaları sırası ile 7 m euro (jesus), (iso'yu bilmiyorum), 15 m euro (mourinho) almıştır.
sonuç olarak, ligin seviyesi düşüktür, ancak direkt yarıştığı rakibinin kadro seviyesi ve imkanları belki de gs'dan bile daha yüksektir.
şimdi bunu alalım, cebimize koyalım. sindirelim.
gelelim madalyonun diğer yüzüne.
en sert şekilde eleştiren herkes okan hoca'nın avrupa karnesini eleştiriyor ya, bu benim için 3. sıradadır. neyin ilk iki sırada olduğunu ve diğer eleştirdiğim noktaları yazacağım şimdi:
1- okan hoca, erden timur'un gönderiliş süreci ve sonrasındaki duruşu ile beni hayal kırıklığına uğratmıştır. bunu atlatamadım bir türlü.
2- okan hoca, dursun özbek ve malum yöneticilerinin her zaman arkasında olduğunu gösteren bir duruş sergilemiştir. dursun özbek ve yöneticileri, gs'a inanılmaz zararlar vermektedir. okan hoca da bu zarar vericilerin arkasında durmaktadır.
şimdi bu iki madde benim için "eşik noktasıdır". avrupa karnesi imiş, oyuncu değişikliklerini geç yapıyor imiş falan hepsi düzelir. ama bu iki maddeyi kaldıramıyorum ben.
3- herkesin malumu, gs'ın tek bir major a planının olması. press oyunu. güçlü bir set oyununun olmaması.
4- bu sebeple de avrupa'da orta güçteki takımlara karşı alınan başarısız sonuçlar.
5- teknik ekibinin (kondüsyonerinden, yardımcısına kadar) yetersiz olması.
6- kadro mühendisliğinin zayıf olması.
7- çalışma ve antrenman metodlarının yetersiz olması ve sürekli izin vermesi.
bakın 3, 4, 5, 6 ve 7 nolu maddeler değişebilir ve geliştirileblir. eğer değişir ve gelişirse zaten hoca gs'ın başında 5 yıl daha kalsındır.
ama ilk 2 maddeyi ne yapacağız? aşamıyorum o konuları ve bu sebeple de bir türlü sıcak olamıyorum kendisine karşı.
şimdi ben "okancı" mıyım? "anti okancı" mıyım?