Hocam bir kişi 10 lige bakıyormuş, arkadaş mısırdan sorumlu mısır ligini izleme fırsatım olmadı diyor belki orada yeni salah var biz bilmiyoruz.
Ben benfica gibi sporting gibi bir yapınız olsun istiyorum dediğin paralara da gerek yok, bugun 2 bek aldık 20m euro çöpe gitti sallai çöp 3 sene aldığımız yığınla çöpe giden para var
Diyorum ya bir data sonucunda bunlara böyle 10 lig düşüyor. Şöyle söyleyeyim çok gelişmiş sistemler var topluluklar tarafından bu çocuğun yetenekli olduğu rapor ediliyor bir havuza alınıyor para karşılığı sana bunu sunuyorlar zaten.
Bunun 10 lig dediği aslında filtrelenmiş havuzdan nokta atışı oyuncuları izleme.
Scouting konusunun öneminin savaşını verenlerden birisiyim bende, hatta bizde scouting olmadığını öneriye göre de oyuncu analizi çıkarıldığını söylüyorum çünkü sistemimiz. Transfer döneminde böyle çalışıyoruz diğer dönemlerde de standart çalışma.
Dediğine de katılıyorum 20 milyonu bir çırpıda çöpe attık hele takoz köhn sayarsak 25 milyon. Bir boey bulduk onu yedik.
Mevcut yönetimin ve hocanın da genç oyuncu bulalım geliştireyim diye bir mottosu yok, bir miktar hazır olsun gelsin katkı versin yapı bu ve buna göre bakılıyor.
Bunlara genç velet var mı diye sormaları da nedenle.
Ancak katılmadığım nokta data yok video yok kısmı. Biz 2013 yılından beri bu sistemleri kullanıyoruz zaten. 1 sene kalıp giden adamın bu noktada boklamasına karşıyım.
3-5 milyon arası 20li yaşların başında görece hazır oyuncu bulamayan da yol alsın.
10 tane ligden sorumlu olup ben sarayı buldum diyen adamı dövmek lazım.
Gözünün önündeki maçta bize şov yapan herifleri bile bulamayan ekip hakkında çok şaapmamak lazım.
Bunun 2 örneği de 19 yaşındaki hojlund ile 31 yaşındaki ispanyol sainz. İkisine de o dönem ihtiyacımız olan oyunculardı.
Bunları acil koduyla kulübd raporlayamayan adamların scout departmanında zaten yeri yok. Başındaki adam dahil.
Sarayı 2 sene takip etmişiz ama patlama yapınca gözümüze batmış.