Emrah Duvar
Taçsız Kral
- 5 Ocak 2011
- 114.887
- 102.057
- 5.238
Mertens baya baya çimentosu oldu o ortamın sanki.Floryada bi aile ortamı mevcut. Et sonrası yıkılır bu ortam diyorduk
Hoca bu işinde üstesinden gelmiş gibi duruyor
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Mertens baya baya çimentosu oldu o ortamın sanki.Floryada bi aile ortamı mevcut. Et sonrası yıkılır bu ortam diyorduk
Hoca bu işinde üstesinden gelmiş gibi duruyor
Erden varken de oyleydi o zaman :dMertens baya baya çimentosu oldu o ortamın sanki.
Sanki Torreira o işin çimentosu.Mertens baya baya çimentosu oldu o ortamın sanki.
başlangıcı ET ile OB yaptı büyük ihtimalle.Erden varken de oyleydi o zaman :d
Efendim abiSarper abi.
Bizim deplasmanlarin hepsi zor, febeninki kolayEkli dosyayı görüntüle 279690
Kalan fikstürler mevcut maçlar ile bu şekilde (AVL son 16 yı turu geçme ihtimali diye koydum nereye geliyor diye - ZTK nin sonraki turu yok henüz)
Baktığımızda benim şahsi fikrimde:
Arkabahçe periyodu:
Rize Dep.
fener
K.paşa Dep. (benim alerjim)
------------
Alanya Dep.
tjk Dep.
Samsun Dep.
bu maçlar final niteliğinde (6 adet final maçı), kayıpsız gidersek Samsun deplasmanı sonucunda ligin biteceğini bekliyorum. Eldeki kadroya da baktığımız zaman artık hiç şikayet etmeden hepsini yenebileceğimiz seviyemiz /kadromuz var. Top Okan Hoca'da.
fenerinde hani olmaz bazıları ama ligden düşme potası ile ilgili deplasmanları var:
Samsun(kuş taşa çarparsa bu maç 6 puan nitelikte olabilir)
Sivas dep
Antep dep
bu 3 maç belki bir şeyler olur diye bakıyorum.
En en büyük avantajlar (çok kalmadı zaten)
sahamızda fener derbisi
TS ve Göztepe deplasmanlarına kadar sezonun sonu büyük ihtimalle belli olmuş olması.
toreyra böyle evin küçüğü muamelesi görüyor.Sanki Torreira o işin çimentosu.
öyle olması lazım ama ortam geçen seneki gibi beni tamamen daha detaylı bakmaya zorluyor - yoksa her maç çık , yen . devam modundayım.Bizim deplasmanlarin hepsi zor, febeninki kolay
Arayi acmistik aslinda ilk yari. Hatay puan kaybi hic hesapta yokti ve cok kötu oldu
Lakin rize febe ve pasayi yendigimiz an lig biter zaten. Febe dagilir gider
Eyup ṣu ortami birakamadigi icin gitmedi herhalde. Akilsiz cocuk
Sampiyonlar ligine kalamadık ve çok büyük kayıp var.yoksa bu transferleri rahatça karşıladırdık.ama yinede bu ekonomik şartlarda hatalı transfer yapmak lüksümüz yok.bence Nelson ve jakops 2 büyük hata.Televizyon, dijital, iddia, sponsor vb. reklam gelirleri de hiçbir zaman bu kadar yüksek değildi. Dolayısıyla bu işler biraz bütçe ile alakalı.
Futbol endüstirisi gelişti ve bütçeler eskisinden çok daha büyük. Premier Lig seviyeyi de yükseltti.
Bu bütçeyi yönetmek ve başarılı olmak da kolay değil. Okan hoca iki yıl üst üste şampiyonluk elde ederek beceri kazandı.
Umarım devamı gelir. Hacim büyüdü.
Bazi maclar taktik geregi yedekte dursun ya da Morata ile degiskenli oynasin. Illa 343 oynayacaksan ileri uclude oynar. Rakibe veya macin gidisatina gore 244 yaparsin, gene sahaya surme sansin olur.
2 kadroda da 1 yabancı fazla oluyor 12 yabancının dışında Jakobs kalır heralde sakatlık olmazsa, tam kadro olursak tabii4-2-3-1 oynayacaksak
----------------------------Muslera--------------------------
--Frankowski------Sanchez-------Bardakçı--------Elmalı---
--------------------Torreira--------G. Sara-------------------
-----Barış-------------Mertens(Morata)-----------Yunus----
---------------------------Osimhen---------------------------
Yedekler: Günay-Jelert-Cuesta-Jakobs(Elmalı)-Lemina-Berkan-Demirbay-Sallai-Kutucu-Mertens(Morata)
3-4-1-2 oynayacaksak:
-------------------------Muslera---------------------------
-------Kaan------------Sanchez-----------Bardakçı-------
---Barış--------Torreira----------Sara--------Frankowski--
-----------------------Mertens(Yunus)----------------------
---------------Osimhen-------------Morata-----------------
Yedekler: Günay-Jelert-Cuesta-Jakobs-Lemina-Berkan-Demirbay-Sallai-Kutucu-Yunus/Mertens
4'lünün avantajı:
1. Yunus çıkış yaptığı ve en iyi oynadığı yerde.
2. Takım kimyası ilk 11 seviyesinde çok değişiklik olmadığı için daha güçlü bir rotasyon ile 2 yıldır başarılı olunan düzenin devam imkanı var.
3. Mertens'in daha çok dinlenme imkanı var, Morata keserse bu mevkide seneye oyuncu aratmaz. Sıkışan maçlarda Mertens çilingir olabilir. Ya da farkı arttırmak için oyuna sonradan girdiğinde daha rahat alan bulabilir önde isek de.
4. Sahaya forvet atmak istediğimizde Morata/Mertens ve Kutucu'dan 2 tanesi taze kan olarak girebiliyor oyuna.
Dezavantajları:
1. Devre arası transferlerinin kullanım gücü düşüyor.
2. Jakobs sakat iken Elmalı ya da Jelert'in sol bek performansına bağımlı kalıyoruz.
3. Hücum bölgesinde çoğalmak için Barış-Yunus-Mertens/Morata ve Osimhen'in verimi düşmemeli.
Üçlünün avantajları:
1. Çift forvetli düzen ile lig maçlarında daha kolay sonuca gitmek mümkün oyunu rakip alana yığarak.
2. Frankowski'yi en verimli olduğu düzende kullanım imkanı sağlıyor (sağ kanat bek, ama Barış için durum tersi)
3. Kaan bana göre en iyi olduğu yerde üçlü stoperin sağında oynayabiliyor.
Dezavantajları:
1. Daha önce sınırlı sayıda maçta denedik ve şampiyonluğa giderken bu durum taktiksel açıdan sıkıntılı olabilir.
2. Barış ve Frankowski ikilisinden biri ters kanatta oynamak zorunda kalıyor.
3. Yunus'un forvet arkası hariç kadroda forma şansı düşük. Forvet arkasında oynama pratiği çok yok ve burada vereceği verim sınırlı kalabilir. Mertens'e yine daha çok yük binecek (Lemina ile üçlü olmaz zira orta saha da kısır kalırız hücumda)
4. Yedekten girecek forvet hamlemiz yetersiz kalıyor sıkışan maçlarda. Bir tek Ahmet girebilir sonradan hamle olarak.
5. Bardakçı ağır kaldığı için çok test edemediğimiz Cuesta üçlüde oynamak durumunda kalabilir. (Cuesta'da sağ stoper ve Kaan'ın en iyi olduğu mevkiye alternatif ve kadroda tek sol stoper Bardakçı)
SONUÇ: Bence dörtlü ile devam edeceğiz çoğu maçta ama sonradan 3'lüye döneceğiz özellikle oyunu açamazsak.